Professor Pyg

Iz Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na navigaciju Idi na pretragu
Professor Pyg
Professor Pyg
Podatci o izdavanju
IzdavačDC Comics
Prvo pojavljivanjeBatman #666
(srpanj 2007.)
KreatoriGrant Morrison
Andy Kubert
Podatci iz priče
Alter ego Lazlo Valentin
Vrstačovjek
DomGotham City
AfilijacijeCircus of Strange
Leviathan
Moći i sposobnosti
Vješt naučnik i kemičar
Izrazito sposoban kirurg

Professor Pyg, pravim imenom Lazlo Valentin, fiktivni je superzlikovac iz stripova izdavačke kuće DC Comics, koji se mahom pojavljuje kao protivnik superheroja Batmana i njegovih saveznika. Professor Pyg je jedan od novijih zlikovaca iz Batmanove Rogues Gallery, a unatoč činjenici da se pojavio tek 2007. godine, stekao je priličan notoritet te je često korišten u stripovima i u deriviranim materijalima. Pygovi tvorci su Grant Morrison i Andy Kubert, a svoj debi imao je u stripu Batman #666 (srpanj 2007.);[1] Morrison je Professora Pyga opisao kao jednog od najbizarnijih i najluđih Batmanovih protivnika, kazavši da su pri njegovom stvaranju doista htjeli napraviti lika koji djeluje uznemirujuće.[2]

U stripovima, Professor Pyg je serijski ubojica opsjednut idealizmom, a inspiracija za njegov lik dolazi od pjesme "Pygmalism", a bazirana je na Pigmalionovom efektu. Pyg ubija svoje žrtve i želi ih "transformirati" u idealne verzije njih samih, čime ih zapravo pretvara u bizarne "marionete" po imenu Dollotroni, a koje on u potpunosti kontrolira. S obzirom na njegovu opsjednutost, Pyg ne preže pred korištenjem krajnje morbidnih i nehumanih metoda kako bi stvorio svoje Dollotrone, koji zapravo predstavljaju utjelovljenje te idealizirane vizije. Uz to, Pyg je predvodnik kriminalne skupine Circus of Strange, koju koristi kako bi hvatao svoje žrtve. Njegov sin, Janosz Valentin, također je kriminalac i očev nasljednik, a operira pod aliasom Son of Pyg.

Iako je relativno novi zlikovac u odnosu na neke "starosjedioce" iz Batmanove prošlosti, Professor Pyg je zbog svojih karakteristika bio prilično dobro prihvaćen među publikom te se pojavio i u nekolicini deriviranih materijala. Samo godinu dana nakon stripovskog debija pojavio se u animiranoj seriji Batman: The Brave and the Bold, a kasnije je bio prisutan i u seriji Beware the Batman te animiranom filmu Suicide Squad: Hell to Pay. U četvrtoj sezoni serije Gotham, Pyg se pojavio kao jedan od glavnih zlikovaca, a tumačio ga je nagrađivani glumac Michael Cerveris. Pojavio se i kao sekundarni zlikovac u igri Batman: Arkham Knight, gdje mu je glas posudio Dwight Schultz.

Pregled lika[uredi - уреди | uredi izvor]

Biografija[uredi - уреди | uredi izvor]

Moći i vještine[uredi - уреди | uredi izvor]

Dollotroni[uredi - уреди | uredi izvor]

Ostale verzije[uredi - уреди | uredi izvor]

Psihološki profil[uredi - уреди | uredi izvor]

Medijske adaptacije[uredi - уреди | uredi izvor]

Televizija[uredi - уреди | uredi izvor]

Film[uredi - уреди | uredi izvor]

Video igre[uredi - уреди | uredi izvor]

Izvori[uredi - уреди | uredi izvor]

Vanjske veze[uredi - уреди | uredi izvor]