Mario Kopić

Iz Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na navigaciju Idi na pretragu
Mario Kopić
Filozofija 21. stoljeća
Zapadna filozofija
Rođenje 13. marta 1965., (Dubrovnik, Hrvatska)
Filozofija
Škola/Tradicija kontinentalna filozofija (fenomenologija)
Glavni interesi etika, religija i kultura
Inspiracija

Mario Kopić (Dubrovnik, 13. marta 1965.) filozof, publicista i prevodilac. Njegov naučni interes obuhvata fenomenologiju, filozofiju kulture i filozofiju religije, etiku i istoriju ideja.

Biografija[uredi - уреди | uredi izvor]

Kopić je osnovnu i srednju školu završio u rodnom Dubrovniku. Studirao je filozofiju i komparativnu književnosti na Filozofskom fakultetu u Zagrebu te filozofiju (fenomenologiju) i antropologiju na univerzitetu u Ljubljani. Studijama istorije ideja bavio se na Institutu Friedrich Meinecke Slobodnog univerziteta u Berlinu (kod profesora Ernsta Noltea) te studijama komparativne religiologije i kulturalne antropologije religije pri univerzitetu Sapienza u Rimu (pod mentorstvom antropologa Ide Magli).

Dobitnik je nagrade Slobodne Dalmacije za mlade naučnike (1991.). Od 1992. do 1996. godine naučno sarađuje sa Institutom za humanističke studije u Ljubljani. Jedan je od aktera filma N.E.P. (1995.) makedonskog režisera Igora Ivanova. Od 1998. do 2002. godine gostujući je naučni istraživač italijanskog ničeanstva u Fondazione Julius Evola u Rimu.

Kao publicista i komentator piše za više italijanskih, francuskih, njemačkih i slovenačkih publikacija. Spoljašnji je urednik sarajevske revije za kulturu i nauku Odjek i stalni saradnik francuskog časopisa Le Monde diplomatique. Urednik je filozofske biblioteke Poligraf [1] kod Izdanja Antibarbarus.

Godine 2009. objavljen je Kopićev prevod na hrvatski jezik poznatog Nietzscheovog djela "Tako je govorio Zaratustra".

Djela[uredi - уреди | uredi izvor]

Autorska djela

Predgovori

Prevodi

Izvori[uredi - уреди | uredi izvor]

Spoljašnje poveznice[uredi - уреди | uredi izvor]