Kategorija:Računarstvo

Iz Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na navigaciju Idi na pretragu

Računarstvo[uredi - уреди | uredi kôd]

Nije isto što i informatika. Informatika se razvila iz računarstva. Dok se informatika bavi automatiziranjem praktičnih problema npr. obradom informacija, računarstvo je logistika informatici, alat koji koristi u radu. U računarstvo spada razvijanje novog hardvera nove tehnologije, stvaranje alata za obradu informacija, npr. programiranje u nekom programskom jeziku, ali i stvaranje tog programskog jezika. Općenito govoreći računarstvo se bavi istraživanjem i razvojem (research & development).

Ekspert u programiranju (programer) omogućuje informatičkoj službi da može obrađivati informacije. Bez računarstva nema informatike. Prilično je korisno da informatičar bude i računarac i obrnuto, ali nije nužno.

Informatičar može koristiti gotove programe u svom poslu i nemora znati kako oni funkcioniraju da bi uspješno obavio zadatak, dok je u računarstvu bitno da se uđe u dubinu problema i detaljno razradi problematika kako bi se uspješno savladao zadatak, tj. napisao program bez bugova (grešaka).

Da bi se napravio dobar projekt prvo treba napraviti dijagram toka (grafički prikaz problema sa svim varijacijama) i tako dalje. U velikim poduzećima računarstvo i informatika su podjeljene službe koje usko surađuju, dok je u malim to objedinjeno ili obavlja samo jedan čovjek.

Korisni linkovi[uredi - уреди | uredi kôd]

1. [1] Računarska tehnika, digitalna obrada signala

Potkategorije

Ova kategorija ima sljedećih 28 potkategorija, od 28 ukupno.

A

B

  • BSD(1 K, 10 S)

D

F

G

H

I

K

L

R

S

T

U

Stranice u kategoriji "Računarstvo"

Prikazano je 100 stranica od ukupno 100 u ovoj kategoriji.