Eric Delko

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Eric Delko
lik iz CSI: Miami
Prvo pojavljivanjeCross Jurisdictions" (CSI)
Zadnje pojavljivanjeHabeas Corpse
Tumač/ica ulogeAdam Rodriguez
Informacije
Zanimanjepolicajac
Rođenje18. 12. 1976. (1976-12-18) (dob: 47)
Havana, Kuba
Smrt

Detektiv Eric Delektorsky, poznatiji pod skraćenim imenom Eric Delko je izmišljeni lik policijskog detektiva i forenzičara koji je bio jedan od protagonista TV-serije CSI: Miami, i koga je glumio Adam Rodriguez.

Fiktivna biografija[uredi | uredi kod]

Rodio se 18. decembra 1976. godine u Havani kao dijete Kubanke po imenu Carmen i Rusa po imenu Aleksandar Šarov (engl. Alexander Sharov), koji je tamo živio kao sovjetski stručnjak u vrijeme Hladnog rata. Njegov poočim, po kome je dobio prezime, je Pavel Delektorski (engl. Pavel Delektorsky) (a koga tumači Rade Šerbedžija), koji se Carmen oženio 1960-ih i sa kojom je prije Erica imao tri kćeri. Ericova majka je u trenutku trudnoće odlučila emigrirati u SAD te došla u Havanu, gdje je Eric kasnije prezime skratio u "Delko" kako bi se lakše "amerikanizirao". Po vjeri je rimokatolik.

Delko se forenzičkom timu Policije Miami-Dade priključio sticajem okolnosti, kada je 1997. godine bio radio kao vozač kamiona za vuču. Tom prilikom je bio svjedokom istrage ubistva koje je vodio Horatio Caine, koji mu je, duboko impresioniran njegovim opažanjem detalja, ponudio posao.

U timu je Delko radio kao stručnjak za otiske prstiju. Uz to se tokom istraga često iskazuju i njegove druge vještine kao što je ronilaštvo.

Delko se u timu sprijateljio sa svojim kolegom Timom Speedleom, i bio je duboko potresen njegovom pogibijom. Zahvaljujući markantnom izgledu, ima uspjeha kod žena, a što ga ponekad, kao i zbog sklonosti anonimnom seksu dovodi u neugodne i opasne situacije. Imao je ljubavnu vezu sa kolegicom Natalijom Boa Vistom prije nego što je započeo mnogo čvršću i stabilniju vezu sa kolegivom Calleigh Duquesne.

Sa svojim šefom Horatiom Caineom se dodatno zbližio zahvaljujući sestri Marisol, koja je bila teško bolesna od leukemije i kojoj je pribavljao medicinsku marihuanu; Delko je bio pod sumnjom da krade drogu za novac i/li lične potrebe, ali je na kraju oslobođen; tokom istrage se Horatio zaljubio u Marisol, a potom njome i oženio. Nakon što je Marisol ubijen od strane pripadnika bande Mala Noche, Eric je pratio Horatija u Rio de Janeira u obračunu sa njenim šefom.

Eric je iz "ličnih razloga" napustio policiju i Miami i neko vrijeme živio u Portoriku. Potom se vratio u Miami, gdje je neko vrijeme radio kao specijalni detektiv državnog tužilaštva, prije nego što je stekao status detektiva i posao među forenzičarima.

Izvori[uredi | uredi kod]

Vanjske veze[uredi | uredi kod]