Popis epizoda serije CSI: Miami

Iz Wikipedije, slobodne enciklopedije
(Preusmjereno sa Popis epizoda CSI: Miami)

Slijedi lista epizoda američke dramske serije CSI: Miami.

Prva, druga i treća sezona imaju 24 epizode, isto kao i peta i osma. Četvrta i sedma sezona su imale po 25 epizoda. Šesta sezona je imala samo 21 epizodu zbog štrajka scenarista. Deveta sezona ima 22 epizode, dok je deseta i poslednja sezona imala 19 epizoda.

Serija CSI: Miami broji 10 sezona i 232 epizode.

Pregled serije[uredi - уреди | uredi izvor]

Sezona Epizode Originalna premijera
Prva prikazana Posljednja prikazana
Pilot 1 9. Maj 2002.
1 24 23. Septembar 2002. 19. Maj 2003.
2 24 22. Septembar 2003. 24. Maj 2004.
3 24 20. Septembar 2004. 23. Maj 2005.
4 25 19. Septembar 2005. 22. Maj 2006.
5 24 18. Septembar 2006. 14. Maj 2007.
6 21 24. Septembar 2007. 19. Maj 2009.
7 25 22. Septembar 2008. 18. Maj 2009.
8 24 21. Septembar 2009. 24. Maj 2010.
9 22 3. Oktobar 2010. 8. Maj 2011.
10 19 25. Septembar 2011. 8. April 2012.

Epizode[uredi - уреди | uredi izvor]

Pilot: (2002)[uredi - уреди | uredi izvor]

Naslov Scenario Režija Premijera Produkcijski kod
"Van Nadležnosti" Anthony E. Zuiker, Ann Donahue i Carol Mendelsohn Danny Cannon 9. maj 2002 (2002-05-09) 222
Bivši šef policije iz Las Vegasa je pronađen ubijen, a njegova sedmogodišnja ćerka je pronađena živa u Majamiju. Ketrin i Vorik zatim putuju na Floridu, gde uz pomoć istražitelja iz Majamija koje predvodi Horejšio Kejn love ubicu. 

Sezona 1: (2002–03)[uredi - уреди | uredi izvor]

Glavni članak: CSI: Miami (sezona 1)
Br.
ukupno 
Br. u
sezoni 
Naslov  Režija  Scenario  Originalni datumair premijere 
1 1 "Zlatni Padobran" Joe Chappelle Steven Maeda septembar 23, 2002 (2002-09-23)

Megan Donner vraća u CSI jedinici vremena za rad na avion srušio u Everglades. Dok je u potrazi za preživjelima, oni neobjašnjivo otkriti ženski žrtva pronađena pet kilometara od mjesta nesreće. Kada je jedini preživio, kaže žena otvorila vratašca u avionu u cilju da se ubije, Horatio je sumnjičav. Tim sada mora ponovo ono što se dogodilo na tom fatalnom letu, posebno kada komada baš ne uklapaju.

  • Prva pojava Horejšia Kejna, Keli Dukejn, Erika Delka, dr. Aleks Vuds, Tima Spidla i Megan Doner. 
2 2 "Gubljenje Lica" Joe Chappelle Steven Maeda & Gwendolyn M. Parker septembar 30, 2002 (2002-09-30)
Ogrlica bomba eksplodira, ubija čovjek i dobar prijatelj Horatio je. Sa otišao njegov prijatelj (i mentor), Horatio radi dvostruko teško, u ovom slučaju, zabrinjavajuće Megan, koja je izgubila muža u liniji dužnosti. Sa više od tri bombe, oni su stavili na probu da saznamo ko to radi i koji su ciljevi. Sa dokazima u ruci, traže se kolumbijski luka i otkriti stvari o radnicima koji misle da će pomoći slučaj. Međutim, novi dokazi ukazuju na to da je bombaš je nakon odred bombe. 
3 3 "Mokro Stopalo/Suvo Stopalo" Tucker Gates Eddie Guerra oktobar 7, 2002 (2002-10-07)
Horatio i njegova ekipa istražuju otkriće parcijalnih torza muškarca od strane grupe ribara koji prerezao otvoriti ajkula su uhvatili, samo da bi ostaci muškarca prosuti. Megan uskoro shvata čovjek je ubijen kada je otkriva ranu od metka na lešu. Kasnije, a druga žrtva je pronađen kako pluta u unutrašnje cijevi. 
4 4 "Samo Jedan Poljubac" Scott Brazil Laurie McCarthy & Matt Witten oktobar 14, 2002 (2002-10-14)
Mrtav muškarac s prorezom grla i djelomično spalili lice je otkrivena na Miami beach, zajedno sa nesvesno mlada djevojka koja je pretučen i bačen u okean. Istraga vodi Horatio na istaknute porodice Florida i njegove Steely patrijarh, koji je nekada bio uključen u misterioznu slučaju da se muče Horatio godinama. 
5 5 "Pepeo Pepelu" Bryan Spicer Mark Israel oktobar 21, 2002 (2002-10-21)
Kada je sveštenik pronađen je mrtav u svojoj župni nakon što je brutalno ubio, Megan, Calleigh i Speedle mora raspetljati neuredan web porodičnih problema koji dovode do njegove smrti. Elsewhere, Horatio i Eric pokušaj da se riješe emocionalne slučaju eksplodirala vozila, što je dom majka s djetetom. 
6 6 "Slomljeno" Deran Sarafian Ildy Modrovich & Laurence Walsh oktobar 28, 2002 (2002-10-28)
Ceo tim istražuje mjesto zločina u zatvoreni zabavni park kad je mlada djevojka pronađeno ugušio u kupatilu. Oni moraju pratiti niz nemilosrdna čovjek odgovoran za gnusni zločin brže nego što je to uobičajeno, kao i svi na lokaciji je u pritvoru dok se ne očisti. Ono što izgleda kao kao običan pokušaj otmice ispostavi da je mnogo više nego bilo koji od detektiva su očekivali. 
7 7 "Bez daha" Charlie Correll Steven Maeda & Gwendolyn Parker novembar 4, 2002 (2002-11-04)
Golo tijelo stripera koji je izveo u toku privatna zabava u Coconut Grove nekretnina nalazi se sledećeg jutra u obližnjem ružičnjaka, a CSI imaju poteškoća utvrđivanja uzroka smrti. U međuvremenu, Megan i Eric istraži slučaj muškarca plivač koji je iznenada pao mrtav od ubodnu ranu nakon penjanje na brodu sedam milja u Atlantiku. 
8 8 "Klanica" Dick Pearce Laurie McCarthy novembar 11, 2002 (2002-11-11)
Horatio i njegov tim mora otkriti dokaze u brutalno ubistvo čitave porodice u svojoj kući. Jedini preživjeli su dijete natopljen krvlju, a otac koji je na operaciji. Neposredni pretpostavka je da je majka odgovorna-postporođajne depresije ali dokaza otkriva šokantan, drugačiji ishod. 
9 9 "Zona Ubijanja" Daniel Attias Mark Israel & Lois Johnson novembar 18, 2002 (2002-11-18)
Snajper cilja u centru grada Miami i Horatio i njegov tim moraju žuriti da zaustavi ubicu pre nego što je ponovo udara. 
10 10 "Užasna Misao" Greg Yaitanes Ildy Modrovich & Laurence Walsh novembar 25, 2002 (2002-11-25)
Horatio, Speedle i Calleigh korijena kroz dokaze u ubistvo jednog čudnog, neuobičajeno profesor na koledžu kad nađu ga mučili i visio na drvetu. Njihove sumnje su odmah usmjerene na njegov kult poput studenata trinaest. Elsewhere, Delko i Megan istraži automobil pronađen u vodi sa leš u prtljažniku, i odmah sumnjate da je prevara osiguranja. 
11 11 "Kampski Strah" Deran Sarafian Eddie Guerra & Steven Maeda decembar 16, 2002 (2002-12-16)

CSI istražuje smrt mladog modela, čije je tijelo pronađeno u blizini maloljetnik logor za djevojčice. Na drugom kraju grada, Delko i Speedle istražiti bizarne smrti čovjeka koji je očito spaljen iznutra. U međuvremenu, u stanju da se nose sa posla više i osjećaj da joj je to podsjeća na rad svog mrtvog muža, poručnik Donner ostavku iz tima za dobro, ostavljajući Horatio poruku.

  • Poslednja pojava Megan Doner. 
12 12 "Ulazne Rane" David Grossman Laurie McCarthy & Gwendolyn M. Parker januar 6, 2003 (2003-01-06)
Oženjen čovjek i njegov saradnik u potrazi za malo vannastavne zabave imaju žar utopio kada su pronašli mrtvu ženu-prostitutku-u bungalov, što dovodi do porodičan čovjek koji je skrivao je sumnjive prošlosti. Tim se bavi automobil dizanje u kojoj je ubijen jedan njemački turista, ali okolnosti izgledaju više kao ubistvo kao supruga je ostala neoštećen nakon pucnjave. 
13 13 "Ležaj" Charlie Correll Elizabeth Devine januar 27, 2003 (2003-01-27)
Tim istražuje proizvodnju smrtonosne droge na Mobile Labs, i jedna starija žena je ubijena na višem kuće. 
14 14 "Prinudni Ulaz" Artie Mandelberg Mark Israel & Lois Johnson februar 3, 2003 (2003-02-03)
Goli čovjek nalazi vezan za krevet, što je ugušio dok je seksualno zlostavljane. Istovremeno, vlasnik krematorijum je pronađena mrtva. Kada istražuju, otkrivaju desetine tijela koja nikada nisu kremirana. 
15 15 "Hodajuća Mrtvakinja" Jeannot Szwarc Ildy Modrovich & Laurence Walsh februar 10, 2003 (2003-02-10)
Pljačkaš je pronađen mrtav na ulici, vrat slomljen. Ali Horatio tim ima veći problem na svojim rukama kao i tokom obdukcije, Alexx i Horatio shvati čovjek bio izložen radijaciji. Sada je tim mora trku sa vremenom da pronađe muškarca ubica prije sljedećeg žrtva, advokat okoliša, umire od trovanja radijacijom. 
16 16 "Dokazi Nevidljivih Stvari" Joe Chappelle David Black februar 17, 2003 (2003-02-17)

Tim istražuje ruski imigrant koji je izboden na smrt. Svjedok je samo da je zločin striptizeta koji je obavljao za njega.

  • Prva pojava Frenka Tripa. 
17 17 "Jednostavan Čovek" Greg Yaitanes Steven Maeda februar 24, 2003 (2003-02-24)

Prije Horatio je postavljen da svjedoči u slučaju ubistva u kojem je okrivljeni suprug grada Savetnice, on je dao nove činjenice koje bi mogle dokazati čovjek je nevin. Tu je i novi podaci koji se vrti oko otkriće druge žrtve koji bi odgovara navodnog ubice profila - ako je čovjek na suđenju nije kriv.

  • Prva pojava Jeline Salas. 
18 18 "Dan Objave" David Grossman Elizabeth Devine & Ildy Modrovich & Laurence Walsh mart 10, 2003 (2003-03-10)
Istraga u pljačku droge nudi kratak pogledi u privatni život CSI, čiji živci su na rubu kada postanu osumnjičeni u zločinu oni pokušavaju riješiti. 
19 19 "Dupla Kapisla" Joe Chappelle Marc Dube mart 31, 2003 (2003-03-31)
Horatio borbu FBI i SAD maršala u pokušaju da otkrije zašto prekrasna žena je ubijena pored bazena u Ritzy hotel. Dokazi ukazuju da je bio profesionalni hit, a slučaj postaje stvarno zbunjuje kada je FBI uzeti interes. Na drugom mestu, Calleigh suočava njen otac o svom problemu sa alkoholom. 
20 20 "Mladićev Grob" Peter Markle Lois Johnson april 14, 2003 (2003-04-14)
Horatio je prišao jedan pravnikom pomogao skloniti prije nekoliko godina, koji moli za pomoć policajac kojeg je u pronalaženju njegovog nestalog sina tinejdžera. Kao što dobiva u toku istrage, Horatio otkriva da je dječak može planira smrtonosni napad. Na drugom mestu, Speedle postaje privlači seksi model koji mogu biti uključeni u smrti njenog dečka. 
21 21 "Prolećni Raspust" Deran Sarafian Steven Maeda april 28, 2003 (2003-04-28)
Horatio i njegova ekipa istražuju smrt dva studenta koji su bili u Miami na proljetne praznike. Prvi je teen djevojka pronađena mrtva na plaži sa svojim slomljenim vratom i ljudske tragove ugriza na nogama. Drugi je mladić pronađen na dnu motela bazen koji je navodno umro prije nego što je udario u vodu. 
22 22 "Bure Baruta" Charlie Correll Corey Miller maj 5, 2003 (2003-05-05)
Su prisutni Speedle i Delko kada trendi noćnom klubu zapali, po svemu sudeći od pirotehnika ekran DJ, ubivši 16 ljudi i ranjeno desetine drugih. Ali narednih istraga otkriva da može imati bilo paljevine da prikrije ubistvo. Također: Horatio ispituje smrt prostitutke koji je pronađen mrtav u kupatilu sudija u svom domu. 
23 23 "Nakaze i Štipanja" Deran Sarafian Elizabeth Devine & John Haynes maj 12, 2003 (2003-05-12)
Eksplozija u oronulom štali skoro ubija Horatio i njegova ekipa odmah nakon nađu mrtvog čovjeka iznutra, vezane uz kanal trakom. Slučaj postaje lični za Horatio kada je otkriveno da su vodeći osumnjičeni poznavao svog pokojnog brata. U laboratoriju, Aleks je šokirana saznanjem da muž njene najbolje prijateljice je ubijen, navodno žrtva slučajne pucnjave. 
24 24 "Telesni Račun" Joe Chappelle Ildy Modrovich & Laurence Walsh maj 19, 2003 (2003-05-19)
Problem počinje kada se zatvorenik izboden na smrt u dvorištu zatvora. Ubrzo nakon Horatio stiže na scenu, helikopter se pojavljuje iznad popravne ustanove. Odmah se boji da je ubistvo bila mamac za postavljanje bijeg. To je potvrdio i tri zatvorenika hop na brodu helikopter i pobjeći. Kao što dobiva u toku istrage, identiteti bjegunaca postale poznate i užasna realizacija proteže preko Horatio: Dva bjegunaca su hladnokrvne ubice koji već imaju pored žrtve izabrao. 

Sezona 2: (2003–04)[uredi - уреди | uredi izvor]

Glavni članak: CSI: Miami (sezona 2)
Br.
ukupno 
Br. u
sezoni 
Naslov  Režija  Scenario  Originalni datumair premijere 
25 1 "Krvna Braća" Danny Cannon Ann Donahue septembar 22, 2003 (2003-09-22)
Horatio istražuje ubistvo modela namjerno pokrenuti niz izvan Miami Hotel od strane vozača koji su pobjegli na scenu. Kada dokazi dovodi do osumnjičenog, vladine birokratije stavlja neočekivani preokret na postupak. Horatio i Yelina počinju da se suoče sa svojim osjećaje jedno prema drugom. 
26 2 "Zona Smrti" Joe Chappelle Michael Ostrowski septembar 29, 2003 (2003-09-29)
Tijelo muškarca su uključeni u oporavku potonuo blago se otkrije zakačene na zidu njegove nove Cabin Cruiser po krvavi koplje ispaljena iz podvodnom puškom iz neposredne blizine. 
27 3 "Teško Vreme" David Grossman Steven Maeda oktobar 6, 2003 (2003-10-06)
Horatio lovi za odgovorno lice za začarani napad na ženu koja je namamio u prazan Stan i tukli sa komadom građa. 
28 4 "Smrtonosno Suočavanje" Deran Sarafian Elizabeth Devine oktobar 13, 2003 (2003-10-13)
Kada je teen tenis Phenom oteli iz svoje spavaće sobe, istraga dovodi do plovnih puteva kada je djevojka ruku oporavio u trbuhu aligatora. Delko poziva na stručno-njegov stari koledž prijatelja i sada aligator stručnjak Jeff Corwin da pomogne. 
29 5 "Najbolja Odbrana" Scott Lautanen Shane Brennan oktobar 20, 2003 (2003-10-20)
Dva mlada vlasnici grada bar se ubijen nakon radnog vremena i još jedan muškarac je ranjen u napadu, koji je navodno počinio maskirani napadač. U međuvremenu, Calleigh otac najavljuje da je sada javni branitelj i treba joj pomoć sa slučajem ubistva u kojem je žena navodno izbola svog dečka na smrt u svom automobilu s odvijačem. 
30 6 "Uragan Anthony" Joe Chappelle Ildy Modrovich & Laurence Walsh novembar 3, 2003 (2003-11-03)
Uragan Anthony udara Miami. Čovjek i njegova supruga pokušavaju voziti od bijesa oluje kada su štrajk i ubiti čovjeka u zaslepljujućeg oluje. Horatio smatra da je nedostatak utjecaja rane na koljenima žrtve ukazuju na to da je udario automobil, za razliku od kola upadljivo njega. U naizgled nepovezanih slučaju, Horatio nalazi još jedna žrtva uragana nabio na ogradu. Međutim, kao što je CSI otkriju razbacane ostatke dokaza nakon oluje, čini se da su ova dva slučaja mogu imati smrtonosne vezu. U međuvremenu, nakon Calleigh svjedoci čovjeka pljačkali kuću, ona shvata da ona ima još jedan slučaj na rukama kad sazna njegova bivša žena unutar pucao na smrt. 
31 7 "Grand Pri" David Grossman Michael Ostrowski & Steven Maeda novembar 10, 2003 (2003-11-10)
Pripadnik trkača kolima jama posada je zahvatio u nevidljivi plamen i umire u toku trke kvalifikacija na Grand Prix Amerike. 
32 8 "Stariji Brat" Joe Chappelle Ann Donahue & Jonathan Glassner novembar 17, 2003 (2003-11-17)
Horatio je prešao da ubice njegovog brata i zaštiti nećaka nikada nije znala da postoji kada Susie, bivši met korisnik, prikazuje se s Ray nelegitimnim kćer. Tim istražuje voajerski Internet stranice u vezi sa ubistvom jednog brokera. 
33 9 "Mamac" Deran Sarafian Steven Maeda & Shane Brennan novembar 24, 2003 (2003-11-24)
Mlada žena je napala ajkula i kasnije umire, ali je otkrio da je ona prvo pucao. Slučaj postaje još teža za CSI kada je jedan od njihovih saradnika postaje vodeći osumnjičenog. Mrtva žena je radila za privatne istrage agencija koja je specijalizovana za mame i zarobljavanje oženjenih muškaraca osumnjičenih za nevjere. 
34 10 "Ekstremno" Karen Gaviola Elizabeth Devine & John Haynes decembar 15, 2003 (2003-12-15)
Mlada žena je bačena preko ograde od garaže, ali je istraga njene smrti otkriva dokaz da je ubijena prije pada i da je vjerojatno otet. sat žrtve se pratiti do njenog dečka, koji govori detektivima da je ona bila uzbuđenja koji je otet u toku ekstremne vrste role-playing game. U međuvremenu, Delko upada u nevolje kada je slučajno ometa slučaj nakon nailazeći automobil od krađe prsten. 
35 11 "Komplikacije" Scott Lautanen Sunil Nayar & Corey Miller januar 5, 2004 (2004-01-05)
Anesteziolog koji je radio u ljepoti klinici se otkrije njiše iz uže u njegova dva-priča Condo, ali istraga ukazuje na ubistvo, ne samoubistvo. Slučaj intenzivira kada je saznao da je doktor izgubio pacijenta u tjednu prije tijekom rutinske plastične operacije i da je suprug žrtve vjeruje da je ubijena. 
36 12 "Svedok Ubistva" Duane Clark Ildy Modrovich & Laurence Walsh & Michael Ostrowski januar 12, 2004 (2004-01-12)
Dijamant broker nosi dva miliona dolara u roba je ubijen nakon što je njegov automobil udario drugo vozilo i on izađe da se suoči vozača. Svjedok je samo na kriminal je u razvoju prošao čovjek koji kaže da je ubica neko zove Colton. U međuvremenu, izvan grada, Speedle i Delko istražuju smrt tinejdžerke otkrio na odmorište sa slomljenim vratom. Ubrzo nakon što je žrtva je preuzet iz scene, njeno tijelo nestaje tokom transporta u Miami. 
37 13 "Krvavi Mesec" Scott Lautanen Jonathan Glassner & Marc Dube februar 2, 2004 (2004-02-02)
Cigara kavu se nalazi u njegovoj radnji vezali, tukli, osakaćeni, i ubijen sa chaveta, alat cigare što karakteriše zaobljene oštrice. Istraga vodi Horatio grupi koja pomaže kubanske izbjeglice. Na drugom kraju grada, a 25-godišnji muškarac je ubijen, dok podizanje novca sa bankomata, ali motiv ne čini se da pljačka jer je gotovina povukao je ostavio iza sebe. 
38 14 "Lagana Vatra" Joe Chappelle Shane Brennan & Michael Ostrowski februar 9, 2004 (2004-02-09)
Delko i Alexx su skoro spaljen živ kada istražuju smrt lovca pronađeno pucanj u blizini navodno pod kontrolom opekotine u Everglades. Vatra iznenada bjesni van kontrole i zadržava ih, prisiljavajući ih da se skloni ispod cerade. Kasnije, drugi tijelo je otkriveno, a ovaj put to je mlada žena koja izgleda da je pretučen na smrt. Horatio je dovelo do vjeruju da seksualni prestupnik je iza napada-i vatre. 
39 15 "Uhodaci" Deran Sarafian Elizabeth Devine & Steven Maeda februar 16, 2004 (2004-02-16)
Poznati fotograf je pronađen mrtav u svom automobilu nakon nesreće, ali Horatio vjeruje da je ubijen. Istraga dovodi do A-lista filmska zvijezda, koji je uhvaćen u kompromisa poziciju na fotografijama koje je paparazzo. 
40 16 "Invazija" Félix Enríquez Alcalá Brian Davidson & Jonathan Glassner februar 23, 2004 (2004-02-23)
Kada je bivši šampion surf ubijen u svojoj kući, u CSI su odlučni da pronađu ubice. Ted Henderson je ubijen u svojoj kući i njegovo tijelo je nestalo, dok je njegova supruga i sin su ostali tukli i vezan. Dok u potrazi kući, Horatio pronalazi heroin u sobi sina i saznaje da je tajno diler droge. 
41 17 "Novac ni Zašta" Karen Gaviola Marc Dube mart 1, 2004 (2004-03-01)
Horatio je brzo na scenu kada je blindirani kamion koji je prevozio 3,2 miliona $ opljačkali u odvažan centru pljačku. Tokom zastoja, vozač je poginuo, a Horatio pištolje jedan od dva lopova. Drugi beži sa plen, ali novac se ispostavi da je falsifikat. Tim mora shvatiti šta se desilo sa novcem banke prije nego što je ušao s lažnim računima. Izrada dan još gore za Horatio, Yelina ga uhodi s njegovim nećakom i pretpostavlja da je djevojka mu je vanbračno dete, ne kćer svog pokojnog supruga. 
42 18 "Sofa" Fred Keller Elizabeth Devine & Steven Maeda & John Haynes mart 22, 2004 (2004-03-22)
Slučaju Horatio i Speedle zavisi od iskaz forenzičkog-dokaz entuzijasta koji je ukrao krvi okupan lateks rukavica od mesta ubistva čovjeka koji je izboden na smrt sa leptir nožem. Kada ga je Speedle prati dole, CSI wannabe je impresioniran lakoćom s kojom Speedle bio u stanju da ga lociraju, a dva početi obveznica. U međuvremenu, Delko i Calleigh istražiti smrt snimanje mlade žene čije tijelo je pronađeno umotano u plastičnu vreću za smeće u kontejneru u blizini Ritzy Miami klub gdje je radila. 
43 19 "Rok" Deran Sarafian Ildy Modrovich & Laurence Walsh & Sunil Nayar mart 29, 2004 (2004-03-29)
Josh Dalton, vruće, mladi reporter za Miami Sun, svjedoci ubistva svog prijatelja, gradski odbornik pomoćnik, u Majamiju okrugu droge, Golden Triangle. Josh, koji je sumnjivo nepovređen u napadu, tvrdi da su bili samo dole na priči, ali Horatio vjeruje da postoji više na situaciju. Kasnije, drugi pisac iz istog papira nalazi pucao na smrt unutar prtljažnik svog automobila, koji je prijavljen da je ukraden. Sada, kao dokaz odbacuje Josh verzija onoga što se dogodilo, CSI nađu zakačiti u svijetu brze novinarstva i saznali da je opasno tanka linija između istine i ono što prodaje novine. 
44 20 "Zakletva" Duane Clark Alison Lea Bingeman april 19, 2004 (2004-04-19)
Policajac ruši i umire nakon povlačenja preko automobila, a istraga otkriva da je ubijen. Horatio raste sumnjivo kada unutrašnjih poslova dobiva uključeni u slučaj, vodi ga da vjeruju da je ubijanje nije bio slučajan zločin. U međuvremenu, Calleigh pomaže zlostavljana žena koja živi s jednim od osumnjičenih u istrazi. Yelina počinje dating Horatio je neprijatelj-koji je na čelu istrage unutrašnjih poslova. 
45 21 "Neprizemljenje" Joe Chappelle Shane Brennan & Marc Dube & Jonathan Glassner maj 3, 2004 (2004-05-03)
Nakon mali avion srušio na Miami beach i pilot umire, Horatio pronalazi ostatke na mjestu pada od hemikalija koja se koristi u izradi kokain, a čini se da poslovni partner žrtve možda sabotirali aviona. Međutim, kada dokazi ukazuju na to da je pilot možda umro prije pada, tim istražuje susjedima-sve žrtve bogati stanovnici izolirano slijepoj ulici gdje požuda, ljubomora i pohlepa su opasni motiva za ubistvo. 
46 22 "Pad" David Grossman Ildy Modrovich & Corey Miller maj 10, 2004 (2004-05-10)
Telohranitelj je pronađen mrtav nakon snimke odzvoniti na koncert rap zvijezde i CSI mora istražiti. Rap zvijezda 10-Large neće razgovarati sa policijom u vezi sa ubistvom ili zašto bi neko pokušao da ga ubije. Ali, kada dokazi ukazuju na to da je možda 10-Large telohranitelj bio postavljene ciljeve, CSI mora pogledati u opasan svijet lične sigurnosti. U međuvremenu, Alexx dobiva šok svog života kada je trebao leš iz nedavne saobraćajne nesreće probudi u njoj mrtvačnici, pate samo od hipotermije. 
47 23 "Majami/Nju Jork Nonstop[1]" Danny Cannon Anthony E. Zuiker & Ann Donahue & Carol Mendelsohn maj 17, 2004 (2004-05-17)
Kada se tinejdžerka se vraća kući iz velike stranke noći na maloljetne noćnom klubu da njeni roditelji ubijeni, potraga za ubicom vodi Horatio u New Yorku. Prije nego što je stigao, New York detektivi, koju je predvodio detektiv Mac Taylor, su prozvani da istraže snimanja prikrivenog policajca-ko, ispostavilo se, je vodeći osumnjičeni u slučaju Miami. Međutim, medicinski ispitivač utvrdi da je bio mrtav za 72 sati, a nije mogao ni biti živ u vrijeme dvostruke ubistvo u Miami. Nakon daljnje istrage, Horatio i Mac utvrdi da je pravi ubojica ubio New York policajac, onda je iskoristio svoj broj da se u Miami, i dalje je na slobodi. 
48 24 "Nevinost" Joe Chappelle Steven Maeda & Sunil Nayar & John Haynes maj 24, 2004 (2004-05-24)
Film za odrasle glumica se nalazi zadavljena u parku i CSI moraju pronaći ubicu. Krv i ljudskih tkiva nalaze se pod Ashley Anders 'nokte i DNK odgovara da je od direktora kompanije koja distribuira svoje filmove-a on je registrirani seksualni prestupnik. Također, Calleigh otkriva njegove sekretarice audio traka na kojoj je on čini prijetnju protiv Ashley. Međutim, postoji nesreća u laboratoriji sa ovom ključnom dokazu i Delko je zadnja osoba koja je za to. Sada, IAB-a Rick Stetler se stavlja na slučaju, mnogo Horatio je užas, kao CSI pokušati otkriti dodatne dokaze kako bi se pronašli djevojku ubicu. 

Sezona 3: (2004–05)[uredi - уреди | uredi izvor]

Glavni članak: CSI: Miami (sezona 3)
Br.
ukupno 
Br. u
sezoni 
Naslov  Režija  Scenario  Originalni datumair premijere 
49 1 "Izgubljeni Sin" Duane Clark Ann Donahue & Elizabeth Devine septembar 20, 2004 (2004-09-20)

Normalan slučaj koji počinje s otkrićem bullet-voziti tijela biznismen je na brodu u praznu jahtu koja udario u most ima informacije o tim otkrivanja koja sugerira da je mrtav čovjek isporuku otkupnine za otetim sinom. Slučaj uskoro ima tragičan obrat kad Speedle umire od ozljeda zadobivenih u pucnjavi pri nakit dućan, ostavljajući tim razrušeni i odlučniji nego ikada saznati tko je odgovoran.

  • Poslednja stalna pojava Timotija Spidla. 
50 2 "Za i Protiv" Karen Gaviola John Haynes & Steven Maeda septembar 27, 2004 (2004-09-27)
Žena je ubijena tijekom zabave pri Island Star imanju kada je čovjek otvorio vatru na postupku iz čamca cigareta. Kada je bivši con je uhićen, on se ponaša kao vlastiti odvjetnik i dokazuje da se pametniji nego što se čini. Komplicira stvari je činjenica da vodeći svjedok u slučaju mrtve žene mladi sin, koji je Horatio želi zaštititi, odbijajući da ga svjedočiti. 
51 3 "Pod Uticajem" Scott Lautanen Marc Dube i Corey Miller oktobar 4, 2004 (2004-10-04)

CSI mora pronaći ubojicu nakon što je mlada žena je gurnula ispred kreće autobus. Alexx pronalazi modricu u obliku kao ruka otisak žrtve leđima, dokazujući da je gurnuo ispred autobusa, i njezin dečko, Jay Seaver, je glavni osumnjičeni. Kada jedan od Jay ured rivalima i pretvara ga mrtva, Jay otkriva da on ima psihotičnog uhodu, Claudia. U međuvremenu, Calleigh otac traži njezinu pomoć kad se boji da je možda nekoga ubio nakon noći pio, a Horatio dodjeljuje novi CSI, Ryan Wolfe , za slučaj mnogo da Calleigh užas.

  • Prva pojava Rajana Volfa. 
52 4 "Ubistvo u Bljesku" Fred Keller Anne McGrail & Sunil Nayar oktobar 11, 2004 (2004-10-11)
E-mailovima i SMS porukama izazvati masovno okupljanje studenata za obavljanje slučajan zadatak na golf. Međutim, kako se gomila rasprši, tijelo srednjoškolac je pronađena. Originalna poruka izazvalo je "bljesak-mafija" je zabilježena na maturant srednje škole čiji je otac visok pogonom branitelj. U međuvremenu Horatio i Yelina istraži smrt mladog met ovisnik pronađen u kontejneru vani, gdje ona kupuje drogu. 
53 5 "Legalno" Duane Clark Michael Ostrowski & Ildy Modrovich oktobar 18, 2004 (2004-10-18)
18-godišnja djevojka je izboden na smrt u kupaonicu popularnog Miami noćnom klubu. Horatio saznaje da je žrtva, Jenny Cijena je istražni suradnik radi za alkoholna pića kontrolu i bio je praćenje maloljetnici koji konzumiraju alkohol. Međutim, slučaj dobiva složeniji kada otkriju još jednu žrtvu ubijenu unutar blizini srušio automobil. U međuvremenu, Calleigh i Ryan rade zajedno kako bi se utvrdilo da li je nesigurno i maloljetni dječak u klubu te noći imali bilo kakve veze s ubojstvom. 
54 6 "Đavolja Noć" Scott Lautanen Steven Maeda & Corey Miller oktobar 25, 2004 (2004-10-25)
Supruga poznatog igrač bejzbola brutalno je ubijen u svojoj kući i njezin philandering muž se tereti za kazneno djelo. Žiri o slučaju, kao i optuženi i njegov branitelj, posjeti kuću ispitati mjesto zločina, ali kad su se svjetla prigušila, kao što su bili kad je žrtva ubijena, a zatim se okrenuo na, lopta igrač pronađen je mrtav sa mesom pametan u glavi i poruka koja glasi "kriv". U međuvremenu, Horatio dobiva poziv od Yelina, koji mu kaže da je njezin sin, Ray ml., nedostaje. 
55 7 "Zločinački Talas" Karen Gaviola Elizabeth Devine novembar 8, 2004 (2004-11-08)
Kao veliki tsunami glava izravno prema Miamiju, upozorenje deset sati daje građanima dovoljno vremena da evakuiraju grad. U tom kaosu, dvije osobe su ubijene na parkingu, a dokazi vodi Horatio otkriti urotu opljačkati banku tempiran iskoristiti evakuaciju. U svjetlu oluje, Ryan i Alexx otkriti tijelo izbacilo iz mjesnog groblja, ali otkrili 13 tijela, ali samo 12 ih je tamo pokopan. U međuvremenu, Horatio posumnja da Yelina se fizički zlostavljao svog dečka, IAB-a Rick Stetler. 
56 8 "Brza Ubistva" Fred Keller Sunil Nayar & Marc Dube novembar 15, 2004 (2004-11-15)
Istraga o ubojstvu vodi Horatio i tim u svijet speed dating. Richard Laken pronađen ubijen željeznom šipkom izvan salon slijedi večer speed dating. Tim otkriva njegov automobil prekriven aceton, koji prati natrag do jednog od ženskih osoba. Sada, kada Horatio i ekipa saznaju da Laken nedavno svjedočio ozbiljan napad na Miami Heat košarku, oni su na lov za dva počinitelja umjesto jednog. 
57 9 "Piratski" Duane Clark Michael Ostrowski & Steven Maeda novembar 22, 2004 (2004-11-22)
Tim istražuje suvremeni piratstva uz obale Miamija nakon šest tijela otkrivena pluta u moru vezani zajedno po užetu. Horatio posumnja da je brod otet s nekima od ubijenih članova posade, a potom bačena u more. Dokazi sugeriraju da su drugi članovi posade možda spasio se na splav za spašavanje. Pomoću radara i GPS tehnologiju, CSI pronaći preživjele, ali njihove priče se ne podudaraju. Sada, Horatio i ekipa mora saznati što se zapravo dogodilo u oceanu dok ne nađu sami istražuju šavovima podzemlje Miami milicija i oružja dilera. 
58 10 "Posle Pada" Scott Lautanen Ildy Modrovich & Marc Dube & John Haynes novembar 29, 2004 (2004-11-29)
CSI mora istražiti kada pješak je ubijen nakon što je čovjek pada iz zgrade i zemljišta na njega. Horatio i ekipa smatraju da je žrtva pronađena na pločniku nije isti čovjek koji je pao s zgrade, ali je nesretni čovjek je sletio na. CSI otkriti da je pala žrtva u posjedu sex DVD koji uključuje top Miami kaznenog suca i ženu s prljave seksualni život. Kad je žena pronađena mrtva, tim mora kopati u složenim osobnim životima onih u Miamiju pravosudnog sustava kako bi se pronašli ubojicu. 
59 11 "Zavisnost" Steven DePaul Charles Holland decembar 13, 2004 (2004-12-13)
Kad je žena ubijena u ono što izgleda kao carjacking, CSI razgovarati s mužem, najstariji od troje braće koji pokreću svoj unosan obiteljski posao. Međutim, kada je otkriveno da je žrtva imala je kockanje ovisnost koje bi mogle imati bankrota poduzeća, tim mora slijediti dokaze kako bi pronašli ubojicu. U međuvremenu, Alexx unajmljuje oporavlja alkoholičar kao tijelo Autoprijevoznik i mora istražiti kad je optužen za krađu iz mrtvih. 
60 12 "Pucanje" Norberto Barba Corey Miller & Sunil Nayar januar 3, 2005 (2005-01-03)
Kad gunplay banda vezane spušta u hitnoj, Horatio i ekipa moraju naći članovi bande odgovorne. Dokazi ukazuju da je uredno u bolnici prepoznala ranjenog člana bande, koji je možda ubio jednog urednog prijatelji i ukazivao članove bande njegovom mjestu. Međutim, dokazi ne odgovara i CSI otkriti da varanje djevojka, a ne banda osveta, može biti iza pucnjave. U međuvremenu, Ryan ispituje majku u hitnoj nakon njezine priče u vezi svog djeteta ne zbrajaju. 
61 13 "Pandur Ubica" Jonathan Glassner Steven Maeda & Krystal Houghton januar 17, 2005 (2005-01-17)
Tijekom rutinske prometne stanice, policajac je ubijen, a sada Horatio i ekipa mora pronaći ubojicu. Jedini svjedok ubojstva je civil koji je radio u vožnji-zajedno s policajcem, a sada je nestalo. Cesti dokaza dovodi CSI da Missy Marshall, tinejdžerski djevojka koja je bila s ubojicom u vrijeme ubojstva. U međuvremenu, Horatio i Rebecca su odnos je u opasnosti kad oni ne vide oči u oči na slučaju. 
62 14 "Jednonoćni Štand" Greg Yaitanes Michael Ostrowski & John Haynes februar 7, 2005 (2005-02-07)
CSI otkriti složene operacije krivotvorenja nakon portir je pronađen ubijen u jednoj od Miami najpoželjnijih hotela. Prtljaga da je pokojnik portir bio učitava, kao i pljačke posebnog papira koji novac je tiskan na vodi CSI otkriti kompleksnu operaciju krivotvorenja. To je krstarenje sezone u Miamiju, što znači da je broj stanovnika Miami buja, čime je momčad još više osumnjičenih za ubojstvo. U međuvremenu, Calleigh mora istražiti kada žena nestane, te se kasnije pronađen mrtav, nakon što su ona i njezin suprug prisustvovati vruće i flert "trenje" stranku. 
63 15 "Identitet" Gloria Muzio Ann Donahue & Ildy Modrovich februar 14, 2005 (2005-02-14)
Kad CSI naći žena proguta cijeli i ubio gigantski zmija, oni otkriti tajnu operaciju krijumčarenja droge. Dokazi vodi Horatio i tim na operaciji krijumčarenja droge u kojem su velike zmije se sumnja da je korišten kako bi ilegalne droge u zemlju kako bi se izbjeglo otkrivanje od strane carine. Međutim, kada Horatio nađe da Clavo Cruz, neprijateljsku od Horatio-a koja se krije iza njegovog diplomatskog imuniteta, može biti iza operacije, tim mora pronaći zakonski način da se stavi zločinca iza rešetaka. U međuvremenu, Calleigh i Wolfe investiagte kada su dvije žene od kojih svaka tvrdi da su pravi žrtva krađe identiteta, a drugi je krivac. 
64 16 "Ništa za Gubljenje" Karen Gaviola Elizabeth Devine & Marc Dube februar 21, 2005 (2005-02-21)
Dokazi vodi CSI vjerovati da je netko počeo masovno požar u Everglades, kako bi se prikrila ubojstvo. Lokalni zatvorenici su doveli kao slobodne radne snage za pomoć u borbi protiv divljeg požara u Everglades. Međutim, kada je serijski ubojica, Todd Kendrick pobjegne sa scene, Horatio mora ga naći prije nego što opet udari. Ali stvari idu iz lošeg u gore kad Kendrick otima Alexx i prisiljava je da ga tretiraju na nišanu, prisiljavajući Horatio je naći prije nego što bude prekasno. U međuvremenu, tijelo jedinice lokalne student je pronađen ubijen, a vatra je uništila mjesto zločina i dokaza. Međutim, kada je momčad otkriva ilegalne operacije mjesečina i domaće streljiva u blizini, CSI otkriti pravi razlog zašto je dječak bio vani. 
65 17 "Avion s' Novcem" Scott Lautanen Sunil Nayar & Steven Maeda mart 7, 2005 (2005-03-07)
Netko koristi lasersku svjetlost slijepim pilota i srušiti avion, koja nosi 1,2 milijarde $ u provjere treba dostaviti bankama na istočnoj obali. Zločin scena dokazi otkrivaju žrtva, mlada prikupljanje sredstava društvenih, koji je bio u zrakoplovu, ali je ubio prije nesreće. Sada, iako je tim ima malo raditi, jer žrtve bogata obitelj protivi obdukciju, Horatio mora slijediti trag novca. U međuvremenu, Calleigh radi na slučaju s bivšim dečkom, detektiv Hagen, a njihova romantičnog povijesti može uzrokovati probleme za njih oboje. 
66 18 "Kraj Igre" Jonathan Glassner Michael Ostrowski & Corey Miller mart 21, 2005 (2005-03-21)
Ekstremni skateboarder i videoigara tester pronađen je mrtav na pola cijevi platforma se koristi za programiranje ekstremnim skateboarding video igara. CSI otkriti da je nosio reflektirajuće senzore kad je ubijen, tako da je motion-capture uređaj koji se koristi za proizvodnju tih videoigara zabilježila ubojstvo kao što se dogodilo, ali nije ubojica. Sada je tim zadire u vrlo konkurentnom svijetu videogame programera i testera pronaći ubojicu. U međuvremenu Horatio pomaže stari prijatelj Speedle-a, kada je ukraden video snimak seksa od nje. 
67 19 "Seks i Porez" Scott Shiffman Ildy Modrovich & Brian Davidson april 11, 2005 (2005-04-11)
IRS agent ubijen dok je pokušavao ući u posjed jahtu nepodmirenu obveznika. Ubrzo nakon toga, CSIjevci otkriti drugi IRS agent ubijen. Sada, samo kada svatko ima razloga mrziti IRS, Horatio mora pronaći tko stoji iza onoga što bi moglo biti niz ubojstava neposredno prije poreza dan. 
68 20 "Sastanak s' Ubicom" Karen Gaviola Elizabeth Devine & John Haynes april 18, 2005 (2005-04-18)
Horatio život se zauvijek promijenio kada sazna važne informacije o svom bratu. Horatio sada mora otkriti što učiniti s tim informacijama o njegovim bratom, Raymond, i da li ili ne reći Yelina. U međuvremenu, tim istražuje kad je žena ubijena u prepunoj baru nakon što je pristupio ženski zaposlenik servis koji pomaže ljudima pick-up žene. Isto tako, kada Delko izgubi značku nakon nekog neodgovornim ponašanjem i to se koristi u zločin, on mora pronaći značku prije nego što je ponovno koristiti. 
69 21 "Trzaj" Joe Chappelle Steven Maeda & Marc Dube maj 2, 2005 (2005-05-02)
Nakon gorkog pritvoru boj, hici su ispaljeni ispred zgrade suda. Meci lete, a cilj je djevojčici majka. Horatio ide po ocu, koji je sumnja ne mogu biti djevojke biološki otac nakon svega. Međutim, kada je otkrio sjenovito pokraj majčina, tim utvrdi da ona ima mnogo neprijatelja koji bi htjeli uzeti pucao u nju. U međuvremenu, Delko istražuju kad čovjek padne sa 16-ospratnice. 
70 22 "Osveta" Norberto Barba Corey Miller & Sunil Nayar maj 9, 2005 (2005-05-09)
Kada je bivši srednjoškolski nogometna zvijezda je ubijen na okupljanju, CSI mora pronaći ubojicu. Žrtva je bio veliki čovjek na kampusu u srednjoj školi, a tu su i puno gostiju na okupljanju s razloga da mu zamjeraju sve ove godine. Sada, ekipa mora istražiti sve, od glave navijačica u školskoj nepotpunim, da vidim koji je održao desetljeće stara neraspoloženje dovoljno velik da ubije. U međuvremenu, Horatio i Delko doći na mjesto događaja i otkriti da je već obrađena, što dovodi Horatio otkriti više informacija o njegov brat možda bio živ. 
71 23 "Udareno" Scott Lautanen Ann Donahue & Elizabeth Devine & Ildy Modrovich maj 16, 2005 (2005-05-16)
Sjekira ubojica na smrt je dao odgodu izvršenja samo nekoliko trenutaka prije nego što će se održati, na temelju činjenice da postoji svibanj biti pokvarenu DNK analize koristi na suđenju. Sada, bez korištenja DNK dokaze, tim mora utrka protiv vremena i preispitati sve fizičke dokaze u predmetu, kao što su dobili poziv na novi dvostrukog ubojstva koja izgleda sumnjivo kao u slučaju oni rade. 
72 24 "10-7" Joe Chappelle Ann Donahue & Elizabeth Devine & Michael Ostrowski maj 23, 2005 (2005-05-23)

Dok istražuje ubojstvo muškarca angažirao kako bi prljave bombe koje su teroristi namjeravaju krenuti u Miamiju, Horatio pronađe krvavu otisak svog brata, Raymonda, kojega je vjerovao da je mrtav. Međutim, kada je Raymond sin je otet, on izlazi iz duboke tajnom zadatku, a otuđene braće moraju raditi zajedno kako bi spasiti dječaka. U međuvremenu, dok obradu mjesta zločina, nepoznati napadač drži pištolj na Calleigh glavu, a nakon što je smrtonosni sukob u svom balistički laboratoriju, ona ostavljen sumnjajući da ona može nastaviti kao CSI.

  • Poslednja stalna pojava Jeline Salas. 

Sezona 4: (2005–06)[uredi - уреди | uredi izvor]

Glavni članak: CSI: Miami (sezona 4)
Br.
ukupno 
Br. u
sezoni 
Naslov  Režija  Scenario  Originalni datumair premijere 
73 1 "Iz Groba" Karen Gaviola Ann Donahue & Elizabeth Devine septembar 19, 2005 (2005-09-19)

Tim mora pronaći vezu između dva mjesta zločina; ubijanje dilera droge i silovanja domaćica dobro-off porodice koji je slučajno trudna.

  • Prva pojava Natalije Boe Viste 
74 2 "Krv u Vodi" Duane Clark Dean Widenmann & Sunil Nayar septembar 26, 2005 (2005-09-26)
Kada se bogate porodice zarobljen na gori jahti u vodi punoj ajkula, CSI-a mora istražiti kako se to dogodilo. 
75 3 "Plen" Scott Lautanen Corey Miller & Barry O'Brien oktobar 3, 2005 (2005-10-03)
CSI mora istražiti tamnu stranu Miami noćnih klubova kada tinejdžera turističke nestane. Sara Jennings je bio na putu na Bahame preko Miami za klasu putovanje kada divlju noć provoda, piće i seks su izmakle kontroli. Dakle, CSI mora da otkrije ko je ona sa i ono što se dogodilo te noći kako bi je naći. U međuvremenu, Horatio je prošlost u Njujorku izlazi na površinu kada stari neriješeni slučaj zemljišta na stolu. 
76 4 "48 Sati za Život" Norberto Barba John Haynes & Marc Dube oktobar 10, 2005 (2005-10-10)
Horatio i njegov tim pokušavaju da shvatim kako da oslobodi nevinog mladića nakon što ga je oštra ispitivanja sa Frank Tripp šalje u zatvor. 
77 5 "Tri Načina" Jonathan Glassner Marc Guggenheim & Ildy Modrovich oktobar 17, 2005 (2005-10-17)
Tri prigradskih domaćice na vikend je djevojčica u Majamiju su premijera osumnjičeni, kada je u hotelu zgodnog bazen dječak pronađena mrtva. Kada se Horatio dojavio da je njegov tim se suočava pregled efikasnosti iznenađenje, on mora vjerovati Calleigh, Eric i Ryan da rade zajedno kako bi pronašli ubicu. Međutim, kada su nezavisno pratiti dokaze, svaki otkriva da je njihova mjesta, analiza na različite ubica. 
78 6 "Pod Sumnjom" Sam Hill Sunil Nayar & Barry O'Brien oktobar 24, 2005 (2005-10-24)
CSI mora trci sa vremenom kada su sve dokaze u slučaju ubistva ukazuje na Horatio. Kada je otkrio ubijena žena, Horatio priznaje da ju je vidi i da je on posljednja osoba da vidi živu. Iako dokazi logički ukazuje na Horatio kao ubicu, naš CSI sada mora kopati dublje pronaći pravog ubicu i naučiti koji bi imao motiv i način da ga smesti. 
79 7 "Krivični Let[2]" Scott Lautanen Elizabeth Devine & Anthony E. Zuiker & Ann Donahue novembar 7, 2005 (2005-11-07)
Osuđeni serijski ubojica bježi nakon sabotira avion koji ga je letio iz New Yorka u Miami, gdje je navodno zakopano tijelo. Nakon bježe na nesreće, čovjek ide na ubilački pohod i oduzme student. Mac Taylor dolazi u Miami da pomogne Horatio i ekipa prate ubica od Mac prvobitno uhapšen čovjek u New Yorku. 
80 8 "Pogođen" Karen Gaviola Corey Miller & Barry O'Brien novembar 14, 2005 (2005-11-14)
CSI su prozvani da istraži ubistvo mlade žene koja je bila pred potpisivanjem joj papire za razvod. Uskoro je muž ispostavi da je idealan osumnjičeni. Jedina čudna stvar o ovom slučaju je oružje ubistvo: pištolj za eksere. Međutim, stvari postaju lični za tim kada Ryan je napadnuta i ostavio ozlijeđena nakon što je pucao u oči sa nailgun dok vraćajući mjestu zločina. 
81 9 "Urbani Đavolji prilog" Matt Earl Beesley Dean Widenmann & Marc Guggenheim novembar 21, 2005 (2005-11-21)
Eric našao usred pljačke, dok u banci. Tim ubrzo saznaje da je pljačka banke je dio video igre pod nazivom Urban Hellraisers koji se odigrava u stvarnom životu. Da ih zaustavi, Ryan mora igrati igru ​​i shvatiti sljedeći potez pljačkaša 'pred drugim zločin dogodi. 
82 10 "U ruševinama" Scott Lautanen Ildy Modrovich novembar 28, 2005 (2005-11-28)
Narko bos je ubijen u svom Coconut Grove vilu i osumnjičeni uhapšen na sceni tvrdi da prodaje marihuanu Delko. Stetler, od unutrašnjih poslova, istražuje i slučaj brzo staje lični kada Horatio bude uključen. Što se tiče snimanja, CSI saznali da su možda bili uključeni dva revolveraša. Također, Calleigh donosi veliku odluku o svom poslu. 
83 11 "Naplata" Sam Hill Marc Dube & Ildy Modrovich & Marc Guggenheim decembar 19, 2005 (2005-12-19)
Horatio lovi za čovjeka odgovoran za brutalno silovanje na ženu godina unazad, nakon nove DNK tehnologija pronalazi osuđeni silovatelj nevin. Alexx i Eric istraži doktor čiji pacijent umro od toksičnog šoka nakon slepog creva. 
84 12 "Rezultat" Jonathan Glassner Barry O'Brien januar 9, 2006 (2006-01-09)
CSI istražuje brutalno ubistvo čovjeka koji je učio kako da pokupi žene u vruće noćnom klubu. U međuvremenu, Horatio pokušava da pomogne Marisol, Delko sestra, koji je uhapšen zbog droge. 
85 13 "Prigušivač" Ernest R. Dickerson Sunil Nayar januar 23, 2006 (2006-01-23)
Mala Noche napada ponovo i to je do CSI da ih sruši jednom i za sve. Također, velike tajne otkrivaju o likovima i njihova ljubav života. 
86 14 "Vera" Scott Lautanen Corey Miller januar 30, 2006 (2006-01-30)
Kada dokazi pokazuju da je niz ubistava je povezan s organiziranim kriminalom, Horatio i njegov tim su umesto dovesti do par filma studenti koji imaju scenarij koji sadrži detalje zločina. U međuvremenu, Ryan saznaje da je njegov vid se pogoršava nakon što je ranjen u epizodi "Pogođen" i kao takva, može ugroziti ne samo svoju karijeru kao CSI, ali i njegova budućnost u laboratoriji zločin. Epizoda završava sa Ryan mahnito udara na njegov ormar vrata kao Horatio tiho gleda na iz daljine. 
87 15 "Kosturi" Karen Gaviola John Haynes & Elizabeth Devine februar 6, 2006 (2006-02-06)
Kada Horatio je neprijatelj, Walter Resden cilja nekoga iz svoje prošlosti, Horatio pokušava da ga zaustavi. Također odnos Delko sa Natalia je testiran kada ona misli da može biti trudna. 
88 16 "Devijacija" Scott Lautanen Krystal Houghton februar 27, 2006 (2006-02-27)
DNK alexx je naći širom njen četvrti gdje je sumnja da je odgovoran za smrt osuđenog pedofila. CSI tim uskoro saznaje da je način razmišljanja u susjedstvu moglo dovesti do bilo kakve zajednice žele čovjek otišao. U tim mora saznati ko je pravi ubica je očistiti Aleks. 
89 17 "Sudar" Sam Hill Dean Widenmann mart 6, 2006 (2006-03-06)
Iz onoga što čini da je bio strašno saobraćajnoj nesreći koja tvrdi da je život žene zapravo ispada da je slučaj ubistva. Dokazi se pojavljuje više informacija i drugog tijela. Tokom istrage Natalia prizna tajnu istoriju bračnog zlostavljanja kako bi se pomoglo da se slučaj riješen. 
90 18 "Dupla Opasnost" Scott Lautanen Brian Davidson mart 13, 2006 (2006-03-13)
Miami-Dade okrugu advokat gubi suđenje za ubistvo je veliki publicitet u kojoj je suprug optužen za ubistvo njegove mlada i onda bacanje njenog tijela u jezeru. Međutim, tijelo žene se oporavila nakon suđenja, zaključuje, i ' dvostrukog suđenja' klauzula isključuje muž bude ponovo sudi. Sada, kao CSI strahuju da pravda ne može biti zadovoljena, novi dokazi ukazuju na to da je suprug možda zapravo praksa na drugom žrtvu prvo i Horatio vjeruje da je CSI biti u mogućnosti da biste dobili muža sudi pod različitim osnovama. 
91 19 "Otmica" Eagle Egilsson Ildy Modrovich mart 20, 2006 (2006-03-20)
Nakon što je grupa bogatih mladih žena automobili su ukradeni od luksuznih Toplice, dokaz vodi CSI da mislim da je to dio mnogo većeg automobila cijepanje prevara i svaka od tih žena su se na meti za dom pljačke. Pitanja postaju gore kada Horatio otkriva da je Marisol je i na spa tokom pljačke i on postaje zaštitnim njenog sada joj je život ugrožen. U međuvremenu, Ryan mora nositi sa posljedicama smrzavanja tokom racije na chopshop. 
92 20 "Slobodan Pad" Scott Lautanen Marc Dube april 10, 2006 (2006-04-10)
CSI tim mora da pokuša da sazna ko je pokušao da ubije mladi par (uveden u epizodi 86), koji su pušteni iz zatvora. Bračni par, koji je postao Bonnie i Clyde tipa "miljenici medija" uskoro otkriti da ih nisu svi smatra takvim. Calleigh moraju raditi sa bivšim prijateljem da pomogne u rješavanju slučaja. 
93 21 "Prekid" Sam Hill John Haynes april 24, 2006 (2006-04-24)
CSI tim mora locirati ženu koja je oteta i birali pogrešan broj na svom mobilnom telefonu. Da pokuša da joj locirati tim prvo mora shvatiti koji otetih žena pokušava da kontaktira na prvom mjestu. U međuvremenu, Marisol ima tešku odluku da se i Horatio joj pomaže. Natalia je iznenađen kada je Ryan traži dozvolu Delko je da je odvede na sastanak. 
94 22 "Otvorena Voda" Scott Lautanen Marc Dube & Ildy Modrovich maj 1, 2006 (2006-05-01)
Brodu koji je usidren u Miami je scena za dvostruko ubistvo. Tim istražuje dugu listu potencijalnih osumnjičenih i uskoro lista se drastično skraćen kada CSI je naći veliku količinu novca nedostaje kabinu žrtve. U međuvremenu, Horatio i Marisol je odnos razvija dalje. 
95 23 "Šok (1. Deo)" Karen Gaviola Brian Davidson & Corey Miller maj 8, 2006 (2006-05-08)
Tokom A-liste House Party, nasljednica se nalazi struja u svojoj kadi. Na listi osumnjičenih uključuje njenog muzičar dečko, njen asistent, a njen glavni modeliranje rivala. Delko saznaje da Horatio i Marisol su uskoro biti oženjen i ima mješovite osjećaje o njihovoj svadbi. 
96 24 "Bezakonje (2. Deo)" Duane Clark Ann Donahue & Sunil Nayar maj 15, 2006 (2006-05-15)
Banda Suđenje Mala Noche se zaustavlja kada je okrivljeni bježi uz pomoć lažnog svjedoka i napadač u publici. Delko smatra da je prekrasan, ali poremećeni bivši ljubavnik je proganja svaka žena koja je sada blizu previše, uključujući i njegovu sestru. Kada je hit naredio Mala Noche bande na Horatio, Marisol ipak je onaj koji se kritički ranjen metkom iz snajpera i kasnije podlegne joj ranu i umire. Kada je napadač pronađena, Caine i Delko oboje osvetnik u želji da vidi pravdu. 
97 25 "Jedan od Naših (3. Deo)" Matt Earl Beesley Barry O'Brien & Krystal Houghton & Elizabeth Devine maj 22, 2006 (2006-05-22)
Horatio i Delko pretraživanje Miami srušiti Mala Noche bande jednom i za sve nakon ubistva Marisol. Nadalje, nakon što je još jedan snimanja Mala Noche u vezi, službenik Aaron Jessop je ubio bombu mine iznenađenja na mesta zločina. Potraga za okončanje zločina pohod je ugrožena kada federalci, koju je predvodio Agent Glen Cole, RAID CSI laboratorija u potrazi za nestalim gotovinu dokaza, na osnovu nepoznati tip. Tenzije rastu i mladež se konačno otkriva kao Natalia Boa Vista, iako je asistent SA, Monika West, uz pomoć njen verenik, trezor Agent Peter Elliot, koji je otkrio da se iza nedostaje novca. Eventualni hvatanje vođa bande Diego Rijaz donosi dodatne probleme, kao što je udara nagodbu i deportirani u Brazil - ostavljajući Caine i Delko na novu misiju traže pravdu. 

Sezona 5: (2006–07)[uredi - уреди | uredi izvor]

Glavni članak: CSI: Miami (sezona 5)
Br.
ukupno 
Br. u
sezoni 
Naslov  Režija  Scenario  Originalni datumair premijere 
98 1 "Rio (4. Deo)" Joe Chappelle Sunil Nayar septembar 18, 2006 (2006-09-18)

Horatio i Delko putuju u Rio da da Riaz, čovjek odgovoran za ubistvo Marisol, je pušten iz pritvora. Iako postoje, Horatio susreće Yelina i naginje da je njegov brat može biti povezan sa Riaz. U međuvremenu, Ray Jnr. prihvata rade od Rijaz do mule drogu u Miami, ne znajući nedavne smrti njegovog oca. Rijaz se napokon našao u Rio, a umire u nož-borba sa Delko i Caine. Povratak u Miami, Natalia, sada CSI, pomaže Ryan istraži premlaćivanje smrt žene, i njen neiskustvo dovodi do problema za Calleigh u uredu. Caine, sada natrag u Miami, uspio pronaći i spasiti njegov nećak.

  • Pojava Jeline Salas. 
99 2 "Pod Maskom" Matt Earl Beesley Marc Dube & John Haynes septembar 25, 2006 (2006-09-25)
Istraga rutina ubistvo u hotelu postaje složeniji kada je nepoznati vozila ruši Calleigh je Hummer u tijelo vode, ugrožavanja većina dokaza prikupljenih na sceni. Otkriveno je da je žrtva bila tajni agent u Crypt Kings biker banda, radeći zajedno sa još operativno po imenu Jake Berkeley, Calleigh bivši akademije iz razreda i dečka. Dalje istrage banda otkriti oružje ubistva kao CornerShot uređaja, a učešće bande u pucnjave. 
100 3 "Stope Smrti" Sam Hill Ann Donahue & Elizabeth Devine oktobar 2, 2006 (2006-10-02)
Tim istražuje pljačku i sumnjive dvostrukog ubistva na "Bling-bling" stranka domaćin poznatog nakita dizajner u gradu. Uskoro su da je jedna od žrtava, a osoba po imenu Dakota Hudson, stavljen je na popis na "Death Pool 100". Istrage okrenuti prema onima spremna da profitiraju od njene prerane smrti, na kraju dovodi do otkrića lažnih dijamanata i offshore kockanje i krivotvorenja. Ryan je također uhvaćen, jedan je sramota Calleigh, držeći mrtvih bazen u vezi "super-bilješke". 
101 4 "Liči Na Ubistvo" Scott Lautanen Ildy Modrovich & Barry O'Brien oktobar 9, 2006 (2006-10-09)
Tim istražuje smrt jednog poznatog muškog modela nakon njegovo tijelo je pronađeno zaglavio pod brod. Kasnije su otkrili bolestan i uvrnut tajne agencije je radio kada drugi model padne na njegovu smrt iz hotela. 
102 5 "Eminentna Smrt" Eagle Egilsson Corey Miller & Brian Davidson oktobar 16, 2006 (2006-10-16)
Tijelo lokalnog političara nalazi se u praznu kuću. Čitav kraj je bio uznemiren da je podržavaju korištenje eminentnih domene, dopuštajući vladi da ih prisili da napuste svoje domove. U periodu od istrage, neki članovi tima moraju nositi sa svojim neprijateljima u prošlosti, dok neki imaju da se pomire sa prirodom profesije su sprovodi. 
103 6 "Prokletstvo Kovčega" Joe Chappelle Sunil Nayar & Krystal Houghton oktobar 23, 2006 (2006-10-23)
Kada vjernik u Santeria, mješavinu katolicizma i afričkih vudu, pronađen je ubijen ispred svoje Svetište žrtvovanja životinja, bizarni incidenti početi događa oko CSI laboratorija i ljudi pretpostavljaju da u laboratoriju je proklet. Međutim, u slučaju neočekivano se kada CSI otkriju da je žrtva možda su ubijeni tokom zamršen zaplet uključuje ukradeni zlato. 
104 7 "Visoko Oktanski" Sam Hill Marc Dube novembar 6, 2006 (2006-11-06)
Nakon nesreće u kojoj je odrubljena glava vozača tokom opasan trik, dokazi vodi CSI da mislim da je više nego nesreća. Dok prikupljanje dokaza, CSI smatraju mora ići u svijet "sideshows." 
105 8 "Mračna komora" Karen Gaviola John Haynes novembar 13, 2006 (2006-11-13)
Ubistvo i otmica postaje lični kada DNK na mjestu zločina otkriva da je Natalia sestra Anya je jedan od otetih žena koje su u potrazi za. Tim pronalazi sigurno punu fotografija nestalih žena i oni moraju pronaći fotograf koji je koristio svoju kameru da namami bezazlen žene. 
106 9 "Ide Ide Smrt" Matt Earl Beesley Elizabeth Devine novembar 20, 2006 (2006-11-20)
Nakon mlada žena je pronađena mrtva ubrzo nakon što je aukciji u dobrotvorne svrhe, tim smatra da je žena pokušava da otkriju pravu prirodu domaćina ovog događaja. Kao tim prodire dublje u istragu uskoro otkriti veći zaplet koji bi mogao staviti Miami u opasnosti. 
107 10 "Priznanje Kao Takvo" Joe Chappelle Brian Davidson novembar 27, 2006 (2006-11-27)
Mornarički regrut je pronađen mrtav na civilno strelište sa raznim rupama od metaka u njega, ali postoji na sceni nema krvi. CSI saznaju da je žrtva bila mrtva prije nego što je ubio i da je njegovo tijelo je povučen na opseg. Kao što je slučaj napreduje, Horatio određuje ubistvo može biti vezan za smrt Marine u Iraku koji je ubijen u borbi. Natalia je šokirana saznanjem da Nick pitao Valera napolje i da je ona prihvatila. 
108 11 "Rikošet" Gina Lamar Barry O'Brien decembar 11, 2006 (2006-12-11)
Kada je osumnjičen za terorizam Sonya Barak na meti svog naroda za atentat, ide u bijegu, a Horatio postavlja da je snimanje, i da je zaštiti i da joj pred lice pravde. Calleigh i Ryan istražuju kada je mrtvo tijelo pronađeno u prtljažniku bijeg vozila Sonya. 
109 12 "Unutrašnja Kontrola" Scott Lautanen Corey Miller januar 8, 2007 (2007-01-08)
Nick je ubijen u svom Condo i Natalia je uhapšen zbog zločina kada dokaze na sceni sugerira da ga je ubila, ali Horatio pokušava očistiti svoje ime. Dokazi također otkriva da Delko i Nick ranije borio u dan. U drugom slučaju, bogat jedan čovjek je pronađen mrtav u svojoj vili sa granita vrhu polica za knjige na njega. Istraga otkriva da je žrtva vidi terapeuta koji ga je odjednom pao kao pacijent. To je iznenada otkriveno da su u vezi ova dva slučaja. 
110 13 "Žar" Joe Chappelle Krystal Houghton januar 22, 2007 (2007-01-22)
Nakon Frank korake na minu na mjesto zločina Horatio i bombe tehničara mora deaktivirati bombu. Delko udari sa velikim tužbu nakon istražuje domaće spor. 
111 14 "Ničija Zemlja (1. Deo)" Scott Lautanen Dominic Abeyta februar 5, 2007 (2007-02-05)
Životi dva CSI stavljaju u opasnost kada stari neprijatelj Horatio je povratak. Kada je otet kamion pun oduzetih oružja i oružje su pušteni natrag u javnosti, Horatio povezuje zločin Clavo Cruz, čovjek je stavio daleko za ubistvo pre nekoliko godina. Međutim, na dan Clavo je čitanja optužnice, a oduzeta raketa je lansirana u sudnicu da pomogne njegov bijeg, s Aleks unutra. U međuvremenu, Calleigh i Ryan istražuje kada je jedanaest godina dječak snimio jedan od ukradenih oružja. Epizoda završava šokantno otkriće da Delko je pucao u glavu. 
112 15 "Čovek Ranjen (2. Deo)" Karen Gaviola Ildy Modrovich februar 12, 2007 (2007-02-12)
U periodu posle zasjede na parkingu, Delko nađe bori se za život nakon što je pucao u glavu. Istraga otkriva Cruz mogu biti uključeni sa prodajom ilegalnih afričkih dijamanata. 
113 16 "Provala u Kući" Sam Hill Barry O'Brien & Krystal Houghton februar 19, 2007 (2007-02-19)
Roditelji dadilja su ubijeni na imanju gdje je ona brine o 12-godišnjeg dječaka u elitnom naselju. Istraga otkriva roditelji dječaka bio drogiran na obližnjem stranke i da je lopov u susjedstvu koji mogu biti povezani sa zločinima. Također, Horatio istražuje sumnjive prošlosti doktora koji uključuje puno mrtvih pacijenata. 
114 17 "Grizli Ubica" Eagle Egilsson Elizabeth Devine & Brian Davidson februar 26, 2007 (2007-02-26)
Lovac je napao i ubio crnog medvjeda, ali dokazi ukazuju žrtva može su postavili kao mamac. Istraga otkriva smrt može biti paravan za ubistvo skupe kurve i njen tjelohranitelj koji su bili dio ilegalne prostitucije servisiranje elita klijenata u Miami. 
115 18 "Trostruka Pretnja" Scott Lautanen Corey Miller & Sunil Nayar mart 19, 2007 (2007-03-19)
Bogati trgovac nekretnina je ubijen na pliš vili u kojoj je ručak, u organizaciji njegova supruga, se održava kako bi prikupio novac za dječje bolnice. Kasnije, na gradilištu u vlasništvu žrtva, prekinuta tijelo žene je pronađeno. Također, Delko kolege brinu da on možda neće biti spremni da se vrate na posao nakon što je greši tokom istrage. 
116 19 "Krvne veze" Carey Meyer John Haynes & Marc Dube april 9, 2007 (2007-04-09)
Horatio sumnja da županije nadzornik i Indijanac vlasnici kasina mogu biti uključeni u ubistvo kada je žrtva Pronađeno skalpiran blizini osnivanje kockanje. 
117 20 "Žurba" Sam Hill Ildy Modrovich & Krystal Houghton april 16, 2007 (2007-04-16)
Horatio istražuje ubistvo filmska zvijezda je unutar osoba centru za rehabilitaciju. Sonda otkriva da iskren priznanja glumac dok u terapiji, uključujući i neke štetne tajne, možda doveli direktno do njegove smrti. 
118 21 "Upravo Ubijen" Eagle Egilsson Ty Scott april 23, 2007 (2007-04-23)
Sporna razvod ispada fatalno kada ljubavnica muž je ubijen i druge leševe pratiti. 
119 22 "Pečen" Anthony Hemingway Corey Evett & Matt Partney april 30, 2007 (2007-04-30)

Čovjek je ubijen u požaru u svojoj kući, ali njegova djevojka izmiče. U međuvremenu, Horatio mora otpustiti Ryan kada on ne otkrije da je znao jedan od osumnjičenih.

  • Pojava Jeline Salas. 
120 23 "Prekidač u Slučaju Opasnosti" Scott Lautanen Corey Miller & Marc Dube maj 7, 2007 (2007-05-07)
Nakon ubistva sumnja kradljivac automobila u tim otkriva da je on možda bio uključen s impresivan narko i sumnjalo se da je droga radi off Miami obale. 
121 24 "Rođen da Ubija" Karen Gaviola Sunil Nayar & Ann Donahue maj 14, 2007 (2007-05-14)
Horatio lovi za serijski ubica koji brendova svoje žrtve sa "Y" znak. Kada se hapšenje, navodni krivac se utvrdi da posjeduje trebalo "ubica gen" zbog dodatnih Y kromosom. Ali, baš kao što je CSI vjeruju da sam zatvoren slučaj, ubistva ponovo početi. 

Sezona 6: (2007–08)[uredi - уреди | uredi izvor]

Glavni članak: CSI: Miami (sezona 6)
Br.
ukupno 
Br. u
sezoni 
Naslov  Režija  Scenario  Originalni datumair premijere 
122 1 "Opasan Sin" Sam Hill Marc Dube & Krystal Houghton septembar 24, 2007 (2007-09-24)

Horatio istražuje ubistva uslovno službenika i uskoro dolazi u vjeruju da je jedan od glavnih osumnjičenih u zločinu može biti sin nikada nije znao da ima. Da biste potvrdili svoje sumnje, on unajmljuje Yelina da istraži pozadinu dečaka. Kasnije, supruga je zatvorski čuvar je otet i održava za otkupninu.

  • Pojava Jeline Salas. 
123 2 "Sajberski" Matt Earl Beesley Corey Evett & Matt Partney oktobar 1, 2007 (2007-10-01)
Uhode okrenuti nevinu tinejdžerske plivanje zvijezda u seks simbol, malterisanje njene fotografije nad svim interneta, uzrokujući komplikacije za CSI tim kada je momak plivača ubijen tokom plivački miting. Kad joj sljedeći je otkriveno Horatio može biti u opasnosti nakon što je njegovo svjedočenje u porotu. 
124 3 "Van Unutrašnjosti" Gina Lamar Sunil Nayar & John Haynes oktobar 8, 2007 (2007-10-08)
Nakon što Horatio sin nestao kada je napadnut zatvor transport Horatio mora ga naći. Nakon učenja o identitetu Kyle on je ciljano kako bi se u poručnika Caine, koji ga mora pronaći prije nego što bude prekasno. Tripp i upada u nevolje kada se sumnja da je pucao na gluhe žene kao zatvorenici pobjegli. U međuvremenu, Ryan izaziva napetost sa svojim bivšim kolegama kada se zaposlio kao vještak odbrane. 
125 4 "Bum, Bum, Dužan Si" Karen Gaviola Brian Davidson & Barry O'Brien oktobar 15, 2007 (2007-10-15)

Mlada žena umre od trovanja ugljen-monoksidom, ali čovjek s njom preživljava, u ono što se čini da je samoubistvo pakt koji se odnose na njihove kreditne kartice dug. U međuvremenu, Delko počinje vidi njegovo mrtvo kolega Tim Speedle zbog halucinacija proizlaze iz povrede mozga je zadobio u protekloj sezoni.

  • Poslednja pojava Tima Spidla. 
126 5 "Duboko Zamrzavanje" Sam Hill Elizabeth Devine oktobar 22, 2007 (2007-10-22)
Legendarni junak je izboden na smrt dok razgovarate sa reporter na telefonu. Slučaj pogađa hitnu snag kada laboratoriju nije dozvoljeno da preuzme tijelo zbog želje žrtve da se kriogenski zamrznuti. Izgleda Pljačka se da je motiv, ali kao sonda produbljuje to naučio na ikonu sportske nije poštovan od svih. Također, Stetler uči o odnosu između Calleigh i Jakea, i stavlja pritisak na njih da to završi. 
127 6 "Pomračenje sunca" Christine Moore Corey Miller oktobar 29, 2007 (2007-10-29)
Čovjek je zadavljena u blizini hotela bazen u totalno pomračenje Sunca i dokazi pronađeni na sceni sugerira ubica ne može biti u potpunosti ljudsko biće. Dvanaest sati kasnije, žena je ubijena na sličan način u svom stanu. Sonda otkriva prvi droge žrtva bavio iz hotela, Cabana, dok je druga žrtva provela većinu svog vremena u Internet pričaonice. Također, Ryan je ponovo, a Aleks je odveden u bolnicu nakon urušavanja u laboratoriju. 
128 7 "Lančana Reakcija" Scott Lautanen Brian Davidson & Matt Partney & Corey Evett novembar 5, 2007 (2007-11-05)
Model umire od strujnog udara na pisti tokom revije, a istraga otkriva smrt nije bila nesreća, ali ubistvo. Sonda se pojavi dokaz da je žrtva je povezan sa čovjeka koji je kidnapovao Horatio sin, što može značiti da je Kyle je u većoj opasnosti od Horatio bojali. 
129 8 "Permanent Vacation" Eagle Egilsson Barry O'Brien & Krystal Houghton novembar 12, 2007 (2007-11-12)
Jedan mladić je ubijen u hotelu lift, a pojavljuje se ubistvo ima veze sa bandu inicijacije. U međuvremenu, svaki član porodice žrtve je savijen na osvetu na strijelca. 
130 9 "Ne Prilazite" Joe Chappelle Marc Dube & John Haynes novembar 19, 2007 (2007-11-19)
Calleigh i sama mogla naći u nevolji nakon što je uključen u snimanje na dužnosti. U međuvremenu, pucnjava vodi detektivi na poseban ubistvo, koji je povezan sa dilerima droge. 
131 10 "IMZ: Moja Dadilja" Jonathan Glassner Corey Miller & Krystal Houghton novembar 26, 2007 (2007-11-26)
Dadilja bogate porodice je ubijen tokom bujno stranke. Istraga otkriva žrtva je upravo otpušten iz svog posla ljubomorni majke djece i da 250.000 $ nedostaje iz kuće sigurno. Osumnjičeni bazen raste veći kada je tim otkriti skrivenu kameru u sobi i da mrtvi dadilja i prethodni dadilja kako je znao kombinaciju. 
132 11 "Gerilci u Magli" Carey Meyer Barry O'Brien & Brian Davidson decembar 10, 2007 (2007-12-10)
Tri trgovca oružjem ubijeno novim high-tech oružja pod nazivom "Vaporizer." I nakon Horatio intervjua direktor izvođača radova odbrane da je oružje, on je pretvara mrtav. 
133 12 "Poverljivi Majami" Sam Hill Marc Dube decembar 17, 2007 (2007-12-17)
Dok istražuje ubistvo mlade žene, CSI otkrije meta laboratoriju u njenom stanu i beskrupuloznom agent FBI sa tajni život svoje. 
134 13 "Građanin Kejn" Gina Lamar Sunil Nayar januar 14, 2008 (2008-01-14)
Milijarder je ubijen u svom Miami kući pre nego što je mogu potpisati važan pravni dokument. Kada Horatio stiže na scenu, on je šokirana otkrićem da udovici žrtve je svog bivšeg ljubavnika i Kyle majka. Ona je također vodeći osumnjičeni za ubistvo njenog muža. Na sudu, Kyle počinje suđenje za otmicu i njegova majka je jasno da će učiniti sve da povrati starateljstvo nad njim. 
135 14 "Možete Da Ubijete Mladu" Eagle Egilsson Barry O'Brien mart 24, 2008 (2008-03-24)
CSI istražuje smrt mladu koja ih vodi u striptiz klub za istragu. Kao što je više istraga ide dalje, u CSI saznaje mlada ne može biti meta koju je ubojica. 
136 15 "Zaseda (1. Deo)" Sam Hill Corey Evett & Matt Partney mart 31, 2008 (2008-03-31)
CSI pronaći tijelo Kathleen Newberry, ali novac je dobila nedostaje. Horatio plaća još jednu posjetu Julia Winston, ali Julia je Horatio uhapšen zbog ubistva Antonio Rijaz i izručen u Brazil. Dok istražuje slučaj, Calleigh saznaje njen zločina slike su ukradeni i objavljeni na internetu. Web stranica na kraju dovodi do ex-laborant Dan Cooper, koji ima privatnu kivan Calleigh. Calleigh je otet od strane nekoga koji ju poznaje preko interneta. 
137 16 "Ulažem Sve (2. Deo)" Joe Chappelle Krystal Houghton april 1, 2008 (2008-04-01)
Calleigh je otmičari želim da prikrije ubistvo. Horatio se vraća iz Brazila, i on i trku tim da Calleigh pred njom otmičari odlučiti ona više nije potrebna. 
138 17 "Ubiti Grabljivca" Matt Earl Beesley Brian Davidson april 21, 2008 (2008-04-21)
Tim izvire u akciju da zaustavi osvetnik koji ubija i ubija internet predatore, koji su bili izloženi na emisije koja mami predatori pretvarajući se da tinejdžerke. Horatio završava epizoda dok se priprema da muči predatora, tvrdeći da je on opirao hapšenju. 
139 18 "Tunelni Vid" Karen Gaviola Tamara Jaron april 28, 2008 (2008-04-28)
Nakon tijelo se nalazi u ponor, istragu tima u smrt žrtve ih dovodi do pljačke u kojoj je meta drži šokantnu tajnu. 
140 19 "Rok i Teško Mesto" Gina Lamar Marc Dube maj 5, 2008 (2008-05-05)

Kada Alexx sin postaje osumnjičeni za ubistvo, štedi njega ima teške posljedice. Alexx odlučuje da napusti svoj posao kao mrtvozornik kada shvati da je previše vremena provodi sa mrtvima. Ona odlazi provesti više vremena sa svojom porodicom iz kojih je odrasla daleko.

  • Poslednja stalna pojava dr. Aleks Vuds. 
141 20 "Niz Žicu" Eagle Egilsson Sunil Nayar maj 12, 2008 (2008-05-12)
Horatio suočava utakmicu u privatni detektiv (Tom Sizemore) koji se sistematski uništava tim. Calleigh je skinut sa slučaja zbog svoje nedavne otmice i tako je Eric zbog pucnjave u sezoni pet. Slučaj je čovjek ginu nakon šala 911 poziva. 
142 21 "Idu Balističari (1. Deo)" Sam Hill Corey Miller maj 19, 2008 (2008-05-19)
Čovjek umire kad padne sa upražnjeno visoke zgrade ustati. Kada se novi medicinski ispitivač, Shannon Higgins dolazi na scenu da pregleda tijelo, ona je pucao u glavu i umre gotovo odmah, što je izazvalo pucnjavi između policije Miamia i nevidljivog strijelca. Istraga otkriva čovjek je bio uključen u nezakonite prodaje municiju. Ali slučaj postaje lični kada Horatio povezuje žrtve Kyle je očuh. Na kraju epizode, Horatio je smrtno pucao iz nepoznatog ubice. Tada je i sam ubojica šalje poruku Wolfe: "Gotovo je". 

Sezona 7: (2008–09)[uredi - уреди | uredi izvor]

Glavni članak: CSI: Miami (sezona 7)
Br.
ukupno 
Br. u
sezoni 
Naslov  Režija  Scenario  Originalni datumair premijere 
143 1 "Vaskrsenje (2. Deo)" Joe Chappelle Barry O'Brien septembar 22, 2008 (2008-09-22)

Tim traži osobu koja je pucala Horatio dok je stajao na aerodromu asfaltu. Nekoliko osumnjičenih brzo se pojavljuju, a jedna od njih je član tima. Istraga pokreće tim za pronalaženje i oporaviti slučajeva spojenih-legure metaka sposoban piercing oklopnih vozila koja su već preplavili ulice u Miamiju.

  • Pojava Jeline Salas. 
144 2 "Ne Mogu Opet Da Zapalim" Matt Earl Beesley Corey Evett & Matt Partney septembar 29, 2008 (2008-09-29)

Čovjek koji je zapaljen srušio kroz beach party i umire na pijesku. Sonda otkriva žrtva je bio uključen u krađu benzina iz high-end vozila i da je možda naišao na mnogo veći zločin odvija. Novi medicinski ispitivač, Tara Cijena pridružuje tim i odmah hvata Delko oku.

  • Prva pojava dr. Tare Prajs. 
145 3 "I Šta Te Ter Da Ubijaš?" Sam Hill Tamara Jaron oktobar 6, 2008 (2008-10-06)
Smrt psihijatra kćer ima nesretan komplikacija kada Eric otkriva da je jedan od njenih pacijenata. Valera vraća, i laboratorija dobija novi trag tehničar, Luke Reynolds. 
146 4 "Razjareni Hanibal" Gina Lamar Brian Davidson oktobar 13, 2008 (2008-10-13)
Dva muškaraca pronađena mrtva u Everglades, sa jednom pokazuje znakove što je žrtva kanibal, može biti povezan sa Mixed Martial Arts teretanu vodi sjene ruski. 
147 5 "Bomba" Eric Mirich Marc Dube oktobar 20, 2008 (2008-10-20)
Horatio intervenes when Julia is caught bouncing checks, then intervenes when Kyle fights with a neighbor. When the neighbor turns up dead, Horatio is faced with putting his son behind bars. Meanwhile, is the explosion at an upscale boutique that kills a 17 year old girl a random act or was the victim targeted? 
148 6 "Posada za Spasavanje" Joe Chappelle Corey Miller novembar 3, 2008 (2008-11-03)
Tokom velika banda suđenja svjedok je ubijen ispred dva CSI, prisiljavajući tim da pokuša pronaći drugi način da se dole vođa bande. 
149 7 "Varljiva Smrt" Sam Hill Krystal Houghton novembar 10, 2008 (2008-11-10)
Horatio i njegov tim CSI istražuje ubistvo prevarant koji je prevario udate žene na seks da ukrade novac. Oni ne bi u policiju, jer oni ne žele svoje muževe da saznaju da su varali na njih. Nalaze se u hotelu od strane menadžera, žena sav u krvi bez sjećanje na ono što se dogodilo, a čovjek lisicama za krevet post i izboden na smrt. Tim vjeruje da je bilo osvete ubistvo jednog od žene ili muževe, ili bi to moglo biti nešto više? 
150 8 "Ode Beba Ode" Carey Meyer Dominic Abeyta novembar 17, 2008 (2008-11-17)
10-mjesečnoj djevojčici je oteo od majke na otvorenom restoranu od strane muškarca i žene. Uskoro 500.000 $ otkup je tražio, ali Calleigh poziva roditelje da ne plati da bi se osigurala Žena se održava u životu. Istraga otkriva lice iza otmice može biti neko bliže slučaj nego na prvom zamisliti. 
151 9 "Snaga Putovanja" Joe Chappelle Corey Evett & Matt Partney novembar 24, 2008 (2008-11-24)
Leš pokazuje slične rane na prethodnu ubistvo donosi overzealous detektiv u kontakt sa timom. Ali je on više od samo policajac i da mrzi? 
152 10 "Motel "DeLuka"" Gina Lamar Sunil Nayar decembar 8, 2008 (2008-12-08)
Kada strijelac cilja motela gdje boravi Delko, Horatio mora gledati u Delko prošlosti pronaći ubicu. 
153 11 "Vrhunac" Marco Black Brian Davidson decembar 15, 2008 (2008-12-15)
CSI istražuje ubistvo četvrti dobročinitelj, koji je bio poznat po ulicama kao velečasni Mike za svoj rad pokušavajući da klinci od bandi. 
154 12 "Glavni Slučaj" Sam Hill Tamara Jaron januar 12, 2009 (2009-01-12)
CSI tim koristi radikalne tehnologiju i pokušaj otkrivanja tajne muškarca koji je sav u krvi, bez memorije svog porijekla. 
155 13 "Isključeni Su" Matt Earl Beesley Barry O'Brien januar 19, 2009 (2009-01-19)
Delko i Calleigh istražuju kada je ubistvo počinjeno u trci konja. U međuvremenu, Horatio se vratio u sukob sa ruske mafije nakon što je jedan od prijatelja Ryan je napadnuta. 
156 14 "Dim Ide u Tvog IMZ-ovca" Joe Chappelle Krystal Houghton februar 2, 2009 (2009-02-02)

Dok Calleigh i Ryan istraži tijelo unutar potkrovlju praznu kuću, neko ih zamke u tu i postavlja požar u kući. Kasnije, Calleigh pati od respiratornih problema, što je navelo Eric priznati da Calleigh da "ne može da zamisli živi svoj život bez nje." Alexx Woods se vraća spasiti Calleigh od umiranja. U međuvremenu, ostatak tima drži u potrazi za ubicom koji čovjek naći u kući. Oni otkrivaju crno tržište ljudskim organima.

  • Pojava dr. Aleks Vuds. 
157 15 "Pretpostavljena Krivica" Larry Detwiler Corey Miller februar 9, 2009 (2009-02-09)
Horatio i njegov tim ići glava-to-head sa branioca koji mogu biti uključeni u ubistvo zataškavanja. 
158 16 "Potoni ili Plivaj" Sam Hill Marc Dube mart 2, 2009 (2009-03-02)

Tokom istrage ubistva Derek Powell verenica, Eric je bačen u zatvor zbog njegovog propusta da se pomiri sa svojim lažnim rodni list i njegov otac nema pomoći. Nakon toga Calleigh i Eric dijele svoj prvi kanon poljubac.

  • Pojava Jeline Salas. 
159 17 "Razvodnička Žurka" Karen Gaviola Corey Evett & Matt Partney mart 9, 2009 (2009-03-09)
CSI mora riješiti bizarnom slučaju koji uključuje mrtvaca koji je imao dva odvojena života. Horatio pokušava spasiti Kyle od nestalna roditeljstva Julia. 
160 18 "Rizik Letenja" Joe Chappelle Sunil Nayar mart 16, 2009 (2009-03-16)
Kada je stjuardesa naći izboden u avionu, CSI saznati sve prljave tajne putovanja avionom. 
161 19 "Specifična Meta (1. Deo)" Sam Hill Tamara Jaron mart 23, 2009 (2009-03-23)
Otkriće tima da su na meti ruske mafije pokazuje jednostavan kući invazije u novom svjetlu. Na kraju, to je otkrila da je Mob kidnapovali Ryan i njega drži kao taoca, dok mu i mučenje. 
162 20 "Volf u Ovčijoj Koži (2. Deo)" Carey Meyer Krystal Houghton mart 30, 2009 (2009-03-30)
Kada je otet i mučen od strane ruske mafije Ryan, on je prisiljen da očisti mjesto zločina i uokviruju muškarca za ubistvo, kako bi se spasiti život mladića koji je Mob su zarobljena. To je do Horatio i ekipa da pronađu svoje lokacije i spasiti taoca prije vremena ponestane. 
163 21 "Grane i Plastika" Allison Liddi-Brown Brian Davidson april 13, 2009 (2009-04-13)
Ron Saris vraća, tražeći osvetu na Julia, nakon što ga je Horatio otkriva u vezi sa ubistvom vezan za ekstremne plastične operacije. 
164 22 "Mrtva na Mestu" Gina Lamar Corey Miller april 27, 2009 (2009-04-27)
Tokom emisije Ženidba, žena po izboru princa da bude njegova žena je ubijena. Glavni osumnjičeni je onaj koji je odbijen. Zatim, CSI udubi u skandalozne svijet TV zabavljanje emisija. Oni otkrivaju da su neki od takmičara nije bilo u programu da nađe muža. Također, Horatio pokušava da zaštiti jedna od žena od čovjeka koji je špijunirao ih pored prozora. 
165 23 "Usputna Šteta" Sam Hill Marc Dube maj 4, 2009 (2009-05-04)
Horatio i timski rad da shvatim zašto je naizgled normalna porodica meta brutalnog bombaškom napadu u restoranu. Dok su kopaju kroz porodice i pozadina restoran zaposlenih, smatraju više priča nego što se na prvi pogled. U međuvremenu, Ryan hvata Tara radi nešto sumnjivo. 
166 24 "Otopljeni" Matt Earl Beesley Corey Evett & Matt Partney maj 11, 2009 (2009-05-11)

CSI istražuje slučaj muškarca kuhano živi u Ron Saris bazen. Julia spirale izvan kontrole i jedan od tima najmračnije tajne dolazi na vidjelo.

  • Poslednja pojava dr. Tere Prajs. 
167 25 "Besnilo (1. Deo)" Joe Chappelle Barry O'Brien maj 18, 2009 (2009-05-18)

Ruske mafije šef Ivan Sarnoff bježi iz zatvora nakon što je otrovan. U međuvremenu, na tajnom zadatku uloga Yelina je otkrio i Horatio bori da je spase; Delko razmišlja pomažući njegove krivične oca koji je bio uključen u Ivan beg, iako Calleigh moli ga da ne.

  • Poslednja pojava Jeline Salas. 

Sezona 8: (2009–10)[uredi - уреди | uredi izvor]

Glavni članak: CSI: Miami (sezona 8)
Br.
ukupno 
Br. u
sezoni 
Naslov  Režija  Scenario  Originalni datumair premijere 
168 1 "Van Vremena (2. Deo)" Sam Hill Tamara Jaron septembar 21, 2009 (2009-09-21)

Nastavak priče prošle sezone; tim traži Delko. U međuvremenu, postoji Flash Back do 1997. godine kada je H doveo tim zajedno.

  • Prva pojava Džesija Kardoze. Pojava dr. Aleks Vuds. 
169 2 "Neprijateljsko Preuzimanje" Allison Liddi-Brown Corey Evett & Matt Partney septembar 28, 2009 (2009-09-28)
Naoružani napadač napada Miami laboratoriju i drži četiri osobe, među kojima Cardoza, taoca. Horatio je da služi kao pregovarač, gdje je napadač ima prilično jedinstveni zahtjev u zamjenu za taoce. 
170 3 "Munjevita Akcija" Gina Lamar Melissa Scrivner oktobar 5, 2009 (2009-10-05)

Calleigh svjedočenje pred IA može ugroziti budućnost Delko je. U međuvremenu tri odbojkaši misteriozno umre tijekom igre, a laboratorija tech Louisiana dokazuje ključni u pucanje slučaju.

  • Prva pojava Voltera Simonsa. 
171 4 "Na Javnom Mestu" Larry Detwiler Robert Hornak oktobar 12, 2009 (2009-10-12)
CSI tim istražuje kada je biznismen koji je prevario milijune od ljudi pronađen mrtav u njegovom privatnom avionu dok je se u posjed. Međutim, stvari postaju komplikovane kada drugi Repoman pojavi sa istim dokumentaciju kao prvi. 
172 5 "Loše Seme" Matt Earl Beesley Brian Davidson oktobar 19, 2009 (2009-10-19)

Smrtonosne epidemije u Miamiju koji je povezan sa smrtonosnim poljoprivredne prakse se istražuje kao ubistvo. Alexx vraća da pomogne tim sa slučajem i Delko pitanja da li je on i dalje želi da bude CSI.

  • Poslednja pojava dr. Aleks Vuds. 
173 6 "Brate, Gde Mi Je Mladoženja?" Carey Meyer Brett Mahoney novembar 2, 2009 (2009-11-02)
Mladoženja nestao, a CSI ponovno njegova razvratnog momačkoj večeri za rješavanje slučaja i ubistvo. U međuvremenu, Simmons službeno se pridružuje grupi kao novi CSI. 
174 7 "Srećan Put[3]" Sam Hill Barry O'Brien novembar 9, 2009 (2009-11-09)
Ray Langston iz Las Vegasa putuje u Miami da pomogne ubistvo sa mogućim vezama na ljudsku nogu koja je otkrivena u Vegasu. 
175 8 "Tačka Udara" Eric Mirich Krystal Houghton novembar 16, 2009 (2009-11-16)
CSI istražuje stravičan saobraćajnoj nesreći otkriti ko ili šta je uzrok tome. Sonda otkriva najmračnije tajne vozača uključenih. 
176 9 "Klauzula Ubistva" Scott Lautanen Jeremy R. Littman novembar 23, 2009 (2009-11-23)
Horatio i njegov tim istražuju kada je čovjek gura i pada u rezervoar koji sadrži kutiju meduza , što je istraga nastavlja tim su doveli do vjeruju da je kompanija ubijaju svoje zaposlene za svoju politiku životnog osiguranja. U međuvremenu, misteriozna žena iz Jesse prošlosti neočekivano pojavi. 
177 10 "Ubistvena Tačka" Marco Black Marc Dube decembar 7, 2009 (2009-12-07)
CSI istražuje kada je pronašao tijelo popisa radnika u automobilu uključeni u automobilu potjera velike brzine. Istraga vodi do otkrića meta laboratorija, koji stavlja Ryan i živote Natalia je u opasnosti kad eksplodira. 
178 11 "Delko za Odbranu" Gina Lamar Tamara Jaron decembar 14, 2009 (2009-12-14)
Tim otkriva da Delko radi za advokata brani beskućnik optužen za silovanje i ubistvo bogate žene. 
179 12 "Poteškoća" Sam Hill Corey Evett & Matt Partney januar 11, 2010 (2010-01-11)
Kada Amerike draga (Phoenicks) zapalio se tokom koncerta, CSI izlagati tamnu stranu pop zvezde. Calleigh je ispitivao Stetler nad njom kilometraža razlike. 
180 13 "Umri od Mača" Matt Earl Beesley Melissa Scrivner januar 18, 2010 (2010-01-18)
Čovjek je sjeckani na pola, i laboratoriji pokušava vezati slučaj japanskog mafijaša, koji traži starateljstvo nad svojim biološkim sinom, koji je usvojen od strane žrtve. U međuvremenu, gubitak sluha Natalia je skoro joj žrtve tokom istrage čini. 
181 14 "U Vetru" Allison Liddi-Brown Brett Mahoney februar 1, 2010 (2010-02-01)
Horatio i CSI ima samo 24 sata da biste saznali ako je muškarac na smrt je zaista kriv za ubojstvo supruge i mlade kćeri. 
182 15 "Miami, Imamo Problem" Sam Hill Brian Davidson februar 8, 2010 (2010-02-08)
Mrtvo tijelo padne s neba, i tim otkriva da je bio putnik na privatnom poslovni prostor let. 
183 16 "L.A." Rob Zombie Barry O'Brien mart 1, 2010 (2010-03-01)
Horatio i Delko putuju u Los Angeles očistiti Cardoza jednog dokaza ometanja tvrdnju da ugrožava tužilaštva u predmetu ubistva Miami. 
184 17 "Isečena" Carey Meyer Krystal Houghton mart 8, 2010 (2010-03-08)
Tim nema nikakve problema osumnjičenih kada je mrzio recepcioner ubio sjekirom i njeno tijelo je gurnuo niz lifta. Pravi poteškoća je pronalaženje ko je to uradio. 
185 18 "Beščašće" Sam Hill Marc Dube mart 22, 2010 (2010-03-22)
Horatio sin, Kyle, traži pomoć svog oca u rješavanju ubistva, kada je otkrije gori tijelo u garaži svog najboljeg prijatelja. Istraga otkriva porodice uhvaćen u ljubavnu vezu. 
186 19 "Prolećni Raspust" Larry Detwiler Corey Evett & Matt Partney april 12, 2010 (2010-04-12)
CSI rad na rješavanju tri odvojena ubistva koja su se dogodila tijekom Spring Break odmor: mokrim T-shirt natjecatelj koji je pronađen zakopan u pijesku (istraživao Ryan i Jesse), Žena je otkrio u industrijskom stroj za pranje rublja (istragom Calleigh), i čovjek koji je pronađen nabijena na bazen Cabana (istraživao Horatio i Walter). Tim otkriva da su sva tri slučaja su povezane. 
187 20 "Povratno paljenje" Don Tardino Tamara Jaron & Melissa Scrivner april 19, 2010 (2010-04-19)
Duh žrtve progoni Calleigh dok je ona u stanju riješiti njegovo ubistvo. 
188 21 "Otapanje" Matt Earl Beesley K. David Bena & Brian Davidson maj 3, 2010 (2010-05-03)
Tim istražuje ubistvo koje se dogodilo u toku pljačka dijamanata. Međutim, stvari se komplikuju kada se dokazi ukraden iz laboratorije i Eric Delko vraća. 
189 22 "Najdraža Mama" Gina Lamar Krystal Houghton & Brett Mahoney maj 10, 2010 (2010-05-10)
Kada je ubijen u predgrađu nogomet mama, CSI otkrivaju mračne prošlosti svoje porodice, dok Delko nastavlja svoju tajnom zadatku. Na kraju epizode, Delko je oko na dohvat ruke njegov iskaz na državnog odvjetnika, kada joj je eksploziju njen auto ubija i kuca Delko na zemlju. 
190 23 "Tempirana Bomba" Sam Hill Corey Evett & Matt Partney maj 17, 2010 (2010-05-17)
Kada se Horatio bivša djevojka ubijena u eksploziji, tim izgleda u okviru svoje odjel za pronalaženje ubica. Tim je nelagodno kao Eric se vraća da malo tajne istrage i dokaza dovodi do otkrića ukradenih dijamanata u Ryan kući. Oni moraju pronaći pravog krivca i oslobodi Ryan prije nego stvari izmaknu kontroli. 
191 24 "Sve Pada Dole (1. Deo)" Joe Chappelle Barry O'Brien & Marc Dube maj 24, 2010 (2010-05-24)

Delko vraća u laboratoriju na vrijeme da pomogne uhvatiti serijskog ubicu koji se ruga CSI ih ostavlja zagonetne naznake, a više ih je potrebno za dekodiranje tih zagonetki, što je veći broj žrtava raste.

  • Poslednja stalna pojava Džesija Kardoze. 

Sezona 9: (2010–11)[uredi - уреди | uredi izvor]

Glavni članak: CSI: Miami (sezona 9)
Br.
ukupno 
Br. u
sezoni 
Naslov  Režija  Scenario  Originalni datumair premijere 
192 1 "Pali (2. Deo)" Sam Hill Tamara Jaron oktobar 3, 2010 (2010-10-03)

CSI tim gubi Jesse Cardoza kada psihotični genij radi divlje u Miami. U Cliffhanger epizodu iz prošle sezone, ubica je objavio gas u ventilacioni sistem u laboratoriju i nesposoban tim. CSI mora saznati ko je ubica i tukao sat prije nego što bude prekasno.

  • Poslednja pojava Džesija Kardoze. 
193 2 "Iznenadna Smrt" Matt Earl Beesley Corey Evett & Matt Partney oktobar 10, 2010 (2010-10-10)
Kada se boca djevojka ubijena u ekskluzivnom klubu, Horatio mora pretraživati ​​Miami je najelitnije listu gostiju da joj je ubojica. 
194 3 "Ne Videti Zlo (1. Deo)" Gina Lamar Krystal Houghton oktobar 17, 2010 (2010-10-17)
Slepac je jedini svjedok otmice mlade djevojke i vodi momčad na poznati neprijatelja, Joe LeBrock. A jailbreak javlja i LeBrock otkriva da su ciljanje Caine. 
195 4 "Potera (2. Deo)" Don Tardino Marc Dube oktobar 24, 2010 (2010-10-24)
U tim mora saznati zašto je ubica, Memmo Fierro, od Horatio supruga, Marisol Delko-Caine, izašao iz zatvora i zaustaviti ga prije nego neko drugi postane sledeća žrtva. U situaciji kao taoca, Horatio i Eric ne ga ubiti, jer je tamo njegova kći. Memmo izmiče i neuhvaćen do kraja epizode. 
196 5 "Pospanost u Majamiju" Sam Hill Brian Davidson oktobar 31, 2010 (2010-10-31)
Kada čovjek kaže da je video ubistvo pre nego što se dogodilo, Natalia se šalje na tajnom zadatku da sazna istinu. 
197 6 "Rijaliti Ubistva" Marco Black Melissa Scrivner novembar 14, 2010 (2010-11-14)
Kada je realnost zvijezda ubijen, CSI istražuje cast, je opsjednut navijači, i skrivene prošlosti zvijezde 'da je ubica. Tokom istrage, Horatio traži laboratorija droge kad sazna jedan od realnosti zvezdica dao mladić opasna droga koja se ne može normalno identifikovani. 
198 7 "Na Ulici" Tim Story Scott Landy novembar 21, 2010 (2010-11-21)
Kada ribar za dlaku izmiče smrti, CSI imaju Dodge metaka da bi ga živog i saznati ko je za njim. 
199 8 "Srećan Rođendad" Sam Hill Barry O'Brien & Marc Dube decembar 5, 2010 (2010-12-05)
Kada se nalazi tukli ženu koja je osam mjeseci trudna, Horatio i lov na tim dole napadača. 
200 9 "Krvavi Šećer" Rod Holcomb Gregory Bassenian decembar 12, 2010 (2010-12-12)
Istraga eksplozije u rafineriji šećera otkriva šokantnu tajnu među zaposlenicima rafinerije. 
201 10 "Pobednik Napravljen u Paklu" Eric Mirich Brett Mahoney januar 2, 2011 (2011-01-02)
Kada istraga mrtvog milioner vodi CSI elitnoj zabavljanje, Ryan predstavlja kao bogati biznismen da razotkrije laži provodadžija je 
202 11 "L-U-L" David Arquette Melissa Scrivner & K. David Bena januar 9, 2011 (2011-01-09)
Kada hidranta ispire sve dokaze na mjestu zločina, CSI mora ponovo vrlo bizaran dvostruko ubistvo. 
203 12 "Odvajanje" Sam Hill Corey Evett & Matt Partney januar 16, 2011 (2011-01-16)
Kada CSI istražuje ubistvo u valjak derbi, jedino što kraći od suknje djevojaka su njihove strasti. 
204 13 "Poslednji Stav" Matt Earl Beesley Brian Davidson februar 20, 2011 (2011-02-20)
Ubica je Horatio supruge vraća i preuzima kontrolu nad gradom, a Horatio ga mora zaustaviti prije nego što više zločina i haos dogoditi. 
205 14 "Kamenovana" Allison Liddi Tamara Jaron februar 27, 2011 (2011-02-27)
Kada je popularna srednjoškolka kamenovana do smrti, Horatio i njegov tim mora saznati koji je osvete na nju. Istrage udario na prepreku kada otkriju da je djevojka bila možda i nije toliko popularna nakon svega. 
206 15 "Krvava Želja" Gina Lamar Krystal Houghton Ziv mart 6, 2011 (2011-03-06)
Horatio i njegov tim moraju pratiti niz serijski ubojica koji pokušava da ubije ženu koja jedva izlazi smrt. 
207 16 "Lovište" Adam Rodriguez Adam Rodriguez mart 13, 2011 (2011-03-13)
Kada je muškarac iz vatrenog oružja ubio lukom i strijelom, Horatio ide protiv sat riješiti slučaj koji uključuje ekskluzivni sportski klub koji lovi ljude za sport. U međuvremenu, Horatio pomaže žrtva ovog sporta locirati svog nestalog brata. 
208 17 "Posebna Dostava" Allison Liddi Michael McGrale mart 20, 2011 (2011-03-20)
Kada su isporuku čovjeka i domaćica o njegovoj ruti isporuke ubijen na isti dan, tim otkriva da postoji veza između dva kada je osumnjičeni doživi pretjera o drogama. 
209 18 "O Licu (3. Deo)" Sam Hill Corey Evett & Matt Partney mart 27, 2011 (2011-03-27)
Nakon Natalia je otet i zarobljen od strane pobjegao zatvorenik, ona čuje šokantan tajni. 
210 19 "Kavez" Larry Detwiler Tamara Jaron & K. David Bena april 10, 2011 (2011-04-10)
Horatio i njegov tim pokušavaju da zaštite - ali mora otkriti tajne - mješoviti borilačke vještine borac čiji je bivši prijatelj (koji je svjedočio protiv) je pobjegao zatvora. 
211 20 "Oboji U Crno" Gina Lamar Krystal Houghton Ziv & Melissa Scrivner april 17, 2011 (2011-04-17)
Student je pronađen mrtav u kampusu bazenu i CSI su prisiljeni da budu inovativni kao njihov jedini svjedok je student umetnosti sa kognitivnim problemima memorije. 
212 21 "I.Z." Matt Earl Beesley Brett Mahoney maj 1, 2011 (2011-05-01)
Horatio juri niz osumnjičenog za ubistvo čiji je čitav život je šarada. 
213 22 "Upomoć (1. Deo)" Sam Hill Marc Dube & Barry O'Brien maj 8, 2011 (2011-05-08)
Horatio mora ponovo snimili beguncu kada je njihov transportni avion srušio i tim je šokirana otkrićem da je bjegunac je planirano više od toga. Epizoda završava sa Randy North snimanja Horatio, ostavljajući potpukovnik ozlijedio dok Natalia se nalazi u prtljažniku automobila koji je zatim bačen u okean, ostavljajući oba njihova sudbina nepoznata. 

Sezona 10: (2011–12)[uredi - уреди | uredi izvor]

Glavni članak: CSI: Miami (sezona 10)
Br.
ukupno 
Br. u
sezoni 
Naslov  Režija  Scenario  Originalni datumair premijere 
214 1 "Protivmere (2. Deo)" Sam Hill Marc Dube & Barry O'Brien septembar 25, 2011 (2011-09-25)
Nakon Horatio herojski spašava Natalia, naš CSI mora trci sa vremenom da je želio bjegunaca Jack Toller i Randy North. Kao tim fazama elaborat zamku da privuče North iz skrovišta, Toller prodaje njegova dva preostala graviranje ploče u zamjenu za nešto novca i mlada žena planira na tome da njegova sljedeća žrtva. CSI zatim snimite Sjeverna i koristiti ga izmamiti Toller tako da mogu spasiti djevojku on planira ubiti. Ali kada je setup ide na jug, i Toller nestaje, tim je prisiljen da preispita Toller originalnog predmeta za bilo last minute tragove gdje se on nalazi. 
215 2 "Tajna poruka" Gina Lamar Doreen J. Blauschild oktobar 2, 2011 (2011-10-02)
CSI istražuje ubistvo koje će voditi momčad u svijet žigola. 
216 3 "Prohujalo sa Vihorom" Don Tardino Brian Davidson oktobar 9, 2011 (2011-10-09)
Tornado dodiruje dole na sceni ubistva, oštetivši dokaze i stavljanje Ryan i Walter u velikoj opasnosti. 
217 4 "Gle, Ko je Sarkastičan (1. Deo)" Marco Black Krystal Houghton oktobar 16, 2011 (2011-10-16)
Tim juri sadistički ubojica koji se ženske oči, i novi neprijatelj osporava Horatio. 
218 5 "Kajanje Ubice" Sam Hill Brett Mahoney oktobar 23, 2011 (2011-10-23)
Meksički šerif čiji je život ugrožen od strane narko-kartela traže Horatio pomoć. Neki Mala Noche su povezani sa slučajem i Horatio je prisiljen da traži stari neprijatelj za insajderske informacije. 
219 6 "Po Knjizi" Gina Lamar Melissa Scrivner oktobar 30, 2011 (2011-10-30)
U napuštenom dvorcu, CSI pronaći tijelo viseći koji se pojavljuje da su ubijeni od strane vampira. 
220 7 "Grešnik Uzima Sve" Larry Detwiler Michael McGrale & Greg Bassenian novembar 6, 2011 (2011-11-06)
Poker sa visokim ulozima igra se završava brzo kada je maskirani ubica ubija jednog od igrača. 
221 8 "Mrtvo Zvono (2. Deo)" Sam Hill Tamara Jaron novembar 13, 2011 (2011-11-13)
Kada je još jedan leš nađen sa nestalim očima, Horatio sumnja se vratio. 
222 9 "Nekoliko Mrtvih Ljudi" Don Tardino K. David Bena novembar 20, 2011 (2011-11-20)
CSI istražuje kada su tri osuđenih ubica pušten iz zatvora i neko počinje da ih ubija jednog po jednog. 
223 10 "Odavno Nema" James Wilcox Marc Dube & Barry O'Brien decembar 4, 2011 (2011-12-04)
Horatio je utvrđeno da je porodica koja u potpunosti nestao. 
224 11 "Krunisanje" Gina Lamar Brett Mahoney & Krystal Houghton Ziv decembar 11, 2011 (2011-12-11)
CSI izlagati Semenska trbuhu dječje izbora za mis kada je majka takmičar je ubijen. Ali, kao jedna od djevojaka nestane, tim čini šokantno otkriće. 
225 12 "Prijateljska Vatra" Sam Hill Tamara Jaron & Greg Bassenian januar 8, 2012 (2012-01-08)
Ekscentrični genije je ubijen sa najviše jedinstvene oružje CSI ikada vidio, Smart pušku. Tim određuje to mora biti rad kolega genije, iako se mora odrediti koji bi najviše koristi od Stoneove smrti. 
226 13 "Ograničenje Brzine" Sylvain White Robert Hornak & Brian Davidson januar 29, 2012 (2012-01-29)
Kada je padobranac ubijen nakon što je njegov padobran se spalili kiselina, CSI otkrivaju da on ima 103 djece i svi od njih su osumnjičeni, zajedno sa svojim porodicama. 
227 14 "Poslednja Slama" Bill Gierhart Melissa Scrivner & Michael McGrale februar 19, 2012 (2012-02-19)
CSI istražuje ubistvo žene koja je jahao konja na lokalnom stabilan i da je bivši sestrinstvu kraljica na koledžu. U početku su sumnjaju sestrinstvu sestra, ali kada i ona je ubijena, tim ostvaruje ubica šalje poruku. Nakon CSI otkriti da su dva ubijenih žena izbacila kćerku stabilnog vlasnika iz istog sestrinstva godina prije, oni sumnjaju da je žena konačno dobila osvetu na nju nasilnici. Međutim, kada se DNK ubice naći na konju prva žrtva, to je otkrio da je žena otac, koji nije mogao stajati na način na koji djevojke sestrinstva slomio prije njegove kćeri samopouzdanje godina, a zatim nastavio svoje muke na stabilan. Nakon što je uhapšen, kći pokušava da se obesi, ali Horatio stiže na vrijeme da je spase. Na kraju, Horatio joj daje nadu i povjerenje da započne novi život. 
228 15 "Nije Dobro Delo" Matt Earl Beesley Grace DeVuono mart 4, 2012 (2012-03-04)
CSI istražuje smrt Henry Duncan kada njegovo tijelo pere na obalu, nakon što je probo zahuktale brodom. Brod, ukradena iz svog vlasnika, nalazi se sa tragovima automobila ulja. Duncan, računovođa, bio dobročinitelj i bio je oko izložiti nepravilnog poslovnim praksama događa unutar svoje kompanije i dom graditelj. Na svom putu na posao Duncan primijetio mladić u nevolji, slijedi ga, i vidi ga u auto sa Tatted momak. Međutim, Duncan biva odsekao vozač kamiona ide u suprotnom smjeru. Ispostavilo se da je dijete je se koristi kao mazga droga. Henry poziva 9-1-1 prijaviti ono što izgleda kao otmicu klinca, a zatim poziva call centar navedene na poleđini kamiona da prijave loše vožnje. Ispostavilo se da je vozač kamiona je dobio otkaz kao rezultat Henry poziv. U osvetu, vozač ukrao brod i ubili Henry. 
229 16 "Neka ti je teška Crna Zemlja" Sam Hill Marc Dube & Barry O'Brien mart 11, 2012 (2012-03-11)
CSI otkriti ženska žrtva na Navarro nekretnina koja odgovara Esteban je MO. Vina Navarro, Esteban baka, dolazi naprijed da pomogne u rješavanju slučaja. Međutim, stvari uzeti zaokret kada je tim također otkriva tri decenije stare ostatke muškarca žrtve, uz dokaze koji povezuju Diego za ubistvo. Prije nego što on može biti uhapšen, Vina puca Diego u ono što se čini da je samoodbranu. Kasnije, tim dekodira mikročip maskiran kao lizalicu u Diego džepu, što ih dovodi do jazbine ubistvo Esteban i potrebne dokaze da ga dalje za dobro. 
230 17 "Rizično" Adam Rodriguez Adam Rodriguez mart 18, 2012 (2012-03-18)
Kada besan pas ubija domar na poznati tenis akademije, jasno je neko projektovan napad ciljati trener Larry Hopper, Miami je najpopularniji teniski trener. Tim otkriva Hopper je bio uključen u slučaj seksualnog zlostavljanja djece prije deset godina, ali naselili izvan suda. Može li žrtva sada se vratiti za osvetu? Calleigh saznaje da Austin North je student na Akademiji i raste sumnjivo kada pro igrača i akademije alumnija, Jack Brody, zauzima poseban interes za njega. Forenzičari dokazati da Brody orkestriran napad, a on je na kraju priznaje da šalje u divljini psa u pokušaju da spriječi Hopper od zlostavljanja Austin sljedeći. To je također otkrio da je domar znao da Hopper je napad mladića, ali je odlučio da pogledam na drugu stranu. 
231 18 "Nered i Zakon (1. Deo)" Allison Liddi Brown Michael McGrale & Greg Bassenian mart 25, 2012 (2012-03-25)
Kada je otrovan slobodni novinar, CSI mora shvatiti da joj ubistvo je izazvala priča je radila na Miami većnik Randall Stafford. Nakon DNK Stafford je pronađeno u njenom stanu, njegova advokata, Darren Vogel i Gabrielle Wade, su u mogućnosti da odbaci dokaze na osnovu ometanja. Tim počinje sumnja novinar je zapravo radio priču o Vogel, ne Stafford, nakon što je otkrila da je Stafford pomogao prikriti ubistvo počinio još jedan od klijenata Vogel-a. Ispostavilo se da je Vogel je ucjenjivanje svoje klijente kako bi se olakšalo njegove firme, a on vjerojatno je Denise ubijen nakon što je otkrila da je na njega kroz Stafford. Prije nego što oni mogu uhapsiti Vogel, Gabrielle priznaje da je bio jedini pokretač kriminaliteta firme, iako je Horatio sumnja Vogel je ucenjuje njoj u biti njegov žrtveni jarac. I Calleigh otkriva Eric da ona razmišlja o usvajanju Austin i Patty North. 
232 19 "Imati Leš (2. Deo)" Sam Hill Barry O'Brien & Marc Dube april 8, 2012 (2012-04-08)
CSI Wolfe je osumnjičeni kada je jedan od neprijatelja tima, ASA Josh Avery, je ubijen. Kada istraga postaje smrtonosna, Samantha Owens završava potrebe da bude spašen. Epizoda završava sa Ryan-a otkrivaju da Sam je odgovoran za ubijanje Josh. Također, Calleigh završava usvajanjem Austin i Patty North. 

Izvori i napomene[uredi - уреди | uredi izvor]

  1. Epizoda "Majami/Nju Jork Nonstop" je pokrenula seriju "CSI: NY".
  2. Epizoda "Krivični Let" je prvi deo dvodelne unakrsne epizode sa "CSI: NY".
  3. Epizoda "Srećan Put" je prvi deo CSI triologije.