Popis epizoda serije CSI: Miami

Iz Wikipedije, slobodne enciklopedije
(Preusmjereno sa Popis epizoda CSI: Miami)

Slijedi lista epizoda američke dramske serije CSI: Miami.

Prva, druga i treća sezona imaju 24 epizode, isto kao i peta i osma. Četvrta i sedma sezona su imale po 25 epizoda. Šesta sezona je imala samo 21 epizodu zbog štrajka scenarista. Deveta sezona ima 22 epizode, dok je deseta i poslednja sezona imala 19 epizoda.

Serija CSI: Miami broji 10 sezona i 232 epizode.

Pregled serije[uredi - уреди | uredi izvor]

Sezona epizoda Originalna premijera
Prva prikazana Posljednja prikazana
1 24 23. septembar 2002 (2002-09-23) 19. maj 2003 (2003-05-19)
2 24 22. septembar 2003 (2003-09-22) 24. maj 2004 (2004-05-24)
3 24 20. septembar 2004 (2004-09-20) 23. maj 2005 (2005-05-23)
4 25 19. septembar 2005 (2005-09-19) 22. maj 2006 (2006-05-22)
5 24 18. septembar 2006 (2006-09-18) 14. maj 2007 (2007-05-14)
6 21 24. septembar 2007 (2007-09-24) 19. maj 2008 (2008-05-19)
7 25 22. septembar 2008 (2008-09-22) 18. maj 2009 (2009-05-18)
8 24 21. septembar 2009 (2009-09-21) 24. maj 2010 (2010-05-24)
9 22 3. oktobar 2010 (2010-10-03) 8. maj 2011 (2011-05-08)
10 19 25. septembar 2011 (2011-09-25) 8. april 2012 (2012-04-08)

Epizode[uredi - уреди | uredi izvor]

Pilot: (2002)[uredi - уреди | uredi izvor]

Naslov Scenario Režija Premijera Produkcijski kod
"Van Nadležnosti" Anthony E. Zuiker, Ann Donahue i Carol Mendelsohn Danny Cannon 9. maj 2002 (2002-05-09) 222
Bivši šef detektiva Las Vegasa je ubijen, a njegova 7-godišnja kćer pronađena živa u Miamiju. Catherinei Warrick putuju na Floridu gdje pomažu miamijskim forenzičarima kako bi uhvatili ubicu. 

Sezona 1: (2002–2003)[uredi - уреди | uredi izvor]

Glavni članak: CSI: Miami (sezona 1)
Br.
ukupno 
Br. u
sezoni 
Naslov  Režija  Scenario  Originalni datumair premijere 
1 1 "Zlatni Padobran" Joe Chappelle Steven Maeda septembar 23, 2002 (2002-09-23)

Megan Donner vraća u CSI jedinici vremena za rad na avion srušio u Everglades. Dok je u potrazi za preživjelima, oni neobjašnjivo otkriti ženski žrtva pronađena pet kilometara od mjesta nesreće. Kada je jedini preživio, kaže žena otvorila vratašca u avionu u cilju da se ubije, Horatio je sumnjičav. Tim sada mora ponovo ono što se dogodilo na tom fatalnom letu, posebno kada komada baš ne uklapaju.

  • Prva pojava Horejšia Kejna, Keli Dukejn, Erika Delka, dr. Aleks Vuds, Tima Spidla i Megan Doner. 
2 2 "Gubljenje Lica" Joe Chappelle Steven Maeda & Gwendolyn M. Parker septembar 30, 2002 (2002-09-30)
Ogrlica bomba eksplodira, ubija čovjek i dobar prijatelj Horatio je. Sa otišao njegov prijatelj (i mentor), Horatio radi dvostruko teško, u ovom slučaju, zabrinjavajuće Megan, koja je izgubila muža u liniji dužnosti. Sa više od tri bombe, oni su stavili na probu da saznamo ko to radi i koji su ciljevi. Sa dokazima u ruci, traže se kolumbijski luka i otkriti stvari o radnicima koji misle da će pomoći slučaj. Međutim, novi dokazi ukazuju na to da je bombaš je nakon odred bombe. 
3 3 "Mokro Stopalo/Suvo Stopalo" Tucker Gates Eddie Guerra oktobar 7, 2002 (2002-10-07)
Horatio i njegova ekipa istražuju otkriće parcijalnih torza muškarca od strane grupe ribara koji prerezao otvoriti ajkula su uhvatili, samo da bi ostaci muškarca prosuti. Megan uskoro shvata čovjek je ubijen kada je otkriva ranu od metka na lešu. Kasnije, a druga žrtva je pronađen kako pluta u unutrašnje cijevi. 
4 4 "Samo Jedan Poljubac" Scott Brazil Laurie McCarthy & Matt Witten oktobar 14, 2002 (2002-10-14)
Mrtav muškarac s prorezom grla i djelomično spalili lice je otkrivena na Miami beach, zajedno sa nesvesno mlada djevojka koja je pretučen i bačen u okean. Istraga vodi Horatio na istaknute porodice Florida i njegove Steely patrijarh, koji je nekada bio uključen u misterioznu slučaju da se muče Horatio godinama. 
5 5 "Pepeo Pepelu" Bryan Spicer Mark Israel oktobar 21, 2002 (2002-10-21)
Kada je sveštenik pronađen je mrtav u svojoj župni nakon što je brutalno ubio, Megan, Calleigh i Speedle mora raspetljati neuredan web porodičnih problema koji dovode do njegove smrti. Elsewhere, Horatio i Eric pokušaj da se riješe emocionalne slučaju eksplodirala vozila, što je dom majka s djetetom. 
6 6 "Slomljeno" Deran Sarafian Ildy Modrovich & Laurence Walsh oktobar 28, 2002 (2002-10-28)
Ceo tim istražuje mjesto zločina u zatvoreni zabavni park kad je mlada djevojka pronađeno ugušio u kupatilu. Oni moraju pratiti niz nemilosrdna čovjek odgovoran za gnusni zločin brže nego što je to uobičajeno, kao i svi na lokaciji je u pritvoru dok se ne očisti. Ono što izgleda kao kao običan pokušaj otmice ispostavi da je mnogo više nego bilo koji od detektiva su očekivali. 
7 7 "Bez daha" Charlie Correll Steven Maeda & Gwendolyn Parker novembar 4, 2002 (2002-11-04)
Golo tijelo stripera koji je izveo u toku privatna zabava u Coconut Grove nekretnina nalazi se sledećeg jutra u obližnjem ružičnjaka, a CSI imaju poteškoća utvrđivanja uzroka smrti. U međuvremenu, Megan i Eric istraži slučaj muškarca plivač koji je iznenada pao mrtav od ubodnu ranu nakon penjanje na brodu sedam milja u Atlantiku. 
8 8 "Klanica" Dick Pearce Laurie McCarthy novembar 11, 2002 (2002-11-11)
Horatio i njegov tim mora otkriti dokaze u brutalno ubistvo čitave porodice u svojoj kući. Jedini preživjeli su dijete natopljen krvlju, a otac koji je na operaciji. Neposredni pretpostavka je da je majka odgovorna-postporođajne depresije ali dokaza otkriva šokantan, drugačiji ishod. 
9 9 "Zona Ubijanja" Daniel Attias Mark Israel & Lois Johnson novembar 18, 2002 (2002-11-18)
Snajper cilja u centru grada Miami i Horatio i njegov tim moraju žuriti da zaustavi ubicu pre nego što je ponovo udara. 
10 10 "Užasna Misao" Greg Yaitanes Ildy Modrovich & Laurence Walsh novembar 25, 2002 (2002-11-25)
Horatio, Speedle i Calleigh korijena kroz dokaze u ubistvo jednog čudnog, neuobičajeno profesor na koledžu kad nađu ga mučili i visio na drvetu. Njihove sumnje su odmah usmjerene na njegov kult poput studenata trinaest. Elsewhere, Delko i Megan istraži automobil pronađen u vodi sa leš u prtljažniku, i odmah sumnjate da je prevara osiguranja. 
11 11 "Kampski Strah" Deran Sarafian Eddie Guerra & Steven Maeda decembar 16, 2002 (2002-12-16)

CSI istražuje smrt mladog modela, čije je tijelo pronađeno u blizini maloljetnik logor za djevojčice. Na drugom kraju grada, Delko i Speedle istražiti bizarne smrti čovjeka koji je očito spaljen iznutra. U međuvremenu, u stanju da se nose sa posla više i osjećaj da joj je to podsjeća na rad svog mrtvog muža, poručnik Donner ostavku iz tima za dobro, ostavljajući Horatio poruku.

  • Poslednja pojava Megan Doner. 
12 12 "Ulazne Rane" David Grossman Laurie McCarthy & Gwendolyn M. Parker januar 6, 2003 (2003-01-06)
Oženjen čovjek i njegov saradnik u potrazi za malo vannastavne zabave imaju žar utopio kada su pronašli mrtvu ženu-prostitutku-u bungalov, što dovodi do porodičan čovjek koji je skrivao je sumnjive prošlosti. Tim se bavi automobil dizanje u kojoj je ubijen jedan njemački turista, ali okolnosti izgledaju više kao ubistvo kao supruga je ostala neoštećen nakon pucnjave. 
13 13 "Ležaj" Charlie Correll Elizabeth Devine januar 27, 2003 (2003-01-27)
Tim istražuje proizvodnju smrtonosne droge na Mobile Labs, i jedna starija žena je ubijena na višem kuće. 
14 14 "Prinudni Ulaz" Artie Mandelberg Mark Israel & Lois Johnson februar 3, 2003 (2003-02-03)
Goli čovjek nalazi vezan za krevet, što je ugušio dok je seksualno zlostavljane. Istovremeno, vlasnik krematorijum je pronađena mrtva. Kada istražuju, otkrivaju desetine tijela koja nikada nisu kremirana. 
15 15 "Hodajuća Mrtvakinja" Jeannot Szwarc Ildy Modrovich & Laurence Walsh februar 10, 2003 (2003-02-10)
Pljačkaš je pronađen mrtav na ulici, vrat slomljen. Ali Horatio tim ima veći problem na svojim rukama kao i tokom obdukcije, Alexx i Horatio shvati čovjek bio izložen radijaciji. Sada je tim mora trku sa vremenom da pronađe muškarca ubica prije sljedećeg žrtva, advokat okoliša, umire od trovanja radijacijom. 
16 16 "Dokazi Nevidljivih Stvari" Joe Chappelle David Black februar 17, 2003 (2003-02-17)

Tim istražuje ruski imigrant koji je izboden na smrt. Svjedok je samo da je zločin striptizeta koji je obavljao za njega.

  • Prva pojava Frenka Tripa. 
17 17 "Jednostavan Čovek" Greg Yaitanes Steven Maeda februar 24, 2003 (2003-02-24)

Prije Horatio je postavljen da svjedoči u slučaju ubistva u kojem je okrivljeni suprug grada Savetnice, on je dao nove činjenice koje bi mogle dokazati čovjek je nevin. Tu je i novi podaci koji se vrti oko otkriće druge žrtve koji bi odgovara navodnog ubice profila - ako je čovjek na suđenju nije kriv.

  • Prva pojava Jeline Salas. 
18 18 "Dan Objave" David Grossman Elizabeth Devine & Ildy Modrovich & Laurence Walsh mart 10, 2003 (2003-03-10)
Istraga u pljačku droge nudi kratak pogledi u privatni život CSI, čiji živci su na rubu kada postanu osumnjičeni u zločinu oni pokušavaju riješiti. 
19 19 "Dupla Kapisla" Joe Chappelle Marc Dube mart 31, 2003 (2003-03-31)
Horatio borbu FBI i SAD maršala u pokušaju da otkrije zašto prekrasna žena je ubijena pored bazena u Ritzy hotel. Dokazi ukazuju da je bio profesionalni hit, a slučaj postaje stvarno zbunjuje kada je FBI uzeti interes. Na drugom mestu, Calleigh suočava njen otac o svom problemu sa alkoholom. 
20 20 "Mladićev Grob" Peter Markle Lois Johnson april 14, 2003 (2003-04-14)
Horatio je prišao jedan pravnikom pomogao skloniti prije nekoliko godina, koji moli za pomoć policajac kojeg je u pronalaženju njegovog nestalog sina tinejdžera. Kao što dobiva u toku istrage, Horatio otkriva da je dječak može planira smrtonosni napad. Na drugom mestu, Speedle postaje privlači seksi model koji mogu biti uključeni u smrti njenog dečka. 
21 21 "Prolećni Raspust" Deran Sarafian Steven Maeda april 28, 2003 (2003-04-28)
Horatio i njegova ekipa istražuju smrt dva studenta koji su bili u Miami na proljetne praznike. Prvi je teen djevojka pronađena mrtva na plaži sa svojim slomljenim vratom i ljudske tragove ugriza na nogama. Drugi je mladić pronađen na dnu motela bazen koji je navodno umro prije nego što je udario u vodu. 
22 22 "Bure Baruta" Charlie Correll Corey Miller maj 5, 2003 (2003-05-05)
Su prisutni Speedle i Delko kada trendi noćnom klubu zapali, po svemu sudeći od pirotehnika ekran DJ, ubivši 16 ljudi i ranjeno desetine drugih. Ali narednih istraga otkriva da može imati bilo paljevine da prikrije ubistvo. Također: Horatio ispituje smrt prostitutke koji je pronađen mrtav u kupatilu sudija u svom domu. 
23 23 "Nakaze i Štipanja" Deran Sarafian Elizabeth Devine & John Haynes maj 12, 2003 (2003-05-12)
Eksplozija u oronulom štali skoro ubija Horatio i njegova ekipa odmah nakon nađu mrtvog čovjeka iznutra, vezane uz kanal trakom. Slučaj postaje lični za Horatio kada je otkriveno da su vodeći osumnjičeni poznavao svog pokojnog brata. U laboratoriju, Aleks je šokirana saznanjem da muž njene najbolje prijateljice je ubijen, navodno žrtva slučajne pucnjave. 
24 24 "Telesni Račun" Joe Chappelle Ildy Modrovich & Laurence Walsh maj 19, 2003 (2003-05-19)
Problem počinje kada se zatvorenik izboden na smrt u dvorištu zatvora. Ubrzo nakon Horatio stiže na scenu, helikopter se pojavljuje iznad popravne ustanove. Odmah se boji da je ubistvo bila mamac za postavljanje bijeg. To je potvrdio i tri zatvorenika hop na brodu helikopter i pobjeći. Kao što dobiva u toku istrage, identiteti bjegunaca postale poznate i užasna realizacija proteže preko Horatio: Dva bjegunaca su hladnokrvne ubice koji već imaju pored žrtve izabrao. 

Sezona 2: (2003–2004)[uredi - уреди | uredi izvor]

Glavni članak: CSI: Miami (sezona 2)
Br.
ukupno 
Br. u
sezoni 
Naslov  Režija  Scenario  Originalni datumair premijere 
25 1 "Krvna Braća" Danny Cannon Ann Donahue septembar 22, 2003 (2003-09-22)
Horatio istražuje ubistvo modela namjerno pokrenuti niz izvan Miami Hotel od strane vozača koji su pobjegli na scenu. Kada dokazi dovodi do osumnjičenog, vladine birokratije stavlja neočekivani preokret na postupak. Horatio i Yelina počinju da se suoče sa svojim osjećaje jedno prema drugom. 
26 2 "Zona Smrti" Joe Chappelle Michael Ostrowski septembar 29, 2003 (2003-09-29)
Tijelo muškarca su uključeni u oporavku potonuo blago se otkrije zakačene na zidu njegove nove Cabin Cruiser po krvavi koplje ispaljena iz podvodnom puškom iz neposredne blizine. 
27 3 "Teško Vreme" David Grossman Steven Maeda oktobar 6, 2003 (2003-10-06)
Horatio lovi za odgovorno lice za začarani napad na ženu koja je namamio u prazan Stan i tukli sa komadom građa. 
28 4 "Smrtonosno Suočavanje" Deran Sarafian Elizabeth Devine oktobar 13, 2003 (2003-10-13)
Kada je teen tenis Phenom oteli iz svoje spavaće sobe, istraga dovodi do plovnih puteva kada je djevojka ruku oporavio u trbuhu aligatora. Delko poziva na stručno-njegov stari koledž prijatelja i sada aligator stručnjak Jeff Corwin da pomogne. 
29 5 "Najbolja Odbrana" Scott Lautanen Shane Brennan oktobar 20, 2003 (2003-10-20)
Dva mlada vlasnici grada bar se ubijen nakon radnog vremena i još jedan muškarac je ranjen u napadu, koji je navodno počinio maskirani napadač. U međuvremenu, Calleigh otac najavljuje da je sada javni branitelj i treba joj pomoć sa slučajem ubistva u kojem je žena navodno izbola svog dečka na smrt u svom automobilu s odvijačem. 
30 6 "Uragan Anthony" Joe Chappelle Ildy Modrovich & Laurence Walsh novembar 3, 2003 (2003-11-03)
Uragan Anthony udara Miami. Čovjek i njegova supruga pokušavaju voziti od bijesa oluje kada su štrajk i ubiti čovjeka u zaslepljujućeg oluje. Horatio smatra da je nedostatak utjecaja rane na koljenima žrtve ukazuju na to da je udario automobil, za razliku od kola upadljivo njega. U naizgled nepovezanih slučaju, Horatio nalazi još jedna žrtva uragana nabio na ogradu. Međutim, kao što je CSI otkriju razbacane ostatke dokaza nakon oluje, čini se da su ova dva slučaja mogu imati smrtonosne vezu. U međuvremenu, nakon Calleigh svjedoci čovjeka pljačkali kuću, ona shvata da ona ima još jedan slučaj na rukama kad sazna njegova bivša žena unutar pucao na smrt. 
31 7 "Grand Pri" David Grossman Michael Ostrowski & Steven Maeda novembar 10, 2003 (2003-11-10)
Pripadnik trkača kolima jama posada je zahvatio u nevidljivi plamen i umire u toku trke kvalifikacija na Grand Prix Amerike. 
32 8 "Stariji Brat" Joe Chappelle Ann Donahue & Jonathan Glassner novembar 17, 2003 (2003-11-17)
Horatio je prešao da ubice njegovog brata i zaštiti nećaka nikada nije znala da postoji kada Susie, bivši met korisnik, prikazuje se s Ray nelegitimnim kćer. Tim istražuje voajerski Internet stranice u vezi sa ubistvom jednog brokera. 
33 9 "Mamac" Deran Sarafian Steven Maeda & Shane Brennan novembar 24, 2003 (2003-11-24)
Mlada žena je napala ajkula i kasnije umire, ali je otkrio da je ona prvo pucao. Slučaj postaje još teža za CSI kada je jedan od njihovih saradnika postaje vodeći osumnjičenog. Mrtva žena je radila za privatne istrage agencija koja je specijalizovana za mame i zarobljavanje oženjenih muškaraca osumnjičenih za nevjere. 
34 10 "Ekstremno" Karen Gaviola Elizabeth Devine & John Haynes decembar 15, 2003 (2003-12-15)
Mlada žena je bačena preko ograde od garaže, ali je istraga njene smrti otkriva dokaz da je ubijena prije pada i da je vjerojatno otet. sat žrtve se pratiti do njenog dečka, koji govori detektivima da je ona bila uzbuđenja koji je otet u toku ekstremne vrste role-playing game. U međuvremenu, Delko upada u nevolje kada je slučajno ometa slučaj nakon nailazeći automobil od krađe prsten. 
35 11 "Komplikacije" Scott Lautanen Sunil Nayar & Corey Miller januar 5, 2004 (2004-01-05)
Anesteziolog koji je radio u ljepoti klinici se otkrije njiše iz uže u njegova dva-priča Condo, ali istraga ukazuje na ubistvo, ne samoubistvo. Slučaj intenzivira kada je saznao da je doktor izgubio pacijenta u tjednu prije tijekom rutinske plastične operacije i da je suprug žrtve vjeruje da je ubijena. 
36 12 "Svedok Ubistva" Duane Clark Ildy Modrovich & Laurence Walsh & Michael Ostrowski januar 12, 2004 (2004-01-12)
Dijamant broker nosi dva miliona dolara u roba je ubijen nakon što je njegov automobil udario drugo vozilo i on izađe da se suoči vozača. Svjedok je samo na kriminal je u razvoju prošao čovjek koji kaže da je ubica neko zove Colton. U međuvremenu, izvan grada, Speedle i Delko istražuju smrt tinejdžerke otkrio na odmorište sa slomljenim vratom. Ubrzo nakon što je žrtva je preuzet iz scene, njeno tijelo nestaje tokom transporta u Miami. 
37 13 "Krvavi Mesec" Scott Lautanen Jonathan Glassner & Marc Dube februar 2, 2004 (2004-02-02)
Cigara kavu se nalazi u njegovoj radnji vezali, tukli, osakaćeni, i ubijen sa chaveta, alat cigare što karakteriše zaobljene oštrice. Istraga vodi Horatio grupi koja pomaže kubanske izbjeglice. Na drugom kraju grada, a 25-godišnji muškarac je ubijen, dok podizanje novca sa bankomata, ali motiv ne čini se da pljačka jer je gotovina povukao je ostavio iza sebe. 
38 14 "Lagana Vatra" Joe Chappelle Shane Brennan & Michael Ostrowski februar 9, 2004 (2004-02-09)
Delko i Alexx su skoro spaljen živ kada istražuju smrt lovca pronađeno pucanj u blizini navodno pod kontrolom opekotine u Everglades. Vatra iznenada bjesni van kontrole i zadržava ih, prisiljavajući ih da se skloni ispod cerade. Kasnije, drugi tijelo je otkriveno, a ovaj put to je mlada žena koja izgleda da je pretučen na smrt. Horatio je dovelo do vjeruju da seksualni prestupnik je iza napada-i vatre. 
39 15 "Uhodaci" Deran Sarafian Elizabeth Devine & Steven Maeda februar 16, 2004 (2004-02-16)
Poznati fotograf je pronađen mrtav u svom automobilu nakon nesreće, ali Horatio vjeruje da je ubijen. Istraga dovodi do A-lista filmska zvijezda, koji je uhvaćen u kompromisa poziciju na fotografijama koje je paparazzo. 
40 16 "Invazija" Félix Enríquez Alcalá Brian Davidson & Jonathan Glassner februar 23, 2004 (2004-02-23)
Kada je bivši šampion surf ubijen u svojoj kući, u CSI su odlučni da pronađu ubice. Ted Henderson je ubijen u svojoj kući i njegovo tijelo je nestalo, dok je njegova supruga i sin su ostali tukli i vezan. Dok u potrazi kući, Horatio pronalazi heroin u sobi sina i saznaje da je tajno diler droge. 
41 17 "Novac ni Zašta" Karen Gaviola Marc Dube mart 1, 2004 (2004-03-01)
Horatio je brzo na scenu kada je blindirani kamion koji je prevozio 3,2 miliona $ opljačkali u odvažan centru pljačku. Tokom zastoja, vozač je poginuo, a Horatio pištolje jedan od dva lopova. Drugi beži sa plen, ali novac se ispostavi da je falsifikat. Tim mora shvatiti šta se desilo sa novcem banke prije nego što je ušao s lažnim računima. Izrada dan još gore za Horatio, Yelina ga uhodi s njegovim nećakom i pretpostavlja da je djevojka mu je vanbračno dete, ne kćer svog pokojnog supruga. 
42 18 "Sofa" Fred Keller Elizabeth Devine & Steven Maeda & John Haynes mart 22, 2004 (2004-03-22)
Slučaju Horatio i Speedle zavisi od iskaz forenzičkog-dokaz entuzijasta koji je ukrao krvi okupan lateks rukavica od mesta ubistva čovjeka koji je izboden na smrt sa leptir nožem. Kada ga je Speedle prati dole, CSI wannabe je impresioniran lakoćom s kojom Speedle bio u stanju da ga lociraju, a dva početi obveznica. U međuvremenu, Delko i Calleigh istražiti smrt snimanje mlade žene čije tijelo je pronađeno umotano u plastičnu vreću za smeće u kontejneru u blizini Ritzy Miami klub gdje je radila. 
43 19 "Rok" Deran Sarafian Ildy Modrovich & Laurence Walsh & Sunil Nayar mart 29, 2004 (2004-03-29)
Josh Dalton, vruće, mladi reporter za Miami Sun, svjedoci ubistva svog prijatelja, gradski odbornik pomoćnik, u Majamiju okrugu droge, Golden Triangle. Josh, koji je sumnjivo nepovređen u napadu, tvrdi da su bili samo dole na priči, ali Horatio vjeruje da postoji više na situaciju. Kasnije, drugi pisac iz istog papira nalazi pucao na smrt unutar prtljažnik svog automobila, koji je prijavljen da je ukraden. Sada, kao dokaz odbacuje Josh verzija onoga što se dogodilo, CSI nađu zakačiti u svijetu brze novinarstva i saznali da je opasno tanka linija između istine i ono što prodaje novine. 
44 20 "Zakletva" Duane Clark Alison Lea Bingeman april 19, 2004 (2004-04-19)
Policajac ruši i umire nakon povlačenja preko automobila, a istraga otkriva da je ubijen. Horatio raste sumnjivo kada unutrašnjih poslova dobiva uključeni u slučaj, vodi ga da vjeruju da je ubijanje nije bio slučajan zločin. U međuvremenu, Calleigh pomaže zlostavljana žena koja živi s jednim od osumnjičenih u istrazi. Yelina počinje dating Horatio je neprijatelj-koji je na čelu istrage unutrašnjih poslova. 
45 21 "Neprizemljenje" Joe Chappelle Shane Brennan & Marc Dube & Jonathan Glassner maj 3, 2004 (2004-05-03)
Nakon mali avion srušio na Miami beach i pilot umire, Horatio pronalazi ostatke na mjestu pada od hemikalija koja se koristi u izradi kokain, a čini se da poslovni partner žrtve možda sabotirali aviona. Međutim, kada dokazi ukazuju na to da je pilot možda umro prije pada, tim istražuje susjedima-sve žrtve bogati stanovnici izolirano slijepoj ulici gdje požuda, ljubomora i pohlepa su opasni motiva za ubistvo. 
46 22 "Pad" David Grossman Ildy Modrovich & Corey Miller maj 10, 2004 (2004-05-10)
Telohranitelj je pronađen mrtav nakon snimke odzvoniti na koncert rap zvijezde i CSI mora istražiti. Rap zvijezda 10-Large neće razgovarati sa policijom u vezi sa ubistvom ili zašto bi neko pokušao da ga ubije. Ali, kada dokazi ukazuju na to da je možda 10-Large telohranitelj bio postavljene ciljeve, CSI mora pogledati u opasan svijet lične sigurnosti. U međuvremenu, Alexx dobiva šok svog života kada je trebao leš iz nedavne saobraćajne nesreće probudi u njoj mrtvačnici, pate samo od hipotermije. 
47 23 "Miami/New York Nonstop[1]" Danny Cannon Anthony E. Zuiker & Ann Donahue & Carol Mendelsohn maj 17, 2004 (2004-05-17)
Kada se tinejdžerka se vraća kući iz velike stranke noći na maloljetne noćnom klubu da njeni roditelji ubijeni, potraga za ubicom vodi Horatio u New Yorku. Prije nego što je stigao, New York detektivi, koju je predvodio detektiv Mac Taylor, su prozvani da istraže snimanja prikrivenog policajca-ko, ispostavilo se, je vodeći osumnjičeni u slučaju Miami. Međutim, medicinski ispitivač utvrdi da je bio mrtav za 72 sati, a nije mogao ni biti živ u vrijeme dvostruke ubistvo u Miami. Nakon daljnje istrage, Horatio i Mac utvrdi da je pravi ubojica ubio New York policajac, onda je iskoristio svoj broj da se u Miami, i dalje je na slobodi. 
48 24 "Nevinost" Joe Chappelle Steven Maeda & Sunil Nayar & John Haynes maj 24, 2004 (2004-05-24)
Film za odrasle glumica se nalazi zadavljena u parku i CSI moraju pronaći ubicu. Krv i ljudskih tkiva nalaze se pod Ashley Anders 'nokte i DNK odgovara da je od direktora kompanije koja distribuira svoje filmove-a on je registrirani seksualni prestupnik. Također, Calleigh otkriva njegove sekretarice audio traka na kojoj je on čini prijetnju protiv Ashley. Međutim, postoji nesreća u laboratoriji sa ovom ključnom dokazu i Delko je zadnja osoba koja je za to. Sada, IAB-a Rick Stetler se stavlja na slučaju, mnogo Horatio je užas, kao CSI pokušati otkriti dodatne dokaze kako bi se pronašli djevojku ubicu. 

Sezona 3: (2004–2005)[uredi - уреди | uredi izvor]

Glavni članak: CSI: Miami (sezona 3)
Br.
ukupno 
Br. u
sezoni 
Naslov  Režija  Scenario  Originalni datumair premijere 
49 1 "Izgubljeni Sin" Duane Clark Ann Donahue & Elizabeth Devine septembar 20, 2004 (2004-09-20)

Normalan slučaj koji počinje s otkrićem bullet-voziti tijela biznismen je na brodu u praznu jahtu koja udario u most ima informacije o tim otkrivanja koja sugerira da je mrtav čovjek isporuku otkupnine za otetim sinom. Slučaj uskoro ima tragičan obrat kad Speedle umire od ozljeda zadobivenih u pucnjavi pri nakit dućan, ostavljajući tim razrušeni i odlučniji nego ikada saznati tko je odgovoran.

  • Poslednja stalna pojava Timotija Spidla. 
50 2 "Za i Protiv" Karen Gaviola John Haynes & Steven Maeda septembar 27, 2004 (2004-09-27)
Žena je ubijena tijekom zabave pri Island Star imanju kada je čovjek otvorio vatru na postupku iz čamca cigareta. Kada je bivši con je uhićen, on se ponaša kao vlastiti odvjetnik i dokazuje da se pametniji nego što se čini. Komplicira stvari je činjenica da vodeći svjedok u slučaju mrtve žene mladi sin, koji je Horatio želi zaštititi, odbijajući da ga svjedočiti. 
51 3 "Pod Uticajem" Scott Lautanen Marc Dube i Corey Miller oktobar 4, 2004 (2004-10-04)

CSI mora pronaći ubojicu nakon što je mlada žena je gurnula ispred kreće autobus. Alexx pronalazi modricu u obliku kao ruka otisak žrtve leđima, dokazujući da je gurnuo ispred autobusa, i njezin dečko, Jay Seaver, je glavni osumnjičeni. Kada jedan od Jay ured rivalima i pretvara ga mrtva, Jay otkriva da on ima psihotičnog uhodu, Claudia. U međuvremenu, Calleigh otac traži njezinu pomoć kad se boji da je možda nekoga ubio nakon noći pio, a Horatio dodjeljuje novi CSI, Ryan Wolfe , za slučaj mnogo da Calleigh užas.

  • Prva pojava Rajana Volfa. 
52 4 "Ubistvo u Bljesku" Fred Keller Anne McGrail & Sunil Nayar oktobar 11, 2004 (2004-10-11)
E-mailovima i SMS porukama izazvati masovno okupljanje studenata za obavljanje slučajan zadatak na golf. Međutim, kako se gomila rasprši, tijelo srednjoškolac je pronađena. Originalna poruka izazvalo je "bljesak-mafija" je zabilježena na maturant srednje škole čiji je otac visok pogonom branitelj. U međuvremenu Horatio i Yelina istraži smrt mladog met ovisnik pronađen u kontejneru vani, gdje ona kupuje drogu. 
53 5 "Legalno" Duane Clark Michael Ostrowski & Ildy Modrovich oktobar 18, 2004 (2004-10-18)
18-godišnja djevojka je izboden na smrt u kupaonicu popularnog Miami noćnom klubu. Horatio saznaje da je žrtva, Jenny Cijena je istražni suradnik radi za alkoholna pića kontrolu i bio je praćenje maloljetnici koji konzumiraju alkohol. Međutim, slučaj dobiva složeniji kada otkriju još jednu žrtvu ubijenu unutar blizini srušio automobil. U međuvremenu, Calleigh i Ryan rade zajedno kako bi se utvrdilo da li je nesigurno i maloljetni dječak u klubu te noći imali bilo kakve veze s ubojstvom. 
54 6 "Đavolja Noć" Scott Lautanen Steven Maeda & Corey Miller oktobar 25, 2004 (2004-10-25)
Supruga poznatog igrač bejzbola brutalno je ubijen u svojoj kući i njezin philandering muž se tereti za kazneno djelo. Žiri o slučaju, kao i optuženi i njegov branitelj, posjeti kuću ispitati mjesto zločina, ali kad su se svjetla prigušila, kao što su bili kad je žrtva ubijena, a zatim se okrenuo na, lopta igrač pronađen je mrtav sa mesom pametan u glavi i poruka koja glasi "kriv". U međuvremenu, Horatio dobiva poziv od Yelina, koji mu kaže da je njezin sin, Ray ml., nedostaje. 
55 7 "Zločinački Talas" Karen Gaviola Elizabeth Devine novembar 8, 2004 (2004-11-08)
Kao veliki tsunami glava izravno prema Miamiju, upozorenje deset sati daje građanima dovoljno vremena da evakuiraju grad. U tom kaosu, dvije osobe su ubijene na parkingu, a dokazi vodi Horatio otkriti urotu opljačkati banku tempiran iskoristiti evakuaciju. U svjetlu oluje, Ryan i Alexx otkriti tijelo izbacilo iz mjesnog groblja, ali otkrili 13 tijela, ali samo 12 ih je tamo pokopan. U međuvremenu, Horatio posumnja da Yelina se fizički zlostavljao svog dečka, IAB-a Rick Stetler. 
56 8 "Brza Ubistva" Fred Keller Sunil Nayar & Marc Dube novembar 15, 2004 (2004-11-15)
Istraga o ubojstvu vodi Horatio i tim u svijet speed dating. Richard Laken pronađen ubijen željeznom šipkom izvan salon slijedi večer speed dating. Tim otkriva njegov automobil prekriven aceton, koji prati natrag do jednog od ženskih osoba. Sada, kada Horatio i ekipa saznaju da Laken nedavno svjedočio ozbiljan napad na Miami Heat košarku, oni su na lov za dva počinitelja umjesto jednog. 
57 9 "Piratski" Duane Clark Michael Ostrowski & Steven Maeda novembar 22, 2004 (2004-11-22)
Tim istražuje suvremeni piratstva uz obale Miamija nakon šest tijela otkrivena pluta u moru vezani zajedno po užetu. Horatio posumnja da je brod otet s nekima od ubijenih članova posade, a potom bačena u more. Dokazi sugeriraju da su drugi članovi posade možda spasio se na splav za spašavanje. Pomoću radara i GPS tehnologiju, CSI pronaći preživjele, ali njihove priče se ne podudaraju. Sada, Horatio i ekipa mora saznati što se zapravo dogodilo u oceanu dok ne nađu sami istražuju šavovima podzemlje Miami milicija i oružja dilera. 
58 10 "Posle Pada" Scott Lautanen Ildy Modrovich & Marc Dube & John Haynes novembar 29, 2004 (2004-11-29)
CSI mora istražiti kada pješak je ubijen nakon što je čovjek pada iz zgrade i zemljišta na njega. Horatio i ekipa smatraju da je žrtva pronađena na pločniku nije isti čovjek koji je pao s zgrade, ali je nesretni čovjek je sletio na. CSI otkriti da je pala žrtva u posjedu sex DVD koji uključuje top Miami kaznenog suca i ženu s prljave seksualni život. Kad je žena pronađena mrtva, tim mora kopati u složenim osobnim životima onih u Miamiju pravosudnog sustava kako bi se pronašli ubojicu. 
59 11 "Zavisnost" Steven DePaul Charles Holland decembar 13, 2004 (2004-12-13)
Kad je žena ubijena u ono što izgleda kao carjacking, CSI razgovarati s mužem, najstariji od troje braće koji pokreću svoj unosan obiteljski posao. Međutim, kada je otkriveno da je žrtva imala je kockanje ovisnost koje bi mogle imati bankrota poduzeća, tim mora slijediti dokaze kako bi pronašli ubojicu. U međuvremenu, Alexx unajmljuje oporavlja alkoholičar kao tijelo Autoprijevoznik i mora istražiti kad je optužen za krađu iz mrtvih. 
60 12 "Pucanje" Norberto Barba Corey Miller & Sunil Nayar januar 3, 2005 (2005-01-03)
Kad gunplay banda vezane spušta u hitnoj, Horatio i ekipa moraju naći članovi bande odgovorne. Dokazi ukazuju da je uredno u bolnici prepoznala ranjenog člana bande, koji je možda ubio jednog urednog prijatelji i ukazivao članove bande njegovom mjestu. Međutim, dokazi ne odgovara i CSI otkriti da varanje djevojka, a ne banda osveta, može biti iza pucnjave. U međuvremenu, Ryan ispituje majku u hitnoj nakon njezine priče u vezi svog djeteta ne zbrajaju. 
61 13 "Pandur Ubica" Jonathan Glassner Steven Maeda & Krystal Houghton januar 17, 2005 (2005-01-17)
Tijekom rutinske prometne stanice, policajac je ubijen, a sada Horatio i ekipa mora pronaći ubojicu. Jedini svjedok ubojstva je civil koji je radio u vožnji-zajedno s policajcem, a sada je nestalo. Cesti dokaza dovodi CSI da Missy Marshall, tinejdžerski djevojka koja je bila s ubojicom u vrijeme ubojstva. U međuvremenu, Horatio i Rebecca su odnos je u opasnosti kad oni ne vide oči u oči na slučaju. 
62 14 "Jednonoćni Štand" Greg Yaitanes Michael Ostrowski & John Haynes februar 7, 2005 (2005-02-07)
CSI otkriti složene operacije krivotvorenja nakon portir je pronađen ubijen u jednoj od Miami najpoželjnijih hotela. Prtljaga da je pokojnik portir bio učitava, kao i pljačke posebnog papira koji novac je tiskan na vodi CSI otkriti kompleksnu operaciju krivotvorenja. To je krstarenje sezone u Miamiju, što znači da je broj stanovnika Miami buja, čime je momčad još više osumnjičenih za ubojstvo. U međuvremenu, Calleigh mora istražiti kada žena nestane, te se kasnije pronađen mrtav, nakon što su ona i njezin suprug prisustvovati vruće i flert "trenje" stranku. 
63 15 "Identitet" Gloria Muzio Ann Donahue & Ildy Modrovich februar 14, 2005 (2005-02-14)
Kad CSI naći žena proguta cijeli i ubio gigantski zmija, oni otkriti tajnu operaciju krijumčarenja droge. Dokazi vodi Horatio i tim na operaciji krijumčarenja droge u kojem su velike zmije se sumnja da je korišten kako bi ilegalne droge u zemlju kako bi se izbjeglo otkrivanje od strane carine. Međutim, kada Horatio nađe da Clavo Cruz, neprijateljsku od Horatio-a koja se krije iza njegovog diplomatskog imuniteta, može biti iza operacije, tim mora pronaći zakonski način da se stavi zločinca iza rešetaka. U međuvremenu, Calleigh i Wolfe investiagte kada su dvije žene od kojih svaka tvrdi da su pravi žrtva krađe identiteta, a drugi je krivac. 
64 16 "Ništa za Gubljenje" Karen Gaviola Elizabeth Devine & Marc Dube februar 21, 2005 (2005-02-21)
Dokazi vodi CSI vjerovati da je netko počeo masovno požar u Everglades, kako bi se prikrila ubojstvo. Lokalni zatvorenici su doveli kao slobodne radne snage za pomoć u borbi protiv divljeg požara u Everglades. Međutim, kada je serijski ubojica, Todd Kendrick pobjegne sa scene, Horatio mora ga naći prije nego što opet udari. Ali stvari idu iz lošeg u gore kad Kendrick otima Alexx i prisiljava je da ga tretiraju na nišanu, prisiljavajući Horatio je naći prije nego što bude prekasno. U međuvremenu, tijelo jedinice lokalne student je pronađen ubijen, a vatra je uništila mjesto zločina i dokaza. Međutim, kada je momčad otkriva ilegalne operacije mjesečina i domaće streljiva u blizini, CSI otkriti pravi razlog zašto je dječak bio vani. 
65 17 "Avion s' Novcem" Scott Lautanen Sunil Nayar & Steven Maeda mart 7, 2005 (2005-03-07)
Netko koristi lasersku svjetlost slijepim pilota i srušiti avion, koja nosi 1,2 milijarde $ u provjere treba dostaviti bankama na istočnoj obali. Zločin scena dokazi otkrivaju žrtva, mlada prikupljanje sredstava društvenih, koji je bio u zrakoplovu, ali je ubio prije nesreće. Sada, iako je tim ima malo raditi, jer žrtve bogata obitelj protivi obdukciju, Horatio mora slijediti trag novca. U međuvremenu, Calleigh radi na slučaju s bivšim dečkom, detektiv Hagen, a njihova romantičnog povijesti može uzrokovati probleme za njih oboje. 
66 18 "Kraj Igre" Jonathan Glassner Michael Ostrowski & Corey Miller mart 21, 2005 (2005-03-21)
Ekstremni skateboarder i videoigara tester pronađen je mrtav na pola cijevi platforma se koristi za programiranje ekstremnim skateboarding video igara. CSI otkriti da je nosio reflektirajuće senzore kad je ubijen, tako da je motion-capture uređaj koji se koristi za proizvodnju tih videoigara zabilježila ubojstvo kao što se dogodilo, ali nije ubojica. Sada je tim zadire u vrlo konkurentnom svijetu videogame programera i testera pronaći ubojicu. U međuvremenu Horatio pomaže stari prijatelj Speedle-a, kada je ukraden video snimak seksa od nje. 
67 19 "Seks i Porez" Scott Shiffman Ildy Modrovich & Brian Davidson april 11, 2005 (2005-04-11)
IRS agent ubijen dok je pokušavao ući u posjed jahtu nepodmirenu obveznika. Ubrzo nakon toga, CSIjevci otkriti drugi IRS agent ubijen. Sada, samo kada svatko ima razloga mrziti IRS, Horatio mora pronaći tko stoji iza onoga što bi moglo biti niz ubojstava neposredno prije poreza dan. 
68 20 "Sastanak s' Ubicom" Karen Gaviola Elizabeth Devine & John Haynes april 18, 2005 (2005-04-18)
Horatio život se zauvijek promijenio kada sazna važne informacije o svom bratu. Horatio sada mora otkriti što učiniti s tim informacijama o njegovim bratom, Raymond, i da li ili ne reći Yelina. U međuvremenu, tim istražuje kad je žena ubijena u prepunoj baru nakon što je pristupio ženski zaposlenik servis koji pomaže ljudima pick-up žene. Isto tako, kada Delko izgubi značku nakon nekog neodgovornim ponašanjem i to se koristi u zločin, on mora pronaći značku prije nego što je ponovno koristiti. 
69 21 "Trzaj" Joe Chappelle Steven Maeda & Marc Dube maj 2, 2005 (2005-05-02)
Nakon gorkog pritvoru boj, hici su ispaljeni ispred zgrade suda. Meci lete, a cilj je djevojčici majka. Horatio ide po ocu, koji je sumnja ne mogu biti djevojke biološki otac nakon svega. Međutim, kada je otkrio sjenovito pokraj majčina, tim utvrdi da ona ima mnogo neprijatelja koji bi htjeli uzeti pucao u nju. U međuvremenu, Delko istražuju kad čovjek padne sa 16-ospratnice. 
70 22 "Osveta" Norberto Barba Corey Miller & Sunil Nayar maj 9, 2005 (2005-05-09)
Kada je bivši srednjoškolski nogometna zvijezda je ubijen na okupljanju, CSI mora pronaći ubojicu. Žrtva je bio veliki čovjek na kampusu u srednjoj školi, a tu su i puno gostiju na okupljanju s razloga da mu zamjeraju sve ove godine. Sada, ekipa mora istražiti sve, od glave navijačica u školskoj nepotpunim, da vidim koji je održao desetljeće stara neraspoloženje dovoljno velik da ubije. U međuvremenu, Horatio i Delko doći na mjesto događaja i otkriti da je već obrađena, što dovodi Horatio otkriti više informacija o njegov brat možda bio živ. 
71 23 "Udareno" Scott Lautanen Ann Donahue & Elizabeth Devine & Ildy Modrovich maj 16, 2005 (2005-05-16)
Sjekira ubojica na smrt je dao odgodu izvršenja samo nekoliko trenutaka prije nego što će se održati, na temelju činjenice da postoji svibanj biti pokvarenu DNK analize koristi na suđenju. Sada, bez korištenja DNK dokaze, tim mora utrka protiv vremena i preispitati sve fizičke dokaze u predmetu, kao što su dobili poziv na novi dvostrukog ubojstva koja izgleda sumnjivo kao u slučaju oni rade. 
72 24 "10-7" Joe Chappelle Ann Donahue & Elizabeth Devine & Michael Ostrowski maj 23, 2005 (2005-05-23)

Dok istražuje ubojstvo muškarca angažirao kako bi prljave bombe koje su teroristi namjeravaju krenuti u Miamiju, Horatio pronađe krvavu otisak svog brata, Raymonda, kojega je vjerovao da je mrtav. Međutim, kada je Raymond sin je otet, on izlazi iz duboke tajnom zadatku, a otuđene braće moraju raditi zajedno kako bi spasiti dječaka. U međuvremenu, dok obradu mjesta zločina, nepoznati napadač drži pištolj na Calleigh glavu, a nakon što je smrtonosni sukob u svom balistički laboratoriju, ona ostavljen sumnjajući da ona može nastaviti kao CSI.

  • Poslednja stalna pojava Jeline Salas. 

Sezona 4: (2005–2006)[uredi - уреди | uredi izvor]

Glavni članak: CSI: Miami (sezona 4)

CSI: Miami (sezona 4)

Sezona 5: (2006–2007)[uredi - уреди | uredi izvor]

Glavni članak: CSI: Miami (sezona 5)

CSI: Miami (sezona 5)

Sezona 6: (2007–2008)[uredi - уреди | uredi izvor]

Glavni članak: CSI: Miami (Sezona 6)

CSI: Miami (Sezona 6)

Sezona 7: (2008–2009)[uredi - уреди | uredi izvor]

Glavni članak: CSI: Miami (Sezona 7)

CSI: Miami (Sezona 7)

Sezona 8: (2009–2010)[uredi - уреди | uredi izvor]

Glavni članak: CSI: Miami (Sezona 8)

CSI: Miami (Sezona 8)

Sezona 9: (2010–2011)[uredi - уреди | uredi izvor]

Glavni članak: CSI: Miami (sezona 9)

CSI: Miami (sezona 9)

Sezona 10: (2011–2012)[uredi - уреди | uredi izvor]

Glavni članak: CSI: Miami (sezona 10)

CSI: Miami (sezona 10)

Izvori i napomene[uredi - уреди | uredi izvor]

  1. Epizoda "Miami/New York Nonstop" je pokrenula seriju "CSI: NY".