Popis epizoda serije CSI: Miami

Iz Wikipedije, slobodne enciklopedije
(Preusmjereno sa Popis epizoda CSI: Miami)

Slijedi lista epizoda američke dramske serije CSI: Miami.

Prva, druga i treća sezona imaju 24 epizode, isto kao i peta i osma. Četvrta i sedma sezona su imale po 25 epizoda. Šesta sezona je imala samo 21 epizodu zbog štrajka scenarista. Deveta sezona ima 22 epizode, dok je deseta i poslednja sezona imala 19 epizoda.

Serija CSI: Miami broji 10 sezona i 232 epizode.

Pregled serije[uredi - уреди | uredi izvor]

Sezona Epizode Originalna premijera
Prva prikazana Posljednja prikazana
Pilot 1 9. Maj 2002.
1 24 23. Septembar 2002. 19. Maj 2003.
2 24 22. Septembar 2003. 24. Maj 2004.
3 24 20. Septembar 2004. 23. Maj 2005.
4 25 19. Septembar 2005. 22. Maj 2006.
5 24 18. Septembar 2006. 14. Maj 2007.
6 21 24. Septembar 2007. 19. Maj 2009.
7 25 22. Septembar 2008. 18. Maj 2009.
8 24 21. Septembar 2009. 24. Maj 2010.
9 22 3. Oktobar 2010. 8. Maj 2011.
10 19 25. Septembar 2011. 8. April 2012.

Epizode[uredi - уреди | uredi izvor]

Pilot: (2002)[uredi - уреди | uredi izvor]

Naslov Scenario Režija Premijera Produkcijski kod
"Van Nadležnosti" Anthony E. Zuiker, Ann Donahue i Carol Mendelsohn Danny Cannon 9. maj 2002 (2002-05-09) 222
Bivši šef policije iz Las Vegasa je pronađen ubijen, a njegova sedmogodišnja ćerka je pronađena živa u Majamiju. Ketrin i Vorik zatim putuju na Floridu, gde uz pomoć istražitelja iz Majamija koje predvodi Horejšio Kejn love ubicu. 

Sezona 1: (2002–03)[uredi - уреди | uredi izvor]

Glavni članak: CSI: Miami (sezona 1)
Br.
ukupno 
Br. u
sezoni 
Naslov  Režija  Scenario  Originalni datumair premijere 
1 1 "Zlatni Padobran" Joe Chappelle Steven Maeda septembar 23, 2002 (2002-09-23)

Megan Doner se vraća u istražiteljsku jedinicu na vremena za rad kad se avion srušio u Everglejdsu. Dok su u potrazi za preživelima, oni neobjašnjivo otkrivaju žensko telo pronađeno pet kilometara od mesta nesreće. Kada je jedini preživeli rekao da je žena otvorila vrata aviona u cilju da se ubije, Horejšio je sumnjičav. Ekipa sada mora da rekonstruiše ono što se dogodilo na tom fatalnom letu, pogotovo kada se delovi baš i ne uklapaju.

  • Prva pojava Horejšia Kejna, Keli Dukejn, Erika Delka, dr. Aleks Vuds, Tima Spidla i Megan Doner. 
2 2 "Gubljenje Lica" Joe Chappelle Steven Maeda i Gwendolyn M. Parker septembar 30, 2002 (2002-09-30)
Ogrlica bomba je eksplodirala i ubila čoveka i dobrog Horejšiovog prijatelja. Pošto mu je prijatelj (i mentor) nastradao, Horejšio radi dvostruko teško u ovom slučaju što brine Megan koja je izgubila muža na dužnosti. Sa još tri bombe, stavljeni su na probu da saznaju ko to radi i ko su mete. Sa dokazima u ruci, traže se kolumbijsku luku i otkrivaju stvari o radnicima za koje misle da će pomoći u slučaju. Međutim, novi dokazi ukazuju na to da je bombaš Odeljenja za bombe. 
3 3 "Mokro Stopalo/Suvo Stopalo" Tucker Gates Eddie Guerra oktobar 7, 2002 (2002-10-07)
Horejšio i njegova ekipa istražuju otkriće delova torzoa muškarca koji je otkrio skup ribara kad su isekli ajkulu koju su uhvatili, a ostaci muškarca su se prosuli. Megan uskoro shvata da je čovek ubijen kada otkrije ranu od metka na lešu. Kasnije je druga žrtva pronađena kako pluta u gumi za plivanje. 
4 4 "Samo Jedan Poljubac" Scott Brazil Laurie McCarthy i Matt Witten oktobar 14, 2002 (2002-10-14)
Mrtav muškarac sa prerezanim grlom i delimično spaljenim licem je otkrivena na jednoj plaži Majamija zajedno sa mladom devojkom u nesvesti koja je pretučena i bačena u okean. Istraga vodi Horejšija do istaknute porodice na Floridi i njene glave koja je nekada bila uključena u misteriozni slučaj koji je mučio Horešija godinama. 
5 5 "Pepeo Pepelu" Bryan Spicer Mark Israel oktobar 21, 2002 (2002-10-21)
Kada je sveštenik pronađen mrtav u svojoj crkvi nakon što je brutalno ubijen, Megan, Keli i Spidl moraju da raspetljaju neurednu mrežu porodičnih problema koji su doveli do njegove smrti. Sa druge strane, Horejšio i Erik pokušavaju da reše emocionalni slučaj vozila koje eksplodiralo i koji je bio dom majci sa detetom. 
6 6 "Slomljeno" Deran Sarafian Ildy Modrovich i Laurence Walsh oktobar 28, 2002 (2002-10-28)
Cela ekipa istražuje mesto zločina u zatvorenom zabavnom parku kad je devojčica pronađena ugušena u kupatilu. Oni moraju da pronađu nemilosrdnog čoveka odgovornog za gnusni zločin brže nego što je to uobičajeno dok su svi na tom mestu zadržani dok se sve ne raščisti. Za ono što izgleda kao običan pokušaj otmice se ispostavlja da je mnogo više nego što je bilo ko od detektiva očekivao. 
7 7 "Bez daha" Charlie Correll Steven Maeda i Gwendolyn Parker novembar 4, 2002 (2002-11-04)
Golo telo stripera koji je nastupao u toku privatna zabave na imanju Kokonat Grouv je pronađeno sledećeg jutra u obližnjem ružičnjaku, a istražitelji imaju poteškoća oko utvrđivanja uzroka smrti. U međuvremenu, Megan i Erik istražuju slučaj plivača koji je iznenada pao mrtav od ubodne rane nakon nakon što se popeo na brod udaljen sedam milja u Atlantiku. 
8 8 "Klanica" Dick Pearce Laurie McCarthy novembar 11, 2002 (2002-11-11)
Horejšio i njegova ekipa moraju da otkriju dokaze u brutalnom ubistvu čitave porodice u svojoj kući. Jedini preživeli su dete uprljano krvlju i otac koji je na operaciji. Neposredna pretpostavka je da je majka odgovorna - zbog postporođajne depresije - ali dokazi otkrivaju potresan, drugačiji ishod. 
9 9 "Zona Ubijanja" Daniel Attias Mark Israel i Lois Johnson novembar 18, 2002 (2002-11-18)
Snajper cilja u centru grada Majamija, a Horejšio i njegova ekipa moraju da žure da bi zaustavili ubicu pre nego što napadne ponovo. 
10 10 "Užasna Misao" Greg Yaitanes Ildy Modrovich i Laurence Walsh novembar 25, 2002 (2002-11-25)
Horejšio, Spidl i Keli kopaju po dokazima u ubistvu jednog čudnog, neuobičajenog profesora na fakultetu kad je pronađen mučen kako visi na drvetu. Njihove sumnje su odmah usmerene na njegovih trinaestoro sektaških studenata. S' druge strane, Delko i Megan istražuju automobil koji je pronađen u vodi sa lešom u gepeku i odmah sumnjaju da je to prevara osiguranja. 
11 11 "Kampski Strah" Deran Sarafian Eddie Guerra i Steven Maeda decembar 16, 2002 (2002-12-16)

Istražitelji istražuju smrt mlade manekenke čije je telo pronađeno u blizini popravnog kapma za devojčice. Na drugom kraju grada, Delko i Spidl istražuju bizarnu smrt čoveka koji je očigledno spaljen iznutra. U međuvremenu, zbog nemogućnosti da se nosi sa poslom više i osećaja da je to podseća na rad njenog pokojnog muža, poručnik Doner podnosi ostavku i napušta ekipu zauvek ostavljajući Horejšiju poruku.

  • Poslednja pojava Megan Doner. 
12 12 "Ulazne Rane" David Grossman Laurie McCarthy i Gwendolyn M. Parker januar 6, 2003 (2003-01-06)
Oženjenom čoveku i njegovom saradniku koji su bili u potrazi za malo vannastavne zabave je prekinuta zabava kada su pronašli mrtvu prostitutku u bungalovu, što vodi do porodičnog čoveka koji je skrivao sumnjivu prošlost. Ekipa se bavi krađom kola u kojoj je ubijen jedan nemački turista, ali okolnosti izgledaju više kao ubistvo jer je supruga ostavljena nepovređena nakon pucnjave. 
13 13 "Ležaj" Charlie Correll Elizabeth Devine januar 27, 2003 (2003-01-27)
Ekipa istražuje proizvodnju smrtonosne droge u pokretnoj laboratoriji, a jedna starija žena je ubijena u domu za stara lica. 
14 14 "Prinudni Ulaz" Artie Mandelberg Mark Israel i Lois Johnson februar 3, 2003 (2003-02-03)
Goli čovek je pronađen vezan za krevet, nakon što se ugušio dok je seksualno zlostavljan. Istovremeno, vlasnik krematorijuma je pronađen mrtav. Dok istražuju, otkrivaju desetine tela koja nikada nisu kremirana. 
15 15 "Hodajuća Mrtvakinja" Jeannot Szwarc Ildy Modrovich i Laurence Walsh februar 10, 2003 (2003-02-10)
Pljačkaš je pronađen mrtav na ulici sa slomljenim vratom. Ali Horejšiova ekipa ima veći problem na svojim rukama jer su tokom obdukcije Aleks i Horejšio shvatili da je čovek bio izložen zračenju. Sada ekipa mora da se trka sa vremenom da bi pronašla čovekovog ubicu pre sledeće žrtve, a advokat umire od trovanja zračenjem. 
16 16 "Dokazi Nevidljivih Stvari" Joe Chappelle David Black februar 17, 2003 (2003-02-17)

Ekipa istražuje ruskog imigranta koji je izboden na smrt. Jedini svedok zločina je striptizeta koja igrala za njega.

  • Prva pojava Frenka Tripa. 
17 17 "Jednostavan Čovek" Greg Yaitanes Steven Maeda februar 24, 2003 (2003-02-24)

Pre nego što je Horejšio trebalo da svedoči u slučaju ubistva u kojem je okrivljeni suprug gradske savetnice, dobio je nove činjenice koje bi mogle da dokažu da je čovek nevin. Tu su i novi podaci koji se vrte oko otkrića druge žrtve koja bi odgovarala profilu navodnog ubice - ako čovek na suđenju nije kriv.

  • Prva pojava Jeline Salas. 
18 18 "Dan Objave" David Grossman Elizabeth Devine, Ildy Modrovich i Laurence Walsh mart 10, 2003 (2003-03-10)
Istraga pljačke nudi kratak pogledi na privatni život istražitelja, čiji su živci na rubu kada postanu osumnjičeni u zločinu koji pokušavaju da reše. 
19 19 "Dupla Kapisla" Joe Chappelle Marc Dube mart 31, 2003 (2003-03-31)
Horejšio se bori sa FBI-jem i saveznim šerifima u pokušaju da otkrije zašto je prekrasna žena ubijena pored bazena u hotelu "Rici". Dokazi ukazuju da ju je ubio profesionalni ubica, a slučaj postaje stvarno zbunjujuć kada saveznjake počne da zanima. Sa druge strane, Keli se suočava sa tim da njen otac ima problem sa alkoholom. 
20 20 "Mladićev Grob" Peter Markle Lois Johnson april 14, 2003 (2003-04-14)
Horejšiu je prišao jedan pravnik kome je pomogao da se skloni pre nekoliko godina, i moli ga za pomoć u pronalaženju njegovog nestalog maloletnog sina. Kako istraga napreduje, Horejšio otkriva da dečak možda planira smrtonosni napad. Sa druge strane, Spidla počinje da privlači seksi manekenka koja je možda bila uključena u smrti svog dečka. 
21 21 "Prolećni Raspust" Deran Sarafian Steven Maeda april 28, 2003 (2003-04-28)
Horejšio i njegova ekipa istražuju smrt dva studenta koji su bili u Majamiju za letnji raspust. Prvi je maloletnica pronađena mrtva na plaži sa slomljenim vratom i ljudskim tragovima ugriza na nogama. Drugi je mladić pronađen na dnu motelskog bazena koji je navodno umro pre nego što je pao u vodu. 
22 22 "Bure Baruta" Charlie Correll Corey Miller maj 5, 2003 (2003-05-05)
Spidl i Delko su prisutni kada se noćnom klubu zapalio, po svemu sudeći zbog pirotehnike Di Džeja, ubivši 16 ljudi i ranivši desetine drugih. Ali započeta istraga otkriva da je možda podmetnut požar da bi se prikrilo ubistvo. Takođe, Horejšio ispituje smrt prostitutke koja je pronađena mrtva u kupatilu sudije u njegovom domu. 
23 23 "Nakaze i Štipanja" Deran Sarafian Elizabeth Devine i John Haynes maj 12, 2003 (2003-05-12)
Eksplozija u oronuloj štali je skoro ubila Horešjija i njegovu ekipu odmah nakon pronalaska mrtvog čoveka unutra, vezanog uz trakom. Slučaj postaje ličan za Horešjija kada je otkriveno da je vodeći osumnjičeni poznavao njegovog pokojnog brata. U laboratoriju, Aleks je šokirana saznanjem da je ubijeni muž njene najbolje drugarice navodno bio žrtva slučajnog ranjavanja. 
24 24 "Telesni Račun" Joe Chappelle Ildy Modrovich i Laurence Walsh maj 19, 2003 (2003-05-19)
Problem počinje kada je zatvorenik izboden na smrt u dvorištu zatvora. Ubrzo nakon što je Horejšio stigao na mesto zločina, helikopter se pojavljuje iznad popravne ustanove. On se odmah boji da je ubistvo bilo mamac za postavljanje bekstva. To su potvrdila i trojica zatvorenika kad su uskočili u helikopter i pobegli. Kako istraga napreduje, identiteti begunaca postaju poznati i užasna realizacija se proteže preko Horejšija: Dva begunca su hladnokrvne ubice koji već imaju izabrane žrtve. 

Sezona 2: (2003–04)[uredi - уреди | uredi izvor]

Glavni članak: CSI: Miami (sezona 2)
Br.
ukupno 
Br. u
sezoni 
Naslov  Režija  Scenario  Originalni datumair premijere 
25 1 "Krvna Braća" Danny Cannon Ann Donahue septembar 22, 2003 (2003-09-22)
Horejšio istražuje ubistvo modela namerno pregažene ispred hotela "Majami" od strane vozača koji je pobegao sa mesta zločina. Kada dokazi dovedu do osumnjičenog, vladina birokratija donosi neočekivani preokret na postupak. Horejšio i Jelina počinju da se suočavaju sa svojim osećanjima jedno prema drugom. 
26 2 "Zona Smrti" Joe Chappelle Michael Ostrowski septembar 29, 2003 (2003-09-29)
Telo muškarca koji je bio uključen u pronalazak potonulog blaga je otkriveno zakačeno za zid njegove nove jahte krvavim kopljem ispaljenim iz podvodne puške iz neposredne blizine. 
27 3 "Teško Vreme" David Grossman Steven Maeda oktobar 6, 2003 (2003-10-06)
Horejšio lovi odgovorno lice za okrutni napad na ženu koju je namamio u prazan stan i pretukao daskom. 
28 4 "Smrtonosno Suočavanje" Deran Sarafian Elizabeth Devine oktobar 13, 2003 (2003-10-13)
Kada je maloletna teniserka oteta iz svoje spavaće sobe, istraga dovodi do plovnih puteva kada je devojčicina ruka pronađena u stomaku aligatora. Delko zove stručnjaka - svog starog druga sa fakulteta, sada sručnjaka za aligatore, Džefa Korvina, da pomogne. 
29 5 "Najbolja Odbrana" Scott Lautanen Shane Brennan oktobar 20, 2003 (2003-10-20)
Dva mlada vlasnika gradske kafane su pobijena nakon radnog vremena i još jedan muškarac je ranjen u napadu, koji je navodno počinio maskirani napadač. U međuvremenu, Keli otac najavljuje da je sada javni branilac i treba mu njena pomoć sa slučajem ubistva u kojem je žena navodno izbola svog dečka na smrt u svom automobilu šrafcigerom. 
30 6 "Uragan Anthony" Joe Chappelle Ildy Modrovich i Laurence Walsh novembar 3, 2003 (2003-11-03)
Uragan Entoni udara Majami. Čovek i njegova supruga pokušavaju da pobegnu od besa oluje kada je uragan naleteo i ubio čoveka u zaslepljujućoj oluji. Horejšio smatra da je nedostatak udarnih rana na kolenima žrtve ukazuje na to da je on udario automobil, a ne automobil njega. U naizgled nepovezanom slučaju, Horejšio proalazi još jednu žrtvu uragana nabijenu na ogradu. Međutim, kada istražitelji otkriju razbacane ostatke dokaza nakon oluje, čini se da ova dva slučaja mogu da imaju smrtonosnu vezu. U međuvremenu, nakon što Keli svedoči kako čovek pljačka kuću, ona shvata da ima još jedan slučaj na rukama kad sazna da je njegova bivša žena unutra upucana i ubijena. 
31 7 "Grand Pri" David Grossman Michael Ostrowski i Steven Maeda novembar 10, 2003 (2003-11-10)
Trkača auto-trka je zahvatio nevidljivi plamen i on je umro u toku trke kvalifikacija na Grand Priju Americi. 
32 8 "Stariji Brat" Joe Chappelle Ann Donahue i Jonathan Glassner novembar 17, 2003 (2003-11-17)
Horejšio je krenuo da pronađe ubice svog brata i zaštiti bratanca za koga nije znao ni da postoji kada se Suzi, bivša zavisnica od meta, pojavila sa Rejevom vanbračnom ćerkom. Tim istražuje voajersku internet stranicu u vezi sa ubistvom jednog deoničara. 
33 9 "Mamac" Deran Sarafian Steven Maeda i Shane Brennan novembar 24, 2003 (2003-11-24)
Mladu ženu je napala ajkula i ona kasnije umire, ali je otkriveno da je ona prvo upucana. Slučaj postaje još teži za istražitelje kada je jedan od njihovih saradnika postao glavni osumnjičenog. Mrtva žena je radila za privatnu istražiteljsku agenciju koja je specijalizovana za praćenje i zotkrivanje oženjenih muškaraca koji su osumnjičeni za neverstva. 
34 10 "Izuzetno" Karen Gaviola Elizabeth Devine i John Haynes decembar 15, 2003 (2003-12-15)
Mlada žena je bačena preko ograde od garaže, ali je istraga njene smrti otkrila dokaz da je ubijena pre pada i da je verovatno bila oteta. Sat žrtve dovodi do njenog dečka koji govori detektivima da je bila uzbuđenja kad je bila otet u toku izuzetne vrste igre uloga. U međuvremenu, Delko upada u nevolje kada slučajno omete slučaj kada je naleteo na lanac obijača kola. 
35 11 "Komplikacije" Scott Lautanen Sunil Nayar i Corey Miller januar 5, 2004 (2004-01-05)
Anesteziolog koji je radio u klinici za negu lepote je otkriven obešen u dupleksu, ali istraga ukazuje na ubistvo, a ne na samoubistvo. Slučaj intenzivira kada se saznalo da je doktor izgubio pacijenta nedelju dana ranija tokom rutinske plastične operacije i da je suprug žrtve verovao da je ona ubijena. 
36 12 "Svedok Ubistva" Duane Clark Ildy Modrovich, Laurence Walsh i Michael Ostrowski januar 12, 2004 (2004-01-12)
Deoničar dijamanatima koji je nosio dva miliona dolara u robi je ubijen nakon što je njegov automobil udarilo drugo vozilo i kada je izašao da se suoči sa vozačem. Jedini svedok zločina je čovek zaosato u razvoju koji kaže da je ubica neko ko se zove Kolton. U međuvremenu, izvan grada, Spidl i Delko istražuju smrt maloletnice otkrivene na stepeništu sa slomljenim vratom. Ubrzo nakon što je žrtva odneta sa mesta zločina, njeno telo nestaje tokom prevoza u Majami. 
37 13 "Krvavi Mesec" Scott Lautanen Jonathan Glassner i Marc Dube februar 2, 2004 (2004-02-02)
Prodavac cigareta je pronađen u svojoj radnji vezan, tučen, osakaćen i ubijen klinom, alatkom za pravljenje cigareta koju karakterišu zaobljene oštrice. Istraga vodi Horejšija do skupa koji pomaže kubanskim izbeglicama. Na drugom kraju grada, 25-godišnji muškarac je ubijen dok je podizao novac sa bankomata, ali motiv izgleda nije pljačka jer je gotovina koju je izvukao ostavljena. 
38 14 "Lagana Vatra" Joe Chappelle Shane Brennan i Michael Ostrowski februar 9, 2004 (2004-02-09)
Delko i Aleks su skoro spaljeni živi dok su istraživali smrt lovca pronađenog upucanoog u blizini navodno kontrolisanog požara u Everglejdsu. Vatra iznenada besni i izmiče kontroli i zadržava ih, prisiljavajući ih da se sklone ispod cirade. Kasnije, drugo telo je otkriveno, a ovaj put je to mlada žena koja je izgleda pretučena na smrt. Horejšio veruje da seksualni prestupnik stoji iza napada - i vatre. 
39 15 "Uhodaci" Deran Sarafian Elizabeth Devine i Steven Maeda februar 16, 2004 (2004-02-16)
Poznati fotograf je pronađen mrtav u svom automobilu nakon nesreće, ali Horejšio veruje da je ubijen. Istraga dovodi do filmske zvezde A-spiska, koji je uhvaćen u optužujućem položaju na fotografijama koje je snimio paparaco. 
40 16 "Invazija" Félix Enríquez Alcalá Brian Davidson i Jonathan Glassner februar 23, 2004 (2004-02-23)
Kada je bivši šampion u surfovanju ubijen u svojoj kući, istražitelji su odlučni da pronađu ubice. Ted Henderson je ubijen u svojoj kući i njegovo telo je nestalo, dok su njegova supruga i sin ostali tučeni i vezani. Dok pretresa kuću, Horejšio pronalazi heroin u sobi sina i saznaje da je tajno preprodavac droge. 
41 17 "Novac ni Zašta" Karen Gaviola Marc Dube mart 1, 2004 (2004-03-01)
Horejšio je brzo došao na mesto zločina kada je blindirani kamion koji je prevozio 3 miliona i 200 tisuća dolara opljačkan u odvažnoj pljački u centru. Tokom zastoja, vozač je poginuo, a Horejšio je oborio jednog od dva lopova. Drugi beži sa plenom, ali za novac se ispostavlja da je falsifikovan. Tim mora da shvati šta se desilo sa novcem banke pre nego što je zameljen lažnim novčanicama. Da dan bude još gori za Horejšija, Jelina ga uhodi s njegovim bratancem i pretpostavlja da je devojčica njegovo vanbračno dete, a ne ćerka njenog pokojnog supruga. 
42 18 "Budući" Fred Keller Elizabeth Devine, Steven Maeda i John Haynes mart 22, 2004 (2004-03-22)
Horejšiov i Spidlov slučaj zavisi od iskaza forenzičko-dokaznog entuzijaziste koji je ukrao krvavu lateksnu rukavicu sa mesta ubistva čoveka koji je izboden na smrt nožem skakavcem. Kada ga je Spidl našao, budući istražitelj je pod utiskom zbog lakoće kojom je Spidl bio u stanju da ga pronađe, pa njih dvoje razvijaju odnos. U međuvremenu, Delko i Keli istražuju ubistvo mlade žene čije je telo pronađeno umotano u plastičnu kesu za đubree u kontejneru u blizini kluba "Rici Majami" gde je radila. 
43 19 "Rok" Deran Sarafian Ildy Modrovich, Laurence Walsh i Sunil Nayar mart 29, 2004 (2004-03-29)
Džoš Dalton, vrući, mladi izveštač za "Majamisko Sunce", svedoči ubistvu svog prijatelja, pomoćnik gradskog poslanika, u Majamiskom narko okrugu Zlatni trougao. Džoš, koji je sumnjivo nepovređen u napadu, tvrdi da su tamo došli zbog priče, ali Horejšio veruje da postoji više u toj situaciju. Kasnije, drugi novinar iz istih novina je pronađen ubijen u gepeku svog automobila, koji je prijavljen da je ukraden. Sada, kada dokazi odbacuju Džošovu verziju onoga što se dogodilo, istražitelji se nalaze zakačeni u svetu brzog novinarstva i saznaju da je opasno tanka linija između istine i onog što se prodaje u novinama. 
44 20 "Zakletva" Duane Clark Alison Lea Bingeman april 19, 2004 (2004-04-19)
Policajac se srušio i umro nakon povlačenja preko automobila, a istraga otkriva da je ubijen. Horejšiju raste sumnja kada Unutrašnja kontrola postaje uključena u slučaj, što ga vodi da veruje da ubistvo nije bio slučajan zločin. U međuvremenu, Keli pomaže zlostavljanoj ženi koja živi s' jednim od osumnjičenih u istrazi. Jelina počinje da izlasi sa Horejšiovim neprijateljem koji je na čelu istrage Unutrašnje kontrole. 
45 21 "Neprizemljenje" Joe Chappelle Shane Brennan, Marc Dube i Jonathan Glassner maj 3, 2004 (2004-05-03)
Nakon što se mali avion srušio na plaži u Majamiju i nakon što je pilot umro, Horejšio pronalazi ostatke na mestu pada od hemikalija koje se koriste u izradi kokaina, a izgleda da je poslovni partner žrtve možda sabotirao avion. Međutim, kada dokazi ukazuju na to da je pilot možda umro pre pada, ekipa istražuje komšiluk - sve žrtve su bogati stanovnici slepe ulice gde su požuda, ljubomora i pohlepa opasni motivi za ubistvo. 
46 22 "Pad" David Grossman Ildy Modrovich i Corey Miller maj 10, 2004 (2004-05-10)
Telohranitelj je pronađen mrtav nakon pucnjave na koncert rep zvezde, a istražitelji moraju istraže. Rep zvezda 10-Veliki neće da razgovara sa policijom u vezi sa ubistvom ili zašto bi neko pokušao da ga ubije. Ali, kada dokazi ukazuju na to da je možda telohranitelj 10-Velikog bio prava meta, istražitelji moraju da zavire u opasan svet lične sigurnosti. U međuvremenu, Aleks dobija potres svog života kada se pretpostavljeni leš iz nedavne saobraćajne nesreće probudio u njenoj mrtvačnici, a imao je samo hipotermiju. 
47 23 "Majami/Nju Jork Nonstop[1]" Danny Cannon Anthony E. Zuiker, Ann Donahue i Carol Mendelsohn maj 17, 2004 (2004-05-17)
Kada se maloletnica se vratila kući sa velike žurke u noćnom klubu za maloletne i našla je svoje roditelje pobijene, a potraga za ubicom vodi Horešjija u Novi Jork. Pre nego što je stigao, novojorški detektivi, koje predvodi detektiv Mek Tejlor, su prozvani da istraže ubistvo policajca na tajnom zadatku za koga se ispostavilo da je glavni osumnjičeni u slučaju u Majamiju. Međutim, medicinski veštak je utvrdio da je on mrtav 72 sata, pa nije mogao da bude živ u vreme dvostrukog ubistva u Majamiju. Nakon dalje istrage, Horejšio i Mek utvrđuju da je pravi ubica ubio novojorškog policajca, pa je onda iskoristio njegovu legitimaciju da dođe u Majami, a i dalje je na slobodi. 
48 24 "Nevinost" Joe Chappelle Steven Maeda, Sunil Nayar i John Haynes maj 24, 2004 (2004-05-24)
Glumica iz filmova za odrasle je pronađena zadavljena u parku, a istažitelji moraju da pronađu ubicu. Krv i ljudsko tkivo je pronađeno ispod noktiju Ešli Anders i DNK odgovara DNK direktora društva koji uvozi njene filmove, a on je registrovani seksualni prestupnik. Takođe, Keli otkriva audio traku njegove tajnice na kojoj je on preti Ešli. Međutim, događa se nesreća u laboratoriji na ovom ključnom dokazu i Delko je poslednja osoba koja je radila na njoj. Sada je BUK-ovac Rik Stetler postavljen na slučaj, na Horejšiov užas, dok istražitelji pokušavaju da otkriju dodatne dokaze kako bi pronašli devojčinog ubicu. 

Sezona 3: (2004–05)[uredi - уреди | uredi izvor]

Glavni članak: CSI: Miami (sezona 3)
Br.
ukupno 
Br. u
sezoni 
Naslov  Režija  Scenario  Originalni datumair premijere 
49 1 "Izgubljeni Sin" Duane Clark Ann Donahue i Elizabeth Devine septembar 20, 2004 (2004-09-20)

Običan slučaj, koji počinje otkrićem metka u telu poslovnog čoveka na praznoj jahti koja je udarila u most, ekipi otkriva podatke koji ukazuju na to da je mrtav čovek isporučivao otkupninu za otetog sina. Slučaj uskoro ima tragičan obrt kad Spidl umre od povreda zadobijenih u pucnjavi u zlatari, ostavljajući tim slomljen i odlučniji nego ikada da sazna ko je odgovoran.

  • Poslednja stalna pojava Timotija Spidla. 
50 2 "Za i Protiv" Karen Gaviola John Haynes i Steven Maeda septembar 27, 2004 (2004-09-27)
Žena je ubijena tokom zabave na imanju na Zvezdanom ostrvu kada je čovek zapucao na jedan čamac. Kada je bivši robijaš je uhapšen, on se ponaša kao da je spostveni advokat i dokazuje da je pametniji nego što izgleda. Stvari postaju složenije nakon činjenice da je glavni svedok u slučaju mali sin mrtve žene koga Horejšio hoće da zaštiti, odbijajući da ga pusti da svedoči. 
51 3 "Pod Uticajem" Scott Lautanen Marc Dube i Corey Miller oktobar 4, 2004 (2004-10-04)

Istražitelji moraju da pronađu ubicu nakon što je mlada žena gurnuta pod autobus u pokretu. Aleks pronalazi modricu u obliku ruke na leđima žrtve, dokazujući da je gurnuta pod autobus, a njen dečko, Džej Siver, je glavni osumnjičeni. Kada jedan od Džejevih protivnika iz ureda takođe završi mrtav, Džej otkriva da ima psihotičnog uhodu, Klaudiju. U međuvremenu, Kelin otac traži od nje pomoć kad se boji da je možda nekoga ubio nakon što je malo popio u toku noći, a Horejšio dovodi novog istražitelja, Rajana Volfa, na slučaj na Kelin užas.

  • Prva pojava Rajana Volfa. 
52 4 "Ubistvo u Bljesku" Fred Keller Anne McGrail i Sunil Nayar oktobar 11, 2004 (2004-10-11)
E-poštom i SMS porukama izazvano je masovno okupljanje studenata za obavljanje nasumičnog zadatka na terenu za golf. Međutim, kako se gomila raspršila, telo srednjoškolca je pronađeno. Izvorna poruka je izazvala "mafija-bljesak" koji je povezan sa srednjoškolcem čiji je otac vrlo moćni advokat. U međuvremenu Horejšio i Jelina istražuju smrt mlade zavisniceod meta pronađene u kontejneru, kod kog je kupovala drogu. 
53 5 "Legalno" Duane Clark Michael Ostrowski i Ildy Modrovich oktobar 18, 2004 (2004-10-18)
18-godišnja devojka je izbodena na smrt u kupatilu poznatog Majamiskog noćnog kluba. Horejšio saznaje da je žrtva, Dženi Prajs istražna saradnica koja je radila za kontrolu alkoholnih pića i koja je pratila maloletnike koji piju. Međutim, slučaj postaje složeniji kada je otkrivena još jedna žrtva ubijena u blizini slupanog automobila. U međuvremenu, Keli i Rajan rade zajedno kako bi se utvrdilo da li nesigurni i maloletni dečak koji je bio u klubu te noći ima bilo kakve veze s' ubistvom. 
54 6 "Đavolja Noć" Scott Lautanen Steven Maeda i Corey Miller oktobar 25, 2004 (2004-10-25)
Supruga poznatog bejzboliste je brutalno ubijena u svojoj kući, a njen razvratni muž se tereti za kazneno delo. POrota na slučaju, kao i optuženi i njegov branilac, posećuju kuću kako bi ispitali mesto zločina, ali kad su se svetla prigušila, kao što je bilo kad je žrtva ubijena, a zatim se ponovo osvetlila, bejzbolista je pronađen mrtav sa satarom u glavi i porukom koja glasi "kriv". U međuvremenu, Horejšio dobija poziv od Jeline, koja mu govori da je njen sin, Rej ml., nestao. 
55 7 "Zločinački Talas" Karen Gaviola Elizabeth Devine novembar 8, 2004 (2004-11-08)
Dok veliki cunami ide pravo prema Majamiju, desetosatno upozorenje daje građanima dovoljno vremena da evakuišu grad. U tom haosu, dve osobe su ubijene na parkingu, a dokazi vode Horejšija da otkrije zaveru da se opljačka banka tempiranu da se iskoristi evakuacija. U svetlu oluje, Rajan i Aleks otkrivaju telo koje je izbačeno sa mesnog groblja, ali i 13 tela od kojih je samo 12 tamo sahranjeno. U međuvremenu, Horejšio sumnja da Jelinu fizički zlostavlja njen dečko, BUK-ovac Rik Stetler. 
56 8 "Brza Ubistva" Fred Keller Sunil Nayar i Marc Dube novembar 15, 2004 (2004-11-15)
Istraga o ubistvu vodi Horejšija i ekipu u svet brzos sastančenja. Ričard Lejken je pronađen ubijen gvozdenom šipkom van salona nakon večeri brzog sastančenja. Ekipa otkriva da je njegov automobil prekriven acetonom, koji doveo do jedne od ženskih osoba. Sada, kada Horejšio i ekipa saznaju da je Lejken nedavno svedočio za ozbiljan napad na košarci, oni kreću u lov na dva počinioca umesto jednog. 
57 9 "Piratski" Duane Clark Michael Ostrowski i Steven Maeda novembar 22, 2004 (2004-11-22)
Ekipa istražuje savremena piratstva uz obale Majamija nakon što je šest tela otkriveno kako pluta u moru vezani zajedno za uže. Horejšio sumnja da je brod otet, a neki iz posade su pobijenih i bačeni u more. Dokazi ukazuju da su se drugi članovi posade možda spasili čamcem za spasavanje. Pomoću radara i GPS tehnologije, istražitelji pronalaze preživele, ali njihove priče se ne podudaraju. Sada, Horejšio i ekipa moraju da saznaju što se zapravo dogodilo u okeanu dok sami ne krenu da istražuju podzemlje Majamiske milicije i trgovaca oružja. 
58 10 "Posle Pada" Scott Lautanen Ildy Modrovich, Marc Dube i John Haynes novembar 29, 2004 (2004-11-29)
Istražitelji moraju da istraže kada je pešak ubijen nakon što je čovek pao sa zgrade pravo na njega. Horejšio i ekipa smatraju da žrtva koja je pronađena na pločniku nije isti čovek koji je pao sa zgrade nego nesrećnik na koga je pao. Istražitelji otkrivaju da je pala žrtva na seks DVD-u koji uključuje vrhovnog Majamiskog sudiju i ženu s' prljavim seksualnim životom. Kad je žena pronađena mrtva, wkipa mora da kopa u složenim ličnim životima onih u Majamiskom pravosudnom sastavu kako bi pronašli ubicu. 
59 11 "Zavisnost" Steven DePaul Charles Holland decembar 13, 2004 (2004-12-13)
Kad je žena ubijena tokom onoga što izgleda kao krađa kola, istražitelji razgovaraju sa mužem, najstarijim od trojice braće koji pokreću svoj unosan porodični posao. Međutim, kada je otkriveno da je žrtva bila zavisna od kockanja koje je moglo da dovede preduzeće do bankrota, ekipa mora da prati dokaze kako bi pronašli ubicu. U međuvremenu, Aleks unajmljuje oporavljenog alkoholičara kao prevoznika tela i mora da istraži kad je optužen za pokradanje mrtvih. 
60 12 "Pucanje" Norberto Barba Corey Miller i Sunil Nayar januar 3, 2005 (2005-01-03)
Kad se desila pucnjava bande u hitnoj, Horejšio i ekipa moraju da nađu članove bande koji su odgovorni. Dokazi ukazuju da je redar u bolnici prepoznao ranjenog člana bande, koji je možda ubio jednog redarevog prijatelja i obavestio članove svoje bande o tome gde je. Međutim, dokazi ne odgovaraju i istražitelji otkrivaju da ga je varala devojka, a ne da je to osveta bande, što stoji iza pucnjave. U međuvremenu, Rajan ispituje majku u hitnoj nakon što njene priče u vezi svog deteta ne piju vodu. 
61 13 "Pandur Ubica" Jonathan Glassner Steven Maeda i Krystal Houghton januar 17, 2005 (2005-01-17)
Tokom rutinsko saobraćajnog zaustavljanja, policajac je ubijen, a sada Horejšio i ekipa moraju da pronađu ubicu. Jedini svedok ubistva je civil koji se vozio zajedno sa policajcem, a koji je sada nestao. Dokazi sa puta dovode istražitelje do Misi Maršal, maloletnice koja je bila sa ubicom u vreme ubistva. U međuvremenu, Horejšiov i Rebekin odnos je u opasnosti kad se ne vide oči u oči na slučaju. 
62 14 "Jednonoćni Štand" Greg Yaitanes Michael Ostrowski i John Haynes februar 7, 2005 (2005-02-07)
Istražitelji otkrivaju složenu operaciju falsifikovanja nakon što je portir pronađen ubijen u jednoj od Majamiskih najpoželjnijih hotela. Prtljag koji je pokojni portir nosio, kao i ukradeni posebni papir na koji je novac štampan vodi istražitelje do otkrića složene operacije falsifikovanja. Sezona krstarenja je u Majamiju, što znači da broj stanovnika Majamija buja čime ekipa ima još više osumnjičenih za ubistvo. U međuvremenu, Keli mora da istraži kada je žena nestala i kasnije je pronađena mrtva, nakon što su ona i njen suprug prisustvovali vrućoj i flert žurci. 
63 15 "Identitet" Gloria Muzio Ann Donahue i Ildy Modrovich februar 14, 2005 (2005-02-14)
Kad istražitelji pronađu ženu koju je progutala celu i ubila džinovska zmija, oni otkrivaju tajnu operaciju krijumčarenja droge. Dokazi vode Horejšija i ekipu do operacije krijumčarenja droge u kojoj su velike zmije korišćene kako bi prebacivali nezakonitu drogu u zemlju kako bi se izbeglo otkrivanje na carini. Međutim, kada Horejšio sazna da Klavo Kruz, Horejšiov neprijatelj koji se krije iza svog diplomatskog imuniteta, možda stoji iza operacije, ekipa mora da pronađe zakonski način da stavi zločinca iza rešetaka. U međuvremenu, Keli i Volf istražuju kada su dve žene tvrde da su prava žrtva krađe identiteta, a da je druga krivac. 
64 16 "Ništa za Gubljenje" Karen Gaviola Elizabeth Devine i Marc Dube februar 21, 2005 (2005-02-21)
Dokazi vode istražitelje do verovanja da je neko podmetnuo masovni požar u Everglejds, kako bi se prikrilo ubistvo. Tamošnji zatvorenici su dovedeni kao slobodna radna snaga u pomoć u borbi protiv divljeg požara u Everglejdsu. Međutim, kada je serijski ubica Tod Kendrik pobegao sa mesta zločina, Horejšio mora da ga nađe pre nego što opet napadne. Ali stvari postaju gore kad Kendrik otme Aleks i prisili je da ga izleči uz pretnju oružjem, prisiljavajući Horejšija da je nađe pre nego što bude kasno. U međuvremenu jedan student je pronađen ubijen, a vatra je uništila mesto zločina i dokaze. Međutim, kada je ekipa otkrila nezakonitu operacije i domaće streljivo u blizini, istražitelji otkritivaju pravi razlog zašto je momak bio napolju. 
65 17 "Avion s' Novcem" Scott Lautanen Sunil Nayar i Steven Maeda mart 7, 2005 (2005-03-07)
Neko koristi lasersku svetlost da zaslepi pilota i sruši avion koji nosi 1,2 milijarde u obveznicama koje treba da dostavi bankama na istočnoj obali. Dokazi sa mesta zločina otkrivaju žrtvu, mladu radnicu iz fonda, koja je bila u avionu, ali je ubijena pre nesreće. Sada, iako ekipa ima malo sa čim da radi, jer se bogata porodica protivi obdukciji žrtve, Horejšio mora da prati trag novca. U međuvremenu, Keli radi na slučaju s bivšim dečkom, detektivom Hejgenom, a njihova romantična povesti može da uzrokuje probleme za oboje. 
66 18 "Kraj Igre" Jonathan Glassner Michael Ostrowski i Corey Miller mart 21, 2005 (2005-03-21)
Izuzetni skejtista i proveravač video igrica je pronađen mrtav na pola platforme koja se koristi za programiranje igricu izuzetnog skejtanja. Istražitelji otkrivaju da je nosio reflektujuće senzore kad je ubijen, tako da je uređaj za otkrivanje pokreta koji se koristi za proizvodnju tih video-igrica zabeležio ubistvo kao što se dogodilo, ali ne i ubicu. Sada ekipa zadire u vrlo konkurentni svet programera i proveravača video-igrica da bi pronašla ubicu. U međuvremenu Horejšio pomaže staroj Spidlovoj drugarici kada je ukraden video snimak njenog seksa. 
67 19 "Seks i Porez" Scott Shiffman Ildy Modrovich i Brian Davidson april 11, 2005 (2005-04-11)
Agent ICS-a je ubijen dok je pokušavao da uđe na posed jahte nepodmirenog obveznika. Ubrzo nakon toga istražitelji otkrivaju da je i drugi agent ICS-a ubijen. Sada, baš kad svako ima razlog da mrzi ICS, Horejšio mora da pronađe onog ko stoji iza onoga što bi moglo da bude niz ubistava neposredno pre dana za porez. 
68 20 "Sastanak s' Ubicom" Karen Gaviola Elizabeth Devine i John Haynes april 18, 2005 (2005-04-18)
Horejšiov život se zauvek promenio kada je saznao važne podatke o svom bratu. Horejšio sada mora da otkrije šta da radi sa tim podacima o njegovom bratu Rejmondu i da li da kaže Jelini. U međuvremenu, ekipa istražuje kad je žena ubijena u prepunoj kafani nakon što joj je prišla jedna zaposlena koja pomaže ljudima da izaberu žene. Isto tako, kada Delko izgubi značku zbog svog neodgovornog ponašanja i nakon što je ista iskorišćena u zločinu, on mora da pronađe značku pre nego što bude ponovno iskorišćena. 
69 21 "Trzaj" Joe Chappelle Steven Maeda i Marc Dube maj 2, 2005 (2005-05-02)
Nakon gorkborbe za starateljstvo, hici su ispaljeni ispred zgrade suda. Meci lete, a cilj je devojčicina majka. Horejšio ide po oca za koga se sumnja da nije devojčicin biološki otac. Međutim, kada je majčina mutna prošlost otkrivena, ekipa utvrđuje da ona ima mnogo neprijatelja koji bi hteli da je ubiju. U međuvremenu, Delko istražuje kad je čovek pao sa šesnaestopratnice. 
70 22 "Osveta" Norberto Barba Corey Miller i Sunil Nayar maj 9, 2005 (2005-05-09)
Kada je bivša srednjoškolska nogometna zvezda ubijena na godišnjici mature, istražitelji moraju da pronađu ubicu. Žrtva je bio veliki čovek na kampusu u srednjoj školi, a tu je i puno gostiju na godišnjici s razlogom da mu zameraju sve ove godine. Sada, ekipa mora da istraži sve, od glavne navijačice do školske nepodobnosti da bi videli ko je imao ljutnju deceinju staru dovoljno veliku da ubije. U međuvremenu, Horejšio i Delko dolaze na mesto zločina i otkrivaju da je već obrađeno, što vodi Horejšio do otkrića više podataka o tome da je njegov brat možda živ. 
71 23 "Udareno" Scott Lautanen Ann Donahue, Elizabeth Devine i Ildy Modrovich maj 16, 2005 (2005-05-16)
Drvoseči je smrtna kazna odložena samo nekoliko trenutaka pre nego što će se održati, na osnovu činjenice da je možda lažna DNK analiza korišćena na suđenju. Sada, bez korištenja DNK dokaza, ekipa mora da se trka protiv vremena i preispita sve fizičke dokaze u predmetu, dok dobijaju poziv zbog novog dvostrukog ubistva koje izgleda sumnjivo kao slučaj na kome rade. 
72 24 "10-7" Joe Chappelle Ann Donahue, Elizabeth Devine i Michael Ostrowski maj 23, 2005 (2005-05-23)

Dok istražuje ubstvo muškarca angažovanog da napravi prljave bombe koje su teroristi nameravali da iskoriste u Majamiju, Horejšio pronalazi krvavi otisak svog brata, Rejmonda, za koga se verovalo da je mrtav. Međutim, kada je Rejmondov sin otet, on izlazi iz duboko tajnog zadatka, a otuđena braća moraju da rade zajedno kako bi spasili dečaka. U međuvremenu, dok obrađuju mesta zločina, nepoznati napadač drži pištolj uperen u Kelinu glavu, a nakon smrtonosnog sukoba u njenoj balističkoj laboratoriji, ona je ostavljen u sumnji da li može da nastavi da radi kao istražitelj.

  • Poslednja stalna pojava Jeline Salas. 

Sezona 4: (2005–06)[uredi - уреди | uredi izvor]

Glavni članak: CSI: Miami (sezona 4)
Br.
ukupno 
Br. u
sezoni 
Naslov  Režija  Scenario  Originalni datumair premijere 
73 1 "Iz Groba" Karen Gaviola Ann Donahue i Elizabeth Devine septembar 19, 2005 (2005-09-19)

Ekipa mora da pronađe vezu između dva mesta zločina, ubistva preprodavca droge i silovanja kućne pomoćnice dobro stojeće porodice koja je slučajno trudna.

  • Prva pojava Natalije Boe Viste 
74 2 "Krv u Vodi" Duane Clark Dean Widenmann i Sunil Nayar septembar 26, 2005 (2005-09-26)
Kada je bogate porodice zarobljena na jahti u plamenu, a u moru su ajkule, istražitelji moraju da istraže kako se to dogodilo. 
75 3 "Plen" Scott Lautanen Corey Miller i Barry O'Brien oktobar 3, 2005 (2005-10-03)
Istražitelji moraju da istraže tamnu stranu Majamiskih noćnih klubova kada je maloletna turistkinja nestala. Sara Dženings je bila na putu za Bahame preko Majamija zbog časa u prirodi kada je divlja noć provoda, pića i seksa izmakla kontroli. Dakle, istražitelji moraju da otkriju s' kim je ona bila i ono što se dogodilo te noći kako bi je našli. U međuvremenu, Horejšiova prošlost iz Novog Jorka izlazi na površinu kada se stari nerešeni slučaj pojavi na njegovom stolu. 
76 4 "48 Sati za Život" Norberto Barba John Haynes i Marc Dube oktobar 10, 2005 (2005-10-10)
Horejšio i njegova ekipa pokušavaju da shvate kako da oslobode nevinog mladića nakon što ga je oštro ispitivanje Frenka Tripa poslalo u zatvor. 
77 5 "Tri Načina" Jonathan Glassner Marc Guggenheim i Ildy Modrovich oktobar 17, 2005 (2005-10-17)
Tri prigradske kućne pomoćnice na ženskom vikendu u Majamiju su glavni osumnjičeni kada je u hotelskom zgodnom bazenu dečak pronađen mrtav. Kada je Horejšiju dojavljeno da njegovu ekipu čeka iznenađujući pregled efikasnosti, on mora da veruje Keli, Eriku i Rajanu da rade zajedno kako bi pronašli ubicu. Međutim, kada su nezavisno pratili dokaze, svako otkriva da je njihova mesta, svako otkriva da njihova analiza vido do različitog ubice. 
78 6 "Pod Sumnjom" Sam Hill Sunil Nayar i Barry O'Brien oktobar 24, 2005 (2005-10-24)
Istražitelji moraju da se trkaju sa vremenom kada svi dokazi u slučaju ubistva ukazuju na Horejšija. Kada je otkriveno ko je ubijena žena, Horejšio priznaje da se viđao s' njom i da je on poslednja osoba koja ju je videla živu. Iako dokazi logički ukazuju na Horejšija kao ubicu, naši istražitelji sada moraju da kopaju dublje da bi pronašli pravog ubicu i saznali koji je bio motiv i način da mu se smesti. 
79 7 "Krivični Let[2]" Scott Lautanen Elizabeth Devine, Anthony E. Zuiker i Ann Donahue novembar 7, 2005 (2005-11-07)
Osuđeni serijski ubica beži nakon što je sabotirao avion koji ga je prevozio iz Novog Jorka u Majami, gde je navodno zakopao telo. Nakon bekstva sa mesta nesreće, čovek kreće u ubilački pohod i otima studenta. Mek Tejlor dolazi u Majami da pomogne Horejšiju i ekipi da prate ubicu pošto je Mek prvobitno uhapsio čoveka u Novom Jorku. 
80 8 "Zakucan" Karen Gaviola Corey Miller i Barry O'Brien novembar 14, 2005 (2005-11-14)
Istražitelji su prozvani da istraže ubistvo mlade žene koja je bila pred potpisivanjem papira za razvod. Uskoro se za muža ispostavilo da je idealan osumnjičeni. Jedina čudna stvar u ovom slučaju je oružje ubistva: pištolj za eksere. Međutim, stvari postaju lične za ekipu kad je Rajan napadnut i ostavljen povređen nakon što mu je pucano u oko pištoljem za eksere dok se vraćao na mesto zločina. 
81 9 "Urbani Đavolji prilog" Matt Earl Beesley Dean Widenmann i Marc Guggenheim novembar 21, 2005 (2005-11-21)
Erik se našao usred pljačke dok je bio u banci. Ekipa ubrzo saznaje da je pljačka banke deo igrice pod nazivom "Gradski đavoli" koja se odigrava u stvarnom životu. Da bi ih zaustavili, Rajan mora da igra igricu ​​i da shvati sledeći potez pljačkaša pre nego što se drugi zločin dogodi. 
82 10 "U ruševinama" Scott Lautanen Ildy Modrovich novembar 28, 2005 (2005-11-28)
Narko bos je ubijen u svojoj vili, a osumnjičeni uhapšen na mestu zločina tvrdi da prodaje marihuanu Delku. Stetler, iz Unutrašnje kontrole, istražuje i slučaj brzo postaje ličan kada Horejšio bude uključen. Što se tiče pucnjave, istražitelji su saznali da su možda bila uključena dva strelca. Takođe, Keli donosi veliku odluku o svom poslu. 
83 11 "Naplata" Sam Hill Marc Dube, Ildy Modrovich i Marc Guggenheim decembar 19, 2005 (2005-12-19)
Horejšio lovi čoveka odgovornog za brutalno silovanje žene nekoliko godina ranije, nakon što je nova DNK tehnologija otkrila da je osuđeni za silovanje nevin. Aleks i Erik istražuju lekara čiji je bolsenik umro od toksičnog šoka nakon upale slepog creva. 
84 12 "Rezultat" Jonathan Glassner Barry O'Brien januar 9, 2006 (2006-01-09)
Istražitelji istražuju brutalno ubistvo čoveka koji je učio kako da pokupi žene u vrućem noćnom klubu. U međuvremenu, Horejšio pokušava da pomogne Marisol, Delkovoj sestri, koja je uhapšena zbog droge. 
85 13 "Prigušivač" Ernest R. Dickerson Sunil Nayar januar 23, 2006 (2006-01-23)
Banda "Mala Noče" napada ponovo i na istražiteljima je da ih pohapse sve do jednog. Takođe, velike tajne se otkrivaju o likovima i njihovim ljubavnim životima. 
86 14 "Vera" Scott Lautanen Corey Miller januar 30, 2006 (2006-01-30)
Kada dokazi pokažu da je niz ubistava povezan sa organizovanim zločinom, Horejšia i njegovu ekipu to ustvari dovodi do para filmskih studenti koji imaju scenario koji sadrži pojedinosti zločina. U međuvremenu, Rajan saznaje mu se vid pogoršava nakon što je ranjen u epizodi "Zakucan" i kao takav, može da ugrozi ne samo njegovu karijeru istražitelja, ali i njegovu budućnost u kriminalističkoj laboratoriji. Epizoda se završava kada Rajan mahnito udara vrata svog ormarića dok Horejšio tiho gleda iz daljine. 
87 15 "Kosturi" Karen Gaviola John Haynes i Elizabeth Devine februar 6, 2006 (2006-02-06)
Kada Horejšiov neprijatelj, Volter Resden, cilja nekoga iz njegove prošlosti, Horejšio pokušava da ga zaustavi. Takođe, odnos Delka i Natalije je na proveri kada ona misli da je možda trudna. 
88 16 "Devijacija" Scott Lautanen Krystal Houghton februar 27, 2006 (2006-02-27)
Aleksina DNK analiza se širi njenim krajem gde sumnjaju da je ona odgovorna za smrt osuđenog pedofila. Istražiteljska ekipa uskoro saznaje da je način razmišljanja u komšiluku može da dovede do bilo kakve zajednice koja je htela da čovek umre. Ekipa mora da sazna ko je pravi ubica i da oslobodi Aleks. 
89 17 "Sudar" Sam Hill Dean Widenmann mart 6, 2006 (2006-03-06)
Iz onoga što izgleda kao da je bila strašna saobraćajna nesreća u kojoj je poginula žena zapravo ispada da je slučaj ubistva. Uz dokaze se pojavljuje više podataka i još jedno telo. Tokom istrage Natalija priznaje tajnu prošlost bračnog zlostavljanja kako bi pomogla da se slučaj reši. 
90 18 "Dupla Opasnost" Scott Lautanen Brian Davidson mart 13, 2006 (2006-03-13)
Majamiski tužilac gubi suđenje za ubistvo sa velikim publicitetom u kojem je suprug optužen za ubistvo svoje mlade mlade i za bacanje njenog tela u jezero. Međutim, telo žene je pronađeno nakon suđenja, što zaključuje duplu opasnost jer se mužu ne može ponovo suditi. Sada, dok istražitelji strahuju da pravda ne može biti zadovoljena, novi dokazi ukazuju na to da je suprug ustvari možda vežbao na drugoj žrtvi prvo, a Horejšio veruje da istražitelji mogu biti u mogućnosti da uhvate muža i da mu se sudi pod drugim osnovama. 
91 19 "Otmica" Eagle Egilsson Ildy Modrovich mart 20, 2006 (2006-03-20)
Nakon što je automobil skupa bogatih mladih žena ukraden iz luksuzne banje, dokazi vode istražitelje da misle da je to deo mnogo veće prevare sa automobilima i da je svaka od tih žena na meti za pljačku. Pitanja postaju gore kada Horejšio otkrije da je Marisol takođe bila u banji tokom pljačke i on postaje zaštitnički nastrojen prema njoj sad kad joj je život ugrožen. U međuvremenu, Rajan mora da se nosi sa posledicama smrzavanja tokom racije u mesari. 
92 20 "Slobodan Pad" Scott Lautanen Marc Dube april 10, 2006 (2006-04-10)
Istražiteljska ekipa mora da pokuša da sazna ko je pokušao da ubije mladi par (uveden u epizodi "Vera"), koji je pušten iz zatvora. Bračni par, koji je postao "Boni i Klajd" tipa "miljenici medija" uskoro otkriva da ih ne smatraju svi takvima. Keli mora da radi sa bivšim prijateljem da bi pomogla u rešavanju slučaja. 
93 21 "Prekid" Sam Hill John Haynes april 24, 2006 (2006-04-24)
Istražiteljska ekipa mora mora da pronađe ženu koja je oteta i koja je pozvala pogrešan broj svojim mobilnim telefonu. Da bi pokušali da je pronađu, ekipa prvo mora da shvati koga je oteta žena pokušavala da dobije u stvari. U međuvremenu, Marisol mora da donese tešku odluku, a Horejšio joj pomaže. Natalija je iznenađena kada je Rajan traži dozvolu od Delka je da je odvede na sastanak. 
94 22 "Otvorena Voda" Scott Lautanen Marc Dube i Ildy Modrovich maj 1, 2006 (2006-05-01)
Brod koji je usidren u Majamiju je mesto zločina duplog ubistva. Ekipa istražuje dugi spisak potencijalnih osumnjičenih i uskoro se spisak drastično skraćen kada istražitelji pronađu veliku količinu novca koja je nestala iz kabine žrtve. U međuvremenu, Horejšiov i Marisolin odnos se razvija dalje. 
95 23 "Potres (1. Deo)" Karen Gaviola Brian Davidson i Corey Miller maj 8, 2006 (2006-05-08)
Tokom kućne žurke, naslednica je pronađena ubijena strujom u svojoj kadi. Spisak osumnjičenih uključuje njenog dečka muzičara, njenu pomoćnicu i njenu glavnu protivnicu u modi. Delko saznaje da će Horejšio i Marisol uskoro da se venčaju i ima mešovite osećaje u vezi njihove svadbe. 
96 24 "Bezakonje (2. Deo)" Duane Clark Ann Donahue i Sunil Nayar maj 15, 2006 (2006-05-15)
Suđenje bandi "Mala Noče" je prekinuto kada je okrivljeni pobegao uz pomoć lažnog svedoka i napadača u publici. Delko smatra da prelepa, ali poremećena bivša ljubavnica proganja svaku ženu sa kojom se zbliži previše, uključujući i njegovu sestru. Kada je banda "Mala Noče" naredila ubistvo Horejšija, Marisol je u stvari ona koji je kritično ranjena metkom iz snajpera i kasnije podleže svojim ranama i umire. Kada je napadač pronađen, Kejn i Delko hoće da se osvete želji da vide pravdu. 
97 25 "Jedan od Naših (3. Deo)" Matt Earl Beesley Barry O'Brien, Krystal Houghton i Elizabeth Devine maj 22, 2006 (2006-05-22)
Horejšio i Delko pretražuju Majami kako bi priveli članove bande "Mala noče" jednom za svagda nakon ubistva Marisol. Nadalje, nakon što je još jedna pucnjava povezana sa bandom "Mala Noče", policajac Aron Džesop je ubijen u postavljenoj bombi na mestu zločina. Potraga za okončanje zločinačkog pohoda je ugrožena kada saveznjaci, koje predvodi agent Glen Kol, naprave raciju u istražiteljskoj laboratoriji zbog potrage za nestalim novcem iz dokaza na osnovu anonimne dojave. Tenzije rastu i za krticu se konačno otkriva da je Natalija Boa Vista, iako je novac ukrala državna tužiteljka Monika Vest uz pomoć svog verenika, trezorskog agenta Pitera Eliota, koji je otkrio da nedostaje novac. Na kraju je uhvaćen vođa bande Dijego Rijaz koji donosi dodatne probleme, jer prihvata nagodbu i biva deportovan u Brazil - ostavljajući Kejnu i Delku novu misiju da traže pravdu. 

Sezona 5: (2006–07)[uredi - уреди | uredi izvor]

Glavni članak: CSI: Miami (sezona 5)
Br.
ukupno 
Br. u
sezoni 
Naslov  Režija  Scenario  Originalni datumair premijere 
98 1 "Rio (4. Deo)" Joe Chappelle Sunil Nayar septembar 18, 2006 (2006-09-18)

Horejšio i Delko putuju u Rio da nađu Rijaza, čoveka odgovornog za ubistvo Marisol, koji je pušten iz pritvora. Dok su tamo, Horejšio sreće Jelinu i saznaje da je njegov brat možda povezan sa Rijazom. U međuvremenu, Rej ml. prihvata da radi za Rijaza krijumčarenje droge u Majami, ne znajući za nedavnu smrt svog oca. Rijaz je napokon došao u Rio, ali umire borbi sa Delkom i Kejnom. U Majamiju, Natalija, sada istražiteljka, pomaže Rajanu da istraži premlaćivanje žene na smrt i njeno neiskustvo dovodi do problema sa Keli u uredu. Kejn, pošto se vratio u Majami, je uspeo da pronađe i spasiti svog bratanca.

  • Pojava Jeline Salas. 
99 2 "Pod Maskom" Matt Earl Beesley Marc Dube i John Haynes septembar 25, 2006 (2006-09-25)
Rutinska istraga ubistva u hotelu postaje složenija kada je nepoznato vozilo gurnulo Kelin Hamer u dovu, ugrozivši većina dokaza prikupljenih na mestu zločina. Otkriveno je da je žrtva bila tajni agent u bandi motorista "Kriptonski kraljevi" i da je radila zajedno sa još jednim operativcem po imenu Džejk Berkli, Kelinim bivšim drugom i dečkom sa akademije. Dalja istrage o bandi otkriva da je oružje ubistva ugaoni uređaja i da je banda učestvovala u pucnjavi. 
100 3 "Bazen mrtvih 100" Sam Hill Ann Donahue i Elizabeth Devine oktobar 2, 2006 (2006-10-02)
Ekipa istražuje pljačku i sumnjivo duplo ubistvo na "Bling-bling" žurci čiji je domaćin poznati dizajner nakita u gradu. Uskoro su otkrili da je jedna od žrtava, osoba po imenu Dakota Hadson, navedena "Bazen mrtvih 100". Istraga se okreće prema onima koji su spremni da zarađuju od njene prerane smrti, što na kraju dovodi do otkrića lažnih dijamanata i prekomorskog kockanja i falsifikovanja. Rajana je takođe uhvatila, osramoćena Keli, kako drži "super beleške" u vezi "Bazena mrtvih". 
101 4 "Ako pogled može da ubije" Scott Lautanen Ildy Modrovich i Barry O'Brien oktobar 9, 2006 (2006-10-09)
Ekipa istražuje smrt jednog poznatog manekena nakon što je njegovo telo pronađeno zaglavljeno pod brodom. Kasnije je otkrivena bolesna i uvrnuta tajna agencije za koju je radio kada je drugi maneken pao na smrt iz hotela. 
102 5 "Eminentna Smrt" Eagle Egilsson Corey Miller i Brian Davidson oktobar 16, 2006 (2006-10-16)
Telo ovdašnjeg političara je pronađeno u praznoj kući. Čitav kraj je bio uznemiren što je podržavao korišćenje eminentnih domena, dopuštajući vladi da ih prisiljava da napuštaju svoje domove. U periodu istrage, neki članovi ekipe moraju da se nose sa svojim neprijateljima iz prošlosti dok moraju da se pomire sa prirodom posla kojim se bave. 
103 6 "Prokletstvo Kovčega" Joe Chappelle Sunil Nayar i Krystal Houghton oktobar 23, 2006 (2006-10-23)
Kada je vernik u Santeriju, mešavinu katolicizma i afričkog vudua, pronađen ubijen ispred svog Svetišta žrtvovanja životinja, bizarni događaji su počeli da se događaju oko istražiteljske laboratorije, a ljudi pretpostavljaju da je laboratorija prokleta. Međutim, slučaju se neočekivano preokreće kada istražitelji otkriju da je žrtva možda ubijena zbog zamršenog zapleta oko ukradenog zlata. 
104 7 "Visoko Oktanski" Sam Hill Marc Dube novembar 6, 2006 (2006-11-06)
Nakon nesreće u kojoj je odrubljena glava vozača tokom opasne kaskade, dokazi vode istražitelje da misle da je to više od nesreće. Dok prikupljaju dokaze, istražitelji smatraju da moraju da uđu u svet "akrobacija". 
105 8 "Mračna komora" Karen Gaviola John Haynes novembar 13, 2006 (2006-11-13)
Ubistvo i otmica postaju lični kada DNK na mestu zločina otkrije da je Natalijina sestra Anja jedna od otetih žena koje traže. Ekipa pronalazi sef pun fotografija nestalih žena, pa moraju da pronađu fotografa koji je koristio svoj fotoaparat da namami bezazlene žene. 
106 9 "Ide Ide Smrt" Matt Earl Beesley Elizabeth Devine novembar 20, 2006 (2006-11-20)
Nakon što je mlada žena pronađena mrtva ubrzo nakon što je prisustvovala aukciji u dobrotvorne svrhe, ekipa smatra da je žena pokušavala da otkrije pravu prirodu domaćina ovog događaja. Kako ekipa prodire dublje u istragu, uskoro otkrivaju veći zaplet koji bi mogao da stavi Majami u opasnost. 
107 10 "Priznanje Kao Takvo" Joe Chappelle Brian Davidson novembar 27, 2006 (2006-11-27)
Mornarički regrut je pronađen mrtav na civilnom strelištu sa raznim rupama od metaka na sebi, ali nema krvi na mestu zločina. Istražitelji saznaju da je žrtva bila mrtva pre nego što je upucana i da je njegovo telo tu doneto. Kako slučaj napreduje, Horejšio određuje da ubistvo može biti povezano za smrću vojnika u Iraku koji je ubijen u borbi. Natalija je potresena saznanjem da je Nik pitao Valeru da izađu i da je ona pristala. 
108 11 "Rikošet" Gina Lamar Barry O'Brien decembar 11, 2006 (2006-12-11)
Kada je osumnjičena za terorizam Sonja Barak postala meta svog naroda za atentat, ona kreće u bekstvo, a Horejšio kreće da je uhvati i da je zaštiti i dovede pred lice pravde. Keli i Rajan istražuju kada je mrtvo telo pronađeno u gepeku Sonjinog vozila za bekstvo. 
109 12 "Unutrašnja Kontrola" Scott Lautanen Corey Miller januar 8, 2007 (2007-01-08)
Nik je ubijen u svojoj kući, a Natalija je uhapšena zbog zločina kada dokazi na mestu zločina ukazuju da ga je ubila, ali Horejšio pokušava da skine ljagu sa njenog imena. Dokazi takođe otkrivaju da su se Delko i Nik ranije tog dana potukli. U drugom slučaju, jedan bogat čovek je pronađen mrtav u svojoj vili sa granitnom policom za knjige na sebi. Istraga otkriva da je žrtva išla kod terapeuta koji ga je odjednom ostavio kao bolesnika. Iznenada je otkriveno da su ova dva slučaja povezana. 
110 13 "Žar" Joe Chappelle Krystal Houghton januar 22, 2007 (2007-01-22)
Nakon što je Frenk stao na nagaznu minu na mestu zločina, Horejšio i tehničari za bombe moraju da deaktiviraju bombu. Delko se suočava sa velikom tužbom nakon što je istraživao nasilje u porodici. 
111 14 "Ničija Zemlja (1. Deo)" Scott Lautanen Dominic Abeyta februar 5, 2007 (2007-02-05)
Životi dva istražitelja su stavljeni u opasnost kada se stari Horejšiov neprijatelj vratio. Kada je otet kamion pun oduzetog oružja i kad je oružje pušteni natrag u javnost, Horejšio povezuje zločin sa Klavom Kruzom, čovekom koga je uhapsio za ubistvo pre nekoliko godina. Međutim, na dan čitanja Klavove optužnice, oduzeta raketa je lansirana u sudnicu da se pomogne njegovo bekstvo, a Aleks je unutra. U međuvremenu, Keli i Rajan istražuju kada je jedanaestogodišnjak upucan jednim od ukradenih oružja. Epizoda se završava potresnim otkrićem da je Delko upucan u glavu. 
112 15 "Čovek Ranjen (2. Deo)" Karen Gaviola Ildy Modrovich februar 12, 2007 (2007-02-12)
U periodu posle zasede na parkingu, Delko see bori za život nakon što je upucan u glavu. Istraga otkriva da je Kruz možda uključen u prodaju nezakonitih afričkih dijamanata. 
113 16 "Provala u Kući" Sam Hill Barry O'Brien i Krystal Houghton februar 19, 2007 (2007-02-19)
Roditelji dadilje su pobijeni na imanju gde je ona čuvala dvanaestogodišnjeg dečaka u elitnom naselju. Istraga otkriva da su roditelji dečaka bili drogirani na obližnjoj žurci i da je lopov iz komšiluka možda povezan sa zločinima. Takođe, Horejšio istražuje sumnjivu prošlost lekara koji ima puno mrtvih bolesnika. 
114 17 "Grizli Ubica" Eagle Egilsson Elizabeth Devine i Brian Davidson februar 26, 2007 (2007-02-26)
Lovca je napao i ubio crni medved, ali dokazi ukazuju da je žrtva možda postavljena kao mamac. Istraga otkriva da je smrt možda paravan za ubistvo skupe kurve i njenog telohranitelja koji su bili deo nezakonitih usluga prostitucije za elitne mušterije u Majamiju. 
115 18 "Trostruka Pretnja" Scott Lautanen Corey Miller i Sunil Nayar mart 19, 2007 (2007-03-19)
Bogati trgovac nekretninama je ubijen u vili u kojoj je bio ručak koji je organizovala njegova supruga i koji se održavao kako bi se prikupio novac za dečje bolnice. Kasnije je, na gradilištu u vlasništvu žrtve, raskomadano telo žene pronađeno. Takođe, Delkove kolege brinu da on možda neće biti spreman da se vrati na posao nakon što je napravio grešku tokom istrage. 
116 19 "Krvne veze" Carey Meyer John Haynes i Marc Dube april 9, 2007 (2007-04-09)
Horejšio sumnja da su opštinski nadzornik i prirodni Amerikanci, vlasnici kockarnice, možda uključeni u ubistvo kada je žrtva pronađena skalpirana u blizini službenog kadra kockarnice. 
117 20 "Žurba" Sam Hill Ildy Modrovich i Krystal Houghton april 16, 2007 (2007-04-16)
Horejšio istražuje ubistvo filmske zvezde centru za rehabilitaciju za poznate. Ispitivanja otkrivaju iskreno priznanje glumca dok je bio na lečenju, uključujući i neke štetne tajne, koje su možda dovele pravo do njegove smrti. 
118 21 "Upravo Ubijen" Eagle Egilsson Ty Scott april 23, 2007 (2007-04-23)
Sporni razvod ispada fatalan kada je ljubavnica muža ubijena i još leševa sledi. 
119 22 "Pečen" Anthony Hemingway Corey Evett i Matt Partney april 30, 2007 (2007-04-30)

Čovek je poginuo u požaru u svojoj kući, ali njegova devojka izmiče. U međuvremenu, Horejšio mora da otpusti Rajana jer on nije otkrio da poznaje jednog od osumnjičenih.

  • Pojava Jeline Salas. 
120 23 "Prekidač u Slučaju Opasnosti" Scott Lautanen Corey Miller i Marc Dube maj 7, 2007 (2007-05-07)
Nakon ubistva osumnjičenog za krađu automobila, ekipa otkriva da je on možda bio povezan sa narko bosom i sumnjalo se da droga ide sa obale Majamija. 
121 24 "Rođen da Ubija" Karen Gaviola Sunil Nayar i Ann Donahue maj 14, 2007 (2007-05-14)
Horejšio lovi serijskog ubicu koji označava svoje žrtve sa slovom "Y". Kada je uhapšen, za navodnog krivca je utvrđeno da poseduje "ubilački gen" zbog viška Y hromozoma. Ali, taman kad su istražitelji mislili da su zatvorili slučaj, ubistva su ponovo počela. 

Sezona 6: (2007–08)[uredi - уреди | uredi izvor]

Glavni članak: CSI: Miami (sezona 6)
Br.
ukupno 
Br. u
sezoni 
Naslov  Režija  Scenario  Originalni datumair premijere 
122 1 "Opasan Sin" Sam Hill Marc Dube i Krystal Houghton septembar 24, 2007 (2007-09-24)

Horejšio istražuje ubistva službenika za uslovnu i uskoro dolazi do verovanja da je jedan od glavnih osumnjičenih u zločinu možda njegov sin za koga nikada nije znao da postoji. Da bi potvrdio svoje sumnje, on unajmljuje Jelinu da istraži pozadinu dečaka. Kasnije je supruga zatvorskog čuvara otet i držana za otkupninu.

  • Pojava Jeline Salas. 
123 2 "Sajberski" Matt Earl Beesley Corey Evett i Matt Partney oktobar 1, 2007 (2007-10-01)
Uhode pretvaraju nevinu plivačku zvezdu u seks obeležje stavljajući njene fotografije nad interneta uzrokujući složenosti za istražiteljsku ekipu kada je dečko plivačice ubijen tokom njenog plivačkog sastanka. Nakon praćenja nje je otkriveno da je Horejšio možda u opasnosti nakon što je svedočio pred velikom porotom. 
124 3 "Van Unutrašnjosti" Gina Lamar Sunil Nayar i John Haynes oktobar 8, 2007 (2007-10-08)
Nakon što je Horejšiov sin nestao kada je napadnut u zatvorskom prevozu, Horejšio mora da ga nađe. Nakon saznanja o identitetu, Kajl je postao meta kako bi se osvetili poručniku Kejnu, koji mora da ga pronađe pre nego što bude kasno. Trip takođe upada u nevolje kada se sumnja da je upucao gluvu ženu kad su zatvorenici bežali. U međuvremenu, Rajan izaziva napetost kod svojih bivših kolega kada se zaposlio kao veštak odbrane. 
125 4 "Bum, Bum, Dužan Si" Karen Gaviola Brian Davidson i Barry O'Brien oktobar 15, 2007 (2007-10-15)

Mlada žena umire od trovanja ugljen-monoksidom, ali čovek sa njom preživljava, a ono što izgleda kao da je samoubilački pakt koji se odnosi na njihov dug sa kreditnih kartica. U međuvremenu, Delku počinje da se priviđa njegov mrtvi kolega Tim Spidl zbog halucinacija koje ima zbog povrede mozga koju je zadobio u prošloj sezoni.

  • Poslednja pojava Tima Spidla. 
126 5 "Duboko Zamrzavanje" Sam Hill Elizabeth Devine oktobar 22, 2007 (2007-10-22)
Legendarni junak je izboden na smrt dok je razgovarao sa izveštačem telefonom. Slučaj odmah nailazi na prepreku kada laboratoriji nije dozvoljeno da preuzme telo zbog želje žrtve da se kriogenski zamrzne. Pljačka izgleda kao da je motiv, ali kako slučaj napreduje saznaje se da sportsku ikonu nisu poštovali svi. Takođe, Stetler saznaje o odnosu između Keli i Džejka i vrši pritisak na njih da to okončaju. 
127 6 "Pomračenje sunca" Christine Moore Corey Miller oktobar 29, 2007 (2007-10-29)
Čovek je zadavljen u blizini hotelskog bazen u totalnom pomračenju Sunca i dokazi pronađeni na mestu zločina ukazuju da ubica možda nije u potpunosti ljudsko biće. Dvanaest sati kasnije, žena je ubijena na sličan način u svom stanu. Istraga otkriva da je prva žrtva preprodavala drogu na bazenu hotela dok je druga žrtva provela većinu svog vremena u Internet pričaonici. Takođe, Rajan je vraćen, a Aleks je odvedena u bolnicu nakon što se srušila u laboratoriji. 
128 7 "Lančana Reakcija" Scott Lautanen Brian Davidson, Matt Partney i Corey Evett novembar 5, 2007 (2007-11-05)
Manekenka umire od strujnog udara na pisti tokom revije, a istraga otkriva da smrt nije bila nesreća nego ubistvo. Tokom istrage se pojavljuje dokaz da je žrtva povezana sa čovekom koji je oteo Horejšiovog sina što može da znači da je Kajl u većoj opasnosti nego što se Horejšio bojao. 
129 8 "Permanent Vacation" Eagle Egilsson Barry O'Brien i Krystal Houghton novembar 12, 2007 (2007-11-12)
Jedan mladić je ubijen u hotelskom liftu, a ubistvo je izgleda povezano sa uvođenjem u bandu. U međuvremenu, svaki član porodice žrtve hoće da se osveti strelcu. 
130 9 "Ne Prilazite" Joe Chappelle Marc Dube i John Haynes novembar 19, 2007 (2007-11-19)
Keli bi mogla da se nađe u nevolji nakon što je učestvovala u pucnjavi dok nije bila na dužnosti. U međuvremenu, pucnjava dovodi detektive na posebno ubistvo koje je povezano sa preprodavcima droge. 
131 10 "IMZ: Moja Dadilja" Jonathan Glassner Corey Miller i Krystal Houghton novembar 26, 2007 (2007-11-26)
Dadilja iz bogate porodice je ubijena tokom bujne žurke. Istraga otkriva da je žrtvu upravo otpustila sa njenog posla ljubomorna majka dece i da 250.000 dolara nedostaje iz kućnog sefa. Bazen osumnjičenih raste kada ekipa otkrije skrivenu kameru u sobi i da su i mrtva dadilja i prethodna dadilja znale kombinaciju. 
132 11 "Gerilci u Magli" Carey Meyer Barry O'Brien i Brian Davidson decembar 10, 2007 (2007-12-10)
Tri krijumčara vatrenog oružja su pobijena novim visoko-tehnološkim oružjem pod nazivom "Isparivač". I nakon što Horejšio razgovara sa direktor izvođača radova za odbranu koji je napravio oružje, on isto završava mrtav. 
133 12 "Poverljivi Majami" Sam Hill Marc Dube decembar 17, 2007 (2007-12-17)
Dok istražuju ubistvo mlade žene, istražitelji otkrivaju laboratoriju meta u njenom stanu i beskrupuloznog agenta FBI-ja sa njegovim tajnim životom. 
134 13 "Građanin Kejn" Gina Lamar Sunil Nayar januar 14, 2008 (2008-01-14)
Milijarder je ubijen u svojoj kući u Majamiju pre nego što je stigao da potpiše važan pravni dokument. Kada Horejšio stiže na mesto zločina i potresen je otkrićem da je udovica žrtve njegova bivša ljubavnica i Kajlova majka. Ona je takođe glavna osumnjičena za ubistvo svog muža. Na sudu, Kajlu počinje da se sudi za otmicu, a njegova majka jasno daje do znanja da će učiniti sve da povrati starateljstvo nad njim. 
135 14 "Možete Da Ubijete Mladu" Eagle Egilsson Barry O'Brien mart 24, 2008 (2008-03-24)
Istražitelji istražuju smrt mlade koja ih vodi u striptiz klub na istragu. Kako istraga sve više napreduje, istražitelji otkrivaju da mlada možda i nije meta ubice. 
136 15 "Zaseda (1. Deo)" Sam Hill Corey Evett i Matt Partney mart 31, 2008 (2008-03-31)
Istražitelji pronalaze telo Ketlin Njuberi, ali novac koji je dobila je nestao. Horejšio još jednom posećuje Džuliju Vinston, ali Džulija sređuje da Horejšija uhapse zbog ubistva Antonija Rijaza koji je bio izručen Brazilu. Dok istražuje slučaj, Keli otkriva da su njen fotografije sa mesta zločina ukradene i objavljene na internetu. Veb stranica na kraju dovodi do bivšeg laboranta Dena Kupera koji je lično kivan na Keli. Keli je oteto nepoznati otmičar koji ju je prepoznao preko interneta. 
137 16 "Ulažem Sve (2. Deo)" Joe Chappelle Krystal Houghton april 1, 2008 (2008-04-01)
Kelini otmičari hoće od nje da zataška ubistvo. Horejšio se vraća iz Brazila pa on i ekipa žure da pronađu Keli pre nego što otmičari odluče da im ona više nije potrebna. 
138 17 "Ubiti Grabljivca" Matt Earl Beesley Brian Davidson april 21, 2008 (2008-04-21)
Ekipa izvire u akciju da zaustavi osvetnika koji lovi i ubija internet grabljivce koji su bili izloženi u emisiji koja mami grabljivce pretvarajući se da tu učestvuju maloletnice. Horejšio završava epizodu dok se priprema da muči grabljivca tvrdeći da se opirao hapšenju. 
139 18 "Tunelni Vid" Karen Gaviola Tamara Jaron april 28, 2008 (2008-04-28)
Nakon što je telo pronađeno u kanalizaciji, istraga ekipe o smrti žrtve ih dovodi do pljačke u kojoj meta ima potresnu tajnu. 
140 19 "Mač i Zid" Gina Lamar Marc Dube maj 5, 2008 (2008-05-05)

Kada Aleksin sin postane osumnjičen za ubistvo, spašavanje njega donosi posledice. Aleks odlučuje da napusti svoj posao mrtvozornika kada shvati da previše vremena provodi sa mrtvima. Ona odlazi da provede više vremena sa svojom porodicom od koje je odrasla udaljeno.

  • Poslednja stalna pojava dr. Aleks Vuds. 
141 20 "Niz Žicu" Eagle Egilsson Sunil Nayar maj 12, 2008 (2008-05-12)
Horejšio se suočava sa privatnim detektivom koji sistematski uništava ekipu. Keli je skinuta sa slučaja zbog svoje nedavne otmice i zato što je Erik ranjen u petoj sezoni. Slučaj je čovek koji je ubijen nakon što je iz šale pozvao 92. 
142 21 "Idu Balističari (1. Deo)" Sam Hill Corey Miller maj 19, 2008 (2008-05-19)
Čovek umire kad je pao sa napuštene visoke zgrade. Kada je novi medicinski veštak Šenon Higins dolazi na mesto zločina da pregleda telo, upucana je u glavu i umire na mestu što je izazvalo pucnjavu između policije Majamija i nevidljivog strelca. Istraga otkriva da je čovek bio uključen u nezakonitu prodaju municije. Ali slučaj postaje ličan kada Horejšio poveže žrtve sa Kajlovim očuhom. Na kraju epizode, Horejšija je smrtno ranio nepoznati ubica. Tada ubica lično šalje poruku Volfu: "Gotovo je". 

Sezona 7: (2008–09)[uredi - уреди | uredi izvor]

Glavni članak: CSI: Miami (sezona 7)
Br.
ukupno 
Br. u
sezoni 
Naslov  Režija  Scenario  Originalni datumair premijere 
143 1 "Vaskrsenje (2. Deo)" Joe Chappelle Barry O'Brien septembar 22, 2008 (2008-09-22)

Ekipa traži osobu koja je upucala Horejšija dok je stajao na aerodromskoj pisti. Nekoliko osumnjičenih se brzo pojavljuje, a jedna od njih je član ekipe. Istraga pokreće ekipu da pronađe i povrati kutije obrađenih metaka sposobnih za probijanje oklopnih vozila koja su već preplavila ulice u Majamija.

  • Pojava Jeline Salas. 
144 2 "Ne Mogu Opet Da Zapalim" Matt Earl Beesley Corey Evett i Matt Partney septembar 29, 2008 (2008-09-29)

Čovek koji je zapaljen se srušio na žurci i umro je na pesku. Istraga otkriva da je žrtva bila uključena u krađu benzina iz bogataških vozila i da je možda naišao na mnogo veći zločin u toku. Novi medicinski veštak Tara Prajs se pridružuje ekipi i odmah zapada Delku za oko.

  • Prva pojava dr. Tare Prajs. 
145 3 "I Šta Te Ter Da Ubijaš?" Sam Hill Tamara Jaron oktobar 6, 2008 (2008-10-06)
Smrt ćerke psihijatra ima nesrećne složenosti kada Erik otkrije da je on jedan od njenih pacijenata. Valera se vraća, a laboratorija dobija novog tehničara za tragove Luka Rejnoldsa. 
146 4 "Razjareni Hanibal" Gina Lamar Brian Davidson oktobar 13, 2008 (2008-10-13)
Dva muškaraca su ronađena mrtva u Everglejdsu, a na jednom postoje znaci da je žrtva ljudoždera koji je možda povezan sa teretanom za Izmešane borilačke veštine koju vodi mutni Rus. 
147 5 "Bomba" Eric Mirich Marc Dube oktobar 20, 2008 (2008-10-20)
Horejšio interveniše kada je Džulija uhvaćena sa lažnim priznanicama, a onda interveniše kad se Kajl potukao sa komšijom. Kad je komšija završio mrtav, Horejšio je suočen sa hapšenjem svog sina. U međuvremenu, je l' eksplozija u butiku u kojoj je poginula 17-ogodišnjakinja nasumični čin ili je žrtva bila meta? 
148 6 "Posada za Spasavanje" Joe Chappelle Corey Miller novembar 3, 2008 (2008-11-03)
Tokom suđenja velikoj bandi svedok je ubijen ispred dva istražitelja prisiljavajući ekipu da pokuša da pronađe drugi način da se sredi vođa bande. 
149 7 "Varljiva Smrt" Sam Hill Krystal Houghton novembar 10, 2008 (2008-11-10)
Horejšio i njegova ekipa istražitelja istražuju ubistvo prevaranta koji je prevario udate žene na seks da bi ukrao novac. One ne žele da idu u policiju jer ne žele da njihovi muževi da saznaju da su ih varale. Našao ih je u hotelu upravnik, žena sva u krvi i ne seća se šta se dogodilo, a čovek vezan lisicama za krevet i izboden na smrt. Ekipa veruje da je to ili osveta neke žene ili nekog muža ili bi to moglo da bude nešto više? 
150 8 "Ode Beba Ode" Carey Meyer Dominic Abeyta novembar 17, 2008 (2008-11-17)
10-omesečna devojčica je oteta od majke u otvorenom restoranu od strane muškarca i žene. Uskoro je 500.000 $ traženo za otkup, ali Keli poziva roditelje da ne plate da bi se osigurali da je dete još živo. Istraga otkriva da lice koje stoji iza otmice može biti neko blizak slučaju nego što se na prvi pogled činilo. 
151 9 "Snaga Putovanja" Joe Chappelle Corey Evett i Matt Partney novembar 24, 2008 (2008-11-24)
Na lešu su vidljive slične rane kao i kod prethodnog ubistva dovodi previše zanesenog detektiva u spoj sa ekipom. Ali da li je on više od policajca sa zamerkom? 
152 10 "Motel "DeLuka"" Gina Lamar Sunil Nayar decembar 8, 2008 (2008-12-08)
Kada strelac cilja motelski apartman u kojem boravi Delko, Horejšio mora da istraži Delkovu prošlost da bi pronašao ubicu. 
153 11 "Vrhunac" Marco Black Brian Davidson decembar 15, 2008 (2008-12-15)
Istražiteliji istražuju ubistvo suseda dobročinitelj koji je bio poznat na ulicama kao velečasni Majk zbog svoj rada u kom je pokušavao da drži klince van bandi. 
154 12 "Glavni Slučaj" Sam Hill Tamara Jaron januar 12, 2009 (2009-01-12)
Istražiteljska ekipa koristi radikalnu tehnologiju i pokušava da otkrije tajne muškarca koji je prekriven krvlju i koji se ne seća odakle je. 
155 13 "Isključeni Su" Matt Earl Beesley Barry O'Brien januar 19, 2009 (2009-01-19)
Delko i Keli istražuju kada je ubistvo počinjeno tokom trke konja. U međuvremenu, Horejšio se vratio u sukob sa ruskom mafijom nakon što je jedan od Rajanovih drugova napadnut. 
156 14 "Dim Ide u Tvog IMZ-ovca" Joe Chappelle Krystal Houghton februar 2, 2009 (2009-02-02)

Dok Keli i Rajan istražuju telo u potkrovlju prazne kuće, neko ih zatvara tamo i postavlja požar u kući. Kasnije, Keli pati od disajnih problema što je navelo Erika da joj prizna da "ne može da zamisli svoj život bez nje." Aleks Vuds se vraća da spasi Keli od umiranja. U međuvremenu, ostatak ekipe je u potrazi za ubicom koji je ubio čoveka pronađenog u kući. Oni otkrivaju crno tržište za judske organe.

  • Pojava dr. Aleks Vuds. 
157 15 "Pretpostavljena Krivica" Larry Detwiler Corey Miller februar 9, 2009 (2009-02-09)
Horejšio i njegova ekipa idu licem u lice sa advokatom koji je možda uključen u zataškavanje ubistva. 
158 16 "Potoni ili Plivaj" Sam Hill Marc Dube mart 2, 2009 (2009-03-02)

Tokom istrage ubistva verenice Dereka Pauela Erik je uhapšen zbog svog propusta oko svoje lažne krštenice, a njegov otac ne pomaže. Nakon toga Keli i Erik su se prvi put poljubili.

  • Pojava Jeline Salas. 
159 17 "Razvodnička Žurka" Karen Gaviola Corey Evett i Matt Partney mart 9, 2009 (2009-03-09)
Istražitelji moraju da reše bizaran slučaj u koji je uključuen mrtvac koji je imao dva odvojena života. Horejšio pokušava da spasi Kajla od Džulijinog nepravilnog roditeljstva. 
160 18 "Rizik Letenja" Joe Chappelle Sunil Nayar mart 16, 2009 (2009-03-16)
Kada je stjuardesa pronađena izbodena u avionu, istražitelji otkrivaju sve prljave tajne putovanja avionom. 
161 19 "Specifična Meta (1. Deo)" Sam Hill Tamara Jaron mart 23, 2009 (2009-03-23)
Otkriće ekipe da su na meti ruske mafije pokazuje jednostavna provala u kući u novom svetlu. Na kraju, otkriveno je da je mafija otela Rajana i da ga drži kao taoca dok ga i muče. 
162 20 "Volf u Ovčijoj Koži (2. Deo)" Carey Meyer Krystal Houghton mart 30, 2009 (2009-03-30)
Kada ga je otela i mučila ruska mafija, Rajan je prisiljen da očisti mesto zločina i smesti čoveku za ubistvo kako bi se spasio život dečaka koga je mafija zarobila. Na Horejšiju i ekipi je da pronađu gde su oni i da spasu taoca pre nego što vremena istekne. 
163 21 "Grane i Plastika" Allison Liddi-Brown Brian Davidson april 13, 2009 (2009-04-13)
Ron Saris se vratio želeći da se osveti Džuliji nakon štoje Horejšio otkrio da je on povezan sa ubistvom vezanim za izuzetne plastične operacije. 
164 22 "Mrtva na Mestu" Gina Lamar Corey Miller april 27, 2009 (2009-04-27)
Tokom emisije Ženidba žena po izboru princa da bude njegova princeza je ubijena. Glavni osumnjičeni je onaj koji je odbijen. Zatim, istražitelji se udubljuju u skandalozni svet zabavnih TV emisija. Oni otkrivaju da neke od takmičarki nisu bile u programu da bi našle muža. Takođe, Horejšio pokušava da zašti jednu od žena od čoveka koji ih je špijunirao kroz prozor. 
165 23 "Usputna Šteta" Sam Hill Marc Dube maj 4, 2009 (2009-05-04)
Horejšio i ekipa rade da shvate zašto je naizgled obična porodica meta brutalnog bombaškom napada u restoranu. Dok kopaju kroz prošlosti porodice i zaposlenih iz restorana, otkrivaju da ima nešto više u priči nego što se na prvi pogled čini. U međuvremenu, Rajan hvata Taru kako radi nešto sumnjivo. 
166 24 "Rastvoreni" Matt Earl Beesley Corey Evett i Matt Partney maj 11, 2009 (2009-05-11)

Istražitelji istražuju slučaj muškarca skuvanog u bazenu Rona Sarisa. Džulijino ponašanje izmiče kontroli i najmračnije tajne jedne osobe iz ekipe dolaze na videlo.

  • Poslednja pojava dr. Tere Prajs. 
167 25 "Besnilo (1. Deo)" Joe Chappelle Barry O'Brien maj 18, 2009 (2009-05-18)

Šef ruske mafije Ivan Sarnov beži iz zatvora nakon što je trovan. U međuvremenu, na tajnom zadatku, uloga Jeline je otkrivena i Horejšio se bori da je spasi. Delko razmišlja da pomogne svom ocu zločincu koji je bio uključen u Ivanovo bekstvo iako ga Keli moli da to ne radi.

  • Poslednja pojava Jeline Salas. 

Sezona 8: (2009–10)[uredi - уреди | uredi izvor]

Glavni članak: CSI: Miami (sezona 8)
Br.
ukupno 
Br. u
sezoni 
Naslov  Režija  Scenario  Originalni datumair premijere 
168 1 "Van Vremena (2. Deo)" Sam Hill Tamara Jaron septembar 21, 2009 (2009-09-21)

Nastavak priče sa kraja prošle sezone. Ekipa traži Delka. U međuvremenu, postoji bljesak iz prošlosti iz 1997. godine kada je Ejč okupio ekipu.

  • Prva pojava Džesija Kardoze. Pojava dr. Aleks Vuds. 
169 2 "Neprijateljsko Preuzimanje" Allison Liddi-Brown Corey Evett i Matt Partney septembar 28, 2009 (2009-09-28)
Naoružani napadač napada laboratoriju u Majamiju i uzima četiri osobe, među kojima je Kardoza, za taoce. Na Horejšiju je da služi kao pregovarač pošto napadač ima prilično jedinstveni zahtev u zamenu za taoce. 
170 3 "Munjevita Akcija" Gina Lamar Melissa Scrivner oktobar 5, 2009 (2009-10-05)

Keli svedoči pred BUK-om što može da ugrozi budućnost Delka. U međuvremenu, troje odbojkaša misteriozno umre tokom igre, a laboratorijski tehničar iz Luizijane pronalazi ključni dokaz u slučaju.

  • Prva pojava Voltera Simonsa. 
171 4 "Na Javnom Mestu" Larry Detwiler Robert Hornak oktobar 12, 2009 (2009-10-12)
Istražiteljska ekipa istražuje kada je poslovni čovek koji je prevario milione ljudi pronađen mrtav u svom ličnom avionu kad ga je povratio. Međutim, stvari postaju složene kad se drugi zaplenitelj pojavi sa istom dokumentacijom kao i prvi. 
172 5 "Loše Seme" Matt Earl Beesley Brian Davidson oktobar 19, 2009 (2009-10-19)

Smrtonosna epidemija u Majamiju koja je povezana sa smrtonosnom poljoprivrednom praksom se istražuje kao ubistvo. Aleks se vraća da pomogne ekipi sa slučajem, a Delko se preispituje da li je i dalje želi da bude istražitelj.

  • Poslednja pojava dr. Aleks Vuds. 
173 6 "Brate, Gde Mi Je Mladoženja?" Carey Meyer Brett Mahoney novembar 2, 2009 (2009-11-02)
Mladoženja je nestao, a istražitelji rekonstruišu njegovo razvratno momačko veče da bi rešili slučaj i ubistvo. U međuvremenu, Simons se službeno pridružuje skupu kao novi istražitelj. 
174 7 "Srećan Put[3]" Sam Hill Barry O'Brien novembar 9, 2009 (2009-11-09)
Rej Lengston iz Las Vegasa putuje u Majami da pomogne u rešavanju ubistva sa mogućom povezanošću sa ljudskom nogom koja je otkrivena u Vegasu. 
175 8 "Tačka Udara" Eric Mirich Krystal Houghton novembar 16, 2009 (2009-11-16)
Istražitelji istražuju stravičnu saobraćajnu nesreću da bi otkrili ko ili šta je uzrok toga. Istraga otkriva najmračnije tajne vozača koji su učesnici nesreće. 
176 9 "Klauzula Ubistva" Scott Lautanen Jeremy R. Littman novembar 23, 2009 (2009-11-23)
Horejšio i njegova ekipa istražuju kada je čovek gurnut i pao u akvarijum koji sadrži kutiju meduza, a dok se istraga nastavlja, ekipa je dovedena do verovanja da društvo ubija svoje zaposlene zbog svoje polise životnog osiguranja. U međuvremenu, tajastvena žena iz Džesijeve prošlosti se neočekivano pojavljuje. 
177 10 "Ubistvena Tačka" Marco Black Marc Dube decembar 7, 2009 (2009-12-07)
Istražitelji istražuju kada je pronađeno telo popisivača u kolima koja su učestvovala u poteri velike brzine. Istraga dovodi do otkrića laboratorije za pravljenje meta koja stavlja Rajanov i Natalijin život u opasnost kad eksplodira. 
178 11 "Delko za Odbranu" Gina Lamar Tamara Jaron decembar 14, 2009 (2009-12-14)
Ekipa otkriva da Delko radi za zastupnika koji brani beskućnika optuženog za silovanje i ubistvo bogate žene. 
179 12 "Poteškoća" Sam Hill Corey Evett i Matt Partney januar 11, 2010 (2010-01-11)
Kada se Američko srce zapalilo tokom nastupa, istražitelji izlažu tamnu stranu pop zvezde. Keli ispituje Stetler zbog njene razlike u kilometraži. 
180 13 "Umri od Mača" Matt Earl Beesley Melissa Scrivner januar 18, 2010 (2010-01-18)
Čovek je isčen na pola, a laboratoriji pokušava da poveže slučaj sa japanskim mafijašem koji traži starateljstvo nad svojim biološkim sinom koga je usvojila žrtva. U međuvremenu, zbog gubitka sluha Natalija zamalo postaje žrtva tokom istrage. 
181 14 "U Vetru" Allison Liddi-Brown Brett Mahoney februar 1, 2010 (2010-02-01)
Horejšio i istražitelji imaju samo 24 sata da saznaju da li je muškarac koji je osuđena na smrt stvarno kriv za ubistvo supruge i male ćerke. 
182 15 "Majami, Imamo Problem" Sam Hill Brian Davidson februar 8, 2010 (2010-02-08)
Mrtvo telo pada s' neba, a ekipa otkriva da je bio putnik na ličnom poslovnom letu. 
183 16 "L.A." Rob Zombie Barry O'Brien mart 1, 2010 (2010-03-01)
Horejšio i Delko putuju u Los Anđeles da skinu ljagu sa Kardozinog imena zbog optužbe da je petljao sa jednim dokazom zbog čega je ugroženo tužilaštvo u tekućem slučaju ubistva u Majamiju. 
184 17 "Isečena" Carey Meyer Krystal Houghton mart 8, 2010 (2010-03-08)
Ekipa nema nikakvih poteškoća u pronalaženju osumnjičenog kada je mržena recepcionerka ubijena sekirom i njeno telo je gurnuto u okno lifta. Prava poteškoća je pronalaženje onoga ko je to uradio. 
185 18 "Beščašće" Sam Hill Marc Dube mart 22, 2010 (2010-03-22)
Horejšiov sin Kajl traži pomoć od svog oca u rešavanju ubistva kada je otkrio telo koje gori u garaži njegovog najboljeg druga. Istraga otkriva porodicu uhvaćenu u ljubavnu vezu. 
186 19 "Prolećni Raspust" Larry Detwiler Corey Evett i Matt Partney april 12, 2010 (2010-04-12)
Istrežitelji rade na rešavanju tri odvojena ubistva koja su se dogodila tokom prolećnog raspusta: takmičarka za mis mokre majce koja je pronađena zakopana u pesku (istražuju Rajan i Džesi), žena otkrivena u industrijskom uređaju za pranje rublja (istražuje Keli) i čovek koji je pronađen nabijen na bazenski suncobran (istražuju Horejšio i Volter). Ekipa otkriva da su sva tri slučaja povezana. 
187 20 "Povratno paljenje" Don Tardino Tamara Jaron i Melissa Scrivner april 19, 2010 (2010-04-19)
Duh žrtve progoni Keli dok je ona u stanju da reši njegovo ubistvo. 
188 21 "Otapanje" Matt Earl Beesley K. David Bena i Brian Davidson maj 3, 2010 (2010-05-03)
Ekipa istražuje ubistvo koje se dogodilo u toku pljačke zlatare. Međutim, stvari postaju složenije kada dokaz biva ukraden iz laboratorije, a Erik Delko se vraća. 
189 22 "Najdraža Mama" Gina Lamar Krystal Houghton i Brett Mahoney maj 10, 2010 (2010-05-10)
Kada je majka nogometaša sa periferije ubijena, istražitelji otkrivaju mračne prošlosti svoje porodice dok Delko nastavlja sa svojim tajnim zadatkom. Na kraju epizode Delko treba da preda dokaze državnom tužiocu, ali eksploziju njenih kola je ubija, a Delka zakucava na zemlju. 
190 23 "Tempirana Bomba" Sam Hill Corey Evett i Matt Partney maj 17, 2010 (2010-05-17)
Kada je Horejšiova bivša devojka ubijena u eksploziji, ekipa istražuje unutar svog odeljenja da bi pronašla ubicu. Ekipi nije lako jer se Erik vratio da malo tajno istražuje, a dokazi dovode do otkrića ukradenih dijamanata u Rajanovoj kući. Ekipa mora da pronađe pravog krivca i oslobodi Rajana pre nego što stvari izmaknu kontroli. 
191 24 "Sve Pada Dole (1. Deo)" Joe Chappelle Barry O'Brien i Marc Dube maj 24, 2010 (2010-05-24)

Delko se vraća u laboratoriju na vreme da pomogne u hvatanju serijskog ubicu koji se ruga istražitljima ostavljajući im zagonetne naznake, a što više im treba da reše te zagonetke, to je više broj žrtava raste.

  • Poslednja stalna pojava Džesija Kardoze. 

Sezona 9: (2010–11)[uredi - уреди | uredi izvor]

Glavni članak: CSI: Miami (sezona 9)
Br.
ukupno 
Br. u
sezoni 
Naslov  Režija  Scenario  Originalni datumair premijere 
192 1 "Pali (2. Deo)" Sam Hill Tamara Jaron oktobar 3, 2010 (2010-10-03)

CSI tim gubi Jesse Cardoza kada psihotični genij radi divlje u Miami. U Cliffhanger epizodu iz prošle sezone, ubica je objavio gas u ventilacioni sistem u laboratoriju i nesposoban tim. CSI mora saznati ko je ubica i tukao sat prije nego što bude prekasno.

  • Poslednja pojava Džesija Kardoze. 
193 2 "Iznenadna Smrt" Matt Earl Beesley Corey Evett & Matt Partney oktobar 10, 2010 (2010-10-10)
Kada se boca djevojka ubijena u ekskluzivnom klubu, Horatio mora pretraživati ​​Miami je najelitnije listu gostiju da joj je ubojica. 
194 3 "Ne Videti Zlo (1. Deo)" Gina Lamar Krystal Houghton oktobar 17, 2010 (2010-10-17)
Slepac je jedini svjedok otmice mlade djevojke i vodi momčad na poznati neprijatelja, Joe LeBrock. A jailbreak javlja i LeBrock otkriva da su ciljanje Caine. 
195 4 "Potera (2. Deo)" Don Tardino Marc Dube oktobar 24, 2010 (2010-10-24)
U tim mora saznati zašto je ubica, Memmo Fierro, od Horatio supruga, Marisol Delko-Caine, izašao iz zatvora i zaustaviti ga prije nego neko drugi postane sledeća žrtva. U situaciji kao taoca, Horatio i Eric ne ga ubiti, jer je tamo njegova kći. Memmo izmiče i neuhvaćen do kraja epizode. 
196 5 "Pospanost u Majamiju" Sam Hill Brian Davidson oktobar 31, 2010 (2010-10-31)
Kada čovjek kaže da je video ubistvo pre nego što se dogodilo, Natalia se šalje na tajnom zadatku da sazna istinu. 
197 6 "Rijaliti Ubistva" Marco Black Melissa Scrivner novembar 14, 2010 (2010-11-14)
Kada je realnost zvijezda ubijen, CSI istražuje cast, je opsjednut navijači, i skrivene prošlosti zvijezde 'da je ubica. Tokom istrage, Horatio traži laboratorija droge kad sazna jedan od realnosti zvezdica dao mladić opasna droga koja se ne može normalno identifikovani. 
198 7 "Na Ulici" Tim Story Scott Landy novembar 21, 2010 (2010-11-21)
Kada ribar za dlaku izmiče smrti, CSI imaju Dodge metaka da bi ga živog i saznati ko je za njim. 
199 8 "Srećan Rođendad" Sam Hill Barry O'Brien & Marc Dube decembar 5, 2010 (2010-12-05)
Kada se nalazi tukli ženu koja je osam mjeseci trudna, Horatio i lov na tim dole napadača. 
200 9 "Krvavi Šećer" Rod Holcomb Gregory Bassenian decembar 12, 2010 (2010-12-12)
Istraga eksplozije u rafineriji šećera otkriva šokantnu tajnu među zaposlenicima rafinerije. 
201 10 "Pobednik Napravljen u Paklu" Eric Mirich Brett Mahoney januar 2, 2011 (2011-01-02)
Kada istraga mrtvog milioner vodi CSI elitnoj zabavljanje, Ryan predstavlja kao bogati biznismen da razotkrije laži provodadžija je 
202 11 "L-U-L" David Arquette Melissa Scrivner & K. David Bena januar 9, 2011 (2011-01-09)
Kada hidranta ispire sve dokaze na mjestu zločina, CSI mora ponovo vrlo bizaran dvostruko ubistvo. 
203 12 "Odvajanje" Sam Hill Corey Evett & Matt Partney januar 16, 2011 (2011-01-16)
Kada CSI istražuje ubistvo u valjak derbi, jedino što kraći od suknje djevojaka su njihove strasti. 
204 13 "Poslednji Stav" Matt Earl Beesley Brian Davidson februar 20, 2011 (2011-02-20)
Ubica je Horatio supruge vraća i preuzima kontrolu nad gradom, a Horatio ga mora zaustaviti prije nego što više zločina i haos dogoditi. 
205 14 "Kamenovana" Allison Liddi Tamara Jaron februar 27, 2011 (2011-02-27)
Kada je popularna srednjoškolka kamenovana do smrti, Horatio i njegov tim mora saznati koji je osvete na nju. Istrage udario na prepreku kada otkriju da je djevojka bila možda i nije toliko popularna nakon svega. 
206 15 "Krvava Želja" Gina Lamar Krystal Houghton Ziv mart 6, 2011 (2011-03-06)
Horatio i njegov tim moraju pratiti niz serijski ubojica koji pokušava da ubije ženu koja jedva izlazi smrt. 
207 16 "Lovište" Adam Rodriguez Adam Rodriguez mart 13, 2011 (2011-03-13)
Kada je muškarac iz vatrenog oružja ubio lukom i strijelom, Horatio ide protiv sat riješiti slučaj koji uključuje ekskluzivni sportski klub koji lovi ljude za sport. U međuvremenu, Horatio pomaže žrtva ovog sporta locirati svog nestalog brata. 
208 17 "Posebna Dostava" Allison Liddi Michael McGrale mart 20, 2011 (2011-03-20)
Kada su isporuku čovjeka i domaćica o njegovoj ruti isporuke ubijen na isti dan, tim otkriva da postoji veza između dva kada je osumnjičeni doživi pretjera o drogama. 
209 18 "O Licu (3. Deo)" Sam Hill Corey Evett & Matt Partney mart 27, 2011 (2011-03-27)
Nakon Natalia je otet i zarobljen od strane pobjegao zatvorenik, ona čuje šokantan tajni. 
210 19 "Kavez" Larry Detwiler Tamara Jaron & K. David Bena april 10, 2011 (2011-04-10)
Horatio i njegov tim pokušavaju da zaštite - ali mora otkriti tajne - mješoviti borilačke vještine borac čiji je bivši prijatelj (koji je svjedočio protiv) je pobjegao zatvora. 
211 20 "Oboji U Crno" Gina Lamar Krystal Houghton Ziv & Melissa Scrivner april 17, 2011 (2011-04-17)
Student je pronađen mrtav u kampusu bazenu i CSI su prisiljeni da budu inovativni kao njihov jedini svjedok je student umetnosti sa kognitivnim problemima memorije. 
212 21 "I.Z." Matt Earl Beesley Brett Mahoney maj 1, 2011 (2011-05-01)
Horatio juri niz osumnjičenog za ubistvo čiji je čitav život je šarada. 
213 22 "Upomoć (1. Deo)" Sam Hill Marc Dube & Barry O'Brien maj 8, 2011 (2011-05-08)
Horatio mora ponovo snimili beguncu kada je njihov transportni avion srušio i tim je šokirana otkrićem da je bjegunac je planirano više od toga. Epizoda završava sa Randy North snimanja Horatio, ostavljajući potpukovnik ozlijedio dok Natalia se nalazi u prtljažniku automobila koji je zatim bačen u okean, ostavljajući oba njihova sudbina nepoznata. 

Sezona 10: (2011–12)[uredi - уреди | uredi izvor]

Glavni članak: CSI: Miami (sezona 10)
Br.
ukupno 
Br. u
sezoni 
Naslov  Režija  Scenario  Originalni datumair premijere 
214 1 "Protivmere (2. Deo)" Sam Hill Marc Dube i Barry O'Brien septembar 25, 2011 (2011-09-25)
Nakon što Horejšio junački spasi Nataliju, naši istražitelji moraju da se trkaju sa vremenom da bi pronašli tražene begunace Džeka Tolera i Rendija Norta. Dok ekipa pravi elaboratsku zamku da namami Norta iz skrovišta, Toler prodaje svoje dve preostale gravirane ploče u zamenu za nešto novca i za jednu mladu ženu planira da mu bude sledeća žrtva. Istražitelji zatim upucavaju Norta i koriste ga da namame Tolera tako da mogu da spasu devojku koju on planira da ubiju. Ali kada zamka krene po zlu, a Toler nestale, ekipa je prisiljena da preispita Tolerov izvorni predmet da bi u poslednji minut pronašli tragove o tome gde se on krije. 
215 2 "Tajna poruka" Gina Lamar Doreen J. Blauschild oktobar 2, 2011 (2011-10-02)
Istražitelji istražuju ubistvo koje vodi ekipu u svet žigola. 
216 3 "Prohujalo sa Vihorom" Don Tardino Brian Davidson oktobar 9, 2011 (2011-10-09)
Tornado naleće na mesto zločina ubistva oštetivši dokaze i stavljajući Rajana i Voltera u veliku opasnost. 
217 4 "Gle, Ko je Sarkastičan (1. Deo)" Marco Black Krystal Houghton oktobar 16, 2011 (2011-10-16)
Ekipa juri sadističkog ubicu koji kopa ženama oči, a novi neprijatelj izaziva Horejšija. 
218 5 "Kajanje Ubice" Sam Hill Brett Mahoney oktobar 23, 2011 (2011-10-23)
Meksički šerif čiji je život ugrožen zbog narko-kartela traži Horejšiovu pomoć. Neki iz "Mala Noče" su povezani sa slučajem pa je Horejšio prisiljen da traži starog neprijatelja za podatke iznutra. 
219 6 "Po Knjizi" Gina Lamar Melissa Scrivner oktobar 30, 2011 (2011-10-30)
U napuštenom dvorcu istražitelji pronalaze obešeno telo koje izgleda kao da ga je ubio vampir. 
220 7 "Grešnik Uzima Sve" Larry Detwiler Michael McGrale i Greg Bassenian novembar 6, 2011 (2011-11-06)
Poker sa visokim ulozima se završava brzo kada maskirani ubica ubija jednog od igrača. 
221 8 "Mrtvo Zvono (2. Deo)" Sam Hill Tamara Jaron novembar 13, 2011 (2011-11-13)
Kada je još jedan leš nađen sa nestalim očima, Horejšio sumnja da se "Podsmevač" vratio. 
222 9 "Nekoliko Mrtvih Ljudi" Don Tardino K. David Bena novembar 20, 2011 (2011-11-20)
Istražitelji istražuju kada su trojica osuđenih ubica pušteni iz zatvora, a neko počinje da ih ubija jednog po jednog. 
223 10 "Odavno Nema" James Wilcox Marc Dube i Barry O'Brien decembar 4, 2011 (2011-12-04)
Horejšio je zapeo da pronađe porodicu koja je potpuno nestala. 
224 11 "Krunisanje" Gina Lamar Brett Mahoney i Krystal Houghton Ziv decembar 11, 2011 (2011-12-11)
Istražitelji istražuju na reviji za dačji izbor za mis kada je majka jedne takmičarke ubijena. Ali nakon što jedna od devojčica nestane, ekipa dolazi do potresnog otkrića. 
225 12 "Prijateljska Vatra" Sam Hill Tamara Jaron i Greg Bassenian januar 8, 2012 (2012-01-08)
Ekscentrični genije je ubijen sa najjedinstvenijim oružjem koji su istražitelji ikada videli - Pametnom puškom. Ekipa utvrđuje da to mora biti rad drugog genija, iako mora da se odredi ko bi se najviše okoristio od Stounove smrti. 
226 13 "Ograničenje Brzine" Sylvain White Robert Hornak i Brian Davidson januar 29, 2012 (2012-01-29)
Kada je padobranac ubijen nakon što mu je padobran spalila kiselina, istražitelji otkrivaju da on ima sto troje dece i svi od njih su osumnjičeni zajedno sa svojim porodicama. 
227 14 "Poslednja Slama" Bill Gierhart Melissa Scrivner i Michael McGrale februar 19, 2012 (2012-02-19)
Istražitelji istražuju ubistvo žene koja je jahala konja u Majamiskim štalama i da koja je bivša kraljica sestrinstva na fakultetu. U početku sumnjaju na sestru iz sestrinstva, ali kada i ona bude ubijena, ekipa shvata da ubica šalje poruku. Nakon što istražitelji otkriti da su dve ubijene žene izbacile ćerku vlasnika štala iz istog sestrinstva nekoliko godina ranije, oni sumnjaju da se žena konačno osvetila za maltretiranje. Međutim, kada je DNK ubice pronađena na konju prve žrtve, otkriveno je da je to ženin otac koji nije mogao da podnese način na koji su devojke sestrinstva slomile samopouzdanje njegove ćerke nekoliko godina ranije, a zatim nastavile svoje mučenje u štali. Nakon što je uhapšen, ćerka je pokušala da se obesi, ali Horejšio stiže na vreme da je spase. Na kraju, Horejšio joj daje nadu i poverenje da započne novi život. 
228 15 "Nije Dobro Delo" Matt Earl Beesley Grace DeVuono mart 4, 2012 (2012-03-04)
Istražitelji istražuju smrt Henrija Dankana kada je njegovo telo izbacilo more na obalu, nakon što ga je presekao brod u brzini. Brod, ukraden vlasniku, je pronađen sa tragovima motornog ulja. Dankan, računovođa, je bio dobročinitelj i hteo je da izloži nepravilne poslove praksi koji su se dešavali unutar njegovog društva graditelja. Na svom putu na posao Dankan je primetio mladića u nevolji i pratio ga je i video kako ulazi u kola sa tetoviranim mladićem. Međutim, Dankana je presekao vozač kamiona koji je išao u suprotnom smeru. Ispostavilo se da je dete korišćeno za šverc droge. Henri poziva 92 da prijavi ono što mu izgleda kao otmica klinca, a zatim zove sedište za pozive da prijavi kamiondžijinu lošu vožnju. Ispostavilo se da je vozač kamiona dobio otkaz kao ishod Henrijevog poziva. Da bi se osvetio, vozač krade brod i ubija Henrija. 
229 16 "Neka ti je teška Crna Zemlja (3. Deo)" Sam Hill Marc Dube i Barry O'Brien mart 11, 2012 (2012-03-11)
Istražitelji otkrivaju žensku žrtvu u "Navaro" nekretninama koja odgovara Estebanovom MO-u. Vina Navaro, Estebanova baka, dolazi da pomogne u rešavanju slučaja. Međutim, stvari dobijaju zaokret kada ekipa takođe otkrije ostatke muškarca stare tri decenije uz dokaze koji povezuju Dijega sa ubistvom. Pre nego što je on uhapšen, Vina upucava Dijega u naizgled samoodbrani. Kasnije, ekipa dešifruje mikročip maskiran kao lizalica u Dijegovom džepu što ih dovodi do jazbine Estebanovih ubistava i potrebnih dokaza da ga pošalju na doživotnu. 
230 17 "Rizično" Adam Rodriguez Adam Rodriguez mart 18, 2012 (2012-03-18)
Kada besan pas ubija domara na poznatoj teniskoj akademiji, jasno je da je neko projektovao napad kako bi ciljao trenera Larija Hopera, Majamiskog najpoznatijeg teniskog trenera. Ekipa otkriva da je Hoper bio uključen u slučaj seksualnog zlostavljanja dece pre deset godina, ali je to rešeno van suda. Da li se žrtva sada vratila po osvetu? Keli saznaje da Ostin Nort ide na Akademiju i raste joj sumnja kada se naučeni igrač i maturant akademije Džek Brodi posebno zanima za njega. Forenzičari dokazuju da je Brodi isplanirao napad, a on na kraju priznaje da je poslao besnog psa u pokušaju da spreči Hopera da zlostavlja Ostina sledećeeg. Takođe je otkriveno da je domar znao da Hoper zlostavlja mladiće, ali je odlučio da okrene pogled na drugu stranu. 
231 18 "Nered i Zakon (1. Deo)" Allison Liddi Brown Michael McGrale i Greg Bassenian mart 25, 2012 (2012-03-25)
Kada je otrovan slobodna novinarka, istražitelji moraju da shvate da je ubistvo izazvala priča o Majamijskom poslaniku Rendalu Stafordu na kojoj je radila. Nakon što je Stafordova DNK pronađena u njenom stanu, njegova zastupnik Daren Vogel i Gabrijel Vejd su u uspeli da odbace dokaze na osnovu ometanja. Ekipa počinje da sumnja da je novinarka ustvari radila na priči o Vogelu, a ne Stafordu nakon što je otkriveno da je Staford pomogao u prikrivanju ubistva koje je počinila druga Vogelova stranka. Ispostavilo se da je Vogel ucenjivao svoje stranke kako bi finansirao svoje preduzeće i da je verojatno on ubio Deniz nakon što je otkrio da mu je na tragu preko Staforda. Pre nego što us stigli da uhapse Vogela, Gabrijel priznaje da je bila jedini pokretač zločiniteta preduzeća, iako je Horejšio sumnjao da je Vogel ucenjuje da bi mu bila žrtveni jarac. Keli otkriva Eriku da razmišlja o usvajanju Ostina i Pati Nort. 
232 19 "Imati Leš (2. Deo)" Sam Hill Barry O'Brien i Marc Dube april 8, 2012 (2012-04-08)
Istražitelj Volf je osumnjičen kada je jedan od neprijatelja ekipe, PDT Džoš Ejveri, ubijen. Kada istraga postaje smrtonosna, Samanta Ovens završava sa potrebom da bude spašena. Epizoda se završava kada Rajan otkriva da je Sem odgovorna za ubistvo Džoša. Takođe, Keli završava usvajanje Ostina i Pati Nort. 

Izvori i napomene[uredi - уреди | uredi izvor]

  1. Epizoda "Majami/Nju Jork Nonstop" je pokrenula seriju "CSI: NY".
  2. Epizoda "Krivični Let" je prvi deo dvodelne unakrsne epizode sa "CSI: NY".
  3. Epizoda "Srećan Put" je prvi deo CSI triologije.