Megan Donner

Izvor: Wikipedija
(Preusmjereno sa stranice Megan Doner)
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Megan Donner
lik iz CSI: Miami
Prvo pojavljivanje"Golden Parachute"
Zadnje pojavljivanje"A Horrible Mind"
Tumač/ica ulogeKim Delaney
PrebivališteMiami
Informacije
Zanimanjepolicijac
Rođenje
Smrt

Megan Donner je izmišljeni lik policijske detetktivke koja je bila jedna od protagonistica američke TV-serije CSI: Miami na njenom početku, i koga je tumačila Kim Delaney. Donner je po činu bila poručnik Policije Miami-Dadea i pomoćnica nadzornik dnevne smjene forenzičkog laboratorija, a prije događaja prikazanih u seriji je bila direktor forenzičkog (CSI) tima koga je poslije vodio Horatio Caine.

Pozadina[uredi | uredi kod]

Tvorac serije Anthony B. Zuiker je nakon emitiranja pilot epizode Cross Jurisdictions u proljeće 2002. godine izjavio da vjeruje kako seriji "treba više ravnoteže u glavnim ženskim likovima". Producenti su zbog toga osmislili lik Megan Donner, koja je također po činu poručnik i Horatiova bivša šefica, te ga ponudili Seli Ward. Ward je ulogu odbila,[1] te ju je kasnije preuzela Kim Delaney. Producentica Ann Donahue je angažman Delaney opisala kao "jasnu stvar" izjavivši da "čim je Kim postala dostupna, u trenutku smo shvatili da je želimo." Zuiker je dalje tvrdio da "Kim donosi razinu odraslosti, razinu ravnoteže sa Davidom Carusom [...] Jednostavno smo osjećali da nam nešto nedostaje u cijeloj slici - trebala nam je snažna žena u postavi." Nakon toga je New York Times objavio da će Emily Procter sada "pratiti gđu Delaney u odjavnoj špici."

Odlazak[uredi | uredi kod]

Krajem 2002. godine, usprkos javnih pohvala od strane producenata, Delaney je napustoiola seriju nakon snimljenih 10 epizoda. Mreža CBS je dala izjavu prema kojoj je Delaneyin lik postao manje važan za seriju. Entertainment Weekly je ustvrdio "da su se producenti nadali da će uspjeti replicirati iskrice između Williama Petersena i Marg Helgenberger u originalnom CSI" ali da je kemija između Delaneya i Carusoa bila razočaravajuća.[2] Delaney je bila prva vodeća glumica koja je napustila seriju.

Izvori[uredi | uredi kod]

Vanjske veze[uredi | uredi kod]