Tim Speedle

Iz Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na navigaciju Idi na pretragu
Timothy Speedle
lik iz CSI: Miami
TimothySpeedle.jpg
Prvo pojavljivanje 2x22, "Cross Jurisdictions") (CSI: Crime Investigation)
Zadnje pojavljivanje 3x01, "Lost Son"
Tumač/ica uloge Rory Cochrane
Informacije
Zanimanje policijski detektiv
Rođenje
Smrt

Timothy "Tim" Speedle, poznat i po nadimku Speed, je izmišljeni lik policijskog detektiva i forenzičara u američkoj TV-seriji CSI: Miami koga je tumačio Rory Cochrane.

Speedle je radio kao forenzičar u policiji St. Petersburga prije nego što se priključio Policiji Miami-Dadea gdje je ga je u svoj tim uzeo Horatio Caine. Speedle se tamo istakao ležernim odnosom prema svom radu, koga, za razliku od svojih naukom fasciniranih kolega, smatrao tek sredstvom za plaćanje računa, a na posao dolazio motociklom. Usprkos toga, postao je izuzetno blizak sa Ericom Delkom koji mu postaje najbolji prijatelj. Zajedno sa njime se našao u noćnom klubu za vrijeme podmetnutog požara, gdje je upravo njegova domišljatost omogućila spašavanje posjetitelja, a sam Speedle, iako je događajima duboko traumatiziran, poslije inzistirao da sudjeluje u istrazi.

Speedle, iako talentiran za svoj posao, je svoju ležernost iskazivao i kroz neopreznost u čuvanju i održavanju opreme, a što je na kraju imalo i kobne posljedice kada mu se prilikom pljačke draguljarnice zaglavio službeni pištolj. Zbog toga su pljačkaši uspjeli ustrijeliti, te je od rana preminuo na rukama Horatia Cainea.

Speedleova smrt je teško pogodila ostatak tima, koji mu i dalje održava svojevrsni oltar u obliku ormarića sa njegovim stvarima. Godinama nakon njegove smrti je Delko još uvijek traumatiziran, te počinje halucinirati kako je Speedle živ, a što će ga kraju dovesti do toga da otkrije pronevjeru u vlastitom uredu.

Pozadina[uredi - уреди | uredi kôd]

Lik Tima Speedlea je likvidiran na zahtjev glumca Roryja Cochranea, koji je nakon prve dvije sezone bio previše iscrpljen ritmom snimanja te smatrao da mu ono priječi filmske angažmane.[1]

Izvori[uredi - уреди | uredi kôd]

Vanjske veze[uredi - уреди | uredi kôd]