Univerzitet u Amsterdamu

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Univerzitet u Amsterdamu
Logo univerziteta
Historija
Osnivanje1632.
Generalno
Vrstajavni
Administracija
RektorKaren Maex
Studenti
Broj studenata32.739[1]
Lokacija
Sedište
  – grad
  – država

Amsterdam
Nizozemska
Službene stranice
Univerzitet u Amsterdamu

Univerzitet u Amsterdamu (skraćeno kao UvA, hol. Universiteit van Amsterdam) je javni istraživački univerzitet sa sedištem u glavnom gradu Holandije, Amsterdamu. Osnovan je 1632. godine od strane gradske vlasti i četvrti je najstariji akademski institut u Holandiji koji i danas deluje.[2]

UvA je jedan od dva velika javno finansirana istraživačka univerziteta u gradu, drugi je Slobodni univerzitet u Amsterdamu ili Vrije Universiteit Amsterdam (VU). Također, jedan je od najvećih istraživačkih univerziteta u Evropi sa 31.186 studenata, 4.794 zaposlenih, 1.340 doktoranada i godišnjim budžetom od 600 miliona evra. Po broju studenata, UvA je najveći univerzitet u Holandiji. Glavni kampus se nalazi u centru Amsterdama, dok se nekoliko fakulteta nalazi u susednim gradskim četvrtima. Univerzitet je organiziran u sedam fakulteta: Humanističke nauke, Društvene i biheviorističke nauke, Ekonomija i poslovna administracija, Prirodne nauke, Pravo, Medicina i Stomatologija.

Univerzitet u Amsterdamu ima bliske veze sa drugim institucijama širom sveta putem članstva u Ligi evropskih istraživačkih univerziteta (LERU), Institucionalnoj mreži univerziteta iz evropskih prestonica (UNICA), Evropskoj univerzitetskoj asocijaciji (EUA) i Univerzitas 21. Univerzitet u Amsterdamu je dao šest Nobelovih laureata i pet premijera Holandije.

Galerija[uredi | uredi kod]

Izvori[uredi | uredi kod]

  1. „Facts and figures”. Univerzitet u Amsterdamu. Arhivirano iz originala na datum 2011-06-24. Pristupljeno 21. 9. 2013. 
  2. Belzen, Jacob (2010). Towards Cultural Psychology of Religion: Principles, Approaches, Applications. str. 215. 

Vanjske veze[uredi | uredi kod]