Popis koncerata Jean Michel Jarrea

Izvor: Wikipedia

Ovo je popis velikih koncerata i koncertnih turneja koje je održao Jean Michel Jarre.

Place de la Concorde[uredi - уреди]

Glavni članak: Place De La Concorde (koncert)

Koncerti u Kini[uredi - уреди]

'Glavni članak: Koncerti u Kini (koncert)

Rendez-vous Houston[uredi - уреди]

'Glavni članak: Rendez-vous Houston

Rendez-Vous Lyon[uredi - уреди]

Datoteka:JMJlyon.jpg
Rendez-Vous Lyon

Posjet pape Ivana Pavla II Jarreovom rodnom gradu Lyonu je proslavljen kroz ovaj koncert održan 5.10. 1986, na kome se okupilo 800.000 gledatljea. Koncertna VHS-kazeta je nešto kasnije izdana, a mnoge od koncertnih kompozicija su kasnije korišteni u live albumu In Concert.

Popis kompozicija

  • Ethnicolor
  • Magnetic Fields 1
  • Wooloomooloo
  • Equinoxe 7
  • Souvenir of China
  • Equinoxe 5
  • Rendez-Vous 3
  • Rendez-Vous 2
  • Rendez-Vous 6
  • Rendez-Vous 4
  • Rendez-Vous 2 (encore)

Destination Docklands[uredi - уреди]

'Glavni članak: Destination Docklands

Paris La Defense[uredi - уреди]

'Glavni članak: Paris la Defense

Swatch the World[uredi - уреди]

Kako bi proslavio prodaju 100 miliona Swatcheva, Jarre je održao dva koncerta u švicarskom selu Zermatt 25.9. i 26.9. 1992. 200.000 ljudi je posjetilo koncert. Nova kompozicija "Une Alarme Qui Swingue" je evoluirala i bila izdana kao Chronologie 4.

Popis kompozicija

  • Swatch Countdown
  • Une Alarme Qui Swingue Overture
  • Equinoxe 4
  • Revolutions
  • Zoolookologie
  • Oxygene 4
  • Magnetic Fields 2
  • Rendez-Vous 2
  • Une Alarme Qui Swingue

Legends of the Lost City[uredi - уреди]

Datoteka:JMJafrica.jpg
Legends of the Lost City

Jarre je pozvan na proslavu prilikom otvaranja Palače izgubljenog grada, hotela smještenog u turističkom kompleksu Sun City u Južnoj Agrici. Tri koncerta su održana 1.12., 2.12. i 3.12. 1992. Na svakom koncertu je bilo 15.000 ljudi.

Popis kompozicija

  • Lost City
  • Eldorado
  • Equinoxe 4
  • Oxygene 4
  • Magnetic Fields 2
  • Volcanic Dance
  • Wooloomooloo
  • Rendez-Vous 2
  • Rendez-Vous 4

Europe in Concert[uredi - уреди]

Jarre je održao turneju koja se sastojala od velikih koncerata na otvoremnom širom Evrope godine 1993. nakon izlaska albuma Chronologie, s time da je počeo u francuskom Mt. Saint Michelu i završio u francuskom Toursu. Na koncertima je bilo ukupno 700.000 ljudi, a VHS- kazeta sa snimkom koncerta u Barceloni je izdana. Kompozicije s nekoliko koncerata turneje su iskorištene za album Hong Kong.

Popis kompozicija (varirao je od koncerta od koncerta)

  • Chronologie 1
  • Equinoxe 4
  • Chronologie 2
  • Chronologie 3
  • Chronologie 4
  • Chronologie 5
  • Digisequencer
  • Chronologie 6
  • Chronologie 7
  • Magnetic Fields 2
  • Chronologie 8
  • Band in the Rain
  • Oxygene 4
  • Rendez-Vous 4
  • Rendez-Vous 2
  • Chronologie 4 (encore)

Hong Kong[uredi - уреди]

Jarre je pozvan na otvaranje novog stadiona u Hong Kongu 11.3. 1994, a na koncertu je bilo 40.000 ljudi. Live album zvan Hong Kong je izdan kasnije tokom godine, iako je većina kompozicija korištena s turneje Europe in Concert.

Popis kompozicija

  • Chronologie 2
  • Equinoxe 4
  • Souvenir of China
  • Chronologie 4
  • Oxygene 4
  • Chronologie 6
  • Chronologie 3
  • Magnetic Fields 2
  • Chronologie 8
  • Digisequencer
  • Band in the Rain
  • Fishing Junks at Sunset
  • Rendez-Vous 4
  • Chronologie 4 (encore)

Concert pour la Tolérance[uredi - уреди]

Datoteka:JMJcplt.jpg
Koncert za toleranciju

14.7. 1995. Jarre je održao koncert ispred Eiffelovog tornja, slaveči Dan Bastille, UNESCOov 50. rođendan i UNESCO-vu godinu tolerancije. Milion ljudi je bilo na koncertu, s kojeg je izdan laserski disk.

Popis kompozicija

  • Chronologie 6
  • Revolutions
  • Chronologie 3
  • Equinoxe 7
  • Souvenir of China
  • Chronologie 4
  • Magnetic Fields 1
  • Ethnicolor
  • Vivaldi Tribute
  • Industrial Revolution
  • Band in the Rain
  • Oxygene 4
  • Digisequencer
  • Eldorado
  • Calypso
  • Rendez-Vous 4

Oxygène Tour[uredi - уреди]

Godine 1997. Jarre je održao dvoransku turneju u Evropi posvećenu nastavku albuma Oxygène album, Oxygène 7-13, s početkom u francuskom Toulonu i završetkom u francuskom Orléansu. Ukupno je na koncertima bilo 230.000 ljudi.

Popis kompozicija (varirao je od koncerta od koncerta)

  • Oxygène 7
  • Chronologie 6
  • Equinoxe 7
  • Magnetic Fields 1
  • Oxygène 6
  • Oxygène 10
  • Oxygène 4
  • Oxygène 11
  • Souvenir of China
  • Oxygène 2
  • Magnetic Fields 2
  • Oxygène 5
  • Oxygène 8
  • Oxygène 12
  • Revolutions
  • Equinoxe 4
  • Oxygène 13

Oxygen in Moscow[uredi - уреди]

Jarre je pozvan na koncert povodom proslave 850. obljetnice osnivanja Moskve. To je bio njegov najveći koncert po posjećenosti, s oko 3,5 miliona prisutnih, a održan je 6.9. 1997. VHS kazeta s koncerta je godine 1998. izdana u SAD, a NTSC DVD-ovi su izdani u Brazilu i SAD gidine 2000.

Popis kompozicija

  • Rendez-Vous 2
  • Ethnicolor
  • Equinoxe 7
  • Chronologie 6
  • Magnetic Fields 1
  • Oxygene 11
  • Souvenir of China
  • Equinoxe 4
  • Oxygene 7
  • Oxygene 10
  • Oxygene 2
  • Magnetic Fields 2
  • Oxygene 4
  • Chronologie 4
  • Oxygene 8
  • Oxygene 12
  • Revolutions
  • Rendez-Vous 4
  • Oxygene 13

Nuit Électronique[uredi - уреди]

Datoteka:JMJ1998.jpg
Nuit Électronique

Jarrea su pratili različiti umjetnici kao Apollo 440 i Tetsuya "TK" Komoro prilikom proslave Dana Bastille godine 1998. kao i nedavne pobjede francuskog tima u finalu Svjetskog kupa u nogometu. 600.000 ljudi je bilo na koncertu. Koncertna VHS-kazeta nazvana 'Paris Live "Rendez-Vous 98 Electronic Night"' je izdana u Japanu kao dio kompleta 'TK 1998 Latest Works Tetsuya Komoro'.

Popis kompozicija

  • Rendez-Vous 98 (@440 Remix)
  • Together Now Instrumental
  • Together Now Parlez-Vous Français Mix
  • Oxygene 7 DJ Cam remix
  • Oxygene in the Ghetto
  • Eldorado / UNESCO Theme Japan
  • Oxygene 8 Hani's Oxygene 303
  • Paris Underground
  • Oxygene 13 TK Remix
  • Oxygene 10 (@440 remix dub)
  • Oxygene 10 resistance d treatment
  • Oxygene 8 sunday club
  • Oxygene 12
  • Revolutions

Jarre@apple Expo[uredi - уреди]

Jarre je sudjelovao na iMac night/Apple Expou 18.9. 1998. s malim koncertom na kome je bilo 6.000 ljudi.

Popis kompozicija

  • Oxygene 10 Trancengenics 1
  • Chronologie 6
  • Oxygene 8 Hani's Oxygene 303
  • Paris Underground
  • Souvenir of China
  • Equinoxe 4
  • Oxygene 10 Resistance D Treatment
  • Oxygene 8 Sunday Club
  • Oxygene 2
  • Oxygene 11
  • Oxygene 12
  • Revolutions
  • Oxygene 13

The Twelve Dreams of the Sun[uredi - уреди]

'Glavni članak: The Twelve Dreams of the Sun

Metamorphoses Showcase[uredi - уреди]

Na dan izlaska svog novog albuma, Jarre je održao koncertu u plesnom klubu Man Ray u Parizu 31.1. 2000, na kome se okupilo 300-400 ljudi.

Popis kompozicija

  • Je me Souviens
  • Hey Gagarin
  • Millions of Stars
  • C'Est la Vie
  • Miss Moon
  • Bells
  • Rendez-vous à Paris
  • Tout Est Bleu
  • Give Me a Sign
  • Gloria, Lonely Boy

Rendez-Vous in Space[uredi - уреди]

Datoteka:JMJ rv2001.jpg
Rendez-vous in Space

Za prvi dan godine 2001. Jarre se udružio s Tetsuyom "TK" Komurom i piscem Arthurom C. Clarkeom kako bi proslavili 21. vijek na japanskoj Okinawi s oko 20.000 publike. Namjera da se izdaju nove kompozicije nije ostvarena, jer grupa osnovana od Jarrea i Komuroa nije zaživjela. Neke od kompozicija od Jarrea su ubačene u druga izdanja, odnosno u djela Pierrea Palmadea.

Popis kompozicija

  • Overture Part 1 - Theme of 2001
  • Overture Part 2
  • The Voyage
  • My Name is Arthur - This track was later used by Pierra Palmade, with vocals.
  • Children of Space - This track was used for Velvet Road from Jarre's album Geometry of Love, without vocals.
  • Nobody
  • Rendez-Vous in Space
  • Race in Space

Hymn to the Akropolis[uredi - уреди]

Datoteka:JMJgreece.jpg
Hymn to the Akropolis

19.6. i 20.6. 2001. Jarre je odrđao dva koncerta u Odeonu Heroda Atika kako bi prikupio sredstva za grčku organizaciju Elpida, s ukupno 15.000 ljudi u publici. Nova kompozicija, Akropolis, je kasnije korištena na pekinškim i poljskim koncertima pod novim nazivom. Drugi koncert je uživo emitiran na francuskoj radio-stanici NRJ i francuskom TV-kanalu M6, prilikom čega je jedna kompozicija zbog vremenskih ograničenja bila izbačena iz repertoara.

Popis kompozicija

  • Oxygene 4
  • Oxygene 2
  • Equinoxe 4
  • Magnetic Fields 2
  • Je Me Souveniens
  • Chronologie 3
  • Oxygene 8
  • Magnetic Fields 1
  • Ethnicolor (first concert only)
  • Four Seasons - Vivaldi Tribute
  • Gloria Lonely Boy
  • Oxygene 13
  • Souvenir of China
  • Equinoxe 7
  • Chronologie 6
  • Rendez-Vous 2
  • Oxygene 12
  • Revolutions
  • Akropolis
  • Rendez-Vous 4

Le Printemps de Bourges[uredi - уреди]

Organizatori ovog godišnjeg festivala su pozvali Jarrea da sudjeluje 2002. godine. 100 je bilo na koncertu gdje je Jarre izvodio potpuno nove kompozicije, isto kao i stare. Godine 2006. muzika s koncerta je izdana kao online album koji se prodaje isključivo preko iTunesa.

Popis kompozicija

  • AOR Bleu
  • Metamorphoses
  • Bourges 1
  • Bourges 2

Aero - Tribute to the Wind[uredi - уреди]

Jarre je u blatnim uvjetima održao koncert u predgrađu danskog grada Aalborga 7.9. 2002, s oko 35.000 gledatelja. Danska grupa Safri Duo je sudjelovala u izvođenju kompozicije 'Aero', odnosno Bourges 2 izvedene ranije te godine, kao i Rendez-Vous 4. Koncert je emitiran uživo na TV-stanicama širom svijeta, a skraćena snimka u trajanju od jednog sata emitirana naknadno.

Popis kompozicija

  • AERO Introduction
  • Oxygene 4
  • Chronologie 6
  • Oxygene 2
  • Equinoxe 4
  • Magnetic Fields 2
  • Millions of Stars
  • Equinoxe 7
  • Magnetic Fields 1
  • Oxygene 8
  • Souvenir of China
  • Light My Sky
  • Oxygene 12
  • Rendez-Vous 2
  • Aero
  • Rendez-Vous 4
  • Oxygene 13

Live in Beijing[uredi - уреди]

Započevši proslavu Francuske godine u Kini, Jarre je održao dva uzastopna koncerta u Pekingu, prvo u Zabranjenom gradu zatim na trgu Tiananmen 10.10. 2004. 15.000 odabranih članova publika kao i onih koji su kupili ulaznice je bilo na koncertu na kome su Jarrea pratili lokalni kineski mzičari, i koji je bio prvi Jarreov koncert u 5.1tehnologiji. DVD komplet pod nazivom Jarre in China je izdan godine 2005. zajedno s dva puna koncerta i dodacima. Koncerti su emitirani preko kineske TV-stanice CCTV za cijeli svijet korištenjem HDTV satelita. Skraćena jednosatna verzija je naknadno emitirana.

Popis kompozicija

  • Forbidden City
  • Aero
  • Oxygene 2
  • Oxygene 4
  • Geometry of Love
  • Band in the Rain
  • Equinoxe 4
  • Voyage à Pékin
  • Chronologie 6
  • Zoolookologie
  • Aerozone
  • Aerology
  • Chronologie 3
  • Vivaldi Summer
  • Fishing Junks at Sunset
  • Rendez-Vous 4
  • Souvenir of China
  • Rendez-Vous 2
  • Aerology Neimo Remix
  • La Foule
  • Tiananmen
  • Oxygene 13

Salle des Étoiles[uredi - уреди]

Jarre je održao dva mini-koncerta 6.8. i 7.8. 2005 na monegaškom Sporting Monte-Carlou kao dio Ljetnog festivala Casino. 1.500 i 1.100 ljudi je bilo na tim koncertima.

Popis kompozicija

  • Oxygene 2
  • Aero
  • Band in the Rain
  • Oxygene 4
  • Souvenir of China
  • Aerology
  • Equinoxe 3
  • Equinoxe 4
  • Geometry of Love
  • Zoolookologie
  • Aerozone
  • Chronologie 6
  • Vivaldi Tribute
  • Rendez-Vous 2
  • Oxygene 12
  • Oxygene 13

Space of Freedom[uredi - уреди]

'Glavni članak: Space of Freedom

Water for Life[uredi - уреди]

'Glavni članak: Water for Life