Jean-Michel Jarre

Izvor: Wikipedija
(Preusmjereno sa stranice Jean Michel Jarre)
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu

Žan Mišel Žar (fr. Jean Michel André Jarre rođen 24. avgusta 1948. godine u Lionu, Francuska.) je francuski kompozitor elektronske muzike, Proslavio se albumom Oxygene 1976. godine.

Poznat je po scenskim efektima na svojim koncertima koje najčešće drži napolju i koji se često sastoje od komplikovanih sistema lasera, vatrometa, stapanja arhitekture i muzike itd.

U oktobru 1981. godine, Žan Mišel Žar je bio prvi zapadnjački pop-pjevač kojem je dozvoljeno da održi koncert u Narodnoj Republici Kini.

1983. godine je snimio album po imenu "Musique pour Supermarchés" (Muzika za supermarkete) čije je prvo i jedino izdanje imalo samo jedan primjerak. Dozvolio je lokalnoj radio-stanici da emituje muziku sa ovog albuma, a kasnije na aukciji prodao taj jedini primjerak po cijeni od 10.000 funti. Žan Mišel Žar je napravio ovaj korak da bi izrazio svoje neslaganje i nepoštovanje za muzički biznis. Slušajući muziku preko radija, slušaoci su bili u mogućnosti da snime muziku na audio-kasete, ali uz jako slab kvalitet jer je radio stanica bila tipa AM. Pjesme sa ovog albuma Žan Mišel Žar je koristio u svojim kasnijim muzičkim djelima.

Povezano[uredi | uredi kod]