The Lost World: Jurassic Park

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
The Lost World: Jurassic Park
RežijaSteven Spielberg
ProducentKathleen Kennedy
Gerald R. Molen
Colin Wilson
ScenarioDavid Koepp
PredložakThe Lost World; autor:
Michael Crichton
UlogeJeff Goldblum
Julianne Moore
Vanessa Lee Chester
Arliss Howard
Pete Postlethwaite
Vince Vaughn
Richard Schiff
Peter Stormare
Harvey Jason
Thomas F. Duffy
MuzikaJohn Williams
FotografijaJanusz Kamiński
MontažaMichael Kahn
StudioAmblin Entertainment
DistribucijaUniversal Pictures
Datum(i) premijere
23. 5. 1997 (1997-05-23)
Trajanje129 min.
Zemlja Sjedinjene Države
Jezikengleski
Budžet73 mil. $
Bruto prihod618,638.999 $ž
Kronologija
Prethodi: Sl(ij)edi:
Jurassic Park Jurassic Park 3

The Lost World: Jurassic Park je američki znanstvenofantastični film snimljen 1997. godine koji predstavlja drugi nastavak filmske serije o Jurskom parku. Redatelj je Steven Spielberg. Snimljen je po romanu Izgubljeni svijet Michaela Crichtona.

Film traje 129 minuta i na njemu je zarađeno 618 638 999 $. Sniman je na engleskom jeziku.

Radnja

[uredi | uredi kod]

Dinosauri s otoka Nublara bivaju premješteni na otok Sornu, na kojem se slobodno razvijaju, bez kaveza. Film počinje prikazom britanske obitelji koja neinformirano dolazi na otok, na plažu. Djevojčica iz te obitelji ugleda zajednicu kompsognatusa koji se počinju skupljati oko nje, tražeći hranu.

John Hammond, osnivač i ravnatelj Jurskog parka, nagovara četveročlanu ekspediciju na putovanje i istraživanje otoka. Obećava im sigurnost, tvrdeći da je tehnologija sofisticirana i da su mesožderi poput tiranosaura u središtu otoka. Prva je pošla djevojka paleontologa Iana Malcolnma, Sarah. Malcolm zbog nje pristaje poći na otok, zajedno sa svojom kćeri.

Ekspedicija uočava ranjeno mladunče tiranosaura i izliječi ga. Odmah do njihova kamiona dođe ljuta, odrasla majka kojoj davaju mladunče. No, ona ubrzo gura kamion niz liticu i preživljavaju Malcolm i djevojka.

U međuvremenu, neki posjetitelji nastoje uloviti dinosaure za zaradu. Odluče napraviti zbirku u San Diegu. Tiranosaur se oslobađa i stvara tragediju u San Diegu. Dinosauri se vraćaju na otok. Film završava prikazom Johna Hammonda na televiziji, kako govori da dinosauri traže odsutnost i da više ne će biti posjeta otoku.

Vanjske veze

[uredi | uredi kod]