The Sugarland Express

Iz Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na navigaciju Idi na pretragu
The Sugarland Express

Originalni filmski poster
Režija Steven Spielberg
Producent David Brown
Richard D. Zanuck
Scenario Scenarij:
Hal Barwood
Matthew Robbins
Priča:
Steven Spielberg
Hal Barwood
Matthew Robbins
Uloge Goldie Hawn
Ben Johnson
William Atherton
Michael Sacks
Muzika John Williams
Fotografija Vilmos Zsigmond
Montaža Edward M. Abroms
Verna Fields
Distribucija Universal Pictures
Datum(i) premijere
5. april 1974 (1974-04-05)
Trajanje 110 min.
Zemlja  Sjedinjene Američke Države
Jezik engleski

The Sugarland Express je američka filmska drama iz 1974. godine, u kojoj glavne uloge tumače Goldie Hawn, Ben Johnson, William Atherton i Michael Sacks. Film je režirao Steven Spielberg, bio je to njegov prvi film koji je bio namjenjen prikazivanju u kinima [1] (Njegov film iz 1971., Duel, bio je prikazan u kinima samo u nekim zemljama). Film pripovijeda istininu priču o mužu i ženi koji pokušavaju pobjeći od zakona.

Radnja[uredi - уреди | uredi izvor]

Svibnja 1969. godine, Lou Jean Poplin, gonjena strahom da će skrbništvo nad njihov sinom biti dano njenoj majci, pomaže svome suprugu Clovisu Michaelu Poplinu pobjeći sa zatvorske farme Beauford H. Jester. koja se nalazi u Teksasu. Tijekom svoga putovanja, oni savladavaju i otimaju policajca Maxwella Slidea, kojega potom drže kao taoca u svome sporome karavanu. Poplinovi i Slide putuju kroz Beaumont, Dayton, Houston, Cleveland, Conroe i na kraju Wheelock, Texas. Za razliku od događaja u filmu, oni stvarni su se odigrali u svega nekoliko sati.

Poplinovi potom dovode Slidea u dom Lou Jeanine majke, u kojem se dotični susreću sa brojnim snagama reda i zakona. Upravo ondje FBI agent i okružni šerif pucnjevima iz vatrenog oružja ubijaju Clovisa Michaela Poplina a potom i uhićuju Lou Jean Poplin. Kroz cijeli događaj oteti policajac prolazi neozlijeđen. Lou Jean Poplin provodi pet mjeseci u zatvoru za žene. Dotična Lou Jean je umrla u Livingstonu u Texasu 1989. godine. Pravi Crone je bio savjetnik na snimanju filma te je odigrao manju ulogu u filmu kroz lik zamjenika šerifa. Prethodno spomenuti gospodin Kenneth Crone je preminuo u 10. veljače 2011. godine.

Glavne uloge[uredi - уреди | uredi izvor]

Nagrade[uredi - уреди | uredi izvor]

Na Cannes Film Festivalu 1974. godine film je osvojio nagradu za najbolji scenarij.[2]

Izvori[uredi - уреди | uredi izvor]

Vanjske veze[uredi - уреди | uredi izvor]