The Advocate

Iz Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na navigaciju Idi na pretragu
The Advocate
Tip Informativni magazin
Vlasnik LIP Media
Osnivači Dick Michales i Bill Rand[1]
Izdavač Joe Landry
Urednik Anne Stockwell
Osnivanje 1967.
Jezik Engleski jezik
Sedište Los Angeles, California
Država Sjedinjene Američke Države SAD
ISSN 0001-8996
Službeni website Advocate

The Advocate (ISSN 0001-8996) je američki nacionalni LGBT časopis osnovan 1967. godine. Danas je The Advocate najstariji LGBT štampani medij u SAD.

Web stranice magazina pokrivaju skoro 30% sadržaja objavljenog u časopisu.

Istorija[uredi - уреди | uredi kôd]

Časopis su pokrenuli Dick Michaels i njegov parter Bill Rand, aktivisti grupe PRIDE iz Los Angelesa, 1967. godine, kao lokalni gej informator pod nazivom The Los Angeles Advocate. Godine 1969. časopis je promenio ime u The Advocate i uredništvo je počelo da ga distribuira širom zemlje. Godine 1974. tiraž mesečnog izdanja bio je oko 40.000 primeraka. To je privuklo pažnju Davida Goodsteina, investitora iz San Francisca, koji je 1974. godine otkupio časopis.

U ranim 1980-im sa rastućom AIDS krizom, aktivista Larry Kramer je oštro kritikovao gej štampu što AIDS-u ne posvećuje dovoljno pažnje i ne upućuje gej zajednicu na siguran seks. Mnogi časopisi su ignorisali njegove kritike, ali je The Advocate počeo ozbiljno da se bavi ovom temom, kojoj i dalje posvećuje veliku pažnju.

Današnji izgled[uredi - уреди | uredi kôd]

Posle Goodsteinove smrti časopis je promenio nekoliko uredništava i konačno je došao u ruke Liberation Publications Media. Početkom 1990-ih, kada su velike kompanije počele da shvataju da je LGBT zajednica značajna potrošačka grupa, počeli su da objavljuju reklame u The Advocate-u, što je skoro udvostručilo zaradu od reklama do 1992. godine[1]. Međutim, prihvatanje LGBT zajednice kao ciljne grupe od strane mainstream kompanija dovelo je i do pokretanja konkurentkih časopisa kao što su Curve, Out i Gender.

Godine 1992. časopis je redefinisan i posao je onakav kakav je danas poznat. Erotski i lični oglasi su premešteni u druge novo-osnovane časopise, promenjen je format, tako da The Advocate, koji je do tada izlazio u novinskom formatu, tek tada počinje da izlazi kao magazin i počinje da se ozbiljnije bavi vestima iz oblasti LGBT ljudskih prava, kulture i umetnosti.

Reakcije su bile različite, dok su neki smatrali da je časopis prešao isuviše u mainstream, mnoge lezbejke su bile zadovoljne što je uklonjena gej erotika iz časopisa koji se nazivao "gej i lezbejskim".

Značajni saradnici i saradnice[uredi - уреди | uredi kôd]

Vidi dalje[uredi - уреди | uredi kôd]

Reference[uredi - уреди | uredi kôd]

Spoljne veze[uredi - уреди | uredi kôd]


Rainbow flag and blue skies.jpg
The bisexual pride flag (3673713584).jpg
Gej, lezbejske, biseksualne
i trans (LGBT) teme
Seksualna orijentacija i Rodni identitet LGBT zajednica i LGBT kultura
Seksualna orijentacija i identiteti Homoseksualnost · Gej · Lezbejka · Biseksualnost Coming out · Drag king · Drag queen · Film (Spisak filmova po abecedi/po godinama· Gej bar · Gej ikona · Gej himna · Gej kvart · Lezbejska utopija · Parada ponosa · Ponos · Poznate LGBT osobe · Sleng · Slogani · Simboli · Sport · Turizam · Veze
Rodni identitet Interrodnost · Transrodnost · Transseksualnost (Transmuškarac · Transžena)
Neheteroseksualnost Interseksualnost · Queer · Treći rod
Nauka i teorija Istorija

Biologija · Demografija · Kinsijeva skala · Klajnova tabela · Lezbejski feminizam · Medicina · Neurobiologija · Psihologija · Queer teorija · Ružičasta lingvistika · Sredina i seksualna orijentacija · Studije roda · Transfeminizam

Pregled LGBT istorije · Antička Grčka · Stounvolska revolucija · Lezbejska istorija · Progon LGBT osoba
Prava Religija i homoseksualnost
Teme Partnerstva · Brak · Roditeljstvo · Usvajanje dece · Vojna služba · Imigraciona prava · Zakonski aspekt transseksualnosti Mitologija · Judaizam · Hrišćanstvo · Islam · Hinduizam · Budizam · Sikizam · Konfucijanizam · Taoizam · Wicca
Po regionima: Afrika · Južna Amerika · Severna Amerika · Azija · Evropa · Okeanija LGBT opozicija
Homofobija · Transfobija · Lezbofobija · Bifobija · Heteroseksizam · Homohisterija · Nasilje nad LGBT osobama
Ovaj članak je deo LGBT projekata.
Ova kutijica: pogledaj  razgovor  uredi