Olimpijada 1932

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
X. Olimpijske igre - Los Angeles 1932
Opći podaci
Grad domaćin Los Angeles, SAD
Otvaranje 30. srpnja 1932.
Zatvaranje 14. kolovoza 1932.
Statistika
Broj država 37
Broj sportaša 1408
Broj sportova 14
Broj takmičenja 116

X. Olimpijske igre - Los Angeles 1932 su bile teško pogođene velikom ekonomskom krizom, jer veliki broj naglo osiromašenih država jednostavno svojim sportašima nije mogao priuštiti putne karte do Los Angelesa. Zato je na tim igrama sudjelovalo dva puta manje sportaša nego u Amsterdamu četiri godine ranije.

Ni u samim SAD Olimpijada nije izazvala neko zanimanje. Igre je otvorio potpredsjednik Charles Curtis.

No, Igre su ostale upamćene kao prve radi kojih je sagrađeno Olimpijsko selo.

Jugoslavija se našla na listi učesnika, iako je JOK odlučio da se ne učestvuje zbog visokih troškova putovanja, zahvaljujući atletičaru Veljku Narančiću, koji je o svom trošku otputovao i SAD i takmičio se u bacanju diska.

Jugoslavija na igrama

[uredi | uredi kod]

Oficijelno Jugoslovenski olimpijski komitet nije doneo odluku o učešću naših sportista na Igrama u Los Anđelesu, niti je prijavio za takmičenje atletičara dr Veljka Narančića, koji se takmičio u bacanju diska i sa 36,51 m zauzeo 17. mesto u konkurenciji 18 takmičara iz 11 zemalja.

Narančića je za igre prijavio Milivoje Naumović, jugoslovenski konzul u San Francisku, a Organizacioni komitet je ovu prijavu prihvatio pošto je saglasnast dao Sigfrid Edstrem, predsednik Međunarodne amaterske atletske federacije.

Spoljašnje veze

[uredi | uredi kod]