Neil Patrick Harris

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Nil Patrik Haris
Nil Patrik Haris 2011.
Biografske informacije
RođenjeNil Patrik Haris
15. jun 1973.
Albukerki

Nil Patrik Haris (engl. Neil Patrick Harris, rođen 15. juna 1973) je američki glumac, režiser, pevač i mađioničar.

Najpoznatiji je po ulogama u TV seriji Dugi Hauzer iz 1989, naučnofantastičnom filmu Zvezdani jurišnici, humorističkoj TV seriji Kako sam upoznao vašu majku (uloga Barnija Stinsona) i serijalu filmova Harold i Kumar, gde igra samog sebe.

Biografija[uredi | uredi kod]

Nil Patrik Haris je rođen u Albukerkiju, američka savezna država Novi Meksiko. Odrastao je u mestu južno od Albukerkija, Rujdosou (Ruidoso). Roditelji, Šila i Ron, su bili advokati. Ima starijeg brata Brajana.

Prvi put je glumio u školskoj predstavi Čarobnjak iz Oza gde je igrao psa Tota. Prva filmska uloga mu je bila u filmu Klarino srce (Clara's Heart), 1988. godine u kom je glumila Vupi Goldberg. Ta uloga mu je donela Zlatni globus. Iste godine je glumio u filmu Ljudožder ljubičastih ljudi (Purple People Eater).

Njegova najpoznatija tinejdžerska uloga bila je u seriji Dugi Hauzer gde je igrao Dugija Hauzera, mladog doktora, i za tu ulogu je dobio Zlatni globus. Serija je trajala od 1989. do 1993. Tokom narednih desetak godina glumio je u više televizijskih serija i filmova, od kojih su najznačajniji filmovi Zvezdani jurišnici (1997) i Harold i Kumar idu u Beli zamak (2004). Od 2005. godine Haris glumi u seriji Kako sam upoznao vašu majku, gde igra glavnog humorističnog lika Barnija Stinsona. Ova uloga mu je donela četiri Emi nagrade. Godine 2008. je dobio ulogu u mini-seriji Muzički blog doktora Užasnog, a prva epizoda je prikazana 15. jula iste godine. Godine 2011. je igrao glavnu ulogu u igranom filmu Štrupfovi.

Haris je veliki ljubitelj magije, pa je amaterski mađioničar. Godine 2006. je izazvao veliki skandal kada se otkrilo da je u homosekcualnoj vezi sa Dejvidom Burtkom. Tada je Haris morao javno da izjavi da je homoseksualac[1].

Izvori[uredi | uredi kod]

  1. „Archive copy”. Arhivirano iz originala na datum 2008-03-13. Pristupljeno 2012-05-26. 

Spoljašnje veze[uredi | uredi kod]