Marion Lorne

Izvor: Wikipedia
Marion Lorne

Marion Lorne (West Pittston, Pennsylvanija, 12.8. 1883 - New York, 9.5. 1968.) bila je Emmyjem nagrađena američka karakterna glumica.

Rođena je kao Marion McDougal u porodici britanskih imigranata. Otišla je u New York gdje je studirala na American Academy of Dramatic Arts, a 1905. je debitirala na Broadwayu. To je bio početak sjajne kazališne karijere s obje strane Atlantika. Tokom nje se udala za dramatičara Waltera Hacketta, koji je umro 1944.

Na film je došla relativno kasno i dobijala stereotipne uloge matrijarha. Njen debi je bio 1951. u Hitchcockovom Strangers on a Train, a posljednji film u kultnom bejbibumerskom filmu The Graduate, koji je premijeru ima nakon njene smerti.

Ranih 1950-ih je došla i na televiziju te tumačila Mrs. Gurney, srednjoškolsku profesoricu engleskog u sitcomu Mr. Peepers. Najpoznatija je, pak, postala po svojoj posljednjoj ulozi u TV-seriji Bewitched. Tamo je glumila rastresenu ali simpatičnu staru vješticu koja zbog starosti gubi moći i čije čarolije završavaju katastrofu. Pojavila se u 27 epizoda, a kada je tokom četvrte sezone umrla, njen lik nije zamijenjen. Za tu je ulogu dobila posthumnog Emmyja kao najbolja sporedna glumica u humorističkoj seriji.

Eksterni linkovi[uredi - уреди]