Lisa Kudrow

Izvor: Wikipedia

Lisa Kudrow

Accéder aux informations sur cette image commentée ci-après.

Kudrow na dodjeli nagrada Streamy 2009. godine

Lični podaci
Rođenje 30. jul 1963. (1963-07-30) (dob: 51)
Bračni drug(ovi) Michel Stern
(vj.1995–; 1 dijete)
Profesionalna karijera
Zanimanje glumica i producentica web serije
Period aktivnosti 1989–
Znamenite uloge Phoebe Buffay i Ursula Buffay u Friends
Michele Weinberger u Romy and Michele's High School Reunion
Valerie Cherish u The Comeback
Ursula Buffay u Mad About You
Nagrade Emmy za sporednu glumicu u humorističkoj seriji
1998 Friends

Lisa Marie Diane Kudrow (Encino, Kalifornija, 30.7. 1963. -) je Emmyjima i nagradom SAG nagrađena američka glumica najpoznatija po ulozi Phoebe Buffay u popularnom televizijskom sitcomu Friends.

Biografija[uredi - уреди]

Lisa Kudrow se rodila u porodici židovskog neurologa Leeja Kudrowa i Nedre Stern. U mladosti je namjeravala slijediti karijeru svog oca i braće, te se upisala na elitni Vassar College gdje je diplomirala biologiju.

Međutim, vrlo rano je otkrila strast prema glumi te postala članicom teatarske družine The Groundlings. Preko nje se probila na televiziju, ali pokušaji da dobije stalni angažman u Saturday Night Live i Frasier nisu uspjeli. Međutim, jedan od prijatelja ju je nagovorio da ode na audiciju za ulogu ekscentrične konobarice Ursulle Buffay u TV-seriji Mad About You.

Taj lik joj je pomogao da ostavi dobar dojam na producente Friendsa, te je tako dobila ulogu Phoebe Buffay, najpoznatiju u svojoj karijeri. Od svih šest članova stalne postave, upravo je Kudrow dobila najviše nominacija za Emmy. U posljednjoj sezoni te serije je, zajedno s ostatkom ekipe, s honorarom od 1 milion US$ po epizodi postala najbolje plaćenom glumicom u historiji televizije.

Kudrow je u pauzama snimanja serije nastojala izgraditi i filmsku karijeru. Uz tradicionalne komedije kao što je Roxy & Michelle's High School Reunion, Analyze This i Analyze That, Kudrow je pokazala dosta sklonosti za atipične uloge u niskobudžetnim nezavisnim filmovima kao što su The Opposite of Sex, Happy Endings i Wonderland.

27.5. 1995. Lisa Kudrow se udala za Michela Sterna, francuskog reklamnog agenta. S njima ima sina Juliana Murraya, rođenog 1998. godine. Trudnoća je iskorištena za zaplet TV-serije Friends vezan uz trudnoću lika Phoebe.

Godine 2005. Kudrow je producirala, pisala i nastupala u HBO-voj seriji The Combeback, čije je snimanje, usprkos pohvala i nominacije za Emmy, obustavljeno nakon jedne sezone.


Eksterni linkovi[uredi - уреди]