La La Land (film)

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
La La Land
RežijaDamien Chazelle
ScenarioDamien Chazelle
Uloge
MuzikaJustin Hurwitz
FotografijaLinus Sandgren
MontažaTom Cross
Studio
Datum(i) premijere
31. 8. 2016 (2016-08-31) (Venecija)
Trajanje128 min.[2]
Zemlja Sjedinjene Države
Jezikengleski
Budžet30 mil. $[3]
Bruto prihod369 mil. $[4]

La La Land je američki ljubavni mjuzikl film iz 2016. godine reditelja i scenariste Dejmijena Šazela. Producenti filma su Fred Berdžer, Džordan Horovic i Mark Plat. Muziku je komponovao Džastin Horvic.

Glumačku ekipu čine Rajan Gozling, Ema Stoun, Džon Ledžend i Rouzmeri Devit. Svetska premijera filma je bila održana 9. decembara 2016. u Sjedinjenim Američkim Državama.

Budžet filma je iznosio 30 000 000 dolara.

Film je dobio 7 nominacija za Zlatni globus i pobedio u svih 7 uključujući nagradu za najbolji film (mjuzikl ili komedija), najboljeg reditelja (Dejmijen Šazel), najboljeg glavnog glumca (mjuzikl ili komedija) (Rajan Gozling) i najbolju glavnu glumicu (Ema Stoun).

24. januara 2016. godine La La Land je dobio nominacije za čak 14 Oskara i time postao film sa najviše nominacija u istoriji uključujući nominacije za najbolji film, najbolju režiju (Dejmijen Šazel), najboljeg glavnog glumca (Rajan Gozling) i najbolju glumcu u glavnoj ulozi (Ema Stoun).

Radnja[uredi | uredi kod]

Omiljeni filmski ljubavni par, Ema Stoun i Rajan Gozling su ponovo zajedno u priči o dvoje sanjara koji pokušavaju da uspeju u Los Anđelesu. Reč je o iščekivanom filmu za Oskara nominovanog reditelja Dejmijena Šazela, poznatog po sjajnom i hvaljenom filmu Ritam ludila. U filmu Gozling igra džez muzičara koji se zaljubljuje u glumicu u usponu (Ema Stoun), nakon čega sledi prava ljubavna romansa sa zapletom. Radnja filma smeštena je u Los Anđeles sa naglaskom na atmosferu zlatne ere Holivuda koja pršti romantikom kakva se ne viđa svaki dan.

Uloge[uredi | uredi kod]

Glumac Uloga
Rajan Gozling Sebastijan Vajdler
Ema Stoun Mia Dolan
Džon Ledžend Kejt
Rouzmeri Devit Laura Vajdler

Izvori[uredi | uredi kod]

  1. „Film Review: ‘La La Land’”. Variety. 
  2. La La Land (12A)”. British Board of Film Classification. October 14, 2016. Pristupljeno 22. II 2017. 
  3. Bart, Peter. „Peter Bart: ‘La La Land’ Adds Musical Backbeat To Wide-Open Awards Race”. Deadline.com. Pristupljeno 2. XII 2016. 
  4. „La La Land (2016)”. Box Office Mojo. Pristupljeno 24. II 2017. 

Spoljašnje veze[uredi | uredi kod]