The Sunshine Boys (film, 1975)

Izvor: Wikipedija
(Preusmjereno sa stranice The Sunshine Boys (1975 film))
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
The Sunshine Boys
kino poster
RežijaHerbert Ross
ProducentRay Stark
ScenarioNeil Simon
Kazališni komad
The Sunshine Boys
Neil Simon
UlogeWalter Matthau
George Burns
Richard Benjamin
Lee Meredith
FotografijaDavid M. Walsh
MontažaJohn F. Burnett
StudioRastar
MGM
DistribucijaUnited Artists
Datum(i) premijere6. XI 1975.
Trajanje111 min.
Zemlja Sjedinjene Države
Jezikengleski
The Sunshine Boys na Internet Movie Database

Zlatni dečki (engleski The Sunshine Boys) američka je filmska komedijadrama iz 1975. koju je režirao Herbert Ross a napisao Neil Simon, a koja se temelji na Simonovom istoimenom kazališnom komadu. Glavne uloge tumače Walter Matthau, George Burns, Richard Benjamin i Lee Meredith. Radnja se odvija oko dvojice legendarnih starijih komičara, Lewisa i Clarka, koji se silom prilika ponovno ujedinjuju kako bi obnovili svoju već umirovljenu komičnu točku, iako se privatno ne mogu podnositi. Bio je to posljednji Matthauov film sa Simonom sve do filma Neil Simon's I Ought to Be in Pictures iz 1982.

Film je isprva trebao režirati Woody Allen, ali je ovaj htio radije igrati ulogu Lewisa te je stoga odbio ponudu. 21 godinu kasnije, Allen će doista i igrati Lewisa u istoimenom TV-filmu iz 1996. Bob Hope i Bing Crosby su također bili u pregovorima da igraju uloge, ali se Simon protivio tome jer je smatrao da ih moraju igrati židovski komičari. Film je doživio hvalospjeve kritičara te je nominiran za brojne nagrade. Burnsu je film oživio karijeru, te je postao popularan stariji komičar nakon toga.

Glavne uloge[uredi | uredi kod]

Nagrade[uredi | uredi kod]

George Burns je dobio Oscar za najboljeg sporednog glumca—sa 80 godina, bio je tada najstariji glumac koji je dobio tu nagradu u toj kategoriji—a za pozlaćeni kipić je nominiran i u kategoriji najboljeg glumca (W. Matthaus), scenografije i adaptiranog scenarija (N. Simon).

Zlatni dečki su nagrađena i sa četiri Zlatna globusa: najbolji film—komedija ili mjuzikl, glavni glumac u komediji ili mjuziklu (G. Burns i W. Matthau su oboje nagrađeni) i sporednog glumca (R. Benjamin), a nominirani su i u kategoriji najboljeg scenarija (N. Simon).

BAFTA je film nominirala u dvije kategorije: najbolji glumac (W. Matthau) i najbolji scenarij (N. Simon).

Eksterni linkovi[uredi | uredi kod]