As Good as It Gets

Iz Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na navigaciju Idi na pretragu
As Good as It Gets

kino poster
Režija James L. Brooks
Producent Laura Ziskin
Scenario Priča:
Mark Andrus
Scenarij:
Mark Andrus
James L. Brooks
Uloge Jack Nicholson
Helen Hunt
Greg Kinnear
Cuba Gooding, Jr.
Shirley Knight
Skeet Ulrich
Muzika Hans Zimmer
Fotografija John Bailey
Montaža Richard Marks
Distribucija TriStar Pictures
Datum(i) premijere 1997.
Trajanje 139 min.
Zemlja  Sjedinjene Države
Jezik engleski
As Good as It Gets na Internet Movie Database

As Good as It Gets je američka filmska humorna drama iz 1997. koju je režirao James L. Brooks. Film na humorističan način govori o hipohondriji te je osvojio Oscara i Zlatni globus. Glavne uloge tumače Jack Nicholson, Helen Hunt i Greg Kinnear.

U Hrvatskoj je distribuiran pod naslovom Bolje ne može, a u Srbiji pod naslovom Dobro da bolje ne može biti.

Radnja[uredi - уреди | uredi kôd]

New York. Melvin je mizantrop i hipohondar, mrzovoljni i cinični čovjekomrzac koji ne voli nikoga, izbjegava pukotine na podu, baca sapun u smeće čim jednom opere ruke i koji živi od pisanja romantičnih romana za žene u svojem stanu. Njegovi susjedi ga izbjegavaju a mete njegovih sarkastičnih komentara su djeca, Židovi, homoseksualci i crnci. No u biti je Melvin zapravo usamljena, neprilagođena osoba sa mekim srcem. Kada njegov gay susjed Simon biva opljačkan i hospitaliziran, Melvin prihvati brinuti se za njegovog psa. Carol, konobarica u njegovom omiljenom restoranu, ima bolesnog sina, pa Melvin plati doktora da ga pregleda, navodno kako bi se ona vratila i ponovno mu donosila obroke. No Carol u toj gesti sluti više pa ga odluči malo bolje upoznati. Ubrzo između Melvina i Carol izbiju iskre ljubavi...

Glavne uloge[uredi - уреди | uredi kôd]

Nagrade[uredi - уреди | uredi kôd]

  • Osvojena 3 Zlatna globusa (najbolji film - komedija ili mjuzikl, najbolji glavni glumac u komediji ili mjuziklu Jack Nicholson, glavna glumica u komediji ili mjuziklu Helen Hunt) i 3 nominacije (najbolja režija, scenarij, sporedni glumac Greg Kinear).
  • Osvojena 2 Oscara (najbolji glavni glumac Jack Nicholson, glavna glumica Helen Hunt) i 5 nominacija (najbolji film, scenarij, sporedni glumac Greg Kinear, glazba, montaža ).

Kritike[uredi - уреди | uredi kôd]

Film je bio uglavnom hvaljen. Mary Ann Johanson je zaključila: "Bolje ne može u Hollywoodu", a Mary Brennan: "Potpuno lažno, kao i svi sitcomi, ali to nije neophodno loša stvar". Kritičar Frederic Brussat je zapisao: "U ovoj urnebesnoj drami o osobnoj transformaciji, scenarist i redatelj James L. Brooks iskorištava sve mogučnosti...Nakon demonstracija multiple nježnosti, junak Melvin je spreman na največi izazov - naučiti izraziti svoju ljubav prema Carol. Bolje ne može je netipična romantična komedija. Sve njene poruke zaslužuju da se prime od srca. Nemoj prebrzo suditi ljudima. Nikada nemoj nekoga otpisati. Čak i najčudniji i najiritantniji ljudi su puni iznenađenja. Svatko je sposoban voljeti".

Vanjske veze[uredi - уреди | uredi kôd]