Kornelija Gere

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Kornelija Gere
Baranjska slikarica
Rođenje10. 9. 1964. (1964-09-10) (dob: 59)
Beli Manastir, SR Hrvatska, SFRJ
PrebivališteBeli Manastir
Državljanstvohrvatsko
Obrazovanjesrednja škola - organizator kulturnih aktivnosti
Zanimanjeslikarica
Poznat/a poslikama
Djecasin

Kornelija Gere (Beli Manastir, 10. IX. 1964), baranjska slikarica.

Životopis[uredi | uredi kod]

Osnovnu školu i prva dva razreda gimnazije završila je u Belom Manastiru, a treći i četvrti razred srednje škole u Sremskim Karlovcima, smjer organizator kulturnih aktivnosti. Za vrijeme školovanja u Sremskim Karlovcima živjela je u Novom Sadu.

Slikarski rad[uredi | uredi kod]

Slikarstvom se bavi odmalena, a intenzivno od 1980. godine. Prva izložba na kojoj je učestvovala bila je u sklopu baranjske likovne kolonije "Močvara" 1989. godine.

Godinu dana kasnije (1990) samostalno je izlagala u Slavonskoj Požegi. Godine 1995. izlagala je u zadarskom kazalištu, a 1998. u Osijeku, u Galeriji "Waldinger", u sklopu akcije skupljanja sredstava za nabavku aparata za rano otkrivanje raka.

Učestvovala je i na nekoliko grupnih izložbi u Belom Manastiru, u sjedištu Saveza mađarskih udruga.

Tehnike[uredi | uredi kod]

U radu se koristi tehnikama ulje na platnu, suhi i masni pastel i akvarel.

Likovna izložba "Baranjske bisernice"[uredi | uredi kod]

Kornelija Gere bila je jedna od 22 baranjske likovne umjetnice koje su učestvovale na velikoj likovnoj izložbi "Baranjske bisernice", koju su od 4. do 31. III. 2011. godine u izložbenom prostoru belomanastirskog kina organizovali Mirovna grupa Oaza, Udruženje "Baranja" iz Bilja i belomanastirski Centar za kulturu. Na toj izložbi Kornelija se predstavila slikama "Sjeta" iz 1989. godine u tehnici ulje na platnu i "Tajna" iz 1989. godine u tehnici masni pastel. Obje njene slike uvrštene su i u reprezentativni katalog s te izložbe.