Wikipedia:Pijaca-Пијаца

Iz Wikipedije, slobodne enciklopedije
(Preusmjereno sa Wikipedia:Pijaca)
Dodaj komentar!

Dobrodošli na Pijacu! / Добродошли на Пијацу!
Dobrodošli na Pijacu Wikipedije na srpskohrvatskom jeziku. Ovdje se može razgovarati o bilo čemu što se tiče Wikipedije i gdje bismo se trebali dogovoriti kako da ova Wikipedia uznapreduje.

Добродошли на Пијацу Википедије на српскохрватском језику. Овде се може разговарати о било чему што се тиче Википедије и где бисмо се требали договорити како да ова Википедија узнапредује.

Jezik interfejsa[uredi izvor]

Budući da dobar dio interfejsa nije preveden, na Translatewikiju je predloženo da, ako prevod određene poruke ne postoji, da se učitaju prevodi standardnih varijanata srpskohrvatskog jezika. Predloženi redoslijed je: "bs, sr-el, hr" na osnovu broja identičnih poruka. Ovim bi se pomoglo novim korisnicima koji ne razumiju engleski. Komentare možete ostaviti ovdje. – Srdjan m (razgovor) 22:03, 15 januar 2017 (CET)

15. godišnjica shwikija[uredi izvor]

Praha, Skautský institut, oslava 15 let Wikipedie, dort.jpg
Birthday cake (8973445388).jpg

Svim korisnicima čestitam 15. godišnjicu rada srpskohrvatske Wikipedije! Živjeli! --Conquistador (razgovor) 23:59, 16. januara 2017. (CET)

Mašala! :) Pridružujem se čestitkama :) --E.A.Poe 00:15, 17 januar 2017 (CET)
Također. :) --OC Ripper (razgovor) 08:46, 17 januar 2017 (CET)
Čestitke i od mene! --Wolmar (razgovor) 11:51, 17 januar 2017 (CET)
Po običaju ja kasnim - ali je bar iskreno....----Vitek (razgovor) 02:09, 3 februar 2017 (CET)
Ludilo, žao mi je što ne mogu više da pridonesem al se trudim promovirati--DobarSkroz (razgovor) 11:34, 3 februar 2017 (CET)

Greška[uredi izvor]

Jel' se još nekome kod otvaranja stranica pojavljuje "[WIdF1gpAAD8AAVa-jIQAAACX] 2017-01-24 12:17:26: Terminalna pogreška "ConfigException""? Dakle, sve radi, mogu uređivati stranicu, ali mi je ne prikazuje nego daje ovaj error u crvenom okviru. --E.A.Poe 13:18, 24 januar 2017 (CET)

Pojavljuje li se još? Meni je sve uredno. --Conquistador (razgovor) 17:23, 24. januara 2017. (CET)
Sada nemam više problema --E.A.Poe 18:34, 24 januar 2017 (CET)

Razgovor:Glavna stranica[uredi izvor]

Predlažem da se Razgovor:Glavna stranica otključa za registrirane korisnike, tj. da se spusti trenutni nivo zaštite, i da se tekuća poruka izmijeni tako da glasi:

»Dobro došli! Ovo je stranica za raspravu o organizaciji i layoutu glavne stranice. Ona nije namijenjena općim pitanjima ili enciklopedijskom sadržaju. Za pitanja o upotrebi Wikipedije ili o doprinošenju Wikipediji, molimo vas da ih postavite na pijacu ili pripadnu stranicu.«

odnosno u wiki markupu:

<div><center><span style="font-size: 120%;">'''''Dobro došli! Ovo je stranica za raspravu o organizaciji i layoutu [[glavna stranica|glavne stranice]].<br/>Ona nije namijenjena općim pitanjima ili enciklopedijskom sadržaju.'''''</span></center></div>
<p style="text-align: center;">'''Za pitanja o upotrebi Wikipedije ili o doprinošenju Wikipediji, molimo vas da ih postavite na [[Wikipedia:Pijaca-Пијаца|pijacu]] ili pripadnu stranicu.'''</p>

Naime, sadašnja poruka može se pogrešno shvatiti kao da je pijaca mjesto za raspravu o svemu, čime se dokida smisao i svrha drugih razgovornih stranica, pa i one o glavnoj stranici. Problem nastaje kad netko ciljano krene pretraživati arhivu određene stranice i ne znajući da je rasprava koja se tiče te stranice možda održana ovdje na pijaci. Rasprave bi trebalo održavati ondje gdje im je mjesto, a ovdje na pijaci eventualno ostaviti obavijest drugim korisnicima da izraze svoje mišljenje na dotičnim stranicama. Naravno, s vremenom se može potpuno ukloniti sva zaštita na Razgovor:Glavna stranica, što će dakako zavisiti od prakse koja pokazuje jesu li registrirani korisnici shvatili čemu služi razgovorna stranica. Neregistrirani korisnici vjerojatno će tada i sami shvatiti čemu služi stranica ako vide da se na njoj postavljaju pitanja koja se isključivo tiču stvari u vezi s njom, a ne s nečim drugim. Eventualne nevezane predmete valjalo bi prebaciti na pripadne razgovorne stranice ili ih u krajnjem slučaju izbrisati. --Conquistador (razgovor) 17:49, 27. januara 2017. (CET)

Yes check.svg Urađeno. Ako bude problema, lako će se vratiti na prethodno stanje. --OC Ripper (razgovor) 07:50, 28 januar 2017 (CET)

Zaglavni banner GS-a[uredi izvor]

Ako tko ima primjedbe, sugestije i(li) komentar na predložene (sitne) izmjene layouta GS-a, može ih ostaviti na Razgovor:Glavna stranica § Zaglavni banner. --Conquistador (razgovor) 22:19, 1. februara 2017. (CET)

Blokada[uredi izvor]

Bio sam neprijatno iznenađen kad sam video ovu blokadu korisnika Kolege na neodređeno. Pošto se radi o čoveku koji dobro radi na svim projektima Vikimedije, poznaje viki tehniku (ima bota kojim upravlja i rešava dosta stvari) i veoma je vredan, pozvao bi administratore na projektu da pogledaju o čemu se radi? Šta je razlog ovakvoj drakonskoj kazni? Mislim da svako zaslužuje drugu šansu, a pogotovo oni koji hoće da doprinose projektu slobodne enciklopedije.--Soundwaweserb (razgovor) 22:29, 5 februar 2017 (CET)

Što se tiče iznad napisanoga, kao i ovoga, stvar je u tome što je Kolega2357 nesmotreno koristio bot zbog čega je na francuskoj Wikipediji pokrenuta rasprava o tome. Budući da je Kolega2357 izrazio žaljenje zbog neugodnosti koje je eventualno prouzročio nesmotrenim botanjem, nadam se da će biti uskoro deblokiran... i da će sljedeći put uređivati Wikipediju smotrenije. Na sreću, ima toliko toga da se radi na shwikiju (patroliranje, izmjene i dopune sadržaja, tutoriranje novih korisnika itd.), a da ne uključuje botanje! :) --Conquistador (razgovor) 14:30, 15. februara 2017. (CET)

Srpskohrvatska Wikipedia dobitnica nagrade PC Press Top 50 za 2016.[uredi izvor]

PC Press Top 50 za 2016. PC Press Top 50 za 2016.
PC Press Top 50 za 2016.
Priznanje za sh.wikipedia.org

U Beogradu su jučer po dvadeseti put dodijeljene nagrade najboljim websiteovima u izboru koji organizira PC Press. Listu pobjednika organizator je prethodno objavio na svojem websiteu, a nagrade su uručene u svečanoj sali Skupštine grada Beograda. Inače, svaka kategorija ima svog pobjednika, dok su ostali nagrađeni ravnopravno i navedeni su abecednim redom. Srpskohrvatska Wikipedia, sh.wikipedia.org, nagrađena je u kategoriji Baze znanja (vidi obrazloženje). Vijest su prenijeli mnogi mediji u Srbiji i izvan nje (Hrvatska, BiH i Crna Gora). Koristim ovu priliku da čestitam svim korisnicima koji na srpskohrvatskoj Wikipediji surađuju bilo neposredno na centralnom srpskohrvatskom wikiju bilo posredno putem srpskohrvatskih varijetetskih wikija (bswiki, hrwiki i srwiki). Ovo je svakako poticaj svima da nastave s (još) kvalitetn(ij)im radom u izgradnji srpskohrvatske Wikipedije. :) --Conquistador (razgovor) 11:28, 7. februara 2017. (CET)

Ovo je fenomenalno! :) Bravo mi i čestitke svim kolegama! :) --E.A.Poe 01:54, 8 februar 2017 (CET)

Hvala Kolegi2357 na preuzimanju priznanja i postavljanju skenova (desno) na Commons. --Conquistador (razgovor) 10:55, 23. februara 2017. (CET)

Review of initial updates on Wikimedia movement strategy process[uredi izvor]

Note: Apologies for cross-posting and sending in English. Message is available for translation on Meta-Wiki.

The Wikimedia movement is beginning a movement-wide strategy discussion, a process which will run throughout 2017. For 15 years, Wikimedians have worked together to build the largest free knowledge resource in human history. During this time, we've grown from a small group of editors to a diverse network of editors, developers, affiliates, readers, donors, and partners. Today, we are more than a group of websites. We are a movement rooted in values and a powerful vision: all knowledge for all people. As a movement, we have an opportunity to decide where we go from here.

This movement strategy discussion will focus on the future of our movement: where we want to go together, and what we want to achieve. We hope to design an inclusive process that makes space for everyone: editors, community leaders, affiliates, developers, readers, donors, technology platforms, institutional partners, and people we have yet to reach. There will be multiple ways to participate including on-wiki, in private spaces, and in-person meetings. You are warmly invited to join and make your voice heard.

The immediate goal is to have a strategic direction by Wikimania 2017 to help frame a discussion on how we work together toward that strategic direction.

Regular updates are being sent to the Wikimedia-l mailing list, and posted on Meta-Wiki. Beginning with this message, monthly reviews of these updates will be sent to this page as well. Sign up to receive future announcements and monthly highlights of strategy updates on your user talk page.

Here is a review of the updates that have been sent so far:

More information about the movement strategy is available on the Meta-Wiki 2017 Wikimedia movement strategy portal.

Posted by MediaWiki message delivery on behalf of the Wikimedia Foundation, 21:31, 15 februar 2017 (CET) • Please help translate to your languageGet help

Brisanje nepotrebne datoteke[uredi izvor]

Potrebno obrisati datoteku, jer već postoji u commons-u. --Nik Oldy (razgovor) 18:42, 9 mart 2017 (CET)

Overview #2 of updates on Wikimedia movement strategy process[uredi izvor]

Note: Apologies for cross-posting and sending in English. This message is available for translation on Meta-Wiki.

As we mentioned last month, the Wikimedia movement is beginning a movement-wide strategy discussion, a process which will run throughout 2017. This movement strategy discussion will focus on the future of our movement: where we want to go together, and what we want to achieve.

Regular updates are being sent to the Wikimedia-l mailing list, and posted on Meta-Wiki. Each month, we are sending overviews of these updates to this page as well. Sign up to receive future announcements and monthly highlights of strategy updates on your user talk page.

Here is a overview of the updates that have been sent since our message last month:

More information about the movement strategy is available on the Meta-Wiki 2017 Wikimedia movement strategy portal.

Posted by MediaWiki message delivery on behalf of the Wikimedia Foundation, 20:44, 9 mart 2017 (CET) • Please help translate to your languageGet help

We invite you to join the movement strategy conversation (now through April 15)[uredi izvor]

06:09, 18 mart 2017 (CET)

Huggle[uredi izvor]

Dobro вече,

Управо сам активира Хуггле тхис вики.

Ово је програм за откривање и цомбатре вандализам.

Позивам вас да пробате Wikipedia:Huggle транслате / цонфигуре / прилагодити Wikipedia:Huggle/Config / Wikipedia:Huggle/Message ако већ није.

Пријатно вече -Framawiki (razgovor) 21:06, 26 mart 2017 (CEST)