Razgovor s korisnikom:Dcirovic

Izvor: Wikipedija
(Preusmjereno sa stranice Korisnik:Dcirovic)
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu

Doslednost

Dobar dan

Molim Vas da glavni naslov odrednice "Mjerna nesigurnost" vratite na "Merna nesigurnost". Ceo tekst odrenice je ekavica, pa radi doslednosti treba takav da bude i glavni naslov. Unapred hvala.

--Goran M. Kostić (razgovor) 09:47, 12 jul-српањ 2015 (CEST)

Rusi, Mađari, etc.

Oprosti, ali što radiš s ovim imenima? Nismo ni Rusi ni Mađari pa da pišemo imena kao i oni? :/ --Biljezim se sa štovanjem,Poe 00:40, 23 jun-липањ 2015 (CEST)

Da, očito je došlo do nesporazuma ili dovođenja situacije do apsurda. Naravno da ne koristimo strana pravila nomenklature (Mađarska, Japan, Rusija, ...), međutim pišemo imena kako se pišu tamo. Dakle, neće ići Leh Valensa nego Lech Wałęsa, ali ostaje činjenica da će Lajos Kossuth i Fjodor Dostojevski i Hidetoshi Nakata... biti pisani tako :) --Biljezim se sa štovanjem,Poe 00:54, 23 jun-липањ 2015 (CEST)
Naravno da se poštuje pravopisna i leksička struktura srpskohrvatskog jezika. Kod nas se ne piše prvo prezime pa ime i to se poštuje jer je takav pravopis našega jezika. S druge strane, specifična slova i akcenti na pojedinim slovima nisu stvar pravopisa, već širine abecede. Ovo što si ti izveo je dovođenje situacije do apsurda i potpuno izokretanje pravila koje je usvojeno (onda isto tako uredno možemo pisati nazive članaka na hebrejskom, japanskom, hindiju i ostalim jezicima koji nemaju ista pisma, a da bi tako apsurdno tumečenje pravila imalo smisla). Mislim, lijep pokušaj, ali djeluje mi promašeno. No, da ne bi bilo previše rasprave sada ovdje jer bi ovo moglo otići u neželjenom smjeru - kao i svatko dosad, slobodan si pokrenuti raspravu po ovom pitanju da se postigne konsenzus (naravno, s obzirom na uspjeh ranijih, trebat će ti dosta sreće u postizanju tog konsenzusa), a dotad bi bilo uputno da se primjenjuje nepisana praksa koju poštuju, koliko me memorija služi, svi --Biljezim se sa štovanjem,Poe 01:13, 23 jun-липањ 2015 (CEST)

"Pravila" i drugo

Želim nešto razjasniti ne samo za ovu ovu "svađu" nego i cjelokupnu situaciju zadnjih par mjeseci. Svaki put kad se priča o tebi i tvojim doprinosima ovdje, bilo da je riječ o engleskim biografijama, italijanskim naseljima, šablonima, kategorijama ili nečem drugom, uvijek se sve svodi na greške, greške i greške. Opaske tako dolaze od mene, Edgara, Viteka, itd. Po tome nažalost ispada da si loš i nekonstruktivan, da samo radiš negativne stvari, da bi brojni ovdje željeli da te najradije nema. Meni je to već postalo iritantno i zato ti ovo sve pišem da budemo načisto – ti istina radiš na stotine i stotine grešaka, ali u odnosu na stotine hiljada doprinosa to je jedno veliko ništa. Greške ti se broje u promilima, kao i kod recimo Rippera, Edgara, itd. Činjenično stanje jest takvo da si se i ove i prošle godine pokazao kao daleko najbolji korisnik projekta, bilo po produktivnosti, kvaliteti članaka i tehničkoj potkovanosti. Stoga, molim te nemoj ni u ludilu misliti da će se takav moj stav promijeniti ako redovno prigovaram ili ispravljam nekih 0,0...1% grešaka koje radiš. :) Ako si slučajno moje prigovore protumačio drugačije, otvoreno se izvinjavam zbog nesporazuma.

Što se tiče Pristlija kao specifičnog slučaja, mogao si primjetiti da smo i ja, Ripper i Edgar redovno prebacivali fonetizirana imena na izvornike, sve po pravilima koja su doduše interna. Međutim, ta pravila vrijede samo za naslove i kategorije, unutarni sadržaj se ne dira i stvar je subjektivnog izbora. Kod nelatiničnih slučajeva složili smo se da se favorizira fonetizacija, tako da bi bilo bolje da su npr. jemenska naselja koja si nedavno nanizao u takvom obliku. Opet, nije riječ o grešci jer ne može se od korisnika tražiti da nauči arapski i prevodi, tu vrijedi "bolje išta nego ništa". Ne znam jesi li vidio ali Bokica je jednom predložio da čitav projekt fonetizira jer bi tako bilo lakše implementirati ono preslovljavanje na ćirilicu. Ipak, to opet mora proći glasovanje i lavovski posao prebacivanja desetina hiljada članaka, ali nije ako je to cijena za dvoazbučnost moj će glas definitivno biti "za". Toliko za ovaj put, živio! --Orijentolog (razgovor) 10:51, 23 jun-липањ 2015 (CEST)

Izmjena naslova

Pozdrav Dcirovicu,

pošto ti imaš alate, molim te, bi li mi mogao promijeniti naslov članka "La Orana Maria" u "Ia Orana Maria"? Učinio sam tipkarsku grešku. Hvala.--Wolmar (razgovor) 01:10, 28 jun-липањ 2015 (CEST)

Wikidata weekly summary #164

Wikidata weekly summary #165

Portico

Kao prvo poštovani kolega želim Vam čestitati - što ste ovu wiki doveli na prvo mjesto ex yu wikija sa preko 425 000 članaka. Ali ima jedan mali problem, vaš bot radi i katastrofalne greške, - pogledajte ih i sami kod članka portico, koji je tako iskreiran. Kao prvo izbio je ispravan link sa en wiki portico na naš postojeći članak portik - umjesto na stranicu Portico (disambiguation). Kao drugo ne radi se o naseljima, već o kvartovima (frazione) slijedećih naselja (odnosno općina);

Hajde de ovo se može širokogrudno protumačiti, da su i to naselja (zaseoci) - tih mjesta, ali ih je onda trebalo bar navesti. Te kvartove nemaju ni Talijani, ali kad ih već imamo - još da je sve točno - bog i šeširdžija.

--Vitek (razgovor) 01:29, 8 jul-српањ 2015 (CEST)

PS Ovo sama zaboravio dodati - u načelu se i ja slažem sa kolegom Orijetologom, - Vaš doprinos je neusporedivo značajniji od svih grešaka koje proizvodite.

--Vitek (razgovor) 01:37, 8 jul-српањ 2015 (CEST)

Wikidata weekly summary #166

Wikidata weekly summary #167

Brisanje

[1] Obrisi ovo za potrebe tehnickih promena na pojektu. --Kolega2357 (razgovor) 23:40, 23 jul-српањ 2015 (CEST)

Hoces li prestati da se pravis Englez? Zasto to ne uradis kada ti lepo kazem? --Kolega2357 (razgovor) 23:52, 23 jul-српањ 2015 (CEST)

Gomilanje prava

Dcirovicu tvoje ignorisanje je premasilo svaku meru nije mi jasno zasto bespotrebno gomilas prava? [2] Na ovom nalogu ti je dovoljna samo bot zastavica. --Kolega2357 (razgovor) 14:04, 24 jul-српањ 2015 (CEST)

Po cemu sam ja to drzak, napadan i bezobrazan? Jel zato sto ti zdravorazumski nesta kazem? Nemoj da prebacujes svoje osobine drugom molim te. Da gomilas prava gomilas ih. Ako je neki nalog bot nalog onda treba da ima bot zastavicu i to je to a ne vidim razlog zasto treba da ima autopatoler i flood flag zastavicu kada u pravima za bota ima i jedno i drugo. Shvati ovo kao najbolju nameru. --Kolega2357 (razgovor) 14:09, 24 jul-српањ 2015 (CEST)

Komunikacija

Gospodo, molit ću lijepo, komunikacija na ovakvoj razini ne samo da nije primjerena jednom administratoru već nije primjerena ni bilo kakvom civiliziranom diskursu među obrazovanim ljudima. Kolegino pitanje možda, naglašavam to možda, nije bilo na mjestu jer on nije tu da to preispituje, međutim tvoje optuživanje i bezobrazne replike su jednako neumjesne u ovoj situaciji. Molit ću lijepo da situacija dalje ne eskalira i da se ovakvi ispadi, ravni kafanskih rasprava, neće ponoviti. Hvala --Biljezim se sa štovanjem,Poe 17:32, 24 jul-српањ 2015 (CEST)

Razgovor

Prema pravilima ove Wikipedije, osim ako se radi o arhiviranju ili doista uvredljivom sadržaju ili onom koji otkriva neželjene podatke, uklanjanje sadržaja sa stranice za razgovor nije dozvoljeno --Biljezim se sa štovanjem,Poe 17:38, 24 jul-српањ 2015 (CEST)

Da, ali ovdje je praksa takva da se sadržaj uklanja samo u slučaju uvreda, otkrivanja osobnih podataka ili arhiviranja. Takvo je pravilo i praksa da se ne bi moralo kopati po stranicama za razgovor, odnosnoa izmjenama da se pronađe konkretni tekst --Biljezim se sa štovanjem,Poe 17:58, 24 jul-српањ 2015 (CEST)
Ne znam je li pod 'vi' misliš na mene, ili pak na cijelu ovu zajednicu koja se dosljedno pridržava tog pravila... To nije izmišljeno pravilo, već ono postoji i ono se primjenjuje. Interesantno kako je ono kod nekih sporno samo kad ih se upozori, a kad im se nešto drugo piše, onda nitko nije sklon mijenjanju --Biljezim se sa štovanjem,Poe 18:09, 24 jul-српањ 2015 (CEST)
Ajde neka sam i ja agresivan. Svakako, pojedine Wikipedije mogu imati svoju verziju pravila pa je tako slučaj i ovdje. Mislim da je Igor jednom na Pijaci potvrdio da je pronašao da to stoji kao pravilo (ne mogu sada naći, istina, ali ako uspiješ pronaći suprotno od toga, ja ću se povući iz ove diskusije), a svakako postoji kao praksa tako da, ništa ja nisam ni izmislio, ni opravdavao --Biljezim se sa štovanjem,Poe 18:27, 24 jul-српањ 2015 (CEST)
Ubacujem se ovde i zbog toga se izvinjavam, ali je vazno. Kolega Edgare, ne postoji kao praksa kod nas, to je iluzija. --Biblbroks (razgovor) 18:30, 24 jul-српањ 2015 (CEST)
Ja znam da se svako brisanje takvog sadržaja dosad revertalo, a to je definicija prakse --Biljezim se sa štovanjem,Poe 18:32, 24 jul-српањ 2015 (CEST)

Wikidata weekly summary #168

Wikidata weekly summary #169

Hello. Thank you a lot for your contribution in wikipedia !
You have created by bot a lot of articles about settlements. But huge amount of them already has item in wikidata and yours were not linked. For example:

Could you please investigate and link all your created articles with existing wikidata items ? --Movses (razgovor) 10:01, 7 avgust-коловоз 2015 (CEST)

Wikidata weekly summary #170

Wikidata weekly summary #171

Wikidata weekly summary #172

Wikidata weekly summary #173

Wikidata weekly summary #174

Wikidata weekly summary #175

Wikidata weekly summary #176

Wikidata weekly summary #177

Wikidata weekly summary #178

Wikidata weekly summary #179

Wikidata weekly summary #180

Wikidata weekly summary #181

Wikidata weekly summary #182

Wikidata weekly summary #183

Wikidata weekly summary #184

Wikidata weekly summary #185

Wikidata weekly summary #114

Wikidata weekly summary #186

Wikidata weekly summary #187

Wikidata weekly summary #188

Wikidata weekly summary #189

Wikidata weekly summary #186

Wikidata weekly summary #190

Wikidata weekly summary #186

Wikidata weekly summary #191

Wikidata weekly summary #192

Wikidata weekly summary #193

Wikidata weekly summary #194

Wikidata weekly summary #195

Wikidata weekly summary #196

Wikidata weekly summary #196

Wikidata weekly summary #197

Wikidata weekly summary #186

Wikidata weekly summary #198

Wikidata weekly summary #199

Wikidata weekly summary #200

Wikidata weekly summary #186

Wikidata weekly summary #201

Wikidata weekly summary #202

Wikidata weekly summary #203

Wikidata weekly summary #204

Wikidata weekly summary #205

Wikidata weekly summary #206

Wikidata weekly summary #207

Wikidata weekly summary #208

Wikidata weekly summary #209

Wikidata weekly summary #210

Wikidata weekly summary #211

Wikidata weekly summary #212

Wikidata weekly summary #213

Wikidata weekly summary #214

Wikidata weekly summary #215

Wikidata weekly summary #216

Wikidata weekly summary #217

Wikidata weekly summary #218

Wikidata weekly summary #219

Wikidata weekly summary #220

Wikidata weekly summary #221

Wikidata weekly summary #222

Wikidata weekly summary #223

Wikidata weekly summary #224

Wikidata weekly summary #225

Wikidata weekly summary #226

Wikidata weekly summary #227

Wikidata weekly summary #228

Wikidata weekly summary #229

Wikidata weekly summary #230

Wikidata weekly summary #231