The Pussycat Dolls

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
The Pussycat Dolls
The Pussycat Dolls (L–D: Kimberly Wyatt, Jessica Sutta, Ashley Roberts, Nicole Scherzinger i Carmit Bachar) izvode "Stickwitu" in 2005.
PorijekloLos Angeles, Kalifornija, SAD
Muzički rad
Period aktivnosti
  • 2003—2010
  • 2019—
Žanr
Diskografska kuća
Članovi
Trenutni članovi
Bivši članovi
Ostalo
Povezani izvođači
Službene stranicepcdmusic.com

The Pussycat Dolls (Šablon:Transkr) američka je devojačka grupa. Nastale su 1995. kao plesna trupa, a onda 2003. kao muzička grupa. Devojke iz ove grupe proslavile su se pločom PCD i hitovima "Don't Cha", "Buttons", "When I Grow Up" i "Jai Ho".

Postava grupe se tokom više godina menjala. Članice Pusiket Dols kao muzičke grupe su Nikol Šerzinger, Melodi Tornton, Džesika Suta, Ešli Roberts i Kimberli Vajat, mada je Karmit u februaru 2008. napustila grupu. Nikol je bila glavni vokal u grupi, a sve češće je pevala i Melodi, ponekad i Karmit. Ostale članice su pevale prateće vokale i plesale.

Karijera[uredi | uredi kod]

1995—2002: Plesna grupa[uredi | uredi kod]

Robin Antin je, zajedno sa svojom prijateljicom Kristinom Eplgejt, danas poznatom glumicom, osnovala plesnu grupu 1993. godine. Grupa je imala svoj prvi nastup 1995. U ovom periodu, devojke su plesale u jednom noćnom klubu, uglavnom uz hitove iz pedesetih i šezdesetih, u oskudnoj odeći.

Uskoro, dobile su svoj „šou“ utorkom u klubu „The Viper Room“ u Los Anđelesu i tamo su plesale u periodu od 1995. do 2001. godine. Uskoro, Pusiket dols su postale poznata plesna grupa, koja je nastupala uz razne izvođače, kao što su Pink i Kristina Agilera. Devojke su se pojavljivale i u spotovima nekih pevača, a mnoge slavne žene su im se pridruživale u njihovim nastupima. Između ostalih, to su Lusi Lu, Dru Barimor i Kameron Dijaz, Eva Longorija, Tori Speling, Dženifer Aniston, Paris Hilton. Za 2008. godinu, najavljeno je da će im se na jednom nastupu pridružiti Viktorija Bekam[nedostaje referenca].

2003—2007: formiranje grupe i PCD[uredi | uredi kod]

Prvi singl koja je grupa lansirala bio je "Don't Cha", zajedno sa američkim reperom Basta Rajmsom. Ova pesma odmah je postala hit širom sveta, lansirajući Pusiket Dols u zvezde. Njihov sledeći singl bila je balada "Stickwitu", za koju su 2006. primile nagradu „Gremi“ za najbolje izvođenje jednog pop dua ili grupe. Isti uspeh postigli su singlovi "Beep" (sa reperom Vil Aj Emom), "Buttons" (sa reperom Snup Dogom), "I Don't Need A Man" ii "Wait A Minute.

2007. godine, Pusiket Dols su napravile svoj šou Pussycat Dolls Presents: The Search of the New Doll, pomoću koje su nameravale da pronađu svoju novu, sedmu članicu. Nakon nekoliko meseci takmičenja, pobedila je mlada Ajša Nitolano. Ona nije učestvovala ni u jednom projektu sa grupom i uskoro ju je napustila, kako bi se posvetila solo karijeri.

2008—2010: Doll Domination i raspuštanje grupe[uredi | uredi kod]

U februaru 2008. godine, Karmit Bahar je potvrdila da napušta Pusiket dols. Grupa je nastavila karijeru kao petorka.

2008. godine izdale sz drugi album pod nazivom Doll Domination, sa koga su se izdvojili hitovi poput "When I Grow Up", i "Jai Ho".

Početkom 2010. godine grupu su napustile sve članice, a u julu 2011, Robin Antin je potvrdila da se Pusiket Dols vraćaju u novom sastavu i da će sve članice nove grupe pevati, za razliku od prethodih.

2017—danas: Ponovno okupljanje[uredi | uredi kod]

Solo karijere[uredi | uredi kod]

  • Nikol Šerzinger je početkom 2011. izdala svoj prvi solo album "Killer Love", a veliki uspeh imali su singlovi "Don't Hold Your Breath" i "Right There".
  • Melodi Tornton sprema solo album za 2011. godinu, a prvi singl sa tog albuma je nazvan "Sweet Vendetta".
  • Džesika Suta je početkom 2007. snimila nekoliko uspešnih dueta, a solo album će izdati krajem 2011. godine, sa kojeg je izdvojen prvi singl "Show Me“.
  • Kimberli Vajat je nakon odlaska iz grupe, oformila novu pod nazivom "Her Majesty and The Wolves" i izdala album "111".

Diskografija[uredi | uredi kod]

Spoljašnje veze[uredi | uredi kod]

  1. Copsey, Robert (January 27, 2020). „Pussycat Dolls confirm comeback song React release date”. Official Charts Company.com. Pristupljeno January 28, 2020.