Richard Dean Anderson

Izvor: Wikipedia

Richard Dean Anderson

Accéder aux informations sur cette image commentée ci-après.

Anderson na ComicCon

Lični podaci
Nadimak, umjetničko ili drugo ime Rick, RDA, The Human Action Man, Our Last Hope
Rođenje 23. januar 1950. (1950-01-23) (dob: 65)
Minneapolis, SAD
Profesionalna karijera
Zanimanje glumac, producent, kompozitor
Period aktivnosti 1976 -

Richard Dean Anderson je američki televizijski glumac rođen 23. januara 1950. godine u Minneapolisu, Minesoti. Poznat je po ulogama u televizijskim serijama MacGyver i Stargate SG-1, najduže prikazivane naučno-fantastične serije u Americi.

Biografija[uredi - уреди]

Anderson je rođen u Minneapolisu u Minnesoti od roditelja Stuart Jay Anderson i Jocelyn Rhae Carter, i ima škotsko, švedsko, norveško i Mohawk porijeklo. Odrastao je u Rosevilleu, u Minnesoti i pohađao Ohio University i St. Cloud State University.

Karijera[uredi - уреди]

Prvi put se kao glumac pojavljuje u američkoj seriji General Hospital kao Dr. Jeff Webber od 1976 do 1981. Anderson je postao popularan zahvaljujući televizijskoj seriji MacGyver u kojoj je glumio glavnu ulogu. 1995 glumio je u humorističkoj seriji Legend. Od 1997. do 2007. godine, glumio je Jack O'Neill-a u Stargate SG-1, a pojavljuje se i u Stargate Atlantis. Posudio je glas za svoj lik The Simpsonsa u epizodi Kiss Kiss, Bang Bangalore. Glumio je i u reklamama.

Privatni život[uredi - уреди]

Nikada se nije ženio. Ima kćerku Wylie Quinn Annarose rođenu 1998. Kćerku je dobio sa Apryl Prose. Izlazio je sa Teri Hatcher, Selom Ward, Larom Flynn Boyle,i njemačkom klizačicom Katarinom Witt.

Vanjski linkovi[uredi - уреди]