Razgovor s korisnikom:Edgar Allan Poe/Arhiva 7

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu

Fotka Svenke Savic

Zbog cega je izbrisana fotografija Svenka Savic? Licno sam sliku dobio od nje i postavio je na datoteku?

Shine

Nisam gledao taj film, ali mi nije nikakav problem napraviti članak po uzoru na en wiki. Dakle, smatraj to sređenim.--Seiya (razgovor) 12:47, 12 ožujak-март 2014 (CET)

Zapravo, pa ima na hr wiki već članak, tako da ću ga samo još malo doraditi.--Seiya (razgovor) 12:50, 12 ožujak-март 2014 (CET)
[1] Trebalo bi sakriti ovu izmenu. --Kolega2357 Razgovor 17:11, 12 ožujak-март 2014 (CET)

Krokodil Dundee

Svaka čast Shineau, ali "Crocodile" Dundee je daleko najpopularniji australski film diljem svijeta. Napisao sam članak, pa ga slobodno možeš uključiti ako želiš.--Seiya (razgovor) 19:52, 12 ožujak-март 2014 (CET)

Elizabeta

Pošto je ono članak koji si ti napravio, neću se mešati više. Samo napominjem da "Elizabeta" jest izvorno ime (u Srbiji se nekad kraljica Elizabeta nazivala "Jelisaveta"), samo što je to "Elizabeta" prilagođeno duhu našeg jezika, s obzirom na to da završetak -th tvori a) grafemu koja ne postoji u našem jeziku i b) fonemu koja ne postoji u našem jeziku. Čak ni "Victoria" ne ostaje u tom obliku, nego prelazi u naš jezik kao "Viktorija". "Elizabeth" se ne može izgovoriti u duhu našeg jezika, ne uklapa se ni u jednu deklinaciju, ne može se menjati po našim padežima, nije pravilno ni po starom srpskohravstkom pravopisu niti po jednom od današnjih srpskih i hrvatskim pravopisa i, konačno, radi se o imenu za koje u našem jeziku postoji varijanta koja je i bliska originalu i u duhu našeg jezika, naime "Elizabeta", čime je varijanta "Elizabeth" izlišna. O imenima koji nemaju paralela u našem jeziku može se već razgovarati. --Igor Windsor (razgovor) 20:48, 12 ožujak-март 2014 (CET)

James je nekad kod nas bio "Jakov", a George je bio "Đorđe" (u srpskoj varijanti), odnosno "Đuro" (u hrvatskoj). Naravno, apsolutno sam protiv takvih "prevoda" i ova dva imena, na primer, treba kod nas da ostanu takva kakva jesu (nemamo bliskih varijanti). No u paru Elizabeth/Elizabeta ne radi se o prevođenju, nego o prilagodbi. No, nije bitno, uvek ima vremena za načelne rasprave. --Igor Windsor (razgovor) 21:07, 12 ožujak-март 2014 (CET)

Arhiva

Bok još jednom. Htio sam te pitati bi li mi nekako mogao moju stranicu za razgovor staviti u arhiv? Jer već se nakupilo toliko razgovora da se već lagano gubi pregled. Hvala unaprijed--Seiya (razgovor) 12:21, 13 ožujak-март 2014 (CET)

[2] Da li možeš da obrišeš sva ova preusmerenja više neće biti potrebna jer od danas WP će biti drugi naziva za imenski prostor Wikipedia. Pa ako možeš uraditi to da nebi došlo do konfuzije. --Kolega2357 Razgovor 17:02, 13 ožujak-март 2014 (CET)

Kolega has asked me to do this. Why don't you? PiRSquared17 (razgovor) 02:23, 14 ožujak-март 2014 (CET)
Da, dobro je ovako (arhiv). Hvala.--Seiya (razgovor) 12:40, 14 ožujak-март 2014 (CET)

Deo rasprave sa Pijace

Problem jeste je u samom MediaWiki:Common.js ali ti kao administrator i svi ostali administrator možeš jedini da menjaš MediaWiki imenski prostor. Ono što bi prvo moglo da bude dobro jeste da iskopiraš ceo MediaWiki:Common.js sa hr ili sr wiki (ceo sa sr wiki moraš prvo u latinicu zbog same strukture MediaWiki softvera). Pozdrav! --Kolega2357 Razgovor 01:05, 16 ožujak-март 2014 (CET)

Infobox

Ako nešto ne štima ili treba dorađivati sa "Šablon:Infobox", napravi staru verziju pod naslovima "Šablon:Infobox-Stari", "Šablon:Infobox2" ili tako nekako. --OC Ripper (razgovor) 20:08, 22 ožujak-март 2014 (CET)

Problem je u zaglavlju koje je prenisko, odnosno ne vidi se dobro piktogram sa ikonama. Izgleda da neki sličan problem postoji i kod verzije s en.wiki (koja koristi Modul:Infobox). Budem provjerio o čemu je riječ, odnosno možda bi Dcirovic (koji je ubacio modul) mogao nešto učiniti po tom pitanju. --OC Ripper (razgovor) 16:31, 23 ožujak-март 2014 (CET)

Infokutija zemlja

Otvori nakratko {{Infokutija zemlja}}. --Orijentolog (razgovor) 00:20, 23 ožujak-март 2014 (CET)

Mislim na otključvanje, treba srediti 2-3 stvarčice. --Orijentolog (razgovor) 00:32, 23 ožujak-март 2014 (CET)

Najbitnije sam sredio, pokušavam još staviti da sh. naziv bude gore i izvorni ispod, ali neće i neće. Totalna enigma, sve je kao na engleskoj gdje to radi bez problema. --Orijentolog (razgovor) 01:50, 23 ožujak-март 2014 (CET)

Mislim da sad radi, nešto sam izbacio ali nigdje se ne javlja greška. --Orijentolog (razgovor) 02:03, 23 ožujak-март 2014 (CET)

Pamtim da sam negdje vidio savjet da se za mjesece stavlja npr. 13. januara/siječnja ili 13. 1.: prvi mi ne izgleda baš praktično pa favoriziram drugi (uostalom, u skladu je s nazivom dana). Inače, što kažeš da izbacimo iz {{Infokutija zemlja}} milje u površinama i gustoćama? Ne koristi se ovdje, a trenutno deseci članaka o državama imaju one ružne crvene errore u infokutiji zbog toga. --Orijentolog (razgovor) 16:13, 23 ožujak-март 2014 (CET)

Kužim, ali ovako s brojevima je "neutralnije" čemu težim. Inače favoriziram januare, februare i dr. kad je bez dana. Infokutiju sam sredio tj. izbacio milje, ima još par stvari što nisi dodao sa hr. inačice, a neke su stvari neprevedene sa engleskog (traži "list of..."). U svakom slučaju, nemoj opet zaključavati. --Orijentolog (razgovor) 03:15, 24 ožujak-март 2014 (CET)

Block request

Hi Edgar Allan Poe, I couldn't find an administrator noticeboard here so I thought I'd ask you. I'd like to request a block for two accounts which are used by a prolific cross-wiki spammer on your project: Fritz and Kabani. This user spams many projects with links to their various (usually travel-related) website domains; previous accounts used on sh.wikipedia include Zapber, Tvojcel, Sluzinic and Niradhi (the list goes on – let me know if you want the full details). Usually there is no need to block these accounts locally because they are globally locked from Meta so that they can't edit any of the Wikimedia projects (the latest global lock request can be seen here). However, these two accounts are not attached to a global user account so they need to be blocked locally. Regards, Jafeluv (razgovor) 09:35, 25 ožujak-март 2014 (CET)

Infobox

Gdje to izgleda glomazno? --Orijentolog (razgovor) 21:58, 25 ožujak-март 2014 (CET)

Pitam zato što mi niti jedan ne izgleda glomazno; prije dva dana glomazan mi je izgledao Infokutija vodotok, ali nakon što sam kliknuo "uredi" pa "sačuvaj" sve se vratilo u normalu. Pokušaj isto sa Infoboxom. --Orijentolog (razgovor) 22:08, 25 ožujak-март 2014 (CET)

Upravo sam prošao kroz više stranica koje koriste Šablon:Infox i Šablon:Infokutija, ali ne mogu da uočim problem. Modul:Infobox još uvek nije primenjen u tim šablonima. Ukoliko me date nekoliko specifičnih primera, pokušaću da pomognem. --Dcirovic (razgovor) 22:34, 25 ožujak-март 2014 (CET)

Suzio sam Šablon:Košarkaš, te sad za zauzima manje prostora u članku Andrew Bogut. Ukoliko promena nije prmetna, forsirate obnovu keša (uđite u edit mode i sačuvajte stranu bez promena). --Dcirovic (razgovor) 04:35, 26 ožujak-март 2014 (CET)

Daj pliz preusmjeri {{Infookvir znanstvenik}} na {{Infokutija naučnik}} (ovo je onaj od rijetkih slučajeva kada to može samo admin). --Orijentolog (razgovor) 15:45, 28 ožujak-март 2014 (CET)

Trenutačno drugi vodi na prvi, znači riječ je samo u ujednačavanju naziva s lokalnim standardom "infokutija" + "nauka". --Orijentolog (razgovor) 18:12, 28 ožujak-март 2014 (CET)

Ne, samo napraviti preusmjeravanje. Takvo prebacivanje kodova mogu obaviti i sam, ali u tom slučaju neće ostati stare izmjene. --Orijentolog (razgovor) 18:32, 28 ožujak-март 2014 (CET)

Nešto ne štima, a prije se to nikad nije događalo u pet godina otkad doprinosim. --Orijentolog (razgovor) 18:41, 28 ožujak-март 2014 (CET)

Sad je sve ok, bila je neka petlja koju ni sam ne kužim kada i zašto se javlja. --Orijentolog (razgovor) 18:49, 28 ožujak-март 2014 (CET)

Lifetime

Nemoj da zaboravljaš Lifetime da dodaš na člancima o vozačima formule 1. --Kolega2357 Razgovor 14:37, 28 ožujak-март 2014 (CET)

Ballarat i Port Arthur

Ci vediamo...magari
--Vitek (razgovor) 21:14, 28 ožujak-март 2014 (CET)

Infobox Vcard

Mislim da je to trenutno najbolja ideja. --OC Ripper (razgovor) 19:41, 31 ožujak-март 2014 (CEST)

Ne znam. Morat ću provjeriti. A da, barem privremeno, pokušaš riješiti problem s alternativnim Infoboxom? --OC Ripper (razgovor) 11:33, 4 april-травањ 2014 (CEST)

slike

izvini druže, trenutno zbog porodičnih obaveza nikako nemam vremena za wikipediju. slobodno obriši sve što ne valja, a ja ću posle vratiti neku ako je budem mogao srediti. pozdrav, --Mladifilozof (razgovor) 12:28, 7 april-травањ 2014 (CEST)

Đulići

Poštovani kolega molim Vas da izbrišete dvostruka preusmjerenja za stranicu Đulići jerr bi to trebala biti stranica sa linkovima na više stranica, jer Đulići imaju višestruko značenje.

--Vitek (razgovor) 20:59, 9 april-травањ 2014 (CEST)

Fotografija

Poštovani,

da li se može znati zbog čega ste obrisali fotografiju policijske stanice u Ubu? Radi se o mojoj ličnoj fotografiji načinjenoj telefonskom kamerom i nije mi jasno čemu brisanje?

Srdačno,

Branko_fpn

Nadkategorije

Ne mislim da je uklanjanje nadkategorija iz članaka dobra ideja (neovisno postoji li istoimena kategorija), kao npr. ovdje (stara izmjena). Samo za primjer: prije nego što sam jučer počeo s ažuriranjem članaka o predsjednicima, otvorio sam {{kat:|Predsjednici po državama}} i dolje se nalazio samo članak o predsjedniku Gane. Potkategorija ima 50-ak, ali ne možeš znati sadrže li samo biografije ili i specifični članak o predsjedniku pa moraš otvarati svih pedesetak da bi provjerio i ažurirao. Još ekstremniji primjeri su kinematografije gdje imamo 80 potkategorija o nacionalnim kinematografijama, ali svega tri članka o istima. --Orijentolog (razgovor) 18:50, 15 april-травањ 2014 (CEST)

Ma čisto informativno, da ne bi ponovo brzopotezno makao pa da ih nanovo tražim. Inače, postoji nešto oko čega se debelo ne slažemo, to je ovaj članak. :P --Orijentolog (razgovor) 21:49, 15 april-травањ 2014 (CEST)

Izabrani 2013.

Ćiao, Edgare. reci, bi li se ovo nekako moglo srediti? --Seiya (razgovor) 18:47, 23 april-травањ 2014 (CEST)

U redu, super, hvala.--Seiya (razgovor) 20:27, 23 april-травањ 2014 (CEST)
Odlično izgleda, hvala!--Seiya (razgovor) 13:54, 25 april-травањ 2014 (CEST)
Meni se više sviđa izgled koji je postojao prije, u arhivi za 2012. i 2011. godinu, ilustracije radi. Nekako mi je to jednostavno, a opet estetski ugodno.--Seiya (razgovor) 14:04, 25 april-травањ 2014 (CEST)
Aha, na to si mislio, ja sam razumio da misliš na cjelokupnu arhivu. Ja bi ostavio kako je. Osobno mi se više sviđa dizajn gdje je slika na desnoj strani, ali to je samo moje mišljenje.--Seiya (razgovor) 14:11, 25 april-травањ 2014 (CEST)

Zaštita

Ako si još tu, mogu li te zamoliti da zaštitiš na neko vreme članak Belgorod? Thanks, --Igor Windsor (razgovor) 18:24, 28 april-травањ 2014 (CEST)

Hvala, nadam se i ja. Nije mi sasvim jasno šta se dešava sa slikom u tom članku. Pozz, --Igor Windsor (razgovor) 18:43, 28 april-травањ 2014 (CEST)

Fridrih III. - Friedrich III.

Poštovani kolega Vi ste admnistrator pa to možete (a ja ne) dajte molim Vas ovog Friedricha III. Habsburškog koji još nije gotov (al je bolji nego nikakav) - reimenujte u Fridrih III. jer ima dosta artikala (sa drugih wiki) koja spominju njega - tako ćemo imati sve linkove, a kasnije ga opet vratite na Friedrich III.

--Vitek (razgovor) 01:20, 1 svibanj-мај 2014 (CEST)

Molba

Kako nisam administrator molim Vas dajte obrišite članak Općina Murska Sobota, - kako nisam znao da postoji ja sam napisao novi i nazvao ga Murska Sobota (općina) (po logici da nam nemože sve započinjati sa O (općina), pa je sad to višak i slijepa ulica.

--Vitek (razgovor) 19:48, 11 svibanj-мај 2014 (CEST)

Nije dobro i to je višak ta preusmjerena strana Gradska općina Murska Sobota jer postoji stranica Murska Sobota (općina) (koja je bolja i u standardu sa svim ostalim stranicama na tu temu - dakle stranicu Gradska općina Murska Sobota - treba izbrisati, odnosno ubiti.

--Vitek (razgovor) 21:29, 11 svibanj-мај 2014 (CEST)

To je to - zahvaljujem...

--Vitek (razgovor) 21:45, 11 svibanj-мај 2014 (CEST)

Molba 2

Možeš li, molim te, ako se slažeš, zaključati članak Kraljevska porodica za sve korisnike, dok se ne nađe neko rešenje postojećih nedoumica? Hvala, --Igor Windsor (razgovor) 15:50, 23 svibanj-мај 2014 (CEST)

To je jako nisko, vratiti sve izmjene bez diskusije i to u roku od 10 minuta nakon što se ispostavilo da petljaš tj. izmišljaš nepostojeća pravila i definicije kraljevske porodice kakve ne postoje na en wiki. I onda tražiti odmah da se i zaključa "dok se ne prodiskutuje". A u gornjoj diskusiji si već razotkriven kao manipulator. Molim da se otključa jer je dotični "Windsor" manipulator, kako se vidi iz priložene (već obavljene) diskusije kojoj se zaista nema što dodati. Gergoylo (razgovor) 09:14, 24 svibanj-мај 2014 (CEST)
Radi se o tome da korisnik Gergoylo ne razume razliku između kraljevske porodice (npr. en:British Royal Family) i dinastije (npr. en:House of Windsor), pa pri tom još i stavlja vanjske linkove u tekst članka, pa dobijemo, na primer, poveznicu Omerbašići, i sad bi ti Omerbašići imali valjda biti "bosanska kraljevska porodica", i to u zemlji koja je republika. To smatram neproduktivnim uređivanjem, pa sam zato zamolio Edgara da zaključa članak. --Igor Windsor (razgovor) 14:14, 24 svibanj-мај 2014 (CEST)
Ako imate šta da pojasnite samo izvolite u razgovor članka. "Bosanska kraljevska porodica" je stavljena po istom principu po kom i "crnogorska kraljevska porodica", "srpska kraljevska porodica" (tj. više njih) itd. Kakve veze ima je li BiH republika (a nije), pa imate Srbiju i Crnu Goru koje jesu republike ali se ne bunite. Gergoylo (razgovor) 15:34, 19 jun-липањ 2014 (CEST)

Dvostruka preusmjerenja Bistrica ob Sotli

Poštovani kolega Edgare, molim Vas da izbrišete dvostruka preusmjerenja u članku Bistrica ob Sotli - da mogu dovršiti članak o selu Bistrica ob Sotli jer on sad vodi s jedne strane na artikl Bistrica ob Sotli (općina) ali i na čisti Bistrica ob Sotli (koji bi trebao biti prazan za grad), dajte uradite to da se ne glupiramo i mučimo sa artiklom Bistrica ob Sotli (grad).

--Vitek (razgovor) 19:30, 23 svibanj-мај 2014 (CEST)

Bistrica ob Sotli bi mi trebala biti prazna (bez linkova) da na tom mjestu napišem članak o selu Bistrica ob Sutli, rodnom mjestu Titove majke, a Bistrica ob Sotli (općina) nek ostane kakva je ...--Vitek (razgovor) 10:36, 24 svibanj-мај 2014 (CEST)
Je - upravo tako.--Vitek (razgovor) 08:11, 25 svibanj-мај 2014 (CEST)

slika

Što se smatra sređenom slikom? --MunjaWiki (razgovor) 01:30, 27 svibanj-мај 2014 (CEST)

Zahvaljujem na brzom odg. Mir s tobom :) --MunjaWiki (razgovor) 01:39, 27 svibanj-мај 2014 (CEST)

Ispravak netočnog navoda

Zapravo, zaključavanje onog članka jesam tražio ja, tako da ne uplićemo kolegu Viteka u celu stvar, ni krivog ni dužnog :) Smatrao sam (i dalje smatram) da članak treba zaštititi jer je korisnik Gergoylo‎ pravio kontroverzne izmene (u najmanju ruku) i još je u tekst članka unosio (vrlo upitne i problematične) vanjske linkove. Ako treba, mogu ponovo podrobnije obrazložiti. (Makar imam i važnijih stvari ovde raditi nego brinuti se o tom članku :D) --Igor Windsor (razgovor) 21:40, 29 svibanj-мај 2014 (CEST)

Povijest Europe

Vidim da si pisao hr:Povijest Europe. Što misliš da se vratiš s namjerom da završiš taj članak? --Mostarac (razgovor) 19:36, 31 svibanj-мај 2014 (CEST)

Pusti te prijepore, jedini uvjet je da pišeš hrvatskim jezikom! Razmisli... Pozdrav. --Mostarac (razgovor) 15:43, 3 jun-липањ 2014 (CEST)

Komunikacija na društvenim mrežama

I ja sam se pitao šta bi trebalo uraditi s tim člankom. Mislio sam da bi ga možda vredelo pokušati popraviti pre nego što se definitivno obriše. S druge, pak, strane, to nije moje područje, pa se, istina, ja i ne bih prihvatio tog zadatka. Šta ti misliš? --Igor Windsor (razgovor) 23:53, 1 jun-липањ 2014 (CEST)

Zahvala

He, he, hvala, hvala. Moje je glavno zanimanje film i umjetnost, ali pokušavam pisati raznolike članke koji bi mogli postati izabrani tako da imamo što manje praznih polja u istim kategorijama. Eto, drago mi je da sam čak i iz (meni u srednjoj podosta omražene) kemije uspio nekako postići prvi izabrani članak.--Seiya (razgovor) 22:08, 7 jun-липањ 2014 (CEST)

Eh vidiš, nisam još imao tu priliku. Jedino sam pogledao Kratki film o ubijanju, koji je u biti produžena, cjelovečernja verzija tek pete epizode iz Dekaloga. Ali njegova trilogija Tri boje mi je super.--Seiya (razgovor) 20:02, 8 jun-липањ 2014 (CEST)

Kategorija:Hrvatski rok-sastavi

Da li bi trebalo ovu kategoriju promeniti na Hrvatski rock sastavi ili Hrvatske rock grupe? --Kolega2357 Razgovor 22:37, 9 jun-липањ 2014 (CEST)

Bot

Updatujem kod na svakom šablonu zato jer kada se promeni verzija MediaWiki softvera menja se i sintaksa na nekim šablonima. Kod nas neki šabloni koriste stare kodove još uvek. --Kolega2357 Razgovor 12:38, 10 jun-липањ 2014 (CEST)

Slika Teorija interfejsa

Dobra noć. Potrebna mi je pomoć za sliku "Teorija interfejsa", koja je izbrisana jer je navodno bila "nesređena". Ispunio sam sve podatke o poreklu i slika je nesumnjivo pod poštenom upotrebom. Kako je vratiti? --Stripar (razgovor) 01:20, 13 jun-липањ 2014 (CEST)

Babel

Da li možeš da zameniš Babel na svojoj korisničkoj strani sa ovim {{#Babelhr|sr-3|bs-3|en-3|de-3|la-2|ru-1|it-1|nl-1|fr-1}} jer Babel više nije šablon već je postao deo MediaWiki softvera pod kojim Wikipedija radi? --Kolega2357 Razgovor 22:39, 14 jun-липањ 2014 (CEST)

Re: Zadatak

Biće sve urađeno samo pre toga mora da mi staviš [3] korisnički grupu korisnik bot. --Kolega2357 Razgovor 21:05, 15 jun-липањ 2014 (CEST)

[4] Da li ovde isto moglo da se doda fudbalski? --Kolega2357 Razgovor 22:06, 15 jun-липањ 2014 (CEST)

Sada mozes da mi obrises grupu korisnik bot. --Kolega2357 Razgovor 00:44, 16 jun-липањ 2014 (CEST)

Abuse filter

[5] U ovom filteru dole imaš polje [6] Tags to apply (one per line): pa bih te zamolio da ispraviš Uklanjanje šablona "Igralište" na Uklanjanje šablona Igralište. --Kolega2357 Razgovor 10:14, 17 jun-липањ 2014 (CEST)

Da jeste. --Kolega2357 Razgovor 13:20, 17 jun-липањ 2014 (CEST)

Fudbaleri ili nogometaši

Nije potrebno dodavati u članke o fudbalerima ili nogometašima DEFAULTSORT i Životni vijek, već je samo potrebno dodavati Životni vijek bez DEFAULTSORT-a. --Kolega2357 Razgovor 16:29, 21 jun-липањ 2014 (CEST)

Bez izvora

U enciklopedijskim člancima je potrebno navesti izvore na osnovu kojih su napisani. --Dcirovic (razgovor) 01:12, 24 jun-липањ 2014 (CEST)

Reference su uvek navode, a posebno u člancima o živim osobama. Pri prenosu sa drugih Vikipedija, prenose se reference iz orginalnog članka. Ukoliko ih nama, sadržaj je neohodno proveriti i referencirati nezavisnim izvorima. --Dcirovic (razgovor) 16:41, 24 jun-липањ 2014 (CEST)

ABC proteini

Bok. Možda sam u krivu, ali zar ne bi bilo prikladnije kategorizirati ABC proteine u skupinu medicine, a ne kemije u arhivi izabranih članaka?--Seiya (razgovor) 13:59, 25 jun-липањ 2014 (CEST)

Ah, eto, autor članka me ipak pobio: [7]. Pošto je članak u pitanju sa polja biokemije, pretpostavljam da nijedno kategoriziranje nije pogrešno. Lijep pozdrav.--Seiya (razgovor) 13:08, 26 jun-липањ 2014 (CEST)

Hvala! --Lamsec (razgovor) 12:10, 30 jun-липањ 2014 (CEST)

Slike

Pozdrav, možeš li, molim te, pogledati jesu li ove slike sad dobro označene? Hvala, --Igor Windsor (razgovor) 19:55, 4 jul-српањ 2014 (CEST)

Super, thanks. --Igor Windsor (razgovor) 20:05, 4 jul-српањ 2014 (CEST)

Sorry, bila je greška, očito. Upravo sam hteo vratiti, kad si me ti preduhitrio. --Igor Windsor (razgovor) 23:31, 4 jul-српањ 2014 (CEST)

Poštovani kolega, želim da te obavestim da više nemam nameru koristiti tvoj šablon Infoslika sve dok to ne postane sastavni deo Wikipedije. Molim te na ne brišeš slike koje nemaju taj šablon sve dok pravilima Wikipedije ne bude jasno propisano da nedostatak šablona povlači brisanje slike. U protivnom ću takvo ponašanje tretirati kao tvoju samovolju i pokrenuti raspravu za oduzimanje ovlasti. Do sada si već priličnu štetu napravio brišući slike kojima su uredno navedeni izvor, opis i licenca, kao na primer ovoj ovde.[8] S poštovanjem.--Mladifilozof (razgovor) 01:39, 6 jul-српањ 2014 (CEST)

Nema tu nikakve pretnje, jednostavno sam nezadovoljan tvojim radom i glasaću da ti se skinu ovlasti. Svojim "čišćenjem" slika napravio si veliku štetu ovom projektu. Prihvatio si se posla oko autorskih prava, a nisi se udostojio ni da se upoznaš sa materijom - toliko o lenjosti. Neselektivno si obrisao si na stotine istorijskih fotografija u javnom vlasništvu, zato što nisu imale tvoj šablon ili zato što nisi poznavao zakon. Za mene je to dovoljan razlog za ostavku.
Što se tiče šablona, nije obavezan na en wiki, nije obavezan na commonsu, iako je tamo integrisan u softver. Niko slike ne briše zbog toga. Ne vidim zašto bi bila iznimka ovde? U pitanju je čista tvoja samovolja. Proglasio si sam pravilo i očekuješ od svih ostalih da se pokoravaju. Meni je dosta tvog terora i dok se to pitanje načelno ne reši nemam nameru više slediti tvoje upute. --Mladifilozof (razgovor) 02:04, 6 jul-српањ 2014 (CEST)

Šablon:Cite web

{{cite web
  | naslov=
  | autor=
  | url=
  | pristupdatum=
}}

Da li možeš da dodaš parametre na srpskohrvatskom u ovaj šablon tako da može normalno da funkcioniše? --Kolega2357 (razgovor) 01:47, 8 jul-српањ 2014 (CEST)

Primer [9] sada jeste dobro ali ne znam zasto se javlja [10] sablon Namespace detect showall. --Kolega2357 (razgovor) 12:03, 8 jul-српањ 2014 (CEST)

Izabrani članak

Dobro nema problema, ali ja to nisam video na pijaci, i valjda sledeći put neće biti opet nekih ovakvih tvojih izmena. Ako ja ne budem u mogućnosti, zamolio bih da vratiš članak na glasanje. Sve se može i na drugačiji način. Malo je tvoje ponašanje nekorektno i uopšte pristup na vikipediji, ali to drugom prilikom.--Soundwaweserb (razgovor) 23:43, 14 jul-српањ 2014 (CEST)

Pa šta to znači? Ne može sad nego za par dana? Četiri, pet, deset? Ne razumem? I da li je ona tvoja izmena u skladu sa pravilima? Kako tako odjednom uklanjati predlog registrovanog korisnika? Sve je to problem koji ti praviš. Ne možeš tako da radiš, a već si pravio probleme ovde.--Soundwaweserb (razgovor) 23:49, 14 jul-српањ 2014 (CEST)

Zamolio bih te, ako nemaš ništa protiv, da zaključiš zadnji krug glasovanja za izabrani članak i pokreneš novu rundu. Pozdrav.--Seiya (razgovor) 16:51, 20 jul-српањ 2014 (CEST)
Zanemari moj zadnji razgovor, sad sam tek primjetio da si to već učinio prije tri dana. Pozdrav.--Seiya (razgovor) 16:52, 20 jul-српањ 2014 (CEST)

Slika

Jel ovako bolje? Pokušao sam naći iz koje knjige su izvukli ovu fotku na znaci.net al nema ništa. Vjerojatno se radi o muzjeskim arhivima. A i slika je vjerojatno objavljena u nekom Hrvatskom listu ili nešto tako 41. no nemam dokaza kako bi je stavio u "javno dobro" pa je za sad i ovo dobro.--DobarSkroz (razgovor) 12:36, 23 jul-српањ 2014 (CEST)

Grb MZ Jasenica / ikona sv.Avramija

Zdravo, očigledno da ne razumijem šta treba da podesim kako bi slika "jaseničkog grba" kao i "ikone sv.Avramija Zatvornika" na latiničnoj verziji Vikipedije (srpsko-hrvatskom jeziku) bile prihvaćene. Zamoliću za pojašnjenje...obzirom da sam pomenute već odavno postavio na ćiriličnoj verziji Vikipedije, i nisam imao bilo kakvu primjedbu ili problem prilikom postavljanja istih (sve što sam podesio na ćirličnoj verziji, tako sam uradio i na latiničnoj, kod prve nema primedbi a kod druge nešto ima sporno)...hvala na pojašnjenju.--MladjoG (razgovor) 14:08, 23 jul-српањ 2014 (CEST)

Adolphe Blanqui

Po meni je ok akcija koju si uradio ali trebalo bi svaki članka tako da uradimo jer tehnički ne možemo da imamo konvertoj koji prebacuje članke iz ćirilice u latinicu i obrnuto. --Kolega2357 (razgovor) 20:07, 23 jul-српањ 2014 (CEST)

Francuski naslovi

"Jeanne d'Arc" mi se čini kao najbolje rješenje.

A što se kraljeva tiče, "...od Francuske" mi se čini manje nezgrapno od "..., kralj Francuske". --OC Ripper (razgovor) 21:59, 23 jul-српањ 2014 (CEST)

Kategorije - problemi

Taj je problem nastao zbog botovskog unosa, i nekako mi se čini da bi se trebao riješiti na botovski način. Nekako bi trebalo stvoriti bot koji na osnovu broja stanovnika sortira članke u jednu od dvije kategorije. --OC Ripper (razgovor) 12:13, 25 jul-српањ 2014 (CEST)

Sve je to izvodljivo samo neke stvari poput naselja sa preko 20.000 stanovnika treba i rucno i botovski pregledati. --Kolega2357 (razgovor) 15:23, 25 jul-српањ 2014 (CEST)

Zato da nebi doslo do greske kojim slucajem. --Kolega2357 (razgovor) 15:31, 25 jul-српањ 2014 (CEST)

Vidim da je mega kategorija ali pogledacu prvo botovski sta se moze uraditi a sta rucno i ad ne zaboravim bilo dobro da obrises stranice za razgovor o preusmerenjima. --Kolega2357 (razgovor) 15:42, 25 jul-српањ 2014 (CEST)

To se sve moze popraviti preko bota ako bi postajala dodatno korisnicka grupa botovski sa administratorskim pravima kao sto imaju neke wiki. --Kolega2357 (razgovor) 16:03, 25 jul-српањ 2014 (CEST)

E-mail

Pozdrav E.A.Poe,

imaš E-mail od mene.--Dean72 (razgovor) 01:44, 26 jul-српањ 2014 (CEST)

Certifikat

Vidiš da mogu, certificirao sam sebe. :P --Orijentolog (razgovor) 10:37, 26 jul-српањ 2014 (CEST)

[11] Evo preimenovao sam prvu kategoriju da li je ovo dobro ona je samo privremeno prazna bice puna kada se sve zavrsi? --Kolega2357 (razgovor) 17:53, 26 jul-српањ 2014 (CEST)

OK bice sve sredjeno. --Kolega2357 (razgovor) 18:29, 26 jul-српањ 2014 (CEST)

Jos malo pa ti je gotovo ono sa kategorisanjem samo jos sablone da sredim i to je to. --Kolega2357 (razgovor) 21:24, 27 jul-српањ 2014 (CEST)

Jos je samo to ostalo nije sve moglo da strpa u paket za rad bota. --Kolega2357 (razgovor) 23:17, 27 jul-српањ 2014 (CEST)

Gotovo je sve sa kategorijama. --Kolega2357 (razgovor) 00:25, 28 jul-српањ 2014 (CEST)

Pretpostavljam da je sada sve govoto. --Kolega2357 (razgovor) 01:39, 28 jul-српањ 2014 (CEST)

Moze da se alfetizira redosled ali samo zive osobe. Sablone cu u toku dana da sredim ima jos posla oko drugih kategorija. --Kolega2357 (razgovor) 01:56, 28 jul-српањ 2014 (CEST)

Moze da bude naravno ali ne moze se sortirati sve to preko bota. Meni nije neki problem rucno da sortiram sve to jer imam 101 clanak a nije mi puno. --Kolega2357 (razgovor) 01:59, 28 jul-српањ 2014 (CEST)

Jos malo pa pocinjem da sortiram departmane, [12] sta sa ovom kategorijom da se radi? --Kolega2357 (razgovor) 02:17, 28 jul-српањ 2014 (CEST)

[13] Mislim da su sada kategorije sortirane kako treba. --Kolega2357 (razgovor) 03:22, 28 jul-српањ 2014 (CEST)

Sredicu sablone u toku veceri danas, poslao sam ti mail. --Kolega2357 (razgovor) 17:01, 28 jul-српањ 2014 (CEST)

[14] Nadam se da je sada sve gotovo. --Kolega2357 (razgovor) 19:09, 28 jul-српањ 2014 (CEST)

Kategorije francuske historije

Meni se periodizacija, barem na prvi pogled, čini OK. Slični kriteriji, IMHO, su korišteni i za historiju SAD. --OC Ripper (razgovor) 13:22, 29 jul-српањ 2014 (CEST)

Francuzine

Istina je da se lakše snaći po godinama (bar meni), čak mi sad na pamet pada dvojna ideja (država + godine) ali to su već improvizacije kojih nema. S obzirom da se baviš Francuskom ostavljam na tebi, samo bi volio da bude interwiki umreženo sa Švabama, Englezima i ostalim bjelosvjetskim velikanima da se ne izgubimo. OK? --Orijentolog (razgovor) 14:15, 29 jul-српањ 2014 (CEST)

P.S. Što se tiče reverta arheologije, ne samo da nije ograničena na prahistoriju nego postoje i arheološka istraživanja lokacija bitaka 2. svj. rata i sl. --Orijentolog (razgovor) 14:21, 29 jul-српањ 2014 (CEST)

Okej, bar da je većina umrežena. Onaj moj najnoviji članak od >150kb recimo nije umrežen, a na njegovo stvaranje potaklo me tvoje predano uređivanje na FIFA 2014 pa se mislim "neće komšija Edgar da ima veću kuću u selu". Jest da se crvene poveznice ko neožbukana četverokatnica, al to ti je taj certifikovano-rvacki mentalitet. :P --Orijentolog (razgovor) 14:29, 29 jul-српањ 2014 (CEST)

Ne bi preusmjeravao ništa – neka ostane i jedna za historijsku geografiju, i druga za plemena. --Orijentolog (razgovor) 15:33, 30 jul-српањ 2014 (CEST)

Samo daj, mada ne bi bilo zgoreg da se historija Francuske podijeli i po temama: politička, vojna, pravna, ekonomska, itd. (da, ovo je čisto pametovanje jer ni sam to nisam radio). --Orijentolog (razgovor) 01:00, 31 jul-српањ 2014 (CEST)

Preimenovanje gradova koji imaju zagrade cu rucno uraditi po departamani jer nema puno toga a ovo sa brojem cu uraditi kada stignem. --Kolega2357 (razgovor) 15:16, 1 avgust-коловоз 2014 (CEST)

Ufff, samo ti štancaj članke, lako ćemo za kategorizaciju. Nemam običaj fokusirati se na samo jednu državu kad sređujem kategorije već rujem sve povezano, a to oduzima masu vremena. --Orijentolog (razgovor) 19:46, 2 avgust-коловоз 2014 (CEST)

Šablon:Grad u Francuskoj

Šablon:Grad u Francuskoj je neispravan, npr. Aix-les-Bains. Greška se može videti u hiljadama članaka. --Dcirovic (razgovor) 22:46, 4 avgust-коловоз 2014 (CEST)

Botovski unosi nisu rađeni niti stihijski, niti bez reda! Ogromne količine truda i vremena su uložene u pripremu podataka, unos, i doradu članaka.
Predložene izmene se mogu uraditi tokom sledećih par nedelja, mada nisam sasvim ubeđen da taj posao neophodan. Jednostavnije je botovski uneti kategorije u članke, nego menjati sadržaje šablona. U međuvremenu polomljeni šablon ne mora da nagrđuje 12 hiljada članaka.--Dcirovic (razgovor) 00:10, 5 avgust-коловоз 2014 (CEST)

Kao što već rekoh, nisam ubeđen vašim argumentom. Nema neke velike razlike između 12.000 članaka jednoj kategoriji, ili 10.000 naselja sa manje od 20.000 stanovnika u njoj, ili pak neke druge jednako arbitrarne podele. Pokušaću da grupišem članke na sličan način na koji je to urađeno na engleskoj ili francuskoj Vikipediji. --Dcirovic (razgovor) 02:21, 5 avgust-коловоз 2014 (CEST)

Francuska Vikipedija grupiše članke o naseljenim mestima (između ostalog) po sledećim osnovima:

pri remu se oni grupišu u potkategorije gradova sa
  • više od 100.000 stanovnika (41 članak)
  • više od 50.000 stanovnika (86 članaka)

Grupisaću članke o francuskim naseljenim mestima koristeći ta dva osnova. -- Dcirovic (razgovor) 04:00, 5 avgust-коловоз 2014 (CEST)

Prestanite da me vređate i da se iživljavate na mom radu. --Dcirovic (razgovor) 12:58, 5 avgust-коловоз 2014 (CEST)

Problem je u vašem načinu ophođenja, u konstantnom vređanju i omalovažavanju. Vi se ponašate kao da sam ja vaš sluga. Kao da je neko vama dao apsolutnu vlast nad ovim projektom.
Vi uzimate sebi pravo da sa tri linije koda u šablonu unesete sintaksne greške u grupu od 12 hiljada članaka. Tri linje koda mogu da napišem za manje od pet minuta, dok mi je bilo potrebno par meseci da dovedem 12 hiljada članaka u njihovo sadašnje stanje. Vi me ucenjujete, ili ću da potrošim znatnu količinu vremena na bespotrebnu preradu članaka, ili će oni da izledaju kao smeće. Vikipedija je kolaborativan projekat u kome takvo despotsko ponašanje nije prihvatljivo. Vaš pristup kategorizaciji članaka u ovom slučaju nije optimalno rešenje. Složio sam se pregrupišem članke, i to će biti urađeno. --Dcirovic (razgovor) 13:58, 5 avgust-коловоз 2014 (CEST)

Moram još detaljno provjeriti u čemu je kvaka, ali bez obzira favoriziram botovsko rješenje uz neki konsenzus jer ručne promjene na 12.000 članaka su zbilja noćna mora. Ono što je meni svakako neprihvatljivo i neopravdano je ova novost koju primjećujem – Razgovor o kategoriji:Naselja po državama. --Orijentolog (razgovor) 15:18, 5 avgust-коловоз 2014 (CEST)

OK, budem nakon što poredam naselja. To za grupiranje francuskih po broju stanovnika uopće nije teško, imaš onu šemu sa switch i #if gdje za bilo što veće od 20.000 automatski dodaje kategoriju. Sredi se u par minuta, samo provjeri prije koja je stvar sa statusima francuskih gradova, znam za neke kineske selendre od sto tisuća ljudi, a i za neke engleske gradove sa par stotina na temelju titula koje ni ne kužim... --Orijentolog (razgovor) 15:52, 5 avgust-коловоз 2014 (CEST)

Pusti vlašku logiku, ako ti je francuski poznat provjeri uvod ovog članka: fr:Liste des communes de France les plus peuplées. Ja svojim poznavanjem francuskog baziranom na vulgarnom latinskom zaključujem da granica nije više 20.000 nego 30.000. --Orijentolog (razgovor) 16:11, 5 avgust-коловоз 2014 (CEST)


Ako su šabloni nepotpuni, dopunite ih. --Dcirovic (razgovor) 16:01, 5 avgust-коловоз 2014 (CEST)

Prestanite sa napadnim ophođenjem. Šabloni su formirani korsteći dostupne informacije. --Dcirovic (razgovor) 16:06, 5 avgust-коловоз 2014 (CEST)

AWB

[15] AWB ti daje opcije zamenis parametar na jednom sablonu koji koriste svi clanci, vidim da si pisao negde o tome. --Kolega2357 (razgovor) 18:00, 5 avgust-коловоз 2014 (CEST)

Naseljeno mesto u Francuskoj2

[16] Ovo nije trebalo da uradis jer pravi probleme sa kategorijama u clancima. --Kolega2357 (razgovor) 22:56, 5 avgust-коловоз 2014 (CEST)

Nije tu problem do "izvivljavanja" vec je problem u kodu sablona nije isti kod kao za standardni sablon. --Kolega2357 (razgovor) 23:27, 5 avgust-коловоз 2014 (CEST)

Moras pazljivo spojiti kod Naseljeno mesto u Francuskoj2 sa standardnim sablonom [17]. --Kolega2357 (razgovor) 23:34, 5 avgust-коловоз 2014 (CEST)

Verovatno u postojecim parametrima sablona. --Kolega2357 (razgovor) 00:05, 6 avgust-коловоз 2014 (CEST)

Ako je oko 90% parametara pogresno problemi su sledeci nece se videti kategorije. --Kolega2357 (razgovor) 00:14, 6 avgust-коловоз 2014 (CEST)

Kategorija:Indijanska plemena

Da li je ova kategorija ok za prenos clanaka sa hrvatske Wikipedije? Ne verujem bas da je ovo problematican sadrzaj. --Kolega2357 (razgovor) 01:29, 6 avgust-коловоз 2014 (CEST)

[18] Imam nameru prebaciti ostale clanke koje fale ovde. --Kolega2357 (razgovor) 01:32, 6 avgust-коловоз 2014 (CEST)

Da li mozes da mi das flood flag? --Kolega2357 (razgovor) 01:41, 6 avgust-коловоз 2014 (CEST)

[19] Radi se na isti nacin kao sto si uradio prosli put. --Kolega2357 (razgovor) 01:45, 6 avgust-коловоз 2014 (CEST)

Da samo ne bot zastavica već bot user ako držiš sučeljene na engleskom, na hrvatskom je to suradnik bot. --Kolega2357 (razgovor) 01:52, 6 avgust-коловоз 2014 (CEST)

Dobro stavi to bot onda za promenu korisnickih prava. --Kolega2357 (razgovor) 02:07, 6 avgust-коловоз 2014 (CEST)

Infokutijetine

Nisam zgotovio sve s vodama, npr. infokutije za jezera, mora i vodopade nisu sređene. Tu je i infokutija planina za koju me prije par mjeseci pitao jedan wiki-marginalac sa pseudonimom nekog pjesnika (:P), pa onda Igorova zamolba za infokutiju jezik... uffff. Ima dosta toga, ali budem. U svakom slučaju, slažeš se da su promjene estetski bolje od onih suhoparnih engleskih, mrežastih njemačkih i jednobojnih francuskih infokutija? --Orijentolog (razgovor) 15:34, 7 avgust-коловоз 2014 (CEST)

OK, infokutija inače imamo na stotine i planiram uskladiti bar one najčešće korištene, prvo mi padaju na pamet one etničke grupe, jezici, biografske, itd. Što se boja tiče daleko od toga da sam za ona suhoparna rješenja kao na hrvatskoj ili engleskoj (o njemačkom kutijocidu da i ne govorimo), ali opet smatram da su na sr.wiki pretjerali s njima – opale kričavu narančastu za neku građevinu bez ikakve logike i tekst se često jedva vidi. Po mom mišljenju idealna infokutija bila bi ona kao {{Infokutija vodotok}}, dakle da sadrži neki lokalni standard i sve ekavično-ijekavične odnosno latinično-ćirilićne parametre sa susjednih projekata, plus još one sa engleske, njemačke i francuske. I to je dakle moguće, samo što treba nevjerojatno puno vremena. --Orijentolog (razgovor) 23:29, 7 avgust-коловоз 2014 (CEST)

Misliš na francuske gradove? Pa okvirno sam rekao da bi kategorizirao onako kao i na francuskoj ili engleskoj, samo da se sve obavi automatski pomoću ona dva umetka koja si stavio u šablon ili botom. Ako ima i neki drugi problem onda stvarno nisam pohvatao diskusiju. :) --Orijentolog (razgovor) 23:50, 7 avgust-коловоз 2014 (CEST)

A što se "pretjerivanja" tiče, to i ne mora biti tako loše. Npr. baci oko na {{Infokutija bolnica}} koja sadrži engleske parametre. Sad ako npr. ideš pisati članak o nekoj francuskoj bolnici dovoljno je da jednostavno napraviš copy-paste engleskog infoboxa čime ne samo da dobijaš ispunjenu infokutiju uz minimalne potrebne korekcije, nego ti se i prevede sve najvažnije za pisanje teksta. --Orijentolog (razgovor) 23:55, 7 avgust-коловоз 2014 (CEST)

Nažalost za još nisam skužio zašto se stavljalo i revertalo ono automatski za gustinu/gustoću, niti mogu vidjeti gdje leži problem s obzirom da je niste ni spomenuli na međusobnim SZR. --Orijentolog (razgovor) 00:07, 8 avgust-коловоз 2014 (CEST)

Za zareze postoji rješenje, npr. imaš 12,345,678, ubaciš ovo {{formatnum:12,345,678|R}}, pa dobiješ čisto: 12.345.678. --Orijentolog (razgovor) 00:38, 8 avgust-коловоз 2014 (CEST)

Nažalost za točke i razmake nisam našao rješenje. --Orijentolog (razgovor) 00:47, 8 avgust-коловоз 2014 (CEST)

Rekao sam već odavno, but! :) --Orijentolog (razgovor) 00:55, 8 avgust-коловоз 2014 (CEST)

Clouzot

Ispravljeno. Hvala. --OC Ripper (razgovor) 17:42, 8 avgust-коловоз 2014 (CEST)

Navframe

Pretpostavljam da je to do globalnih izmjena u Wiki softveru ili zbog petljanja po common.css ili common.js. --OC Ripper (razgovor) 15:05, 12 avgust-коловоз 2014 (CEST)

Mislim da je stvar u common.js. Nekako mi se čini da bi Dcirovic ili Bokica mogli taj problem riješiti bolje od mene. --OC Ripper (razgovor) 17:48, 12 avgust-коловоз 2014 (CEST)
I ja bih isto rekao sto i Ripper. U kojim clancima se to tacno desava? --BokicaK (razgovor) 06:32, 13 avgust-коловоз 2014 (CEST)
Mislis na djeca Leopolda II? --BokicaK (razgovor) 14:35, 13 avgust-коловоз 2014 (CEST)
Odakle si tacno kopirao kod? Uporedio sam Mediwiki.css ovde i na sr.wiki i sve je isto, a ne znam zasto ne radi. --BokicaK (razgovor) 16:19, 13 avgust-коловоз 2014 (CEST)
A da templateizujemo taj kod Deca Leopolda II, da ne bude kod u clanku. --BokicaK (razgovor) 23:01, 13 avgust-коловоз 2014 (CEST)

Ili je mozda ovo uzrok? --BokicaK (razgovor) 23:03, 13 avgust-коловоз 2014 (CEST)

Obrisi mi korisnik bot zastavicu. --Kolega2357 (razgovor) 07:48, 14 avgust-коловоз 2014 (CEST)

Ja bih onda napravio neki sablon kao u clanku o Thorpu. --BokicaK (razgovor) 08:32, 14 avgust-коловоз 2014 (CEST)

Šablon kutijica teniseri

U članku kod Đokovića u delu parovi stoji omjer karijere 528-139, a taj podatak bi trebao da stoji iznad u delu pojedinačno. Nešto nije u redu sa kutijicom jer se ne vidi broj pobeda i poraza u parovima (a on je 34-49, možeš pogledati i na engleskoj viki kako izgleda). Video sam da si ti menjao taj šablon, možeš li da ispraviš tu grešku kako bi bili tačni podaci u kutijici?--Soundwaweserb (razgovor) 16:57, 15 avgust-коловоз 2014 (CEST)

Sad je sve OK. Hvala.--Soundwaweserb (razgovor) 20:46, 15 avgust-коловоз 2014 (CEST)

Nisi trebao brisati kategorija za fudbal vec si mogao staviti prekat na njih i posle da se resi problem sa komandom category_redirect.py komandom, to resava problem. --Kolega2357 (razgovor) 12:53, 17 avgust-коловоз 2014 (CEST)

Uradjeno sve. --Kolega2357 (razgovor) 10:42, 18 avgust-коловоз 2014 (CEST)

Uradjeno i ovo poslednje. --Kolega2357 (razgovor) 15:14, 18 avgust-коловоз 2014 (CEST)

Treneri

U ovom slučaju mislim da podjednaku odgovornost snosite oboje (pa i nespretni/disfunkcionalni botovi) jer vidim da se pri otvaranju kategorija trenera nisu stavljali interwikiji (inače Belirčeva tradicija). Kod takvih slučajeva događa se da drugi korisnik jednostavno ne vidi da kategorija uopće već postoji, pa otvara novu kategoriju sličnog naziva i tako nastaju duplikati. Meni je još od svega najgore što glupa Wikidata radi iteme za izolirane primjere pa se ne može brzinski nego moraš otvoriti novi prozor Wikidate, uključiti tražilicu, upisati sh + izolirani naziv, pa potražiti i naći je, pa ukloniti, i onda sve štima. Ne zvuči tako teško ali kad se radi o desecima kategorija zna biti ubitačno, poslao sličan čišćenju žvaka u Marmontovoj... --Orijentolog (razgovor) 13:24, 17 avgust-коловоз 2014 (CEST)

"Morske" kategorije s drugih wikiprojekata

Mislim da ne bi trebalo biti problema oko brisanja ove kategorije. Nacionalne kategorije za pojedine sportaše valja koristiti jedino ukoliko je njihova djelatnost (reprezentacija) vezana uz državljanstvo, a ne etnicitet, jer ih po tim kriterijima priznaju međunarodne sportske organizacije. Općenito nisam neki veliki fan korištenja etniciteta u biografskim kategorijama, isto kao ni rase, vjere ili seksualne orijentacije, mada vjerujem da postoje neki specifični slučajevi kada bi se njihovo korištenje moglo smatrati opravdanim. --OC Ripper (razgovor) 20:56, 18 avgust-коловоз 2014 (CEST)

Wanted categories

[20] Sta cemo sa ovim da radimo? Mislim na kategorije za americke okruge? --Kolega2357 (razgovor) 08:15, 19 avgust-коловоз 2014 (CEST)

Šablon erupcija

Pozdrav. Znaš li možda kako bi se ovaj šablon mogao postaviti i kod nas? Hvala unaprijed--Seiya (razgovor) 13:25, 21 avgust-коловоз 2014 (CEST)

U redu. Ako možeš, molim te, probati sa drugom opcijom - pa ako ne uspije ta, onda ćemo pozvati Orijentologa u pomoć ili ću ja sam probati nekako stvoriti po uzoru na en wiki.--Seiya (razgovor) 13:51, 21 avgust-коловоз 2014 (CEST)
Hvala. Ja bi da ostane kao na en wiki, a što se tiče boje, možda plava ili smeđa? Što misliš o tome?--Seiya (razgovor) 14:05, 21 avgust-коловоз 2014 (CEST)
Može, slažem se.--Seiya (razgovor) 14:12, 21 avgust-коловоз 2014 (CEST)
Hvala. Mislim da je dobro ispalo ovdje--Seiya (razgovor) 15:53, 21 avgust-коловоз 2014 (CEST)

Milijunski bot

Obrati pozornost na ovu statistiku (zaključna sa 6. mjesecom). Kolega Dcirovic i njegov bot imaju skoro 3,000.000 izmjena, i to kroz zadnjih par mjeseci (okvirno 10.000 dnevno). Poenta toga je da ne treba dizati paniku ako je našto pošlo po krivu, jer ono što se nama čini kao višemjesečni posao − njegovim alatima je petominutni. Druga stvar, odabir boje za {{Infokutija erupcija}} je primitivan, vlaški, homofoban. Ja bi je u neku nijansu crvene, kao boja lave. OK? :) --Orijentolog (razgovor) 06:03, 24 avgust-коловоз 2014 (CEST)

Sad je bolje. :) Usput, ne znam što ti bi s potpisom ali ja nakon tvojih poruka u svim preglednicima vidim ovo: --~~~~. --Orijentolog (razgovor) 19:52, 24 avgust-коловоз 2014 (CEST)

Ja ne, stvarno ne znam što se zbiva. --Orijentolog (razgovor) 12:30, 25 avgust-коловоз 2014 (CEST)

Aj sad napiši nešto. --Orijentolog (razgovor) 12:43, 25 avgust-коловоз 2014 (CEST)

Kad si mi mećava <ref> u tekst pa se deformiralo. Kazna za duševnu bol ti je jedan francuski vodopad (ubačen na listu), infokutija {{Infokutija vodopad}} je spremna od sinoć. :P --Orijentolog (razgovor) 13:11, 25 avgust-коловоз 2014 (CEST)

Točke

Bilo bi dobro konzultirati se s Ripperom oko tih točkica iza rednih brojeva vladara, jer koliko sam skužio dosad nepisani standard je da naslovi nose rimske brojeve bez njih... --Orijentolog (razgovor) 14:52, 3 rujan-септембар 2014 (CEST)

Vidio sam, a čini mi se da je isto i kod papa. Gornji zaključak izvukao sam na temelju Ripperovog preuzimanja članaka o drevnim iranskim vladarima, sve je bez točke. Aj pitaću ga. --Orijentolog (razgovor) 15:00, 3 rujan-септембар 2014 (CEST)
Pazi da preusmjeravanja povuku i interwikije, u protivnom se pripremi na wikimaltretiranje. Točnije datamaltretiranje. --Orijentolog (razgovor) 02:15, 7 rujan-септембар 2014 (CEST)

Direktorij

Mislim da je bolje da premjestiš članak "Direktorij" na "Francuski Direktorij", obzirom da se na B/H/S folder kaže direktorij (informatički pojam). Pozdrav. --Munjanes (razgovor) 17:28, 9 rujan-септембар 2014 (CEST)

Postoje li ovdje dobri članci (kao na bs.wiki)? --Munjanes (razgovor) 21:05, 12 rujan-септембар 2014 (CEST)
(Franucuski rev. kalendar): Nije da sam stručnjak, ali se opsesivno bavim tim :). Izgleda da treba malim slovom. Brza google pretraga daje npr. naslov "18. brimer Luja Bonaparte". A i obični meseci se pišu malim slovom. --Alekol (razgovor) 12:53, 1 oktobar-листопад 2014 (CEST)

Razgovor:Novak Đoković

Poštovanje! Možeš li molim te kao administrator dati svoj sud na stranici za razgovor Novaka Đokovića vezano za postavljenu temu. Unaprijed hvala. S poštovanjem, --SadarMoritz 16:23, 15 rujan-септембар 2014 (CEST)

Godine, točke, spojnice

Baci oko na zadnju raspravu između mene i Igora pa reci jesi li suglasan da takav način bude standard za naslove članaka i kategorije (imperijalističko maltretiranje zanemari, na to sam navikao). --Orijentolog (razgovor) 21:04, 29 rujan-септембар 2014 (CEST)

Historija Francuske

Evo reorganizacijskog prijedloga:

  • {{kat:|Prahistorijska Francuska‎}} → {{kat:|Prahistorijska arheološka nalazišta u Francuskoj‎‎}} + {{kat:|Galija (provincija)‎}}
  • {{kat:|Historija Francuske (123 pne-486)}} → {{kat:|Rimska Galija}}
  • {{kat:|Historija Francuske (486-987)‎}} → {{kat:|Franačka}} + {{kat:|Karolinško Carstvo}}
  • {{kat:|Historija Francuske (987-1328)‎}} + {{kat:|Historija Francuske (1328-1589)}} + {{kat:|Historija Francuske (1589-1789)}} → {{kat:|Kraljevina Francuska}}
  • {{kat:|Historija Francuske (1789-1815)‎}} → {{kat:|Prva Francuska Republika}} + {{kat:|Prvo Francusko Carstvo}}
  • {{kat:|Historija Francuske (1815-1848)}} → {{kat:|Julska Monarhija}}
  • {{kat:|Historija Francuske (1848-1870)}} → {{kat:|Druga Francuska Republika}} + {{kat:|Drugo Francusko Carstvo}}
  • {{kat:|Historija Francuske (1870-1918)‎}} + {{kat:|Historija Francuske (1918-1946)‎}} → {{kat:|Treća Francuska Republika}} + {{kat:|Višijevska Francuska}}
  • {{kat:|Historija Francuske (1946-1958)}} → {{kat:|Četvrta Francuska Republika}}
  • {{kat:|Historija Francuske (1958-danas)‎}} → {{kat:|Peta Francuska Republika}} ili samo {{kat:|Historija Francuske}} (suvremena historija kao glavna)

U takvom slučaju, umreživanje s drugim projektima je moguće. Ako se lakše snalazi po godinama, mogu lako srediti neki kategorizacijski šablon u kojem će biti i novi nazivi i godine. Trenutačna opcija svakako ne valja jer koristi se povlaka umjesto crtice (o čemu smo nedavno raspravljali ja i Igor). --Orijentolog (razgovor) 19:56, 7 oktobar-листопад 2014 (CEST)

Po točkama:

  1. Za Bourbonsku restauraciju također možemo napraviti kategoriju jer vidim da su isto napravili i na 15 drugih Wikipedija, dok ono kratkotrajno kraljevstvo treba utrpati negdje jer čini se da nisu napravili ništa konstruktivno za barem pet članaka. Francuzi su to vidim utrpali pod Institution de la Révolution française.
  2. Slobodnu Francusku dovoljno je ugurati pod kategoriju {{kat:|Francuska u Drugom svjetskom ratu}}.
  3. Da.
  4. Slažem se, treba ga srediti prvom prilikom jer je užas. Ali ne čudi, pa preuzeli smo ga od – Francuza.

Kategorizaciju mislim srediti idućih dana, sad trenutno prčkam nešto drugo, a ako se tebi slaže samo daj. Ono što mogu brzinski srediti je onaj čeoni šablon s nazivima i godinama. --Orijentolog (razgovor) 22:50, 7 oktobar-листопад 2014 (CEST)

Za čeoni šablon sam mislio nešto slično kao u kategoriji {{kat:|Lophotrochozoa}}. Što se Francuske revolucije tiče, to bi opet stavio kao zaseban period slično kao za svjetske ratove. OK, budem sredio prvom prilikom. Šablon za sporazum si uredio fino (viđao sam ja i boljih, al ajd sad...). :) --Orijentolog (razgovor) 23:33, 8 oktobar-листопад 2014 (CEST)

Kraljevska porodica

Poštovani kolega

Vidim da je strana Kraljevska porodica zaključana - a ja mijenjam sve linkove po obrascu Hanover (dinastija) a ne kao dosad Kuća ili Dinastija itd., evo ti prinjeri; Windsor, Stuart, Dinastija Hanover... Aj je otključaj ili sam to napravi.

--Vitek (razgovor) 16:42, 9 oktobar-листопад 2014 (CEST)

Kraljevi

- Nije problem..., usput ako tebi nije problem aj pogledaj što se to dešava sa člankom Salò i kolegom Dcirovicem, ja nešto dopišem a on izbriše, ali me uopće ne tangira - niti mi želi odgovoriti zašto to radi...ne kužim u čemu je stvar.

--Vitek (razgovor) 00:03, 13 oktobar-листопад 2014 (CEST)

Pa ja sam dodao na istu latiničnu stranicu Ћирилична верзија i napisao ćirilični tekst - e sad ga je Dcirovic obrisao ((Evidencija brisanja); 01:23 . . Dcirovic (Razgovor | doprinosi) je obrisao stranicu Сало (ћирилични) ‎(Održavanje projekta: sadržaj je bio: 'Latinična verzija {{Насеље у Италији | назив = Сало | изворни_назив = ital. Salò | држава...)

Ja sam ga upitao na njegovoj strani za razgovor zašto to radi - pogledaj i sam Razgovor sa korisnikom:Dcirovic - al me on ne tangira. Sad na strani stoji to glupo Ћирилична верзија koja vodi nigdje...al ja to bogme neću dirati, nek si on to sredi kak hoće.

--Vitek (razgovor) 00:25, 13 oktobar-листопад 2014 (CEST)

Constantine

Vidim da je Constantine i po enciklopedijama pa sam premjestio na taj naziv, ali kao Constantine (grad) jer je preciznije tj. postoji samo jedan grad takvog imena. OK? --Orijentolog (razgovor) 05:24, 16 oktobar-листопад 2014 (CEST)

Mislim da to zahtjeva par sati rada i koncentracije što trenutno nemam, ali kad se uhvatim bit će riješeno u kroz jedno popodne (kad me ponese znam opaliti i do 700 – 800 izmjena dnevno). Ne mislim slagati samo kronološki nego i tematski (o čemu sam ranije pisao), npr. ekonomska/vojna/druga historija. Ti zasad stavljaj uduplo, nije problem. --Orijentolog (razgovor) 13:51, 17 oktobar-листопад 2014 (CEST)

Revolucija 1848–1849.

Članku "Proljeće naroda" vratio sam ime "Revolucija 1848–1849" jer je odavno ukorenjeno u istoriografiji. Ne sporim da je ta revolucija poznata i kao..., ali osnovni naziv tog događaja ipak je "Revolucija 1848–1849". U mojim udžbenicima se, da budem iskren, taj alternativni naziv nije ni spominjao. --Igor Windsor (razgovor) 18:53, 16 oktobar-листопад 2014 (CEST)

Ne znam šta kaže bog Google ;) ali gimnazijski nastavni program povijesti u Hrvatskoj (str. 169, desni stupac) i istorije u Srbiji (str. 8) kažu "Revolucije u Europi 1848./49." i "Револуција 1848/1849. год.". :) --Igor Windsor (razgovor) 21:14, 16 oktobar-листопад 2014 (CEST)