Priključenja Šerloka Holmsa i doktora Vatsona (film)

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Priključenja Šerloka Holmsa i doktora Vatsona
RežijaIgor Maslenikov
ProdukcijaLenfilm
ScenarioVladimir Valutskij
UlogeVasilij Livanov
Vitalij Solomin
Borislav Brondukov
Viktor Evgrafov
MuzikaVladimir Daškevič
Premijera1980.
Jezikruski jezik
Trajanje203 minuta (ukupno)
Država Sovjetski Savez

Priključenja Šerloka Holmsa i doktora Vatsona (ruski: Приключения Шерлока Холмса и доктора Ватсона) je trodijelni sovjetski televizijski film iz 1980. godine temeljen na pričama Arthura Conana Doylea. Ovo je bio drugi film iz istoimenog filmskog serijala kojeg je režirao Igor Maslenikov, a glavne uloge su tumačili Vasilij Livanov i Vitalij Solomin.

Film se sastoji od ukupno tri epizode u trajanju od 203 minute. Prva epizoda naslovljena je "Korolj šantaža" (ruski: Король шантажа) i temeljena je na priči "The Adventure of Charles Augustus Milverton", uz jednu scenu iz priče "The Adventure of the Greek Interpreter". Naslovnog antagonista, C. A. Milvertona tumačio je Boris Rijžuhin, dok se Boris Kljujev pojavio kao Mycroft Holmes, Sherlock Holmes.

Druge dvije priče, "Smerteljnaj shvatka" (ruski: Смертельная схватка) i "Ohota na tigra" (ruski: Охота на тигра), baziraju se na okršaju Holmesa i profesora Moriartyja te posljedicama istog. Moriartyja je glumio Viktor Evgrafov, a njegovu desnu ruku, pukovnika Morana, Nikolaj Krijukov. Te su epizode temeljene na pričama "The Final Problem" i "The Adventure of the Empty House".

Glumačka postava[uredi | uredi kod]

"Korolj šantaža"

"Smerteljnaj shvatka"

"Ohota na tigra"

Vanjske poveznice[uredi | uredi kod]