The Royal Scandal

Iz Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na navigaciju Idi na pretragu
The Royal Scandal
Prijevod Kraljevski skandal
Režija Rodney Gibbons
Produkcija Irene Litinsky
Scenario Joe Wiesenfeld prema pričama A. C. Doylea
Uloge Matt Frewer
Kenneth Welsh
Sophie Lorain
Marcel Jeannin
Muzika Marc Ouellette
Premijera 19. listopada 2001.
Jezik engleski jezik
Trajanje 120 minuta
Država  Kanada
Tehnička ekipa
Fotografija Eric Cayla
Montaža Vidal Béïque
Hronologija

Prethodni: Naredni:

The Sign of Four The Case of the Whitechapel Vampire
The Royal Scandal na Internet Movie Database

The Royal Scandal (srpskohrvatski: Kraljevski skandal) je kanadski televizijski film iz 2001. godine u režiji Rodneyja Gibbonsa. Kraljevski skandal je bio treći i pretposljednji film iz Hallmarkovog serijala o Sherlocku Holmesu te prvi koji nije bio direktna adaptacija nekog od Doyleovih djela. Radilo se o originalnom scenariju Joea Wiesenfelda, a kao inspiracija su poslužile priče "A Scandal in Bohemia" i "The Bruce-Partington Plans", koje su kombinirane u jedinstvenu priču. Glavne uloge su ponovo reprizirali Matt Frewer (Sherlock Holmes) i Kenneth Welsh (dr. Watson), dok su se u ostalim ulogama pojavili Liliana Komorowska, R. H. Thomson i Kathleen McAuliffe kao, redom, Irene Adler, Mycroft Holmes i gđa. Hudson.

Film je premijerno prikazan 21. listopada 2001. godine na Hallmarku, samo nekoliko mjeseci nakon prethodnog filma te je tako postao drugi film iz serijala prikazan tokom iste godine; bio je to jedini takav slučaj tokom emitiranja serijala. Kritike na film bile su mješovite, od pohvala na račun Komorowske i Thomsona, preko novih kritika na račun Frewerove interpretacije, mada uz komentar kako se radilo o njegovoj najboljoj interpretaciji dotad.

Radnja[uredi - уреди | uredi izvor]

Sherlock Holmes dobiva slučaj od bohemskog prijestolonasljednika da od slavne operne pjevačice Irene Adler povrati kompromitirajuću fotografiju, koja bi mogla ugroziti njegovo skorašnje vjenčanje sa skandinavskom princezom. Prihtavivši slučaj ucjene, Holmes ubrzo doživi susret s bratom, Mycroftom, koji zahtijeva od njega da mu preda fotografiju kada dođe do nje; Holmes odbije, ali pristane dijeliti informacije s Mycroftom, koji je inače zaposlenik britanske vlade. Prerušen, Holmes se preruši i unajmi dječake s ulice da mu pomognu u prikupljanju informacija, pri čemu sazna kako je Irene Adler upletena u misterioznu aferu s izvjesnim Cadoganom Westom.

Iako Holmes uspije doći do fotografije, ispostavi se da su u cijeli slučaj upleteni i tajni nacrti podmornice, inače u vlasništvu britnaske vlade, ali i mnogo veći problemi za Irene Adler, koju je Holmes, što nisu znali ni Mycroft ni Watson, već ranije bio upoznao.

Glumačka postava[uredi - уреди | uredi izvor]

Vanjske veze[uredi - уреди | uredi izvor]