The Case of the Whitechapel Vampire

Iz Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na navigaciju Idi na pretragu
The Case of the Whitechapel Vampire
Prijevod Slučaj vampira iz Whitechapela
Režija Rodney Gibbons
Produkcija Irene Litinsky
Scenario Rodney Gibbons prema likovima A. C. Doylea
Uloge Matt Frewer
Kenneth Welsh
Shawn Lawrence
Muzika Marc Ouellette
Premijera 27. listopada 2002.
Jezik engleski jezik
Trajanje 90 minuta
Država  Kanada
Tehnička ekipa
Fotografija Eric Cayla
Montaža Vidal Béïque
Hronologija

Prethodni: Naredni:

The Royal Scandal
The Case of the Whitechapel Vampire na Internet Movie Database

The Case of the Whitechapel Vampire (srpskohrvatski: Slučaj vampira iz Whitechapela) je kanadski televizijski film iz 2002. godine, posljednji film iz Hallmarkovog serijala o Sherlocku Holmesu. Film je, kao i sva tri ranija, režirao Rodney Gibbons, koji je ovoga puta preuzeo i scenarističke dužnosti, koje je dotad odrađivao Joe Wiesenfeld. Slučaj vampira iz Whitechapela je prvi od četiri filma koji je temeljen na originalnom scenariju, a nije bio adaptacija neke od Doyleovih priča, mada se sličan motiv onome iz filma pojavljuje u priči "The Adventure of the Sussex Vampire". Matt Frewer i Kenneth Welsh su reprizirali svoje uloge Holmesa i Watsona, a u filmu se pojavljuje još i Shawn Lawrence kao brat Marstoke.

Film je sniman u Montrealu u studenom i prosincu 2001. godine, a premijerno je emitiran 27. listopada 2002. godine na Hallmarku.

Radnja[uredi - уреди | uredi izvor]

Sherlock Holmes i dr. Watson rješavaju slučaj misterioznih smrti redovnika u Whitechapelu, predjelu Londona zloglasnom zbog serijskih ubojstava Jacka Trbosjeka. Slučaj je utoliko specifičan što se čini kako je redovnike ubio vampir, odnosno kako u cijeloj priči postoji nadnaravni element, kojeg Holmes negira. Preispitujući različite elemente stvarnosti, Holmes se sukobljava s bratom Marstokeom, ali i Watsonom oko postojanja nadnaravnih elemenata u samom slučaju. Na samom kraju, Holmes, prerušen u redovnika, razotkriva brata Abela kao navodnog vampira, međutim sama prisutnost nadnaravnog elementa ostaje još uvijek sporna.

Glumačka postava[uredi - уреди | uredi izvor]

Vanjske veze[uredi - уреди | uredi izvor]