Razgovor s korisnikom:Igor Windsor/Arhiva 3 – razlika između verzija

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Uklonjeni sadržaj Dodani sadržaj
MaxysD (razgovor | doprinos)
Nema sažetka izmjene
MaxysD (razgovor | doprinos)
Nema sažetka izmjene
Red 638: Red 638:


--[[Korisnik:MaxysD|MaxysD]] ([[Razgovor sa korisnikom:MaxysD|razgovor]]) 16:20, 4 jul-српањ 2014 (CEST)
--[[Korisnik:MaxysD|MaxysD]] ([[Razgovor sa korisnikom:MaxysD|razgovor]]) 16:20, 4 jul-српањ 2014 (CEST)


== Uklonjene slike ==
Poštovani Igorwindsor,
Ja slike još ne vidim, ali kada ih vratite, trudiću se da uradim, pa ću Vas zamoliti da proverite, jer nemam dovoljno iskustva.

Hvala Vam i pozdrav,
--[[Korisnik:MaxysD|MaxysD]] ([[Razgovor sa korisnikom:MaxysD|razgovor]]) 17:53, 4 jul-српањ 2014 (CEST)

Verzija na datum 4 juli 2014 u 17:53

Mim

Zašto???? --Maus-78 (razgovor) 21:33, 24 siječanj-јануар 2014 (CET)

IRC

IRC kanal imaju sve Wikipedije, ali IRC kanali pojedinih Wikipedija nisu toliko aktivni jer imaju slabo aktivnu zajednicu. Ja sam admin na IRC kanalu sh wiki. --Kolega2357 Razgovor 23:10, 17 studeni-новембар 2013 (CET)

Takođe na našem IRC kanalu se prate sve izmene sa sh wiki. --Kolega2357 Razgovor 23:19, 17 studeni-новембар 2013 (CET)

Biljka

Omaškom sam bio izbrisao članak, ali sam ga odmah vratio kad sam skužio da se radi o pogrešci. Eto, samo da znaš da ne bi bilo dileme oko mog poteza i da ti se ispričam zbog brzopletosti :) Nadam se da ne budeš zamjerio :D --Biljezim se sa štovanjem,Poe 12:43, 19 studeni-новембар 2013 (CET)

Nikolasoft TV

Svakako da nam trebaju članci o TV stanicama, naravno da se slažem. Pozdrav! --Kolega2357 Razgovor 23:14, 20 studeni-новембар 2013 (CET)

Korišćenje

Ovo u člancima kod nas ne treba kada se prebacuju sa sr wiki. Članak od tih zagrada može izgledati loše jer mi nemamo translator za ćirilicu i latinicu kao na sr wiki. Pozdrav! --Kolega2357 Razgovor 14:52, 22 studeni-новембар 2013 (CET)

Slika

S obzirom da si sam autor, nema nikakvog problema - slika je vraćena. Kada sam čistio te slike, ovo je bila jedna od onih neoznačenih i neuređenih, a kako tada nisi bio aktivan, slika je automatski "stradala" jer se taj nered onda morao počistiti. Sada si tu pa nije problem. Samo, molim te, sredi sliku (dodaj infosliku i licencu) da sve bode po propisima pa će biti ovdje, ili ju možeš uploadati i na Commons :) Vjerujem da je sad ok :D --Biljezim se sa štovanjem,Poe 01:21, 23 studeni-новембар 2013 (CET)

Nedostaje ti samo još licenca slike, a to je neka GFDL ili javno dobro licenca (popis istih imaš ovdje). Nekako bi najpogodnija bila {{JD-ja}}, ali možeš i neku drugu ako ti više odgovara :) Samo to ubaci i gotov si :D --Biljezim se sa štovanjem,Poe 02:01, 23 studeni-новембар 2013 (CET)
Yup, formalnosti su sada sređene i sve je uredu :) A čuj, to su neke od čari autorskih prava, mada ne mogu reći da ih ima puno :D Sjećam se još četvrtog razreda gimnazije kad mi je profesor dao da skoro dva tjedna obrađujem Platona i sjećam se baš ovakve sheme iz one debele žuto-plave knjige koja se bavila Platonom :D Svakako, nema na čemu, ako bude ikakvih pitanja ili problema, tu sam :) --Biljezim se sa štovanjem,Poe 11:43, 23 studeni-новембар 2013 (CET)

Na današnji dan

OC Ripper je obrisao ovo Wikipedija:Izabrani događaji preusmerenje ali je zaboravio promeni sve to u šablonima i onda se samo ono gomila u posebnu stranicu tražene strane. Pozdrav! --Kolega2357 Razgovor 02:31, 23 studeni-новембар 2013 (CET)

To preusmerenja je obrisao zbog uvođenja $wgNamespaceAliases na sh wiki a ne treba stvarati ta preusmerenja. --Kolega2357 Razgovor 02:33, 23 studeni-новембар 2013 (CET)

Što se ovoga tiče završio sam. --Kolega2357 Razgovor 02:54, 23 studeni-новембар 2013 (CET)

Marmaray

Meni se čini poslednja izmena OK što je onaj korisnik dodao galeriju slika. Šta misliš o tome? --Kolega2357 Razgovor 00:11, 24 studeni-новембар 2013 (CET)

Hvala!

Hvala, "M" je u pitanju, ispravio sam. Pozdrav! --Sinissa (razgovor) 01:19, 24 studeni-новембар 2013 (CET)

Fuzionirani prikaz, odgovor

Na mojoj stranici. Maria Sieglinda von Nudeldorf (razgovor) 22:35, 26 studeni-новембар 2013 (CET)

Nagrada za tebe od mene

Za ceo rad na srpskohrvatskoj Wikipediji
Rad i trud
Dao/la:
Kolega2357


Bio bi red da od mene dobiješ nagradu. --Kolega2357 Razgovor 00:55, 1 decembar-просинац 2013 (CET)

Mapa

Pa na stranici same mape imaš spisak referenci, pogledaj malo niže: https://sh.wikipedia.org/wiki/Datoteka:Pozega_pakrac_1606_en.png Da li misliš da nešto nije tačno kod te mape? PANONIAN (razgovor) 18:47, 7 decembar-просинац 2013 (CET)

Da, pa ta mapa je na engleskom jeziku, a toponimi su na turskom jer je to bio zvanični jezik, pa se ta imena koriste u engleskom kao istorijska. Za neka mesta nisam znao turske nazive, pa sam stavio naše domaće. Ako nađem vremena, možda napravim i drugu verziju mape na sh jeziku. PANONIAN (razgovor) 19:04, 7 decembar-просинац 2013 (CET)

Rjecina2

Ni jedan administrator ne može da te blokira ako si mu poslao mail van sistema Wikipedije pa da si mu bilo šta na primer poslao. --Kolega2357 Razgovor 12:15, 8 decembar-просинац 2013 (CET)

Galaksije

Sem asteroida da li bi još i galaksije dobro pomogle da se dođe do 100000 članaka. Šta misliš o tome? --Kolega2357 Razgovor 00:28, 12 decembar-просинац 2013 (CET)

Azijski popis

Vidiš da nije teško. :) --Orijentolog (razgovor) 23:37, 12 decembar-просинац 2013 (CET)

Ništa. :) Sinoć si primio jednu vanwikipedijsku poruku, potraži je malo bolje. --Orijentolog (razgovor) 15:36, 13 decembar-просинац 2013 (CET)
Nije email (nesmem javno, ćuti, nije bezbedno) :) --Orijentolog (razgovor) 20:11, 13 decembar-просинац 2013 (CET)

Šablon:Elida sam sredio ali na drugačiji način. Treba li da bude baš onako kako je posloženo na sr.wiki (stupci i redovi, brojke)? --Orijentolog (razgovor) 01:10, 18 decembar-просинац 2013 (CET)

Članak

Lopado­temacho­selacho­galeo­kranio­leipsano­drim­hypo­trimmato­silphio­parao­melito­katakechy­meno­kichl­epi­kossypho­phatto­perister­alektryon­opte­kephallio­kigklo­peleio­lagoio­siraio­baphe­tragano­pterygon...

A ja sam mislila da *ja* pišem članke s čudnim nazivima :P --Duma (razgovor) 21:36, 19 decembar-просинац 2013 (CET)

Meštrović

Nisam se povodio ni srpskim ni hrvatskim jezičnim standardom, uvijek balansiram da bude između. Članak je ijekaviziran ne zato što je to hrv. standard ili zato što je Meštrović iz HRV, nego zato jer je prihvaćen u sve četiri zemlje i što je temelj za srpskohrvatski. Isto sam učinio u više desetaka članaka prilikom nadopunjavanja (nije mi baš opravdano da se editiranja temelje samo na izmjenama ije/e). S druge strane, generalno izbjegavam riječi koje su karakteristika samo za hrv. standard pa tako u ovom specifičnom članku nećeš naći npr. "povijest" (ili "istoriju") nego samo "historiju". Takvih primjera ima još: "tijekom" redovno mijenjam u "tokom", "stoljeća" u "vijekove", "suvremeno/savremeno" u "moderno", "sveučilišta" u "univerzitete", "Europu" u "Evropu", umjesto hrv. mjeseci (siječanj, veljača...) radije koristim brojke ili januare, februare (lakše ih razumiju svi), itd. Mislim da sam potrošio dane i dane da promjenim takve stvari u desecima svojih članaka, a mogao sam jednostavno opaliti copy-paste i koga briga. Na članak o Meštroviću sam slučajno naletio uklanjajući društvene mreže (facebook, myspace, twiter), tekst sam temeljio na postojećoj verziji preuzetoj sa sr.wiki, a onda politiziranja s Glasa Koncila i nacionalnost (što se miješa s etnicitetom/narodnosti) u infokutiji sam maknuo. --Orijentolog (razgovor) 00:00, 21 decembar-просинац 2013 (CET)

Samo jedan primjer gore spomenute zamjene riječi (sh-standardizacije) koji me koštao par dana (Seiya je ranije samo kopirao tekst sa susjednog projekta gdje sam ga najprije postavio). Nije baš bilo brzo i jednostavno, kad se mijenja rod onda dolazi do promjene rečenica, a tu u tekstu od 200.000 slova oduzima vrijeme. Sličan princip primjenio sam u desecima, možda i stotinama "svojih" geografskih i historijskih članaka. --Orijentolog (razgovor) 00:19, 21 decembar-просинац 2013 (CET)

A da, tek sad vidim da su mi neke stvari promakle, nabacio sam još par sitnih izmjena. Ne kažem da sam uvijek totalno neutralan, recimo priznajem da forsiram "otok" umjesto "ostrva", to je mali lokal-patriotizam ravan onom "vizantijskom" na istoku. :) Opet, da od tebe, MladogFilozofa i sličnih tražim da slijedite moj gornji primjer ili da mijenjam išta mi ne pada na pamet. Možda obradim neki tvoj jednog dana, ali samo uz udvostručenje sadržaja. :) --Orijentolog (razgovor) 00:30, 21 decembar-просинац 2013 (CET)

Nećeš razbojniče! :) Ta zamjena u člancima koje sam pisao je generalno moja slobodna volja, isto kao nekog da se usmjeri na jedan od književnih standarda. Siguran sam da ti dobro poznaješ vokabular od Istre do Niša, ali takvih na ovim prostorima nema puno i zato mi je draže mi je staviti riječ koja je raširenija, a isto tako preferiram neke stručnije termine. Ako primjetiš iti jedan izraz koji ne bi bio razumljiv bilo kome, molim te javi da zamijenim i da znam za ubuduće. Iskreno, od neologizama i osnovnoškolske terminologije (koju neki smatraju "jezičnim bogatstvom", "dokazom razlike" ili čak "odrazom identiteta") mi se diže kosa na glavi, najblaže rečeno. Nemaš pojma što sam sve doživio u wiki-karijeri. Drugi razlog je taj da nam često predbacuju da smo copy-paste Wikipedija, a da pravim članke koji bi od slova do slova prošli na susjednim projektima bila bi potvrda tim tezama. U ovom slučaju tekstovi su bez sumnje čitljivi apsolutno svakom, a ako ih žele prebacivati onda neka se potrude "prevesti", da ih ne napadnu dični jezični stražari. --Orijentolog (razgovor) 01:13, 21 decembar-просинац 2013 (CET)

Opus Dei

Poštovani kolega Igorwindsore

Ivinite mi na brzopletosti, nisam baš pažljivo čitao ono što je bilo napisano u članku o Opusu Dei pa mi se učinilo da liči na onaj na sr wiki. U svakom slučaju on je bio puno bolji, nego ona apologetska verzija prepisana sa hr wiki, ali mi moramo u svemu biti bolji - imati više, točnije i pametnije informacije od konkurencije. Zato sam (nadam se da Vas to ne ljuti) ja potpuno preuredio članak. Puno pozdrava, i idemo dalje...

--Vitek (razgovor) 01:47, 22 decembar-просинац 2013 (CET)

Primio sam na znanje ono o Armatolima i Martolozima, ovako na prvu loptu ne znam što da kažem, može se spojiti - ali i nemora, jer su Armatoli bili isključivo grčki fenomen, a Martolozi širi Balkanski, bilo ih je po Bosni, Srbiji i Makedoniji - hajde da malo na miru razmislimo...

--Vitek (razgovor) 01:24, 23 decembar-просинац 2013 (CET)

Mogu li [1] ovde staviti tvoj poptis tako da bot može da piše dobrodošlicu nekom novom korisniku? --Kolega2357 Razgovor 21:18, 27 decembar-просинац 2013 (CET)

Za sva dodatna obaveštenja možete me kontaktirati na mojoj stranici za razgovor, da postavite pitanje na stranici koju zovemo pijaca ili se obratite administratorima na njihovoj korisničkoj stranici za razgovor. Još jednom, dobrodošli!

Pa pomaže svakom novom korisniku jer u šablonu za dobrodošlicu ima ovaj sadržaj. Hvala za dozvolu za potpis. --Kolega2357 Razgovor 21:28, 27 decembar-просинац 2013 (CET)

To se može ispraviti uvek jer se šablon dobrodošlica ne supstituiše kada bot piše dobrodošlicu. --Kolega2357 Razgovor 03:15, 28 decembar-просинац 2013 (CET)

Infobox

Riješeno. --Orijentolog (razgovor) 23:38, 29 decembar-просинац 2013 (CET)

Usput, one ružne kutijice za začetke na koje si se žalio prije mjesec dana su u potpunosti istrijebljene. Jedino loše je to što sad po arhivi ispadaš čudak jer nitko nov neće skužiti na što si se žalio, tj. zašto prvi izgleda pristojno a drugi ne. :) --Orijentolog (razgovor) 01:44, 30 decembar-просинац 2013 (CET)

Nagrada

Hvala puno za nagradu. --Kolega2357 Razgovor 03:22, 31 decembar-просинац 2013 (CET)

Također. :) --OC Ripper (razgovor) 09:53, 31 decembar-просинац 2013 (CET)

Zahvaljujem se na nagradi :) --Biljezim se sa štovanjem,Poe 12:01, 31 decembar-просинац 2013 (CET)

Šablon za brisanje

Mislim da znam: u šablonu Šablon:Delete postojao je interni šablon Šablon:Db-meta kojeg je Maria Sieglinda von Nudeldorf izbrisala danas u 13:15, očito zabunom jer se nalazio u kategoriji za brzo brisanje. Treba se javiti nekom od admina i reći da ukloni njenu izmjenu tj. oživi šablon natrag. --Orijentolog (razgovor) 18:03, 2 siječanj-јануар 2014 (CET)

Zahvala

Sad sam tek uočio da si mi dao nagradu. Hvala, još jednom.--Seiya (razgovor) 15:13, 3 siječanj-јануар 2014 (CET)

Isti slučaj kao Seiya - zahvaljujem na medalji! --Alekol (razgovor) 20:28, 5 siječanj-јануар 2014 (CET)
Zahvaljujem i na predlogu za članak. Da, ranije me je mrzelo da navodim reference, u godinama koje sad prelazim sam nešto savesniji. Pa dobro, moraću da se prisetim odakle sam uzimao podatke - pretpostavljam prvenstveno za događaje s ovih prostora? Mada će biti mučno vraćati se opet u to vreme. --Alekol (razgovor) 21:28, 27 siječanj-јануар 2014 (CET)

Imena vizantijskih careva

Poštovani kolega Igorwindsor

Znam ja to, kao i to da se imena rimskih papa isto tako prevode na Ivane (ili Jovane) a oni u orginalu imaju latinska imena, ali ja mislim da je to loše, jer onda po istom principu prevodimo i francuske kraljeve (portugalske itd) pa su onda svi Ivani ili Jovani, Juraji ili Džordži i tako dalje - bedasto, iako je taj princip usvojen u našoj ondašnjoj enciklopedistici, ja mislim da je to višestruko loše - da Vam ne objašnjavam puno i davim Vas.

--Vitek (razgovor) 00:14, 12 siječanj-јануар 2014 (CET)

Pod broj jedan kolega Igorwindsore mi imamo zbrčku sa tim Ivanima - Jovanima (meni nijedno od tih imena privatno ne smeta) ali onako kako Vi predlažete - ja bih sad trebao napisati Ivan IV Laskaris (a ne Janis IV Laskaris) jer je eto to po enciklopedijskoj tradiciji iz zemlje iz koje dolazim i apsolutno se ne obazirati na ono što su kolege do sada već napravili (takvu zbrčku mi već imamo)...razmislite kolega (jutro je pametnije od noći)

--Vitek (razgovor) 00:28, 12 siječanj-јануар 2014 (CET)

PF

Zašto ovo? :) --Orijentolog (razgovor) 00:55, 15 siječanj-јануар 2014 (CET) Ma ništa, samo ubuduće tuci čačkalicama da bude preciznije. :) --Orijentolog (razgovor) 01:21, 15 siječanj-јануар 2014 (CET)

Skoro pa gotovo, sad bar više nije na engleskom. --Orijentolog (razgovor) 23:09, 24 siječanj-јануар 2014 (CET)

Za one američke formate datuma se neboj, Bokica ima bota koji to prepravlja. --Orijentolog (razgovor) 00:24, 25 siječanj-јануар 2014 (CET)

Nagrada

Hvala ti puno na nagradi, tek sam je sad vidjela! :D --Duma (razgovor) 20:22, 27 siječanj-јануар 2014 (CET)

Istočno Rimsko Carstvo

A što ćemo s ovim? --Orijentolog (razgovor) 13:56, 31 siječanj-јануар 2014 (CET)

Asimiliro bi ih sve u Istočnorimljane, bez diskriminisanja. --Orijentolog (razgovor) 14:14, 31 siječanj-јануар 2014 (CET)

Upoznat sam ja sa stanjem u istočnorimskim studijama (bizantologiji/vizantologiji) i nisi ništa netočno napisao o Ivanu/Jovanu, ali ako sve enciklopedije ovih prostora daju Istočno Rimsko Carstvo kao sinonim, ako imamo čak tri izbora (bs:bizantijski, hr:bizantski, sr:vizantijski) iako je već to bilo službeno/zvanično ime (Imperium Romanum), onda bi i politizacije (npr. ovo) i filozofiranja u stilu Voltairea da "Sveto Rimsko Carstvo nije ni sveto, ni rimsko, ni carstvo" ostavio po strani. Za umjetnost, književnost i arhitekturu je druga stvar, s tim se slažem. Nisam uopće naklonjen obliku bizantski, po mom mišljenju to je još najlošije rješenje. Prvo zato što IRC više gravitira Srbiji i mislim da je srpska vizantologija ispred hrvatske bizantologije (ispravi me ako se varam), a bs oblik bizantijski je opet nešto između hr/sr. --Orijentolog (razgovor) 14:48, 31 siječanj-јануар 2014 (CET)

Polako, ima vremena. :) Za sad ću samo ukloniti kategoriju {{kat:|Istorija Vizantije}} jer nema smisla kad je sama po sebi historijska država. Nakon ovog razgovora čini se da je najbolje da većina bude istočnorimski, da kategorije za umjetnosti budu dvojne (bizantski ili vizantijski ...), a naslovi po volji ili u skladu sa pismom (lat/ćir). Ako se korisnici usuglase onda većinu posla kasnije može obaviti neki bot. --Orijentolog (razgovor) 15:10, 31 siječanj-јануар 2014 (CET)

Mislio sam na neštu u stilu ovog što sam napravio s Babilonom (lat) tj. Vavilonom (ćir). To nipošto ne znači da predlažem takvo "pravilo" (da se svi carevi Jovani preusmjeravaju na Ivane) jer bi bilo pristrano s obzirom da je golema većina članaka na latinici, ali u određenim slučajevima može poslužiti kao dobro rješenje. --Orijentolog (razgovor) 10:07, 1 februar-вељача 2014 (CET)

A {{Infokutija predsednički izbori (SR)}} i {{Infokutija parlamentarni izbori (SR)}}? --Orijentolog (razgovor) 22:37, 3 februar-вељача 2014 (CET)

Done. --Orijentolog (razgovor) 14:13, 4 februar-вељача 2014 (CET)

Re: Vogošća

Malo je zbunio prvi put ali pustiću ga. --Kolega2357 Razgovor 15:49, 1 februar-вељача 2014 (CET)

Kanada

Možete li obrisati deo Geografija u članku Kanada pošto sam ga prebacio na poseban članak? Pokušavao sam odraditi to, ali mi izbacuje da me blokira filter potpunog brisanja sadržaja.


ok

1991

Izgleda mi OK. Možda umesto "...sukob između Srbije i ostalih jugoslovenskih republika doveo je do početka jugoslovenskih ratova i raspada SFRJ." moglo bi npr. "Konflikt hrvatskih vlasti i srpske manjine podržane od beogradskih struktura eskalira u niz sukoba i široka ratna dejstva". Ovo naravno može izazvati široke diskusije, verovatno bi trebalo prekopirati na Raspravu o 1991 da ne bi zauzelo previše mesta na Wikipedia:Izabrani članci. --Alekol (razgovor) 18:20, 6 februar-вељача 2014 (CET)

Izgleda mi u redu. --Alekol (razgovor) 21:30, 6 februar-вељача 2014 (CET)

Glasanje

[2], [3] pozivam te glasaš ovde, to sam pokrenuo radi tehničkog poboljšanja i funkcionalnosti projekta. Hvala u napred. Pozdrav! --Kolega2357 Razgovor 23:02, 11 februar-вељача 2014 (CET)

Taj projekat je bio zapuštan do pre nekoliko nedelja a onda je Ivan Štambuk uneo veliki broj članka koji je oživeo projekat. Pa u redu je svakako kada se tamo obnavlja zajednica. Pozdrav! --Kolega2357 Razgovor 23:09, 11 februar-вељача 2014 (CET)

Hvala ti puno. --Kolega2357 Razgovor 23:18, 11 februar-вељача 2014 (CET)

Da li hoćeš da prihvatiš prava patrolera jer zahtev još uvek stoji tako da se ubuduće ne mora patrolirati vandalizam ili više vandalizama IP adresa ili korisnika? --Kolega2357 Razgovor 23:43, 13 februar-вељача 2014 (CET)

Pre nego što dobiješ prava očisti keš od brauzera. --Kolega2357 Razgovor 23:52, 13 februar-вељача 2014 (CET)

Kada napraviš preusmerenje od duplog članka slobodno ga prethodno označi patroliranim. --Kolega2357 Razgovor 20:27, 15 februar-вељача 2014 (CET)

Da li si razmisljao nekada da se prijavis ovde za administratora? --Kolega2357 Razgovor 19:23, 18 februar-вељача 2014 (CET)

Da li si možda koji slučajem primetio da se nekoliko reverta koje sam napravio videlo pod flood flagom? --Kolega2357 Razgovor 13:30, 20 februar-вељача 2014 (CET)

Tražio sam ja flood flag nego me zanima da li se vidi kada ja vraćam izmene u skorašnjim izmenama? --Kolega2357 Razgovor 13:42, 20 februar-вељача 2014 (CET)

Hvala ti što si mi rekao da znam tako bi mogao da rešim problem na BugZilli. --Kolega2357 Razgovor 13:46, 20 februar-вељача 2014 (CET)

Fes

Onaj dodatak u članku o fesu mi je simpatičan. Kako bi bilo da ga stavimo na stranicu za razgovor? Maria Sieglinda von Nudeldorf (razgovor) 12:08, 13 februar-вељача 2014 (CET)

Ma nikako ako je kopipejstan iz novina, što mi je promaklo. Maria Sieglinda von Nudeldorf (razgovor) 15:11, 13 februar-вељача 2014 (CET)

Helikopteri

Uplodao sam samo dvije, ostale su već postojale samo što se prilikom prebacivanja sa sr.wiki često događaju ove dvije greške:

  • Umjesto npr. 250px ostane 250p (bez "x") pa se ne prikaže.
  • Alati za preslovljavanja često preslove i imena fajlova koja su u ruskim, srpskim i drugim istočnoevropskim primjerima često na ćirilici, tako je datoteka МАКС-2007-ЗВГ-020.jpg (postoji) prekrštena u MAKS-2007-ZVG-020.jpg (ne postoji).

--Orijentolog (razgovor) 10:49, 20 februar-вељача 2014 (CET)

Riješeno. Obrati pozornost da fale dvije slike, to ti riješi. --Orijentolog (razgovor) 15:36, 21 februar-вељача 2014 (CET)

Svilanović

Hvala puno! Vrlo korisno. Pokusacu postepeno da savladavam gradivo, a sigurno cemo se jos 'cuti' :) --Babic R. (razgovor) 15:19, 20 februar-вељача 2014 (CET)Babic R.

Mahidevran

It's good that you can understand English, so it's better for you to know that this picture is not a portrait of Mahidevran. See English talk page of her article.Keivan.f (razgovor) 14:14, 22 februar-вељача 2014 (CET)

Ovo treba podhitno prijaviti administratorima, neverovatna je upornost kojom vandališe članak. A ti bi možda trebao da budeš administrator na projektu jer si najaktivniji i kod ovakvih slučajeva bi mogao reagovati.--Soundwaweserb (razgovor) 21:36, 22 februar-вељача 2014 (CET)

Dobro je da si to uradio. I razmisli o predlogu da budeš administrator jer si dobar, vredan korisnik i podržali bi te svi.--Soundwaweserb (razgovor) 21:41, 22 februar-вељача 2014 (CET)

Ako se desi sledeći put slična situacija idi na IRC brže će biti blokiran vandal. --Kolega2357 Razgovor 21:49, 22 februar-вељача 2014 (CET)

Ako nastavi da radi iste stvari dobiće globalni blok. --Kolega2357 Razgovor 21:54, 22 februar-вељача 2014 (CET)

Đilas

Ja sam stavio noviju sliku pa je onda neko vratio na staru pa sam ja vratio na noviju verziju --Milicevic01 (razgovor) 15:59, 25 februar-вељача 2014 (CET)

Pročitaj na pijaci poruku [4].--Soundwaweserb (razgovor) 00:19, 27 februar-вељача 2014 (CET)

Pogledaj moj zadnji komentar na Pijaci. --Kolega2357 Razgovor 11:05, 27 februar-вељача 2014 (CET)

Svakako treba niti obazriv da se ne vrati ekipa otpisanih pre 8 godina koja je tražila zaključavanje ovog projekta. --Kolega2357 Razgovor 11:14, 27 februar-вељача 2014 (CET)

Pa može da se ponovi zahtev naravno ali trebalo bi obavestiti OC Rippera za svaki slučaj to nije urađeno kako treba. --Kolega2357 Razgovor 00:50, 2 ožujak-март 2014 (CET)

Rimljani i fobije

Tek sad vidim da sam napravio glupost pa sam makao, više sam se povodio kategorizacijom tj. sređivanjem potrebnih kategorija; onaj tko je pisao članke ubacio je kategoriju {{kat:|Anti-kršćanstvo}} pa sam brzopleto mijenjao bez da sam gledao sadržaj članka. Kategorizirati satiričare iz 2. vijeka pod takvo nešto jest besmisleno, zato sam makao i onaj "genocid" u ovom članku. Svakakve gluposti nađu se i po engleskoj Wikipediji bez ikakve sumnje. I da, ne bi samo pola Rimljana mogli utrpati u tu kristijanofobiju, nego i dobar dio sasanidskih šahova. --Orijentolog (razgovor) 21:10, 2 ožujak-март 2014 (CET)

Lako za Atenu, mongolski pohodi bi bili prekategorizirani s najmanje 100 ksenofobija i genocida. Ravnali su sve pred sobom bez obzira na dob, spol, boju kože i vjeroispovijest... znači, nema "diskriminacije". --Orijentolog (razgovor) 22:08, 2 ožujak-март 2014 (CET)

Botovi i korisnici

Tek treba vidjeti o čemu je riječ. --OC Ripper (razgovor) 15:33, 5 ožujak-март 2014 (CET)

Korisnici najčešće sa brojevima i tačkama su spambotovi. Mi nemamo čekjuzere koji mogli videti tim korisnicima IP adrese pa posle blokirati IP odakle ih prave. --Kolega2357 Razgovor 10:48, 6 ožujak-март 2014 (CET)

Administratori

Kad već pomenuh ti mandat tako nešto je ograničeno koliko je meni poznato za prava Stewarda na godinu što se mene tiče ja nemam ništa protiv da se uvede mandat za administratore na godinu dana od izbora za administratora pa posle tačno godinu da napravi reizbor glasanja za administratora. --Kolega2357 Razgovor 12:22, 7 ožujak-март 2014 (CET)

Šta misliš o tome da su uvede pravilo da administrator za teške prekršaje može biti blokiran na određeni vremenski period na primer 1, 7, 30, 90, 6 meseci, godinu i dve godine i ako se sam odblokira da odmah bez glasanja ostane bez administratorskih prava? --Kolega2357 Razgovor 00:15, 8 ožujak-март 2014 (CET)

Znam da to nije na redu ali bi recimo valjalo kada se administratori na primer svađaju da obojica budu blokirani. Ovaj tvoj stav koji si izneo na pijaci je po meni prihvatljiv. --Kolega2357 Razgovor 00:31, 8 ožujak-март 2014 (CET)

[5], [6] Pokrenuto je glasanje što se tiče oduzimanja administratorskih prava. --Kolega2357 Razgovor 17:10, 9 ožujak-март 2014 (CET)

Skinuo sam Pokrajca sa spiska. --Kolega2357 Razgovor 17:43, 9 ožujak-март 2014 (CET)

Elizabeta

Mada razumijem što želiš reći, nesklon sam tome da imamo Jamesa ili Georgea, a onda Viktoriju ili Elizabetu... ja bih volio da se tu donese nekakvo jasno pravilo sukladno jezičnoj praksi, ali čini mi se da neće od toga biti ništa --Biljezim se sa štovanjem,Poe 21:00, 12 ožujak-март 2014 (CET)

OTRS za Wikimedia Commons

Pošto vodim da dobro znaš engleski da li bi mogao u radu na Commonsu što se ti če OTRS-a da se ako nešto treba prevesti na engleski? --Kolega2357 Razgovor 23:46, 12 ožujak-март 2014 (CET)

Sfn i broj stranice

Samo mala napomena što sam otkrio kada se koristi šablon Sfn. Ne moraš ostaviti da ti piše npr. "p. 6" (page) nego možeš staviti "str. 6". Dati ću ti primjer na tvojem članku Grčka komedija: umjesto {{#sfn|Müller|1858|p=6}} samo napišeš {{#sfn|Müller|1858|loc=str. 6}} i pisati će ti skraćenica za stranicu. Nije neophodno da sada ideš sve ispravljati, samo sam ti htio reći da postoji i ta opcija. Čujemo se.--Seiya (razgovor) 13:20, 16 ožujak-март 2014 (CET)

File mover

Da li hoćeš da te predložim za Filemovera? Ako se pitaš Filemover nije samo premeštanje datoteka već napredno premeštanje bez ostavljanja preusmerenja kada je loš naziv članka u pitanju. --Kolega2357 Razgovor 16:41, 16 ožujak-март 2014 (CET)

[7] Predložen. --Kolega2357 Razgovor 16:55, 16 ožujak-март 2014 (CET)

Taj šablon bi trebalo obrisati jer je smešten u GIP a tu ne treba sada sam primetio. --Kolega2357 Razgovor 22:50, 16 ožujak-март 2014 (CET)

[8] Uklonio sam [[ ]] da se nebi tražio u traženim stranicama i da ga neko nebi slučajno stvorio, nemoj se ljutiti. --Kolega2357 Razgovor 23:18, 16 ožujak-март 2014 (CET)

Film je radjen po Andrićevoj pripovetci

Mogu da se složim sa tobom, može i tako da stoji, mada ni pod linkom ka pojmu Ustaše nije pogrešno. Andrić a i Kusturica tu ustvari govore kako svi mi možemo biti Ustaše. I ja ustaše uopšte ne vezujem za hrvate, hrvatski narod je kao i svi narodi dobar, a pojedinci su oni koje je opisao Andrić a i Kusturica u filmu. Dao Bog svima nama da budemo dobri ljudi.--Mladja1974 (razgovor) 22:18, 16 ožujak-март 2014 (CET)

Nisam ja radio tekst o filmu, mada sam ga gledao, ja preferiram književnost, i znam po kome je Kusturica to uradio, a tu pripovetku sam morao čitati i raditi stotine puta. Nema veze nek stoji tako. Eh kad bi se samo Andrić shvatio bilo bi dobro.--Mladja1974 (razgovor) 22:31, 16 ožujak-март 2014 (CET)

90.215.3.196

Da li ti možda šta uopšte ovaj IP radi sa šablonima negde izbacuje srpskohrvatske i dodaje engleske? --Kolega2357 Razgovor 20:16, 20 ožujak-март 2014 (CET)

Njegove izmene sam revertovao na par šablona jer su bile test izmene. --Kolega2357 Razgovor 20:23, 20 ožujak-март 2014 (CET)

Slobodno ga revertaj, vidim da je mijenjao TV-kanale bez veze, članci su ostali unakaženi. --Orijentolog (razgovor) 00:00, 22 ožujak-март 2014 (CET)

Akad Akad
Akad
Azerbejdžan

Inače, onaj padobranac dolazi s projekta na kojem reprezentativna slika šablona o historiji Azerbejdžana prikazuje Naram-Sina, akadskog vladara iz 23. vijeka pne. Ne samo za postoji kronološki jaz od 3500 godina između Akađana i Azerbejdžanca, nego su im i najbliža područja naseljavanja međusobno udaljena kojih 800 km. I onda kažu balkanske Wikipedije loše... :) --Orijentolog (razgovor) 00:14, 22 ožujak-март 2014 (CET)

Kažem, par stotina kilometara najkraće zračne udaljenosti. Usporedi sam karte. --Orijentolog (razgovor) 00:29, 22 ožujak-март 2014 (CET)

Bome s brz s monarhijom, skoro 100kb u tri dana. I onda prigovaraš Rusima da se brzo šire... :P --Orijentolog (razgovor) 00:42, 25 ožujak-март 2014 (CET)

Gorran

Urađeno. --OC Ripper (razgovor) 18:28, 25 ožujak-март 2014 (CET)

Pravila o davanju prava korisnicima

Šta misliš o tome da se uvedu pravila što se tiče toga? --Kolega2357 Razgovor 15:37, 1 april-травањ 2014 (CEST)

Nisi me baš razumeo mislio sam pravila što se tiče korisnika koji imaju globalna prava ovde im neka lokalna nisu potrebna. --Kolega2357 Razgovor 19:49, 1 april-травањ 2014 (CEST)

[9] Evo na primer globalni vraćači su svuda autopatrol te da se oni takođe računaju kao lokalni vraćači [10]. [11] Globalnim administratorima nije potrebno ni jedno lokalno pravo jer takođu sadrže sva prava koja imaju lokalni administratori. [12] Stewardi mogu na zahtev ako imaju iskustva tražiti samo prava patrolera jer to nema u njihovim pravima već imaju samo View recent changes patrol marks (patrolmarks) po tome su samo Stewardi izuzetak. --Kolega2357 Razgovor 20:28, 1 april-травањ 2014 (CEST)

Hvala na dobrodošlici!

Drago mi je da vidim klasičnog filologa; klasičnog obrazovanja danas jako fali:) Slobodno mi javi ako bi ti pomogla moja kompetencija što se tiče antike (arheologija i povijest umjetnosti). Ja ću sam vidjeti što bi se moglo poboljšati. Adagio Cantabile (razgovor) 19:39, 7 april-травањ 2014 (CEST)

Kako bi se tačno preveli termini u wikipedijskom smislu forum shopping i canvassing? --Kolega2357 Razgovor 20:49, 11 april-травањ 2014 (CEST)

Hvala za pomoć i pozdrav od mene. --Kolega2357 Razgovor 21:06, 11 april-травањ 2014 (CEST)

Migracija Babela

Šta misliš o tome da se svima korisnicima migrira Babel? Babel više nije šablon već esktenzija za MediaWiki? --Kolega2357 Razgovor 22:40, 11 april-травањ 2014 (CEST)

Da se više nebi gomilali babel šabloni umesto {{Babel| na početku ide {{#Babel: i onda recimo ne moramo praviti nove babel šablone to se praktikuje na većini wikipedija. --Kolega2357 Razgovor 22:56, 11 april-травањ 2014 (CEST)

Novi jezik već postoje tako se novi šabloni ne prave. [13] Ako je potrebno izmeniti nivo za sh jezik to se radi ovde. --Kolega2357 Razgovor 23:03, 11 april-травањ 2014 (CEST)

BugZilla

[14] Da li možeš da napraviš korisnički nalog za BugZilli jer je potreban još neko od korisnika kada je pomoć za sh projekte potrebna? --Kolega2357 Razgovor 21:26, 13 april-травањ 2014 (CEST)

BugZilla je mesto gde se postavljaju zahtevi za tehničku izmenu wiki projekata tu se samo ostavljaju komentari. Nekoliko tehničkih izmena sh wiki je propalo jer samo ja radim na BugZilli i niko više odavde. Hvala za to što bi prevodio na engleski ali kada treba nešto da se uradi barem jedno 10 stewarda mene napada dok oni za to vreme mogu napisati 10.000 članaka. --Kolega2357 Razgovor 22:46, 13 april-травањ 2014 (CEST)

Ne na Meti se rašavaju problemi lokalnih zajednica, na Meti se to ne može uraditi jer sistemski administratori rade to na serverima wikimedije gde menjaju određene fajlove za wikimedija projekte. --Kolega2357 Razgovor 23:01, 13 april-травањ 2014 (CEST)

[15] Vidi na primer ovaj zahtev još ništa nisu uradili od novembra. --Kolega2357 Razgovor 23:03, 13 april-травањ 2014 (CEST)

Samo neki namespaces idu na sve wikimedije projekte koje uključuju srpskohrvatski jezik a to su:

$wgNamespaceAliases['WP'] = NS_PROJECT;
$wgNamespaceAliases['VP'] = NS_PROJECT;
$wgNamespaceAliases['ВП'] = NS_PROJECT;
$wgNamespaceAliases['Wikipedija'] = NS_PROJECT;
$wgNamespaceAliases['Razgovor_Wikipedija'] = NS_PROJECT_TALK;
$wgNamespaceAliases['Википедија'] = NS_PROJECT;
$wgNamespaceAliases['Разговор о Википедији'] = NS_PROJECT_TALK;
$wgNamespaceAliases['Портал'] = NS_PORTAL;
$wgNamespaceAliases['Разговор_о_порталу'] = NS_PORTAL_TALK;

Ovo ide samo za srpskohrvatsku wikipediju.

$wgNamespaceAliases['Slika'] = NS_FILE;
$wgNamespaceAliases['Razgovor o slici'] = NS_FILE_TALK;
$wgNamespaceAliases['Слика'] = NS_FILE;
$wgNamespaceAliases['Разговор_о_слици'] = NS_FILE_TALK;
$wgNamespaceAliases['Датотека'] = NS_FILE;
$wgNamespaceAliases['Разговор_о_датотеци'] = NS_FILE_TALK;
$wgNamespaceAliases['Medijaviki'] = NS_MEDIAWIKI;
$wgNamespaceAliases['Razgovor_o_Medijavikiju'] = NS_MEDIAWIKI_TALK;
$wgNamespaceAliases['Медијавики'] = NS_MEDIAWIKI;
$wgNamespaceAliases['Разговор_о_Медијавикију'] = NS_MEDIAWIKI_TALK;
$wgNamespaceAliases['Шаблон'] = NS_TEMPLATE;
$wgNamespaceAliases['Разговор_о_шаблону'] = NS_TEMPLATE_TALK;
$wgNamespaceAliases['Predložak'] = NS_TEMPLATE;
$wgNamespaceAliases['Razgovor_o_predlošku'] = NS_TEMPLATE_TALK;
$wgNamespaceAliases['Помоћ'] = NS_HELP;
$wgNamespaceAliases['Разговор_о_помоћи'] = NS_HELP_TALK;
$wgNamespaceAliases['Категорија'] = NS_CATEGORY;
$wgNamespaceAliases['Разговор_о_Категорији'] = NS_CATEGORY_TALK;

Ovi idu za sve wikimedije projekte i idu u MediaWiki core verziju softvera. --Kolega2357 Razgovor 23:19, 13 april-травањ 2014 (CEST)

Tako im odgovori ako možeš. --Kolega2357 Razgovor 23:20, 13 april-травањ 2014 (CEST)

Kategorije drama

Što se tiče upita na pijaci o Eshilovim Perzijancima: kada kategoriziraš, uvijek obrati pozornost da kategorije odgovore na pitanja tko/što/gdje/kada/o čemu/...?. Npr.:

  • Kategorija {{kat:|Drama}} je suvišna jer imamo {{kat:|Starogrčke drame}}.
  • Kategorija {{kat:|Eshil}} je nužna jer nije sve starogrčke drame pisao Eshil.
  • Kategoriju {{kat:|Ahemenidska Monarhija}} stavio sam jer obuhvaća mjesto radnje, dok se ne napravi {{kat:|Ahemenidska Monarhija u fikciji}}.
  • Tu je još i kronološka kategorija {{kat:|Drame 5. vijeka pne.}} (iako znamo da su svi Eshilovi radovi iz tog vijeka, nije spretno ubaciti ga kao ličnost pod drame.

--Orijentolog (razgovor) 19:27, 14 april-травањ 2014 (CEST)

Pomoć ako je moguća

[16] Već duže vreme me progone stewardi da li mi možeš pomoći tamo? Unapred zahvalan. --Kolega2357 Razgovor 19:28, 14 april-травањ 2014 (CEST)

Hvala pa pomoć nije mi jasno zašto se Billinghurst mora mešati na sh wiktionary? --Kolega2357 Razgovor 20:22, 14 april-травањ 2014 (CEST)

Da li možeš da mi se javiš na mail veoma je i jako poverljivo? --Kolega2357 Razgovor 20:34, 14 april-травањ 2014 (CEST)

Nismo se najbolje razumeli. --Kolega2357 Razgovor 20:47, 14 april-травањ 2014 (CEST)

[17] Da li možeš da mi pomogneš ovde u razgovoru sa korisnikom Billinghurst i da mu kažeš da slabo govorim engleski? --Kolega2357 Razgovor 18:41, 16 april-травањ 2014 (CEST)

(Anonimne promene u godinama) Hvala na obaveštenju. Koliko vidim radi se o kozmetičkim promenama, skoro sve u vezi novčanica - čini mi se da je OK. --Alekol (razgovor) 13:00, 20 april-травањ 2014 (CEST)

Grčki jezik

Pozdrav. Bi li mogao stavit na listu budućih ambicija posebne članke za moderni grčki i sve ono što se uvrštava u starogrčki jezik? Ne nužno historijsku lingvistiku u 3 sveska (bar toliko bi se moglo napisati), nego bar okvirno, pa poslije polako razrađivati? Često sam u etimologiji povezivao članke na grčki jezik, pa bi bilo dobro da se odvoji moderni standard. Adagio Cantabile (razgovor) 19:15, 22 april-травањ 2014 (CEST)

Šablon:Infokutija jezik

Da, imam u planu doraditi taj jer jedan je od desetak vodećih, samo što tu za temeljito sređivanje i implementiranje svih parametara s drugih projekata (da postane uredno i univerzalno) treba par sati posla, što trenutno nemam. Budem kad-tad. --Orijentolog (razgovor) 23:08, 23 april-травањ 2014 (CEST)

Razgovori o stranicama

Vikipediju uređuje znatan broj osoba sa malim iskustvom u tom radu. Deo izmena prave i potencijalni budući urednici. Stavljanje par osnovnih uputstava za rad na vrh strana za razgovor je korisnije od njihovog brisanja. S druge strane, ukoliko su prvobitni unosi na stranama za razgovor nepristojni ili nekog drugog razloga nepodobni, svakako da ih treba ukloniti ih istorije izmena. --Dcirovic (razgovor) 01:08, 26 april-травањ 2014 (CEST)

Članak

Sređeno. Stavio sam 6 mjeseci, nadam se da je dovoljno --Biljezim se sa štovanjem,Poe 18:37, 28 april-травањ 2014 (CEST)

Babel

Zameni sadašnji Babel {{Babel-2| sa {{#Babel:. --Kolega2357 Razgovor 22:00, 13 svibanj-мај 2014 (CEST)

Zameniću to sada u pravo na translatewikiju. Nemoj shvatiti ništa loše što sam ti to rekao jer Babel je postao deo proširenja MediaWiki softvera više nije babel šablon. --Kolega2357 Razgovor 22:12, 13 svibanj-мај 2014 (CEST)

E-novine

Nemoj shvatiti pogrešno Biblbroks u pravu, e-novine su tabloidni portal gde svako piše isključivo svoje mišljenje. Znam da ima korisnika na sr wiki koji protiv ali za sada je to samo jedan nisam to kod drugih primetio. --Kolega2357 Razgovor 19:39, 14 svibanj-мај 2014 (CEST)

I ja sam protiv toga da svako gura kroz referenciranje ovde e-novine pa nikom ništa. Tamo jednostavno svako piše kako hoće, opšte je meni poznato ko piše sa sh wiki na e-novinama. --Kolega2357 Razgovor 19:53, 14 svibanj-мај 2014 (CEST)

Možda ti znaš ali ja nisam video niti čuo da je i jedna ugledna osoba tamo pisala. --Kolega2357 Razgovor 19:59, 14 svibanj-мај 2014 (CEST)

Administrator

Nemoj zaboraviti kada prođe glasanje da tražiš da ti se uklone sva ostala prava jer ih već administratori sadrže po defaultu. --Kolega2357 Razgovor 18:10, 17 svibanj-мај 2014 (CEST)

Pitanje

Bok, htjela sam da te pitam u vezi s prevođenjem naziva muzeja na naš, da li se National History Museum zaista prevodi kao Prirodnjački muzej, jer ja to obično prevedem kao Prirodoslovni muzej? --Duma (razgovor) 23:11, 22 svibanj-мај 2014 (CEST)

Ma ok ja sam više radi sebe pitala jer nekad imam poteškoća s muzejima i sl. --Duma (razgovor) 23:20, 22 svibanj-мај 2014 (CEST)

Hvala mnogo, da su bogdo i malo redovniji bilo bi super... --Duma (razgovor) 23:34, 22 svibanj-мај 2014 (CEST)

Slučaj

Ma pogledao sam o čemu se radi, nema nikakvih problema :) Ako bude volje za uređivanjem, ima stranica za razgovor ako ne, vrijeme će odraditi svoje --Biljezim se sa štovanjem,Poe 14:54, 24 svibanj-мај 2014 (CEST)

Valjda ste mi on i ti poslali poruke u kratkom razmaku pa sam obje pogledao istovremeno i vidio njegov nick pa odmah spojio i s tvojom porukom. Hvala! :D --Biljezim se sa štovanjem,Poe 21:42, 29 svibanj-мај 2014 (CEST)

Komentar

Da budem iskren, ja nemam ništa protiv bilo kojeg čovjeka koji je iole normalan (sudeći po tvom zadnjem kom, izgleda da si ljudina, aferim!). Ne dijelim ja ljude na ove ili one. I sam znaš da se "Srbi u Bosni" prave veći Srbi nego oni u Srbiji, a isto važi i za "Hrvate u Bosni". U pravu si, nas jebu sa svih strana. --MunjaWiki (razgovor) 01:44, 31 svibanj-мај 2014 (CEST)

Članak

Meni se to učinilo kao originalno istraživanje za nekakav referat iz informatike u osnovnoj ili srednjoj školi. Nisam siguran točno koja je bila poanta članka, da li računalni prikaz odvijanja i tijeka komunikacije na pojedinim društvenim mrežama (pri čemu ono nije ni približno dovoljno niti kvalitetno pristupljeno temi), ili pak sociopsihološki osvrt na posljedice takve komunikacije (pri čemu je ono, opet, nedovoljno, bez ikakvih referenci i relevantnih socioloških i psiholoških studija) tako da... meni se ono učinilo kao neenciklopedijski materijal, barem u onom obliku. Ako se netko detaljnije uhvati teme, članak se može ponovo napisati, ali smatrao sam da nema smisla da članak u onom obliku stoji na Wiki, makar i imao nekog nategnutog potencijala --Biljezim se sa štovanjem,Poe 00:29, 2 jun-липањ 2014 (CEST)

Limitaneus

Kako bi transkribovao ovo? Limitan ili limitanac?--Владимир Нимчевић (razgovor) 21:03, 4 jun-липањ 2014 (CEST)

U jednom časopisu (Војно дело) piše "limitanci" i citira se Stari svet. Ilustrovana istorija sveta, I tom, str. 263.--Владимир Нимчевић (razgovor) 21:33, 4 jun-липањ 2014 (CEST)
To sam takođe hteo da te pitam. :) Jednina je comitatensis. Dolazi od comitatus (družina). Pre par godina sam sa društvom igrao Rome Total War Barbarian Invasion. Sećam se da smo ih zvali komitatensima. Zvuči rogobatno, ali prosečan čitalac neće znati šta znači comitatenses.--Владимир Нимчевић (razgovor) 21:48, 4 jun-липањ 2014 (CEST)
U nemačkom leksikonu Der Neue Pauly comitatenses zovu prosto Feldheer, što bukvalno znači kopnena (poljska) vojska. Mene to malo zbunjuje, jer i limitanei su kopnena vojska. Međutim, izgleda da Feldheer, kao i englesko field army, ima šire značenje. Može da se shvati i kao operativna (delatna) vojska. To Nemce naravno ne sprečava da ispred Feldheer stave pridev mobil i tako dobijamo "das mobile Feldheer"--Владимир Нимчевић (razgovor) 22:02, 4 jun-липањ 2014 (CEST)
Meni se čini da je Feldheer bukvalan prevod od field army. Odrednica limitanei u Der Neue Pauly citira knjige na engleskom. Na nemačkoj vikipediji postoji odrednica Feldheer, u kojoj piše da je Feldheer "deo vojske koji se uglavnom sastoji od aktivnih trupa i glavni teret borbe snosi na kopnu". Iz nekog razloga taj članak nije povezan sa člankom na en.viki field army. Niđe veze.--Владимир Нимчевић (razgovor) 22:20, 4 jun-липањ 2014 (CEST)

Što se tiče ove vojske, Bugari ih zovu комитатенси, a Rusi комитатенсы, комитатены. Čudilo me je zašto se Bugari toliko zanimaju za rimsko vojno uređenje. Međutim, kada sam u jednoj bugarskoj diskusiji video da Bugaracenses postalo mi je sve jasno. Verovatno su ceo Spisak dostojanstava preveli samo zbog te jedne reči. Očigledno nisu jedini u regionu koji su opsednuti teorijom autohtonosti. Međutim, moram im odati priznanje, jer to vešto rade za razliku od Jovana Deretića koji se sam sebi smeje. :D U jednom intervjuu je rekao da su u Jugoslaviji sklonili antičku literaturu, pa je morao ići na zapad da je pročita. Međutim, kako je nije bilo u prevodu, morao je da uči latinski i starogrčki da bi mogao ih mogao čitati. Da li je moguće da je taj čovek stvarno pohađao neki kurs latinskog i starogrčkog?--Владимир Нимчевић (razgovor) 08:05, 7 jun-липањ 2014 (CEST)

Čestitke

Postao si administrator. Nadam se da ćeš opravdati povjerenje zajednice. --OC Ripper (razgovor) 08:42, 7 jun-липањ 2014 (CEST)

Čestitam i ja, onako formalno, jer znaš da lično sve ovo smatram anglofilskom zaverom i provokacijom na obljetnicu Dana-D. :P --Orijentolog (razgovor) 03:44, 14 jun-липањ 2014 (CEST)

Flood flag

[18] Zdravo Igore da li možeš da mi daš privremeno flood flag tako mogu da uklonim [19] Portal SAD jer se ne koristi ni na jednom članku? --Kolega2357 Razgovor 17:22, 8 jun-липањ 2014 (CEST)

Wikidata

[20] Možda si video ovaj korisnik je 27. maja kreirao hrpu članaka ali nije dodao interwiki na Wikidata ja sam za neke ali ne mogu sve da dodam. Ako te ne mrzi da li možeš da dodaš interwiki na Wikidata jer ja moram da pratim kako ide uklanjanje portala SAD iz članaka? --Kolega2357 Razgovor 18:49, 8 jun-липањ 2014 (CEST)

[21] Da li možeš ti da porazgovaraš sa njim jer mene igoriše ne znam zašto dobronamerno sam mu rekao za Wikidata? --Kolega2357 Razgovor 22:35, 8 jun-липањ 2014 (CEST)

Mogu to da ispravim samo treba ga pustimo da sve svoje članke prebaci ovde. --Kolega2357 Razgovor 22:38, 8 jun-липањ 2014 (CEST)

Nadam se da je sada sve u redu ispravio Domovinski rat u Rat u Hrvatskoj. --Kolega2357 Razgovor 19:45, 9 jun-липањ 2014 (CEST)

Javljam ti cim zavrsim. --Kolega2357 Razgovor 19:57, 9 jun-липањ 2014 (CEST)

79.143.171.57

Na ovog IP bi trebali obratiti pažnju i otvoriti četvoro očiju jer negde ubacuje spam linkove. --Kolega2357 Razgovor 11:25, 13 jun-липањ 2014 (CEST)

Etikete i ostalo

[22] Video sam ovaj tvoj komentar na stranici za razgovor članka Prizren, gde je to tačno nazivao sh wiki takozvanom? --Kolega2357 Razgovor 01:43, 14 jun-липањ 2014 (CEST)

[23] Ne znam da li si video ovo? Ovo je pravi hate na nas. --Kolega2357 Razgovor 02:01, 14 jun-липањ 2014 (CEST)

[24] Obriši ovo nepotrebno je a već stoji 4 godine. --Kolega2357 Razgovor 03:02, 14 jun-липањ 2014 (CEST)

Nije mi bila namera da tamo ispravljam krive Drine, zvučalo je kao pretnja, stekao sam takav utisak. Ne bih nastavljao tamo diskusiju, pa ću ti pisati ovde. Sve sam se složio sa tobom u tvom komentaru, do onog pred kraj, mislim da ipak nije bilo potrebno. Međutim, ne treba od toga praviti veliku stvar. Ono što treba i tebi da bude jasno, kad se već brani istina, onda bi mnogo više trebalo obratiti pažnju na one koji „brane hrvatsku istinu“. Nisam nešto primetio oštru kritiku na račun takvih koji samo gledaju gde će da pljuju Srbe. Valjda će se promeniti situacija i biti kao pre, bez tenzija i prelivanja gluposti sa problematične hrvatske vikipedije. Srdačan pozdrav.--Soundwaweserb (razgovor) 03:59, 14 jun-липањ 2014 (CEST)

[25] Ovo bi trebalo da bude obrisano jer postoji ekvivalent na Commonsu. --Kolega2357 Razgovor 10:31, 14 jun-липањ 2014 (CEST)

MediaWiki

[26], [27], [28], [29], [30], [31], [32], [33], [34], [35], [36], [37], [38], [39], [40], [41], [42], [43], [44], [45], [46], [47], [48], [49], [50], [51], [52], [53], [54], [55], [56], [57], [58], [59], [60], [61], [62], [63], [64], [65], [66], [67], [68], [69], [70], [71], [72], [73], [74], [75], [76], [77], [78], [79], [80], [81], [82], [83], [84], [85], [86], [87], [88], [89], [90], [91], [92], [93], [94], [95], [96], [97], [98], [99], [100], [101], [102], [103], [104], zamolio bih da obrišeš sve ove stare poruke tako može da se updateuje interface za sh wiki. --Kolega2357 Razgovor 17:21, 15 jun-липањ 2014 (CEST)

[105], [106], [107], [108], [109], [110], [111], [112], [113], [114], [115], [116], [117], [118], [119], [120], [121], [122], [123], [124], [125], [126], [127], [128], [129], [130], [131], [132], [133], [134], [135], [136], [137], [138], [139], [140], [141], [142], [143], [144], [145], [146], [147], [148], [149], [150], [151], [152], [153], [154], [155], [156], [157], [158], [159], [160], [161], [162], [163], [164], [165], [166], [167], [168], [169], [170], [171], [172], [173], [174], [175], [176], [177], [178], [179], [180], [181], [182], [183], [184], obriši i ovo ima tu još dosta posla da se briše. --Kolega2357 Razgovor 18:30, 15 jun-липањ 2014 (CEST)

Ma jok nisi ti kopao ja sam kopao kao da sam isao rovokopacem. --Kolega2357 Razgovor 18:57, 15 jun-липањ 2014 (CEST)

[185], [186], [187], [188], [189], [190], [191], [192], [193], [194], [195], [196], [197], [198], [199], [200], [201], [202], [203], [204], [205], [206], [207], [208], [209], [210], [211], [212], [213], [214], [215], [216], [217], [218], [219], [220], [221], [222], [223], [224], [225], [226], [227], [228], [229], [230], [231], [232], [233], [234], [235], [236], [237], [238], [239], [240], [241], [242], [243], [244], [245], [246], [247], [248], [249], [250], [251], [252], [253], [254], [255], [256], [257], [258], [259], [260], [261], [262], [263], [264], [265], [266], [267], [268], [269], [270], [271], [272], [273], [274], [275], [276], [277], [278], [279], [280], [281], [282], [283], [284], [285], [286], [287], [288], [289], [290], [291], [292], [293], [294], [295], [296], [297], [298], [299], [300], [301], [302], [303], [304], [305], [306], [307], [308], [309], [310], [311], majstore briši takođe ovo ima tu još da se briše samo da iskopam. --Kolega2357 Razgovor 20:05, 15 jun-липањ 2014 (CEST)

Naravno sve jedno je kada ces da obrises ne mora to odmah. --Kolega2357 Razgovor 20:08, 15 jun-липањ 2014 (CEST)

Imas odgovor na Pijaci. --Kolega2357 Razgovor 18:41, 18 jun-липањ 2014 (CEST)

Nuke

[312] Da li imas pristup ovoj alatki? --Kolega2357 Razgovor 20:34, 19 jun-липањ 2014 (CEST)

Trebalo bi obrisati sve kratke besmislene stranice korisnika Kodi023. Da li se slazes samnom? --Kolega2357 Razgovor 20:39, 19 jun-липањ 2014 (CEST)

Sto se mene tice uzmi vremena koliko ti treba, ali kada [313] ovo pogledam sve mi se smuci kada korisnici svasta ubacuju. --Kolega2357 Razgovor 20:42, 19 jun-липањ 2014 (CEST)

Da slazem se da je gotovo. Hvala za obavljeni posao majstore. --Kolega2357 (razgovor) 22:47, 25 jun-липањ 2014 (CEST)

Ovu bi stranicu trebalo napraviti sa Uklanjanje šablona Igralište. --Kolega2357 Razgovor 20:58, 19 jun-липањ 2014 (CEST)

Ne mogu da napravim jer nisam administrator. Taj imenski prostor ima ogranicenje tako da mogu samo administratori da stvaraju stranice u njemu. --Kolega2357 Razgovor 21:38, 19 jun-липањ 2014 (CEST)

Da samo treba da napises ali bez navodnika. --Kolega2357 Razgovor 22:02, 19 jun-липањ 2014 (CEST)

Mehmed-paša

Hvala na objašnjenju. Samo ovo "Mehmed" se ne slaže sa "Srbin", zar ne? --Munjanes (razgovor) 21:36, 20 jun-липањ 2014 (CEST)

Abusing multiple accounts

[314], [315], [316], [317], [318], [319] Ove sve korisnicke nalog bi trebalo trajno blokirati ovde na sh wiki jer je ista osoba uredjivala pod vise njih za to je dokaz [320] engleska Wikipedija. --Kolega2357 Razgovor 08:38, 21 jun-липањ 2014 (CEST)

Da li mozes ovo da uradis ili ne mozes? Ne verujem da CheckUseri na engleskoj Wikipediji lazu. --Kolega2357 (razgovor) 10:58, 22 jun-липањ 2014 (CEST)

[321] Da li mozes sve clanke koji ne mogu da se poprave da obrises odavde? --Kolega2357 (razgovor) 19:18, 22 jun-липањ 2014 (CEST)

Stoji da je isto Univerzitet i Sveučilište. Mene samo zanima prema kojem pravopisu radite na ovoj wiki. Očito je da se ne poštuje bos. standard. I btw, poruka za tebe kolega, fakat si dosadan, haj inekako na sh wiki, al' buraz počeo si me pratiti po svim wiki. Vidiš da je više dobronamjernih i korisnih izmjena nego pogrešaka, jer ko radi taj i griješi. Ovdje me neće bez razloga banovati, a da ne govorim o mojim ljudima sa bs wiki. ;) --♟♏unja priča 21:54, 22 jun-липањ 2014 (CEST)

I ovo je dosta sto si danas uradio, puna kapa. --Kolega2357 (razgovor) 00:00, 23 jun-липањ 2014 (CEST)

Sultanije

Da li u listu sultanija spadaju supruge princeva Kodi023 (razgovor) 14:56, 21 jun-липањ 2014 (CEST)

Zloupotreba

Jesi li našao gdje zloupotrebu? Čišćenje je dozvoljeno samo kad se radi zloupotreba, a ja je nisam nigdje počinio ovdje. Nemaš razloga blokirati ostale accounte. A, svakako ih i ne koristim više. --♟♏unja priča 02:06, 23 jun-липањ 2014 (CEST)

Slovenija

[322] Da li je ova izmena prihvatljiva sa obzirom da je menjao mapu Slovenije. Dvoumim se da li je vratim ili oznacim kao patroliranu. --Kolega2357 (razgovor) 23:13, 24 jun-липањ 2014 (CEST)

Flood flag 2

Obrisi mi flood flag. --Kolega2357 (razgovor) 00:07, 26 jun-липањ 2014 (CEST)

Spisak praćenja

[323] Da li možeš da otvoriš svoj spisak praćenja? --Kolega2357 (razgovor) 13:49, 26 jun-липањ 2014 (CEST)

[324] Ovakav problem se desava barem jednom u 4 godine na Wikipediji. --Kolega2357 (razgovor) 14:00, 26 jun-липањ 2014 (CEST)

Windows ME

Prekopirano sa bs wiki ostavio sam samo info kutiju i kategoriju. --Kolega2357 (razgovor) 14:58, 27 jun-липањ 2014 (CEST)

Drugi nalog

Da li mogu da napravim sekundarni nalog u svrhu testiranja nekih delova MediaWiki softvera i za obavljanje rutinskih poslova? --Kolega2357 (razgovor) 01:15, 28 jun-липањ 2014 (CEST)

[325] Evo Igore napravio sam drugi nalog nadam se da sam detaljno obajsnio? --Kolega2357 (razgovor) 01:38, 28 jun-липањ 2014 (CEST)

[326] Zamolio bih te jos da zastitis moju stranicu na alternativnom trajno da mogu da premestaju i uredjuju samo registrovani korisnici. --Kolega2357 (razgovor) 01:46, 28 jun-липањ 2014 (CEST)

Pisma u meniju

Pa treba da se doda na translatewikiju cirilica. --Kolega2357 (razgovor) 00:01, 29 jun-липањ 2014 (CEST)

Dodavanje slika

Kako ću dodati još jednu sliku nna stranicu Mahidevran? Unaprijed hvala ! Seka123 (razgovor) 21:54, 29 jun-липањ 2014 (CEST)

[327] Hej vidi moj predlog na Pijaci. --Kolega2357 (razgovor) 10:52, 30 jun-липањ 2014 (CEST)

MediaWiki:Sitenotice

Da li mozes sitenotice da prevedes na engleski? --Kolega2357 (razgovor) 16:58, 30 jun-липањ 2014 (CEST)

Mozda samo sputis ispod ovoga sto je Dcirovic napisao. --Kolega2357 (razgovor) 18:15, 30 jun-липањ 2014 (CEST)

Da li mozes da mi das flood flag za masovan unos clanaka? --Kolega2357 (razgovor) 23:23, 30 jun-липањ 2014 (CEST)

U pravu si. --Kolega2357 (razgovor) 20:30, 1 jul-српањ 2014 (CEST)

Dobar posao ali uz dosta muke kada radis u Windowsu 8. --Kolega2357 (razgovor) 20:44, 1 jul-српањ 2014 (CEST)

Infobox

Možeš li pogledati SR Bosna i Hercegovina.... One godine otkad-dokad nisu OK. Da koristimo drugi infobox? --Munjanes (razgovor) 01:19, 2 jul-српањ 2014 (CEST)

Uklonjene slike

Poštovani Igorwindsor,

Mnogo sam se trudio da budem korektan i opširan u komentarima za izvore slika. Ne razumem i ne znam razlog zašto su skinute baš sve slike koje sam postavio u članak Radivoj Lazić? Verujem da sam dobro napisao potrebne komentare i da sam stavio odgovarajuće licence za njih, obzirom da sam gledao kako su Vam to drugi uradili, i tako sam i ja činio? Pomozite mi da ih vratimo - ako treba nešto još da im dopišem, uradim, objasnite mi - učiniću?

Srdačan pozdrav,

--MaxysD (razgovor) 16:20, 4 jul-српањ 2014 (CEST)


Uklonjene slike

Poštovani Igorwindsor, Ja slike još ne vidim, ali kada ih vratite, trudiću se da uradim, pa ću Vas zamoliti da proverite, jer nemam dovoljno iskustva.

Hvala Vam i pozdrav, --MaxysD (razgovor) 17:53, 4 jul-српањ 2014 (CEST)