Mladen Medak

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Mladen Medak
Lični podaci
Ime po rođenjuMladen Medak
Drugo imeGaga
Datum rođenja21. travnja 1964.
Mjesto rođenjaBjelovar,
PrebivališteBjelovar
ZanimanjeGlazbenik
Muzički rad
Period aktivnosti1992. - danas
(Glazbena karijera)
ŽanrŠansona, Satira, Narodna glazba
Ostalo
Službene straniceSlužbene stranice

Mladen Medak Gaga (Bjelovar) – hrvatski kantautor i turistički djelatnik

Rođen je i živi u Bjelovaru. Bio je član bjelovarskog glazbenog sastava "Stare staze" od 1992., kao basist, pjevač, autor glazbe i tekstova. Stare staze su objavile dva albuma: "Iz duše za dušu" 1994. godine i jedan božićni album iste godine. S njima je nastupio na Dori 1995. godine sa skladbom "Ritam ljubavi mi daj", koju je sam napisao i pjevao.[1]

Nakon odlaska iz "Starih staza" 1996. povremeno je pisao pjesme za druge, a 2003. započeo je samostalnu glazbenu karijeru kao kantautor. Uglavnom sklada i pjeva šaljive, društveno anganžirane pjesme i tamburašku glazbu.

Nastupao je na Chansonfestu u Zagrebu, na Zlatnim žicama Slavonije u Požegi, na Brodfestu Slavonskom Brodu, na Festivalu Pjesme Podravine i Podravlja u Pitomači, na Festivalu hrvatske šansone Zvonimir Golob i na drugim festivalima. Na Danima smiha u Blatu na Korčuli, osvojio je Grand prix 2005., prvu nagradu stručnoga žirija 2007., dok je 2008. godine za skladbu "Petrovi vjetrovi" osvojio Grand Prix festivala i prvu nagradu publike istovremeno.[2] Povremeno piše i za djecu, za što je primio i nagrade na nekim dječjim festivalima.

Prvi samostalno album "Rupe" objavio je 2005. godine. Drugi album "Jezuš, dečki, kak me hiče i druge zaglazbancije" objavio je 2011. godine.

Dugi je niz godina djelatnik Turističke zajednice grada Bjelovara i organizator turističke manifestacije Terezijana. Njegov je otac karikaturist i slikar Branko Medak.

Diskografija[uredi | uredi kod]

  • "Rupe" (2005.)
  • "Jezuš, dečki, kak me hiče i druge zaglazbancije" (2011.)

Izvori[uredi | uredi kod]

  1. Bjelovarac, Bjelovar 17. studenoga 2005., str. 6.
  2. http://www.medak-gaga.info/site/primjer-stranice Arhivirano 2012-12-31 na Wayback Machine-u Preuzeto 16. listopada 2011.