Lola Pagnani

Iz Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na navigaciju Idi na pretragu
Lola Pagnani
Biografske informacije
Rođenje Anna Lola Pagnani Stravos
3. april 1972. (1972-04-03) (dob: 50)
Rim, Italija
Pseudonim Lola Stravos
Anna Lola Pagnani
Opus
Djelatni period 1989. - danas
Službene stranice
http://www.lolapagnani.com

Lola Pagnani (3. april 1972. – ) je talijanska glumica koja ponekad koristi i imena Lola Stavros i Anna Lola Pagnani.

Rođena je u Rimu kao Anna Lola Pagnani Stavros, kći pisca i scenarista Enza Pagnanija. U dobi od 17 godina je diplomirala suvremeni ples u Parizu, te je bila prva plesačica na svjetskoj turneji Momix te sudjelovala u koreografiji Circe du Soleila u Montréalu. Bila je prva plesačica Opere u Münchenu pod redateljstvom Line Wertmuller i dirigenta Giuseppea Sinopolija. Nakon toga je diplomirala suvremeni ples u Američkom plesnom teatru Alvina Aileya u New Yorku. Kasnije je studirala glumu u njujorškom HB Studios, te se potom vratila u Italiji.

U Italiji je radila s renomiranim imenima svjetskog filma i teatra kao što su Ettore Scola, Giulio Base, Lina Wertmuller; također je glumila u filmovima Spike Leeja, Johna Turturra, Abela Ferrare i u reklamama za Lavazzu zajedno s Tullijem Solenghijem i Riccardom Garroneom te dvije godine sudjeluje u emisiji Maurizio Costanzo Show. Surađivala je s Enricom Montesanom, Marcom Columbrom, Barbarom De Rossi, Blasom Roca Reyem, Enricom Brignanom, Ninom Manfredijem, Vittorijem Gassmanom i Shelley Winter, koja ju je pozvala u Los Angeles da studira u Actor's studio. Također je primala poduku kod Teddeya Shermana u Los Angelesu.

Nastupala je u nekoliko emisija Rai International u New Yorku te bila voditelj PoP Italia. Surađivala je s Giannijem Battistonijem pišući tekstove o svojim poznanicima Muhamedu Aliju, Shelley Winters i Steven Seagalu.

Odnedavno s američkom producenticom i redateljicom Melissom Balin radi na dokumentarcu vezanom uz slučaj camorre. Projekt se zove Women Seeking Justice te će za temu imati nepravdu u svijetu.

Pagnani tečno govori italijanski, francuski, španski i engleski jezik.

Filmografija[uredi - уреди | uredi kôd]

Kino[uredi - уреди | uredi kôd]

Televizija[uredi - уреди | uredi kôd]

Teatar[uredi - уреди | uredi kôd]

Eksterni linkovi[uredi - уреди | uredi kôd]