Larry Page

Iz Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na navigaciju Idi na pretragu
Larry Page
Rođen/a Lawrence Page
26. mart 1973. (1973-03-26) (dob: 48)
East Lansing, Michigan, SAD
Prebivalište Palo Alto, Kalifornija, SAD
Nacionalnost američka
Etnicitet Jevrej
Alma mater University of Michigan (B.S.)
Stanford University (M.S.)
Zanimanje generalni direktor Googlea
Plata 1[1]
Poznat/a po su-osnivanju Googlea
Suprug/a Lucinda Southworth (v. 2007)
Djeca 1
Potpis
Larry Page
Website
Google.com - Larry Page

Lawrence "Larry" Page (Ist Lensing, 26. mart 1973.) je američki informatičar i preduzetnik. Zajedno sa Sergeyom Brinom je osnivač kompanije Google. Prema magazinu Forbes, Page je Generalni direktor (CEO) Google-a, kako je as objavljeno 20. januara, 2011.

Od 2011. njegovo lično bogatstvo se procjenjuje na 19,8 milijardi dolara.

Njegov otac je Carl Page, doktor računarskih nauka i pionir računarstva i vještačke inteligencije, a njegova majka, Gloria, je studirala računarsko programiranje na Michigan State University.

Larry ima stepen Bachelor of Science u računarskom inženjerstvu (sa pohvalama) sa University of Michigan, kao i stepen Master iz računarskih nauka sa Stanford University. U jednom intervjuu je rekao da se počeo zanimati za računare od svoje šeste godine, jer ih je bilo "svuda u kući". Prvi je učenik u osnovnoj školi koji je radio u programu za obradu teksta.

Nakon prijave za doktorski studij, tražio je ideju za doktorat, i razmišljao o matematičkim postavkama Interneta, razumijevajući njegovu strukturu linkova kao veliki graf. Njegov supervizor Terry Winograd ga je ohrabrio da traga za tom idejom, što je Page poslije podvukao kao "najbolji savjet koji je ikada dobio".

1998. Page i Brin osnivaju Google. Pageova supruga je Lucinda Southworth, i imaju jedno dijete.

Reference[uredi - уреди | uredi kôd]

  1. Forbes Magazine (2011). „Larry Page”. Forbes Magazine. http://www.forbes.com/profile/larry-page/. Pristupljeno novembar 2011. 

Vanjske veze[uredi - уреди | uredi kôd]