Johnny Hallyday

Iz Wikipedije, slobodne enciklopedije
Johnny Hallyday
Johnny hallyday (2003).jpg
Generalne informacije
Rođenje 15. jun 1943.
Žanr(ovi) rock
Diskografska kuća Vogue, Philips, Warner, Universal

Johnny Hallyday (Pariz, 15. jun 1943. ) rođen kao Jean-Philippe Smet je francuski pjevač i glumac neobično popularan 1960-ih, kao francuska verzija Elvisa Presleya bio je i ostao najveći izvođač rocka u Francuskoj.

Karijera[uredi - уреди | uredi izvor]

Johnny Hallyday počeo je svoju karijeru 1960.objavivši svoj prvi album - Hello Johnny sa kompilacijom američkih hitova i pjesama u duhu tada popularnog twista. Od tada do danas njegova karijera bila je i ostala u znaku prepjeva najvećih anglosaksonskih hitova na francuski od House of the Rising Sun do svih ostalih hitova tog vremena.

Iako je Johnny Hallyday prodao preko 80 miliona ploča, i po to kriteriju bi trebao biti jedan od najvećih i najpopularnijih pjevača 20. vijeka on je ostao relalivno nepoznat izvan frankofonskog svijeta.[1]

Između 1965 - 1980. bio je oženjen za Sylvie Vartan u to vrijeme vrlo popularnu pjevačicu bugarskog porijekla u Francuskoj, pa su zajjedno bili najveći francuski zabavljači.

Dekretom francuskog predsjednika Jacques Chiraca od 31. decembra 1996. Johnny Hallyday nagrađen je Ordenom Legije časti (Ordre national de la Légion d'honneur) za doprinos francuskoj kulturi. [2]

Izvori[uredi - уреди | uredi izvor]

Vanjske veze[uredi - уреди | uredi izvor]