Johnny Depp

Izvor: Wikipedia

Johnny Depp

Accéder aux informations sur cette image commentée ci-après.

Depp u oktobru 2011.

Lični podaci
Ime po rođenju John Christopher Depp II
Rođenje 9. jun 1963. (1963-06-09) (dob: 52)
Owensboro, Kentucky, SAD
Bračni drug(ovi)
  • Lori Anne Allison (1983.-1986.)
  • Amber Heard (2015–)
Partner
Profesionalna karijera
Zanimanje glumac, scenarist, reditelj, producent, muzičar
Period aktivnosti 1984. - danas
Nagrade Zlatni globus za glumca u mjuziklu ili komediji
2007 Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street

Nagrada SAG za glumca u igranom filmu
2003 Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl

Džoni Dep (engl. Johnny Christopher Depp) rođen 9. juna 1963. godine u Ovensberou u Kentakiju, je američki filmski glumac.

Biografija[uredi - уреди]

Džoni Dep potiče iz prosječne američke porodice, od oca inžinjera i majke konobarice. Porodica Džonija Depa ima veoma zanimljivo porijeklo, tj. imaju krvi Čiroki Indijanaca, Nijemaca, Francuza i Iraca. Odrastao je sa bratom i sestrom u malom gradići u Kentakiju, gdje je najviše vremena trošio sa svojim djedom, koji umire kada je Džoni imao sedam godina i to ga ostavlja veoma tužnim. NJegova porodica se posle toga seli na Floridu, mada ni tu se ne zadržavaju puni jer stalno mijenjaju gradove i države stanovanja. Sa petnaest godina postaje problematičan, iskušava droge, postaje loš u školi koju uskoro napušta i osniva muzički bend. Dobija i prvu ulogu u filmu Strava u ulici Brestova, međutim posle slabog uspjeha istog, vraća se u školu i uspješno je privodi kraju. Prvi uspjeh bilježi sa serijom 21 Jump Street, postaje popularan i dobija prve ponude za kvalitetnije filmove. Sa filmom Don Huan de Marko postaje prava holivudska zvijezda i njegova karijera kreće strahovitim usponom.

2003. godine nominovan je za oskara za film Pirati sa Kariba: Prokletstvo Crnog bisera. Jednu od najzapažanijih uloga je odigrao u filmu U potrazi za Nedođijom, gdje mu je partnerka bila Kejt Vinslet, u kojem je glumio engleskog pisca Džejmsa Berija (autora Petra Pana).

Otac je dvoje djece.

Filmografija[uredi - уреди]

? Hrabrost (The Brave, 1997.)

Eksterni linkovi[uredi - уреди]