Sacha Baron Cohen

Izvor: Wikipedia

Sacha Baron Cohen

Accéder aux informations sur cette image commentée ci-après.

Cohen nakon dodjele Zlatnih globusa 2007.

Lični podaci
Ime po rođenju Sacha Noam Baron Cohen
Rođenje 13. oktobar 1971. (1971-10-13) (dob: 43)
Engleska Hammersmith, London
Bračni drug(ovi) Isla Fisher
Profesionalna karijera
Period aktivnosti 1995. -
Nagrade Zlatni globus za najboljeg glumca - komedija ili mjuzikl
2006. Borat: učenje o amerika kultura za boljitak veličanstveno država Kazahstan

Sacha Baron Cohen (13. listopada 1971.) je britanski židovski komičar i glumac napoznatiji po svojim satiričnim likovima, među kojima se ističu Ali G (MC i sitni kriminalac iz Stainesa), Borat (kazahstanski reporter) te Brüno (austrijski modni TV reporter).

Zbog izražene satire pa i otvorenog ismijavanja pojedinih osoba na nacionalnoj, vjerskoj, državnoj, seksualnoj i drugoj osnovi koje kroz svoje likove Cohen često koristi, njegovi nastupi rijetko koga ostavljaju ravnodušnim: ili se radi oduševljenom prihvaćanju ili o bijesu i oštroj kritici njegovih djela. Posebno često na njegove radove oštro reagiraju pripadnici konzervativnih, državnih ili crkvenih krugova koje Cohen 'potkači' svojim nastupima.

Karijera[uredi - уреди]

Godine 1994. britanski Channel 4 tražio je zamjenu za voditelja emisije The Word. Cohen im je poslao video kazetu na kojoj glumi izmišljeni lik TV voditelja Krista iz Albanije (koji je kasnije postao Borat iz Kazahstana) i to se svidjelo jednim od producenata emisije, koji ga je zapamtio i zaposlio čim se ukazala prilika.

Uskoro je lik Ali G započeo posjavljivanje u "Dnevniku u 11" na Channel 4. Godine 2000. počinje serija Da Ali G Show koja je 2001. godine osvojila BAFTA nagradu za najbolju komičnu seriju na televiziji. Godine 2002. Ali G je bio glavni lik filma Ali G u parlamentu, a 2003. serija započinje svoje emitiranje u SADu..

Dana 3. studenog 2006. u kinima počinje prikazivanje filma Borat: učenje o amerika kultura za boljitak veličanstveno država Kazahstan u kojem glavnu ulogu igra Sacha Cohen kao Borat, reporter iz Kazahstana.

Najpoznatija djela[uredi - уреди]