Hill Street Blues

Iz Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na navigaciju Idi na pretragu
Hill Street Blues
Hill Street Blues.jpg
Format policijska serija
Kreator Steven Bochco
Michael Kozoll
Nastupaju Daniel J. Travanti
Joe Spano
Michael Conrad
Veronica Hamel
Charles Haid
James B. Sikking
Barbara Bosson
Ed Marinaro
Michael Warren
Betty Thomas
Bruce Weitz
Dennis Franz
Zemlja porijekla  SAD
Broj epizoda 146 (Lista epizoda)
Produkcija
Trajanje cca. 60 minuta po epizodi
Emitiranje
Originalni kanal NBC
Originalno prikazivanje 15.1. 1981. – 12.5. 1987.

Hill Street Blues bila je američka policijska TV-serija koja se na NBC-u emitirala od 1981. do 1987. godine u 146 originalnih epizoda. [1] Doživjela je brojne pohvale od strane kritike, a poslije se, zahvaljujući brojnim inovacijama u produkciji, polazala i jednom od najutjecajnijih TV serija u Sjevernoj Americi. Nakon prve sezone emitiranja je nominirana za osam nagrada Emmy, što je rekord koji je uspjela oboriti tek TV-serija Zapadno krilo.

Radnja serije bila je smještena u neimenovani američki grad na američkom Sjeveroistoku ili Srednjem Zapadu, a protagonisti su bili policajci zaposleni u stanici Hill Street, smještenoj u lošoj gradskoj četvrti. Serija je pratila kako njihove pokušaje da se bore protiv zločina, tako i pokušaje da svoj posao pomire sa svojim životom.

Serija se, pogotovo na početku, odlikovala nastojanjem da bude što realističnija u svom prikazu policijske svakodnevnice u SAD, pogotovo one koja se ticala života u velikim gradovima koje su tada bilježili eksploziju kriminala. Mnoge su scene snimane "kamerom iz ruke" kako bi se stvorio dojam da je riječ o dokumentarnom filmu. Likovi su, za razliku od dotada uobičajenih policijskih TV-serija, često trpili neuspjehe u profesionalnom i privatnom životu.

Ipak, najvažniji detalj serije je bio taj što je napustila dotadašnje narativne konvencije vezane uz žanr i umjesto zapleta točno ograničenih na određene epizode uvela niz podzapleta koji su se razrješavali kroz više epizoda. Za tu ideju je najzaslužnija glumica Barbara Bosson, tadašnja supruga producenta Stevena Bochca.

Hill Street Blues je na prostoru bivše Jugoslavije prvi put prikazana početkom 1980-ih kada su ih u okviru JRT emitirale tadašnja Radiotelevizija Zagreb i Televizija Sarajevo.

Eksterni linkovi[uredi - уреди | uredi kôd]