The Fugitive (TV serija)

Iz Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na navigaciju Idi na pretragu
Disambig.svg Ukoliko ste tražili Bjegunac, v. {{{2}}}.
The Fugitive
The Futgitive title screen.png
Format dramska serija
Kreator Roy Huggins
Nastupaju David Janssen
Barry Morse
Zemlja porijekla  SAD
Broj sezona 4
Broj epizoda 120 (Lista epizoda)
Produkcija
Trajanje 1 sat po epizodi (s reklamama)
Producentska kompanija/e Quinn Martin Productions
United Artists Television
Emitiranje
Originalni kanal ABC
Originalno prikazivanje 17. septembar 1963. – 29. august 1967.

The Fugitive (doslovno: Bjegunac) je američka TV-serija koja se originalno prikazivala na programu mreže ABC od 1963. do 1967. Naslovni protagonist je bio dr. Richard Kimble, nekoć ugledni ljekar koji je pobjegao iz zatvora u Indiani, gdje je čekao pogubljenje zbog ubistva supruge koje nije bio počinio. Radnja je pratila njegove napore da izbjegne policijsku potjeru koju je vodio poručnik Philip Gerard (koga je tumačio Barry Morse), odnosno pronađe pravog ubicu - tajanstvenog "jednorukog čovjeka" (koga je tumačio Bill Raisch).

Iako su autori serije tvrdili da su im inspiraciju za radnju i likove dali Jadnici, znameniti roman Victora Hugoa, u popularnoj kulturi je uvriježeno mišljenje da je kao podloga za naslovnog junaka poslužio Sam Sheppard, ljekar koji je optužen za ubistvo supruge i čije je slučaj postao cause celebre 1950-ih.

Serija je uživala enormnu popularnost, a kada je 29. augusta 1967. emitirana posljednja epizoda The Judgement, postala je najgledanijom epizodom TV-serije u historiji američke televizije i postavila rekord koji će oboriti tek 1980. sa Who Done It, znamenitom epizodom TV-serije Dallas.

Uspjeh serije je nekoliko decenija kasnije potakao remake u obliku istoimenog filma s Harrisonom Fordom u glavnoj ulozi. Film je doživio veliki uspjeh, ali to nije bio slučaj s novom verzijom TV-serije koja je nakon samo jedne sezone (2000/01) skinuta s programa,

Eksterni linkovi[uredi - уреди | uredi kôd]