Elvir Laković Laka

Izvor: Wikipedia
Laka
ESC 2008 - Bosnia & Herzegovina - Laka, 1st semifinal.jpg
Laka i njegova sestra izvode "Pokušaj" na Eurosongu 2008
Generalne informacije
Alias Laka
Ime Elvir Laković
Rođenje 15. mart 1969. (1969-03-15) (dob: 46)
Goražde, SR BiH, SFRJ (današnja Bosna i Hercegovina)
Žanr(ovi) alternative rock, pop
Djelatni period 1998-
Diskografska kuća Hayat Production

Elvir Laković poznat kao Laka je bosanskohercegovački pevač rođen u Goraždu.

Laka je postao poznat u nacionalnim razmerama 1998. kada je snimio pesmu „Malo sam se razočar’o“. Poznat je i po pesmama „Vještica“, „Mor’o“ i „Piškila“. Nekoliko godina je proveo u Njujorku pre nego što se vratio u Bosnu i Hercegovinu i snimio svoj prvi album „Zec“ 2007. godine, koji je izdat i u Hrvatskoj.

Predstavljao je Bosnu i Hercegovinu na Pesmi Evrovizije 2008. u Beogradu sa pesmom „Pokušaj“. Zauzeo je deveto mesto u prvoj polufinalnoj večeri, plasiravši se tako u finale, u kojem je osvojio deseto mesto.

Biografija[uredi - уреди]

Laka je rođen 15. marta 1969. godine u Goraždu. Ime je dobio po zagrebačkoj pjevačici Elviri Voći. Završio je srednju školu za mašinskog tehničara, a u Nišu je dvije godine studirao zaštitu na radu. Muzičku karijeru je počeo u grupi Deformacija proreza sa kojom je 1998. godine snimio svoj prvi singl "Malo sam se razočar'o" s kojim je osvojio drugo mjesto na takmičenju demo bendova. Nakon toga je snimio još par singlova kao "Vještica", "Mor'o", "Piškila" koje je sa još nekoliko pjesama 2007. godine objavio na svom prvom albumu Zec. U periodu između 2003. i 2006. je živio u New Yorku.[1]

Diskografija[uredi - уреди]

Izvori[uredi - уреди]