The Inner Light (Star Trek: The Next Generation)

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
The Inner Light
Epizoda serije Star Trek: The Next Generation
završna scena iz epizode u kojoj kapetan Picard svira flautu
Epizoda br.Sezona 5
Epizoda 25
RežijaPeter Lauritson
Scenario
PričaMorgan Gendel
MuzikaJay Chattaway
FotografijaMarvin Rush
Produkcijski kod225
Originalno emitiranje1. 6. 1992 (1992-06-01)
Gostujući glumci
Kronologija epizode
← Prethodna
"The Next Phase"
Sljedeća →
"Time's Arrow"
Lista epizoda Star Trek: The Next Generation

The Inner Light (sh. Unutrašnje svjetlo) je epizoda američke science fiction TV-serije Star Trek: The Next Generation, premijerno prikazana 1. juna 1992. godine. Radnja prikazuje kako USS Enterprise prilikom istraživanja tajanstvene sonde bude pogođen fenomenom uslijed koga se kapetan Picard onesvijesti i probudi na primitivnoj planeti Ressik gdje tvrde da je član lokalne zajednice po imenu Kamin.

Scenario za epizodu su napisali Morgan Gendel i Peter Allan Fields, inspirirani pjesmom The Inner Light Georgea Harrisona, koja je, pak, bila inspirirana Tao Te Kingom. Epizoda, emitirana kao pretposljednja u petoj sezoni, dobila je izuzetno povoljne kritike, te je sljedeće godine osvojila Hugo za najbolju dramsku prezentaciju. Patrick Stewart je kasnije izjavio da mu je to najdraža epizoda u seriji, a mnogi trekkieji je drže najboljom epizodom u historiji cijele franšize.

Flauta koju je Picard naučio svirati za vrijeme svog života kao Kamin se kasnije često pojavljuje u kasnijim epizodama serije kao i filmu Star Trek: Nemesis.

Napomene[uredi | uredi kod]

  1. Daniel Stewart je u stvarnom životu sin Patricka Stewarta, glumca koji tumači lik Kamina, odnosno kapetana Picarda. Kaminov sin je u epizodi dobio ime po Bataiju, starom Kaminovom prijatelju čiji lik tumači Richard Riehle.

Vanjske veze[uredi | uredi kod]