The Neutral Zone (Star Trek: The Next Generation)

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
The Neutral Zone
Epizoda serije Star Trek: The Next Generation
scena iz epizode u kojoj se pojavljuju Romulanci
Epizoda br.Sezona 1
Epizoda 25
RežijaJames L. Conway
ScenarioMaurice Hurley
Priča
  • Deborah McIntyre
  • Mona Clee
MuzikaRon Jones[1]
FotografijaEdward R. Brown
Produkcijski kod126
Originalno emitiranje16. 5. 1988 (1988-05-16)
Gostujući glumci
Kronologija epizode
← Prethodna
"Conspiracy"
Sljedeća →
"The Child"
Lista epizoda Star Trek: The Next Generation

The Neutral Zone (sh. Neutralna zona) je 25/26., odnosno posljednja epizoda prve sezone američke science fiction TV-serije Star Trek: The Next Generation, premijerno prikazana 16. maja 1988. godine. Radnja prikazuje kako USS Enterprise odlazi istraživati nestanak komunikacije sa federacijskim stanicama na granici sa Romulanskim Carstvom, pri čemu slučajno pronađe kapsulu sa kriogenički očuvanim Zemljanima sa kraja 20. vijeka.

The Neutral Zone je originalno bila zamišljena kao prvi dio dvodijelne epizode, čiji je nastavak trebala biti prva epizoda druge sezone. Štrajk američkog scenarističkog sindikata je, međutim, doveo do toga da se snimi samo jedna epizoda. Kritičari su pohvalili pojavljivanje Romulanaca koji su trebali postati glavni negativci, odnosno suparnik Federacije nakon što publika nije u toj ulozi prihvatila Ferengije prikazane u nekoliko prethodnih epizoda.

Radnja[uredi | uredi kod]

Pri iščekivanju Picardova povratka sa federacijske konferencije, posada Enterprisea otkriva nefunkcionalni satelit iz 20. stoljeća koji sadrži tri savršeno očuvana tijela koja su 300 godina bila kriogenički smrznuta.

Pri povratku na Enterprise, Picard obavještava posadu da su poslani na misiju na granično područje kod Neutralne Zone gdje su dvije federacijske postaje uništene. No, nije sigurno jesu li ili nisu taj incident počinili Romulanci kao uvod u rat.

Nakon što se Data vrati na Enterprise sa tri tijela, dr. Crusher ih oživi. Riječ je o kućanici, poslovnom čovjeku i zabavljaču iz 20. stoljeća koji se moraju boriti kako bi se prilagodili svom novom okruženju. Zaokupljen situacijom u Neutralnoj Zoni, Picard tolerira posjetitelje ali upozorava Rikera da pazi na njih dok vitalne odluke o njihovoj budućnosti ne budu donesene.

Dolaskom na rub Neutralne Zone, posada otkriva kako su postaje jednostavno nestale. U tom trenutku pojavi se romulanska ratna ptica. Romulanski potkapetan i prvi časnik pozovu Enterprise i zahtijevaju vizualni kontakt s Picardom. Posada Enterprisea upozorena je kako bi rat između Federacije i Romulanaca mogao vrlo lako iskrsnuti. Romulanci otkrivaju kako nisu odgovorni za nestanak federacijskih postaja, već i kako i oni sami istražuju nestanak nekoliko njihovih postaja. Uvjeren kako nijedna strana nije odgovorna za nestanak postaja, Picard ugovara pakt pri kojem je svaka strana obavezna informirati drugu u slučaju pronalaska odgovornih za nestanak.
Kako je prijetnja rata stišana, Enterprise odlazi na sastanak sa U.S.S. Charlestonom koji će prevesti preživjele iz 20. stoljeća na Zemlju.

Izvori[uredi | uredi kod]

  1. 1,0 1,1 1,2 Nemecek (1993): p. 59

Literatura[uredi | uredi kod]

  • Nemecek, Larry (2003). Star Trek: The Next Generation Companion (3rd izd.). New York: Pocket Books. ISBN 0-7434-5798-6. 

Vanjske veze[uredi | uredi kod]