Scott Taylor

Izvor: Wikipedija
(Preusmjereno sa stranice Skot Tejlor)
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Skot Tejlor

Pošalji fotografiju

Puno ime Skot Tejlor
Opšti podaci
Rad

Skot Tejlor (engl. Scott Taylor) je kanadski novinar sa ekspertskim poznavanjem vojnog i ratnog izveštavanja. Njegovi izveštaji o ratnim događanjima uključuju ratove u bivšoj SFRJ, Kambodži, Africi i od nedavno u Iraku. Tejlor je bivši redov u Vojsci Kanade, a trenutno je glavni urednik vojnog magazina Esprit de Corps.

Novinarska karijera[uredi | uredi kod]

U novinarskoj karijeri izveštavao je iz Persijskog zaliva još tokom vojne operacije "Pustinjska oluja" 1991. godine, dok je na prostore bivše Jugoslavije kao ratni izveštač prispeo aprila 1992. Prošao je s beležnicom, perom i foto-aparatom ratne okršaje u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, kao i NATO bombardovanje SRJ, te napade OVK na srpske snage bezbednosti na Kosovu i Metohiji, ali i makedonsko-albanski sukob u Makedoniji.

Tejlor je veliki kritičar kanadske vojske i Ministarstva nacionalne odbrane, a takođe je bio žestoki protivnik intervencije zapadnih sila u kosovskom i iračkom ratu. Tejlor je redovan kolumnista za kanadski magazin Halifax Herald iz Nove Škotske.

Potom je, nošen vetrovima rata, otišao u Irak, gde je, 2004. godine, Skot Tejlor, zajedno sa jednim turskim kolegom, kidnapovan od strane Ansar al-Islamske pobunjeničke grupe, grane Al-Kaide u Iraku. Tejlor je fizički i mentalno teško zlostavljan, nekoliko puta su mu otmičari pretili smrću. Posle pet dana Tejlor je ipak pušten na slobodu.[1] U Beogradu je o tome na srpski jezik upravo prevedena i objavljena Tejlorova knjiga „Od Beograda do Bagdada

Skot Tejlor je pozvan da svodoči na suđenju bivšem jugoslovenskom predsedniku Slobodanu Miloševiću u Hagu, i proveo je 6 sati u ćeliji sa Miloševićem u pripremi za svedočenje. 10 dana pre nego što je Tejlor trebao da svedoči, Slobodan Milošević je umro.

Bibliografija[uredi | uredi kod]

Godina Naslovi
1997 Tarnished Brass: Crime and Corruption in the Canadian Military
1998 Tested Mettle: Canada’s Peacekeepers at War
2000 Inat: Images of Serbia and the Kosovo Conflict
2002 Diary of an Uncivil War: The Violent Aftermath of the Kosovo Conflict
2003 Spinning on the Axis of Evil: America's War against Iraq
2004 Among the 'Others': the forgotten Turkmen of Iraq
2008 Unembedded: Two Decades of Maverick War Reporting
2010 Unreconciled Differences: Turkey Armenia and Azerbaijan

Galerija[uredi | uredi kod]

Izvori[uredi | uredi kod]

Spoljašnje veze[uredi | uredi kod]

U Wikimedijinoj ostavi nalazi se članak na temu: Scott Taylor (journalist)