Die bleierne Zeit

Iz Wikipedije, slobodne enciklopedije
(Preusmjereno sa Marianne and Juliane)
Idi na navigaciju Idi na pretragu
Die bleierne Zeit
Režija Margarethe von Trotta
Producent Eberhard Junkersdorf
Scenario Margarethe von Trotta
Uloge
Muzika Nicolas Economou
Fotografija Franz Rath
Montaža Dagmar Hirtz
Datum(i) premijere
4. septembar 1981 (1981-09-04) (Venecija)
Trajanje 106 min.
Zemlja  Zapadna Njemačka
Jezik njemački

Die bleierne Zeit (sh. Olovno vrijeme) je zapadnonjemački igrani film snimljen 1981. godine u režiji Margarethe von Trotta, poznat kao jedno od najvažnijih ostvarenja Nove njemačke kinematografije, odnosno kao politički angažiranih filmova svog doba.

Po žanru je mješavina drame i trilera, a scenarij je inspiriran stvarnim životom Gudrun Ensslin, feminističke novinarke koja je 1970-ih postala jednim od osnivača radikalno lijeve terorističke organizacije Frakcija crvene armije (RAF). Njen fiktivni ekvivalent u filmu tumači Barbara Sukowa, a zbivanja se prikazuju iz perspektive njene sestre (temeljene na Christine Ensslin) koju u filmu tumači Jutta Lampe i koja pokušava pomiriti svoje sestrinske osjećaje sa odbijanjem da se poput nje radikalizira.

Die blierne Zeit je premijerno prikazan na venecijanskoj Mostri gdje je osvojio Zlatni lav. Film je prikazan u cijelom nizu zemalja pod naslovom Olovne godine, a zahvaljujući tome se taj izraz počeo koristiti za opisivanje ere političkog ekstremizma, nasilja i pojačane represije 1970-ih.

Uloge[uredi - уреди | uredi izvor]

Vanjske veze[uredi - уреди | uredi izvor]