Die bleierne Zeit

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Die bleierne Zeit
RežijaMargarethe von Trotta
ProducentEberhard Junkersdorf
ScenarioMargarethe von Trotta
Uloge
MuzikaNicolas Economou
FotografijaFranz Rath
MontažaDagmar Hirtz
Datum(i) premijere
4. 9. 1981 (1981-09-04) (Venecija)
Trajanje106 min.
Zemlja Zapadna Njemačka
Jeziknjemački

Die bleierne Zeit (sh. Olovno vrijeme) je zapadnonjemački igrani film snimljen 1981. godine u režiji Margarethe von Trotta, poznat kao jedno od najvažnijih ostvarenja Nove njemačke kinematografije, odnosno kao politički angažiranih filmova svog doba.

Po žanru je mješavina drame i trilera, a scenarij je inspiriran stvarnim životom Gudrun Ensslin, feminističke novinarke koja je 1970-ih postala jednim od osnivača radikalno lijeve terorističke organizacije Frakcija crvene armije (RAF). Njen fiktivni ekvivalent u filmu tumači Barbara Sukowa, a zbivanja se prikazuju iz perspektive njene sestre (temeljene na Christine Ensslin) koju u filmu tumači Jutta Lampe i koja pokušava pomiriti svoje sestrinske osjećaje sa odbijanjem da se poput nje radikalizira.

Die blierne Zeit je premijerno prikazan na venecijanskoj Mostri gdje je osvojio Zlatni lav. Film je prikazan u cijelom nizu zemalja pod naslovom Olovne godine, a zahvaljujući tome se taj izraz počeo koristiti za opisivanje ere političkog ekstremizma, nasilja i pojačane represije 1970-ih.

Uloge[uredi | uredi kod]

Vanjske veze[uredi | uredi kod]