Manakara

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Manakara
Manakara
Ulaz na gradski stadion
Ulaz na gradski stadion
Koordinate: 22°09′S 48°00′E / 22.150°S 48.000°E / -22.150; 48.000
Država  Madagaskar
Provincija Fianarantsoa
Regija Vatovavi-Fitovinani
Visina 10
Stanovništvo (2005.)
 - Područje utjecaja 35.905 [1]
Vremenska zona DST (UTC+3)
Karta
Manakara na karti Madagaskara
Manakara
Manakara
Manakara na karti Madagaskara

Manakara je grad i luka od 35.905 stanovnika [1] na jugoistoku Madagaskara, administrativni centar Regije Vatovavi-Fitovinani i Distrinkta Manakara-Atsimo u Provinciji Fianarantsoa.

Historija[uredi | uredi kod]

Za kolonijalnog perioda, Manakara je bila malo ribarsko selo sa okolicom punom velikih plantaža kave.

Nakon izgradnje željezničke pruge Fianarantsoa-Côte Est (FCE) koja je povezuje sa gradom Fianarantsoa udaljenom oko 110 km, na madagaskarskoj visoravni u unutrašnjosti - 1936. Manakara je prerasla u važnu luku u tom dijelu Madagaskara za izvoz kave i klinčića iz unutrašnjosti.[2]

Većinsko stanovništvo su muslimanski - Antaimoro, pored njih u gradu žive i brojni doseljenici pripadnici malgaških naroda Antaisake, Betsileo, Merina i Betsimisarake i dosta Kineza i Evropljana. Manakara ima brojne luteranske i katoličke crkve.

Putnički vlak Fianarantsoa- Manakara

Geografske i klimatske karakteristike[uredi | uredi kod]

Manakara se nalazi na jugoistoku Madagaskara na obali Indijskog oceana. Grad leži uz obale rijeke Manakara koja ga dijeli na dva dijela na nadmorskoj visini 10 metara. [2] Manakara je udaljena oko 362.79 km zračne linije u pravcu jugoistoka od glavnog grada Madagaskara Antananarivo, ali cestama 950 km (preko 12 sati vožnje) jer se treba voziti preko Farafagana, nacionalnim putevima 7 i 12.

Manakara ima oceansku klimu, sa primjesama tropske , prosječna dnevna temperatura je oko 27 °C ali može varirati od 10 °C do 32 °C.

Vlak koji prelazi preko piste Aerodroma Manakara

Transport, Privreda[uredi | uredi kod]

Manakara ima malu morsku luku, koja je krajnja točka željezničke pruge Fianarantsoa-Côte Est (FCE).
Luka je izgrađena u estuariju rijeke Manakara jer je to jedino sigurno mjesto za sidrenje brodova u tom dijelu Indijskog oceana. Manakara ima i luku na umjetnom kanalu Canal des Pangalanes koji je plovni put za manje brodove duž istočne obale Madagaskara.

Grad ima mali Aerodrom Manakara (IATA: WVK) koji je jedinstven po tome što njegovu pistu presjeca željeznička pruga.

Najveći poslodavac u Manakari je luka, uz to razvijeno je ribarstvo i poljoprivreda, u posljednje vrijeme i turizam jer Manakara ima prekrasne plaže i gotovo nedirnutu prirodu.

Izvori[uredi | uredi kod]

Pogledajte i ove stranice[uredi | uredi kod]

Eksterni linkovi[uredi | uredi kod]