Eiji Yoshikawa

Izvor: Wikipedia
Eiji Yoshikawa
吉川 英治
Biografske informacije
Rođenje Hidetsugu Yoshikawa
吉川英次
11. august 1892. (1892-08-11)
Prefektura Kanagawa, Japan
Smrt 7. septembar 1962. (dob: 70)
Tokyo, Japan
Nacionalnost japanska
Državljanstvo japansko
Supružnik Yasu Akazawa (vj. 1923) «start: (1923)»"Brak: Yasu Akazawa to Eiji Yoshikawa" Location:Šablon:Placename/adr (linkback://sh.wikipedia.org/wiki/Eiji_Yoshikawa), Fumiko Ikedo (vj. 1937) «start: (1937)»"Brak: Fumiko Ikedo to Eiji Yoshikawa" Location:Šablon:Placename/adr (linkback://sh.wikipedia.org/wiki/Eiji_Yoshikawa)
Obrazovanje
Zanimanje književnik
Opus
Književne vrste historijski roman
Teme historija Japana
Znamenita djela

Eiji Yoshikawa (吉川 英治 Yoshikawa Eiji?, 11. august 1892 – 7. septembar 1962) bio je japanski književnik, najpoznatiji kao autor popularnih historijskih romana. Od njih se najuspješnijim smatra Musashi, posvećen znamenitom istoimenom samuraju, a koji je ekraniziran u popularnu seriju filmova sa Toshirom Mifuneom u glavnoj ulozi.


Život[uredi - уреди | uredi izvor]

Rođen je kao Jošikava Hidecugu u prefekturi Kanagava, današnjem dijelu Jokohame. Zbog propasti očeva obrta, morao je otići iz osnovne škole i početi raditi s 11 godina. Kad je navršio osamnaestu godinu, preselio se u Tokio. Pridružuje se pjesničkom društvu i počinje pisati haiku pjesme pod pseudonimom Kiđiro.

Na Zapadu je postao poznat kroz svoje romane "Musaši" i "Taiko".

U romanu Taiko, Jošikawa opisuje epohu japanskog ujedinjenja, koje se završava u bitki kod Sekigehare, djelo događanja na početku knjige "Musaši". U potonjem djelu govori o poznatome mačevaocu Mijamotu Musašiju.

Jošikava je jedan od najčitanijih pisaca Japana.


Vanjske veze[uredi - уреди | uredi izvor]