Drvna industrija

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Drvna industrija
Splavari na rijeci Columbiji 1902.
Splavari na rijeci Columbiji 1902.
Splavari na rijeci Columbiji 1902.

Drvna industrija ili Drvnoprerađivačka industrija je dio šumarstva - industrija koja se bavi eksploatacijom i preradom drva u predmete svakodnevne upotrebe od papira do kuća za stanovanje.

Karakteristike

[uredi | uredi kod]

Kako se od drva kao materijala može napraviti preko 5000 predmeta i materija[1] koje ljudi svakodnevno upotrebljavljaju ono je od samih početaka čovječanstva neobično važno za ljude kao vrstu. Kako je lakše za obradu, prva oruđa i oružja bila su drvena, - pa je obrada drva - ujedno i najstarija industrija čovječanstva. Danas se od drva proizvodi namještaj, građevinski materijal, papir, guma, platno, parket i brojne kemikalije, od celuloze do tanina.[2]

Dijelovi te industrije su pilane, industrija celuloze i papira, tvornice namještaja i montažnih drvenih kuća, parketa, peleta i briketa.

Izvori

[uredi | uredi kod]
  1. Wood Industry, Timber Industry (engleski). EconomyWatch. Arhivirano iz originala na datum 2014-10-16. Pristupljeno 20. 3. 2015. 
  2. Drvna Industrija (srpskohrvatski). Vanjskotrgovinska komora BIH. Arhivirano iz originala na datum 2016-02-08. Pristupljeno 20. 3. 2015. 

Vanjske veze

[uredi | uredi kod]