Angelica Singleton Van Buren

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Angelica Van Buren
Službeni portret Van Buren u Bijeloj kući (1840)
Prva dama SAD
v.d.
u ulozi
27. novembar 1838 – 4. mart 1841
PredsjednikMartin Van Buren
PrethodiSarah Jackson (de facto)
SlijediAnna Harrison (de jure)
Jane Harrison (de facto)
Lični detalji
Rođenje(1818-02-13)13. 2. 1818.
Wedgefield, Južna Karolina, SAD
Smrt29. 12. 1877. (dob: 59)
New York, New York, SAD
Supružnik/ciAbraham Van Buren (1838–1873)
Potpis

Sarah Angelica Singleton Van Buren (née Singleton; 13. februar 1818 – 29. decembar 1877) bila je snaha američkog predsjednika Martina Van Burena, odnosno de facto Prva dama SAD za vrijeme njegovog predsjedničkog mandata.

Rodila se u gradu Wedgefield u Južnoj Karolini kao četvrto dijete tamošnjeg plantažera. Obrazovala se u Francuskoj školi Madame Grelud u Philadelphiji. Godine 1838. je posjetila Washington zajedno sa sestrom; tamo ih je bivša Prva dama Dolley Madison odlučila upoznati sa predsjednikovim sinovima. Sarah se potom udala za Abrahama Van Burena, koji je služio kao očev privatni sekretar u Bijeloj kući. Mjesto Prve dame je preuzela zahvaljujući tome što je predsjednikova supruga Hannah Van Buren bila umrla dvije decenije ranije prije njegovog dolaska na dužnost.

Sarah Van Buren to učinila nedugo nakon medenog mjeseca provedenog u Londonu. U trenutku preuzimanja dužnosti je imala 22 godine, te predstavlja najmlađu Prvu damu u historiji. Za vrijeme boravka u Bijeloj kući je rodila kćer koja je nedugo potom umrla. Nakon što je predsjednik Van Buren poražen na izborima, sa mužem se preselila na njegovo imanje u Kinderhooku gdje mu je rodila tri sina. Umrla je u New Yorku.

Vanjske veze

[uredi | uredi kod]
Počasne titule
Prethodi:
Sarah Jackson
De facto
Prva dama SAD
v.d.

1839–1841
Slijedi:
Anna Harrison (de jure)