America Ferrera

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
America Ferrera

America Georgina Ferrera (rođena 18.4. 1984. u Los Angelesu, Kalifornija, SAD) je američka glumica, dobitnica nagrada Emi, Zlatni globus i SAG za najbolju televizijsku glumicu 2007. godine, za ulogu Beti Suarez u televizijskoj komediji Ružna Beti. Poznata je i po ulogama u filmovima Prave žene su kovrdžave (2002) i Sestre po Farmerkama (2005).

Privatni život[uredi | uredi kod]

Ferera je rođena 18.4. 1984. u Los Anđelesu, Kalifornija, SAD. Ona je najmlađe dete u porodici, ima još četiri sestre i jednog brata. Njeni roditelji su iz Hondurasa. Trenutno je u vezi sa Rajanom Pirsom Vilijamsom, sa kojim se upoznala na univerzitetu. Iako su novinama kružile priče da su se verili, Ferera je odlučno porekla sve ove glasine. U 1. 2008. pisalo se o njihovom raskidu, ali je i to negirano kada su se pojavili zajedno na dodeli NAACP nagrada u 2. 2008. godine.

Ona trenutno studira na Univerzitetu Južna Kalifornija, i to međunarodne odnose. U 1. 2008. godine je javno podržala Hilari Klinton u njenoj kampanji za predsednicu Sjedinjenih Američkih Država, i pridružila joj se na nekoliko mitinga u Nevadi i Pensilvaniji, na kojim je rekla da "Vlada SAD treba da se pozabavi problemom ilegalnih imigranata, kao i da se trudi da im pomogne".

Karijera[uredi | uredi kod]

Njena prva uloga bila je u televizijskom filmu Gotta Kick It Up! 2002. godine, koji je prikazan na kanalu Dizni. Iste godine, glumila je Anu Garsija u filmu Prave žene su kovrdžave. Ove uloge praćene su ulogama u seriji Touched by an Angel, i filmovima Sestre po Farmerkama i Lords of Dogtown. 2005. je osvojila Movieline Breakthrough Award za najbolju glumicu. 2006. godine je glumila u brodvejskom mjuziklu Dog Sees God: Confessions of a Teenage Blockhead.

Ipak, njena najpoznatija uloga do sada je Beti Suarez u seriji Ružna Beti, koja je počela da se snima 2006. godine, a snima se i sada. Pored ogromnog uspeha koji je postigla, Amerika Ferera je primila mnoštvo nagrada, kao što su Emi nagrada i Zlatni globus.

Vanjske veze[uredi | uredi kod]