Jenson Button

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Jenson Button
Rođenje 19. siječnja 1980.
Ujedinjeno Kraljevstvo Frome, Ujedinjeno Kraljevstvo
Karijera u Formuli 1
Država  Ujedinjeno Kraljevstvo
Trajanje 2000. - danas
Prva utrka Velika nagrada Australije (2000.)
Prva pobjeda Velika nagrada Mađarske (2006.)
Momčadi
2000 Williams • 2001 Benetton • 2002 Renault • 2003–2005 BAR • 2006–2008 Honda • 2009 Brawn • 2010–2014 McLaren
Statistika
Utrke Pobjede Prvo SM NK
248 15 8 8
Najbolji plasman Prvak (2009.)
Podiji 50
Bodovi u karijeri 1,087

Jenson Alexander Lyons Button (Frome, 19. siječnja 1980.) britanski je vozač automobilističkih utrka. Svjetski prvak u Formuli 1. 2009.

Mladost[uredi | uredi kod]

Sin je bivšeg reli vozača Johna Buttona. Roditelji su mu rastavljeni i ima 3 sestre. Mladi Jenson počeo je u kartingu u 8. godini, nakon što mu je otac kupio prvi karting. Krenuvši u utrkivanje pobijedio je na svim utrkama na kojima je nastupao. 1991. godine pobijedio je u sve 34 utrke British Cadet Kart Championship. 1997. godine postaje najmlađi vozač svih vremena u European Super A Championship. Nakon toga 1998. godine prebacuje se u jače serije formula i pobjeđuje iste godine u British Formula Ford Championship za momčad Haywood Racing. 1999. godine nastupa u Formula 3, pobjeđuje u dvjema utrkama i zauzima ukupno treće mjesto na kraju u Britanskom prvenstvu. Također, iste godine dobitnik je prestižne McLaren/Autosport Young Driver of the Year award.

Karijera u Formuli 1[uredi | uredi kod]

Williams[uredi | uredi kod]

U zimskom periodu uoči početka sezone 2000. godine na njega je bacio oko Sir Frank Williams vlasnik Williams F1 tima i odmah ga je angažirao kao test vozača. S ne baš puno iskustva, ali zato s nevjerojantnom talentiranošću i vozačkim znanjem deklasirao je još jednog kandidata za ulogu test-vozača u timu Williamsa Brunu Junqueira. Kako je vozačka postava Williamsa izgubila još i Alexa Zanardija, Jenson je tako odmah upao na mjesto regularnog vozača utrka pored već dokazane zvijezde i također velikog talenta Ralfa Schumachera. Svoju prvu sezonu Jenson je završio na 8. mjestu u ukupnom poretku, a najbolji rezultat se dogodio na VN Njemačke koju je završio na 4. mjestu. Na VN Belgije Jenson se kvalificirao kao treći. (Utrku je završio kao peti).

Benetton i Renault[uredi | uredi kod]

Button u Benettonu 2001.

2001. godine pod Williamsovim ugovorom prelazi na posudbu u Benetton koji je tada pao pod ruke Renaulta i koji je bio te sezone vrlo slab kada su bili u pitanju rezultati. Sezonu završava kao sedamnaesti.

2002. godine Jenson ostaje u istom timu, ali sada pod novim imenom, Renaultom. Pored Jarna Trullija činili su jači dvojac koji bi mogao ugrabiti koji veći rezultat. Za dlaku je izgubio podij na trećoj utrci VN Malezije kada ga prelazi Michael Schumacher u posljednjem krugu zbog kvara na stražnjem ovjesu. Sezonu s Renaultom Jenson završava 7. u ukupnom poretku.

BAR[uredi | uredi kod]

2003. godine vođa Renaulta Flavio Briatore mijenja Jensona s Fernandom Alonsom, dosadašnjim test vozačem ekipe Renaulta. Za Jensona je imao samo riječi hvale te je dodao: Vrijeme će pokazati jesam li pogriješio.

Kako je Flavio oduvijek imao dobar nos da odabere onog pravog niti u ovoj zamjeni nije pogriješio. 2005. godine Alonso mu donosi naslov prvaka te isto ponavlja i 2006 godine. Te je godine Jenson pronašao mjesto u momčadi BAR Honde te se je pridružio bivšem svjetskom prvaku iz 1997. Jacquesu Villeneuveu. Njihova međusobna suradnja unutar tima nije bila na visokom nivou i znale su izbivati razne nesuglasice između njih, a sve je već počelo na prvoj utrci te sezone na VN Australije kada je Jenson skrenuo ranije u boks i poremetio strategiju Villeneuveu koji je morao čekati da Jenson izađe. Usljedio je rat riječima kroz čitavu sezonu. Na kraju je Jenson ipak bio bolji od Villeneuvea, a najbolji rezultat u utrci je imao na VN Austrije kada je ugrabio 4. mjesto. Ali sezona i nije baš najbolje mazila Jensona. Na zadnjem slobodnom treningu u subotu ujutro uoči kvalifikacija za VN Monaka na izlasku iz tunela pri brzini 290 km/h doživio je tešku nesreću udarivši u ogradu. Težih posljedica nije bilo, ali na toj utrci nije nastupio. Na VN SAD-a bilježi čak i vodstvo u utrci po prvi put u karijeri. Sezonu završava kao deveti sa 17 bodova, 11 više od Villeneuvea.

Jenson za upravljačem BAR-Honde na VN SAD-a 2004. godine.

2004. godina je za Jensona i BAR-Hondu sada i bez Villeneuvea bila poprilično uspješna, a da Michael Schumacher i njegov Ferrari nije bio toliko dominantan Jenson bi bio i još bolji po rezultatima. Osvaja prvi podij u karijeri na VN Malezije i prvi pole position na VN San Marina koji se i dandanas spominje u krugovima F1 kao jedan od najpreciznije odveženih pojedinačnih krugova u povijesti F1. Sezonu završava na visokom trećem mjestu u ukupnom poretku vozača što je u biti bilo prvo mjesto u odnosu na ostale jer je Ferrari te godine bio sasvim drugi svijet o odnosu na ostale. Sezonu je prije svega obilježila Button trakavica oko potpisivanja ugovora s Williamsom za sljedeće dvije godine potpisanog iznenada 5. kolovoza 2004. bez ikakvih ranijih konstatacija oko cijelog prelaska u Williams. Jenson je uzdrmao cijelu F1 javnost i imao je dva važeća ugovora koji su ga vezali uz obje momčadi, BAR Hondu i Williams-BMW. Na kraju je ipak Sir Frank Williams popustio, a BAR je isplatio odštetu. 16. listopada u Milanu FIA je odlučila da Jenson u sezoni 2005. ostaje u BAR Hondi i da je jedino BAR-ov ugovor pravovaljan. Sezonu završava kao treći sa 85 bodova.

2005. godina počinje vrlo slabo s diskvalifikacijom na VN San Marina zbog prelaganog bolida i zbog koje momčad BAR Honda čak i dobiva kaznu nenastupanja na VN Monaka i VN Španjolske zbog svjesnog varanja i izigravanja pravilnika. Na utrci za VN Monaka Jenson debitira u komentatorskoj kabini te komentira utrku za britanski ITV. Na VN Kanade osvaja jedini pole position te sezone, a na VN Njemačke i VN Belgije osvaja jedina penjanja na podij (treće mjesto) te sezone. Sezonu je završio deveti sa 37 bodova.

Button na VN Kanade 2005. kada ostvaruje najbolju startnu poziciju.

Honda[uredi | uredi kod]

2006. godine dotadašnja momčad BAR-Honda pada pod 100%-tno vlasništvo Honde i mjenja ime u Honda Racing F1. Kod Jensona se ništa nije osobitno promjenilo, mjenjale su se samo neke stvari oko njega. Uz promjenu naziva tima otišao mu je dosadašnji timski kolega japanac Takuma Sato u Super Aguri-Hondu, a došao mu je bivši ferrarijevac brazilac Rubens Barrichello. Na predsezonskim testiranjima Honda je iskazivala vrlo jake perfomanse na svom bolidu i Jenson je u sezonu krenuo sa puno ambicija i želja da konačno počne pobjeđivati. Ipak, sezona je počela totalno prosječno bez ikakvih bitnijih prednosti u odnosu na ostale. Jenson je te sezone naprosto deklasirao Barrichella koji je igrao punih šest godina drugu violinu u Ferrariju. Bilježi podij na drugoj utrci sezone na VN Malezije i na posljednjoj utrci u Brazilu (treće mjesto).

Sredina sezone bila je katastofalno loša, ali od VN Mađarske i ostvarenja sna, osvajanja prve pobjede u F1 Jenson bilježi najveći zbir osvojenih bodova u zadnjih šest utrka sezone, te sezonu završava u sjajnoj formi i na vrlo uzlaznoj putanji. Pobjedom na kišnom Hungaroringu postaje biti prvi britanski vozač koji je pobijedio još od ožujka 2003. godine i pobjede Davida Coultharda na VN Australije i prvi engleski pobjednik sedam godina nakon Damona Hilla. Sezonu završava na šestom mjestu sa 56 bodova.

2007. Jenson nastavlja sa Hondom koja je bila jedna od Jensonovim nočnih mora. Totalna pogreška u samom startu dizajna bolida i u samom daljnjem razvoju bolida dovele su momčad na samo začelje poretka. Jenson je sezonu završio na 15 mjestu sa 6 bodova. Tokom zimske stanke i nakon godine dana pauze u momčad dolazi bivši proslavljeni tehnički direktor iz Ferrarija Ross Brawn u kojeg su svi polagali nade, prvenstveno i sam Jenson, i da će za sezonu 2008. bolid ipak biti malo bolji. 2008. bolid koji je več bio razvijan i prije Brawnovog dolaska, on sam malo je toga mogao na njemu da promjeni i da bi se momčad podigla na noge. Jensona je te sezona apsolutno sve toliko demotiviralo da je i izgubio momčadski dvoboj protiv Barrichella. Sezonu je završio kao posljednji vozač koji je osvajao bodove na 18. mjestu i to sa vrlo skromnih 3 boda. U prosincu 2008. iznenada bez ikakvih ranijih najava Honda najavljuje povlačenje iz F1 i gašenje svog F1 projekta odnosno, momčadi Honda Racing F1 zbog svjetske ekonomske krize te momčad ostvaljaju na prodaju. Neizvjesnost opstanka i sama prodaja momčadi je trajala tri mjeseca, da bi ju na kraju preuzeo u potpunosi sam Ross Brawn i preimenova momčad u Brawn GP.

Brawn[uredi | uredi kod]

Button vodi na utrci za VN Australije.

Godine 2009. Jenson bolji početak nije mogao niti poželjeti. Sad već skoro veteran u F1 nakon devet odvoženih sezona kao da se ponovo rodio zajedno i sa Rubensom Barrichellom dobivši najbolji bolid na gridu u novoj sezoni.

Na otvorenju nove sezone pobjeđuje lakoćom, a njegov timski kolega Barrichello završava kao drugi. Do kraja sezone pobjeđuje još pet puta, čemu je pridodao i tri postolja. Time je postao prvak Formule 1. Prije osvajanja naslova nastupio je na 169 utrka. Jedino je Nigel Mansell odvozio više utrka prije nego je postao prvak (176).

McLaren[uredi | uredi kod]

Nakon što je Mercedes kupio Brawn GP i stvorio vlastitu tvorničku momčad, Button je krajem 2009. objavio prelazak u renomiranu momčad McLaren.

Postignuća[uredi | uredi kod]

Sažetak karijere[uredi | uredi kod]

Godina Kategorija Momčad Utrke Pole Positions Pobjede Bodovi Poredak
1998 British Formula Ford Haywood Racing 15 5 9 133 1.
Formula Ford Festival Haywood Racing 1 0 1 N/A 1.
1999 British Formula 3 Promatecme UK 16 2 3 168 3.
Macau Grand Prix Promatecme UK 1 0 0 N/A 2.
Masters of Formula 3 Promatecme UK 1 0 0 N/A 5.
Korea Super Prix Promatecme UK 1 0 0 N/A 2.
2000. Formula 1 BMW WilliamsF1 Team 17 0 0 12 8.
2001. Formula 1 Mild Seven Benetton Renault 17 0 0 2 17.
2002. Formula 1 Mild Seven Renault F1 Team 17 0 0 14 7.
2003. Formula 1 Lucky Strike BAR Honda 16 0 0 17 9.
2004. Formula 1 Lucky Strike BAR Honda 18 1 0 85 3.
2005. Formula 1 Lucky Strike BAR Honda 17 1 0 37 9.
2006. Formula 1 Lucky Strike Honda F1 18 1 1 56 6.
2007. Formula 1 Honda Racing F1 Team 17 0 0 6 15.
2008. Formula 1 Honda Racing F1 Team 18 0 0 3 18.
2009. Formula 1 Brawn GP Formula 1 Team 17 4 6 95 1.
2010. Formula 1 Vodafone McLaren Mercedes 19 - 2 214 5.
2011. Formula 1 Vodafone McLaren Mercedes 7 - 1 101 2.

Potpuni popis rezultata u Formuli 1[uredi | uredi kod]

(key) (Utrke u boldu označuju najbolju startnu poziciju) (Utrke u italicu označuju najbrži krug utrke)

Godina Momčad Šasija Motor Gume 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12. 13. 14. 15. 16. 17. 18. 19. Bodovi Poredak
2000. BMW Williams F1 Team Williams FW22 BMW E41 3.0 V10 B AUS
Ret
BRA
6
SMR
Ret
VBR
5
ŠPA
17
EUR
10
MON
Ret
KAN
11
FRA
8
AUT
5
NJE
4
MAĐ
9
BEL
5
ITA
Ret
SAD
Ret
JAP
5
MAL
Ret
12 8.
2001. Mild Seven Benetton Renault Benetton B201 Renault RS21 3.0 V10 M AUS
Ret
MAL
11
BRA
10
SMR
12
ŠPA
15
AUT
Ret
MON
7
KAN
Ret
EUR
13
FRA
16
VBR
15
NJE
5
MAĐ
Ret
BEL
Ret
ITA
Ret
SAD
9
JAP
7
2 17.
2002. Mild Seven Renault F1 Team Renault R202 Renault RS22 3.0 V10 M AUS
Ret
MAL
4
BRA
4
SMR
5
ŠPA
12
AUT
7
MON
Ret
KAN
15
EUR
5
VBR
12
FRA
6
NJE
Ret
MAĐ
Ret
BEL
Ret
ITA
5
SAD
8
JAP
6
14 7.
2003. Lucky Strike BAR Honda BAR 005 Honda RA003E 3.0 V10 B AUS
10
MAL
7
BRA
Ret
SMR
8
ŠPA
9
AUT
4
MON
DNS
KAN
Ret
EUR
7
FRA
Ret
VBR
8
NJE
8
MAĐ
10
ITA
Ret
SAD
Ret
JAP
4
17 9.
2004. Lucky Strike BAR Honda BAR 006 Honda RA004E 3.0 V10 M AUS
6
MAL
3
BHR
3
SMR
2
ŠPA
8
MON
2
EUR
3
KAN
3
SAD
Ret
FRA
5
VBR
4
NJE
2
MAĐ
5
BEL
Ret
ITA
3
KIN
2
JAP
3
BRA
Ret
85 3.
2005. Lucky Strike BAR Honda BAR 007 Honda RA005E 3.0 V10 M AUS
11
MAL
Ret
BHR
Ret
SMR
DSQ
ŠPA
-
MON
-
EUR
10
KAN
Ret
SAD
DNS
FRA
4
VBR
5
NJE
3
MAĐ
5
TUR
5
ITA
8
BEL
3
BRA
7
JAP
5
KIN
8
37 9.
2006. Lucky Strike Honda Racing F1 Team Honda RA106 Honda RA806E 2.4 V8 M BHR
4
MAL
3
AUS
10
SMR
7
EUR
Ret
ŠPA
6
MON
11
VBR
Ret
KAN
9
SAD
Ret
FRA
Ret
NJE
4
MAĐ
1
TUR
4
ITA
5
KIN
4
JAP
4
BRA
3
56 6.
2007. Honda Racing F1 Team Honda RA107 Honda RA807E 2.4 V8 B AUS
15
MAL
12
BHR
Ret
ŠPA
12
MON
11
KAN
Ret
SAD
12
FRA
8
VBR
10
EUR
Ret
MAĐ
Ret
TUR
13
ITA
8
BEL
Ret
JAP
11
KIN
5
BRA
Ret
6 15.
2008. Honda Racing F1 Team Honda RA108 Honda RA808E 2.4 V8 B AUS
Ret
MAL
10
BHR
Ret
ŠPA
;6
TUR
11
MON
11
KAN
11
FRA
Ret
VBR
Ret
NJE
17
MAĐ
12
EUR
13
BEL
15
ITA
15
SIN
9
JAP
14
KIN
16
BRA
13
3 18.
2009. Brawn GP Formula 1 Team Brawn BGP 001 Mercedes-Benz FO 108W 2.4 V8 B AUS
1
MAL
1‡
KIN
3
BHR
1
ŠPA
1
MON
1
TUR
1
VBR
6
NJE
5
MAĐ
7
EUR
7
BEL
Ret
ITA
2
SIN
5
JAP
8
BRA
5
ABU
3
95 1.
2010. Vodafone McLaren Mercedes McLaren MP4-25 Mercedes-Benz FO 108X 2.4 V8 B BHR
7
AUS
1
MAL
8
KIN
1
ŠPA
5
MON
Ret
TUR
2
KAN
2
EUR
3
VBR
4
NJE
5
MAĐ
8
BEL
Ret
ITA
2
SIN
4
JAP
4
KOR
12
BRA
5
ABU
3
214 5.
2011. Vodafone McLaren Mercedes McLaren MP4-26 Mercedes-Benz FO 108Y 2.4 V8 P AUS
6
MAL
2
KIN
4
TUR
6
ŠPA
3
MON
3
KAN
1
EUR
VBR
NJE
MAĐ
BEL
ITA
SIN
JAP
KOR
IND
ABU
BRA
101 2.

‡ Dodjeljeno pola bodova zbog neodvežene utrke sa minimalnom distancom od 75% dužine ukupne utrke.

Eksterni linkovi[uredi | uredi kod]